2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
شخصیت ایمانی مؤمن قریش، حضرت ابوطالب (سلام الله علیه)
کد مطلب: ١١٠٢٢ تاریخ انتشار: ٢٧ بهمن ١٤٠٠ - ١٣:٤٢ تعداد بازدید: 6609
حبل المتین » پاسخگویی به شبهات
شخصیت ایمانی مؤمن قریش، حضرت ابوطالب (سلام الله علیه)

شبهات کفر ابوطالب و دفاع شیعه و برخی از علمای اهل سنت از ایمان صریح ابوطالب
حبل المتین 96/02/03

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ : 96/02/03

مجری:

بسم الله الرحمن الرحیم

یگانه حامی قرآن و پیغمبر ابوطالب

به ایمانت سلام از خالق داور ابوطالب

سلام الله بر اخلاص و صدق و دین و توحیدت

که ایمانت بود از کوه سنگین‌تر ابوطالب

تو آن دریای نور استی که پروردی به دامانت

همانند امیرالمؤمنین گوهر ابوطالب

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

سلام و درود و ارادت به محضر شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی ولایت». برنامه زنده «حبل المتین» از این شبکه تقدیم حضور شما می‌شود.

روزی که پشت سر گذاشتیم سالروز شهادت غریبانه و مظلومانه هفتمین امام همام شیعیان باب الحوائج الی الله حضرت امام کاظم (علیه السلام) پدر نازنین امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) بود.

عرض تسلیت به پیشگاه آقاجانمان حضرت صاحب الزمان (ارواحنا له الفداه)، ولی نعمتمان آقا علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) داریم.

ان‌شاءالله که خداوند متعال زیارت بامعرفت این امام عزیز را در کاظمین نصیب تک تک شما دوستان خوب بیننده بفرماید.

حال و هوای شهر مقدس قم هم امروز خیلی ویژه بود؛ دسته‌جات عزاداری و زنجیرزنی و سینه‌زنی خودشان را جهت سرسلامتی به محضر کریمه اهلبیت می‌رساندند تا در حرم عزاداری داشته باشند.

امشب یک مناسبت دیگر هم داریم؛ امشب شب بیست و ششم ماه رجب المرجب است و به نقلی شب وفات غریبانه و مظلومانه پدر نازنین امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) حضرت ابوطالب مؤمن قریش، کفیل پیامبر و شخصیت بزرگ جهان اسلام بود.

این وفات مظلومانه و غریبانه را به پیشگاه آقاجانمان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و همه شما شیفتگان و ارادتمندان به اهلبیت (علیهم السلام) عرض تسلیت و تعزیت داریم.

خیلی خوشحال می‌شویم که شما راه‌های ارتباطی را ملاحظه بفرمایید و برای ما پیام بدهید. شما از طریق سامانه پیام کوتاه «30001203» می‌توانید برای ما پیام بفرستید.

همچنین شماره تلفن همراهی برای شما زیرنویس شده است که با این شماره می‌توانید از طریق فضای مجازی با برنامه‌های واتس آپ، تلگرام و وایبر با ما در ارتباط باشید و پیام‌های خود را برای ما بفرستید.

شما امشب می‌توانید به صورت ویژه عشق و ارادت و محبتتان را به حضرت ابوطالب (علیه السلام) نشان بدهید.

اگر عاشق امیرالمؤمنین هستید و اگر دلتان لبریز از عشق و ارادت و محبت مولا هست، امشب باید به خاطر جایگاه امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و جایگاه ویژه حضرت ابوطالب امشب به صورت ویژه احترام کنیم.

امشب به صورت ویژه برای ما پیام بدهید تا ما پیام‌های شما را در طول برنامه بخوانیم. امشب قرار است اتفاقی در برنامه ما بیفتد؛ همان‌طور که می‌دانید یکشنبه شب‌ها در برنامه زنده «حبل المتین» در محضر استاد بزرگوارمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی هستیم.

امشب هم در محضر ایشان هستیم، اما با شب‌های گذشته تفاوتی دارد. بنده در شهر مقدس قم در استودیو «شبکه جهانی ولایت» و برنامه زنده «حبل المتین» هستم و استاد عزیز و بزرگوارمان در یک مکان مقدس و نورانی هستند. حدس بزنید ایشان امشب کجا هستند؟!

امشب شب وفات حضرت ابوطالب است؛ فکر می‌کنم بهترین جایی که امشب می‌شود در آنجا بود و آنجا قدم گذاشت ایوان نجف و حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

استادمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی امشب توفیق دارند در نجف هستند و از صحن حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) واقع در حرم مطهر امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) با ما ارتباط برقرار می‌کنند.

امشب قرار است که حضرت استاد از حضرت ابوطالب در کنار فرزندشان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برای ما سخن بگویند. شما از این طریق هم قطعاً حال و هوای دلتان عوض می‌شود. پیام‌های خودتان را برای ما برسانید تا ما هم استفاده کنیم.

محضر استاد بزرگوارمان سلام عرض می‌کنم، به مناسبت شهادت حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) و همچنین وفات حضرت ابوطالب خدمت شما عرض تسلیت و تسلیت دارم. حضرت استاد خوشا به حال شما که در کنار امیرالمؤمنین هستید:

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده هم خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی که در هرکجای این کره خاکی بیننده این برنامه هستند، از کنار قبر مطهر ملک پاسبان امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) خالصانه‌ترین سلامم را تقدیم می‌کنم.

به مناسبت شهادت مظلومانه امام موسی کاظم (علیه السلام) و همچنین وفات مظلومانه و غریبانه حضرت ابوطالب پدر بزرگوار امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به همه عزیزان درود می‌فرستم.

خدا را قسم می‌دهم به آبروی حضرت ابوطالب و امام موسی کاظم (علیه السلام) فرج مولای ما حضرت بقیة الله الأعظم را نزدیک نموده و همه ما و شما گرامیان را از یاران خاص و از سربازان فداکار و از شهدای رکابش قرار بدهد؛ ان‌شاءالله.

امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پدر بزرگوارش که خالصانه‌ترین خدمت را به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در آغاز رسالت انجام دادند. اگر کمک‌ها و حمایت‌های ابوطالب و أم المؤمنین حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) نبود، معلوم نبود سرنوشت رسالت به کجا منتهی می‌شد.

ما در جوار این بزرگوار برای شما دعا می‌کنیم. بنده به نیابت از همه بینندگان عزیز خدمت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) سلامی عرض کردم. بنده همچنین سلامی ویژه به نیابت از همه ولایت یاوران عزیز داشتم.

خداوند متعال را شاکرم که در طول عمرم به من چند توفیق ویژه عطا کرده است. در زمان صدام لعین شب میلاد امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در حرم مولا بودم، همچنین یک یا دو بار هم در شب سیزدهم رجب کنار بیت الله الحرام بودم.

امشب هم که شب وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) است، در کنار فرزند بزرگوارش حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) دعاگوی همه شما بینندگان عزیز و گرامی هستم.

من در خدمت آقای اسماعیلی عزیز هستم، اگر سؤال خاصی در رابطه با حضرت ابوطالب دارند مطرح کنند.

ما نسبت به دو بزرگوار به پیشگاه مقدس امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پیشگاه حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداه) پوزش می‌طلبیم که نتوانستیم حق مطلب را ادا کنیم.

یکی از این بزرگواران حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) أم المؤمنین که در بحرانی‌ترین زمان رسالت و در سخت‌ترین روزهای زندگی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در کنار آن بزرگوار و حامی ایشان بودند.

شخصیت بزرگوار دیگری که بزرگ حامی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و بزرگ خادم رسالت بودند، حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بود. حضرت ابوطالب تمام زندگیش و تمام آبرویش را برای دفاع از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) تقدیم کرد.

ما نتوانستیم نسبت به این دو بزرگوار حق مطلب را ادا کنیم، اما امشب خدمت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) عرض می‌کنیم:

"یا أبا الحسن یا علی بن أبی طالب العذر عند الکرام مقبول. معمولاً کریمان عذر را می‌پذیرند. اگر ما نسبت به پدر بزرگوارتان کوتاهی کردیم، عذر ما را امشب بپذیرید."

گرچه ما نمی‌توانیم امشب هم حق مطلب را ادا کنیم، اما باید به اندازه توان خودمان نسبت به پدر بزرگوار امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و مظلومیت آن بزرگوار با تمام دنیا سخن بگوییم.

ما امشب باید صدای مظلومیت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، همسر بزرگوار ایشان حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و پدر گرامیشان حضرت ابوطالب (علیه السلام) را به اقصی نقاط جهان اعلام کنیم.

آقای اسماعیلی من در خدمت حضرتعالی هستم، اگر سؤالی دارید مطرح بفرمایید.

مجری:

حضرت استاد از شما خیلی ممنونم و تشکر می‌کنم. ما امشب برنامه زنده حبل المتین را تنها به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) اختصاص خواهیم داد.

ان‌شاءالله بنده سؤالاتی مطرح می‌کنیم و حضرتعالی هم پاسخ‌هایی می‌دهید که در شأن و منزلت این شخصیت بزرگوار باشد تا حداقل مقداری از مظلومیت و غربت آن حضرت کاسته شود. خوشحال هستیم که بتوانیم به عنوان شیعیان و محبان آن حضرت در «شبکه جهانی ولایت» این کار را انجام دهیم.

بنده از دوستان بیننده خواهشی دارم و بعد از آن در خدمت استاد عزیز خواهیم بود. عزیزان دل من و بینندگان «شبکه جهانی ولایت» اگر در ایران هستید و شمال و جنوب و شرق و غرب و مرکز قرار دارید و هرجای این عالم هستید بیایید تا امشب کاری انجام دهیم.

همین الآن یک ذکر، یک صفحه قرآن، دو رکعت نماز، صدقه و هر کار دیگری که از دستمان ساخته است و ثواب آن را به روح پاک و مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کنید.

به خاطر وجود نازنین آقا جانمان امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) امشب هر عمل خیری انجام می‌دهید ثواب آن را تماماً به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کنید.

بنده منتظر پیام‌های شما هستم، به ما پیام بدهید و بنده هم سعی می‌کنم در طول برنامه بخوانم. به ما بگویید چه عمل خیری هرچند کوچک و کوتاه انجام می‌دهید و ثواب آن را به روح حضرت ابوطالب هدیه می‌دهید.

عرض کردم یک ذکر، یک دعا، یک صفحه قرآن، یک صدقه، یک صلوات یا هر عمل خیری که می‌خواهید انجام بدهید بسم الله. همگی نیت می‌کنیم و ثواب آن را به محضر حضرت ابوطالب تقدیم می‌کنیم. برای ما پیام بدهید تا ببینیم اولین چراغ را چه عزیزی برای ما روشن می‌کند.

حضرت استاد همان‌طور که حضرتعالی و بینندگان عزیز می‌دانند یکی از دلایل غربت و مظلومیت حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) به جهت این است که پدر امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

غربت و مظلومیت آن بزرگوار از این جهت بیشتر است و دشمنان سعی کردند بیشتر به شخصیت نورانی و ملکوتی آن بزرگوار هجمه وارد کنند.

وهابیت در مورد ایمان حضرت ابوطالب شبهاتی مطرح می‌کنند، درحالی‌که وقتی ما تفسیر می‌کنیم و نام این بزرگوار را می‌بریم به عنوان مؤمن قریش از ایشان خطاب می‌کنیم.

برخی از وهابیت شبهه ایجاد می‌کنند مبنی بر اینکه ایشان به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) ایمان نیاورد و مسلمان از دنیا نرفت. ان‌شاءالله به این مباحث بپردازید تا سؤالات بعدی را هم عرض کنم.

شبهاتی پیرامون کفر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه)

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمد الله و الصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله الی یوم لقاء الله افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر

بنده قبل از آنکه پاسخ عزیزم آقای اسماعیلی را عرض کنم، از همه بینندگان پوزش می‌طلبم که برنامه ما امشب با تأخیر از حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شروع شد.

یکی از دلایل تأخیر در پخش برنامه این بود که ما 5 ساعت تأخیر در پرواز از فرودگاه امام خمینی داشتیم. امشب شب وفات حضرت ابوطالب و فرداشب مبعث است؛ نجف اشرف پذیرای میلیون‌ها زائر حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است.

عزیزان عرب ما شیعه و اهل سنت معتقد هستند که شب بعثت رسول گرامی اسلام حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) معجزه نمایی می‌کند، کرامت نمایی می‌کند.

افرادی که پزشکان به آن‌ها پاسخ منفی دادند و از علاج آن‌ها دست بریدند، سرطانی‌ها و افرادی که بیماری‌های لاعلاج و مادرزاد دارند را شب مبعث در کنار حرم مطهر امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) می‌آورند و فردا صبح صحیح و سالم به منازل برمی‌گردانند.

ما الآن تصمیم داشتیم از کنار ضریح مطهر امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برنامه را اجرا کنیم، اما به قدری ازدحام جمعیت بود که مجبور شدیم از گوشه صحن حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) که میلیون‌ها زائر را در خود جای می‌دهد برنامه را اجرا می‌کنیم. دوستان بیننده تصویر و صدای ما را از صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) می‌شنوند.

در رابطه با سؤال عزیزم جناب آقای اسماعیلی بزرگوار باید عرض کنم که وهابیت این باقیمانده نسل بنی امیه و شجره ملعونه در قرآن تمامی تلاش خود را به کار می‌برند تا فضایل حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را انکار و تضعیف کنند و یا زیر سؤال ببرند.

به قول «ذهبی»:

«یشهد القلب انه باطل»

قلب این افراد گواهی می‌دهد که این مطالب باطل است.

میزان الاعتدال فی نقد الرجال، اسم المؤلف: شمس الدین محمد بن أحمد الذهبی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1995، الطبعة: الأولی، تحقیق: الشیخ علی محمد معوض والشیخ عادل أحمد عبدالموجود، ج 1، ص 213، ح 293

وهابیت از اشکال گرفتن سندی و دلالی عاجز هستند، زیرا تمام سخنانشان مبتنی بر اساس هوا و هوس و بغض و عداوت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است.

«ابن تیمیه حرانی» این فردی که سراپای وجودش را بغض امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرا گرفته است، در کتاب «منهاج السنة» جلد چهارم صفحه 351 زمانی که به ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) می‌رسد، می‌گوید:

"شیعیان تلاش دارند تا نسبت به «عباس» عموی پیغمبر اکرم با اینکه ایمانش قطعی و اسلامش متواتر است نسبت به او جسارت و اهانت و بی‌احترامی کنند. به ابوطالب که کافر از دنیا رفته است و کفر و جهنمی بودن او اجماعی است، احترام می‌گذارند و برای او مدح و منقبت برگزار می‌کنند."

همچنین آقای «محمد بن عبدالوهاب» در مجموعه مؤلفات خود کتاب «الرسائل الشخصیة» صفحه 54 زمانی که به ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) می‌رسد، می‌گوید: "پیغمبر اکرم بارها گفت که ای عمو «لا إله إلا الله» و «محمد رسول الله» بگو تا برای تو استغفار کنم، اما ابوطالب خودداری و ممانعت کرد و هرگز به خداوند عالم و رسالت نبی گرامی اسلام ایمان نیاورد."

جالب اینجاست که «محمد بن عبدالوهاب» در «مجموعه مؤلفات» خود جلد چهارم صفحه 61 اشعاری را در ایمان حضرت ابوطالب از «ابو محمد بن قدامه» نقل می‌کند:

«بانّا وجدنا فی الکتاب محمّداً نبیا رسولاً کموسی خُطَّ فی اوّل الکتبِ»

ما در کتب آسمانی محمد را پیغمبری راستین همانند حضرت موسی یافتیم.

«تَعَلّم خیارَ الناس أن محمداً وزیراً لموسی والمسیح ابن مریم فلا تجعلوا لله نداً. وأسلموا فإن طریق الحق لیس بمظلم»

بدانید و آگاه باشید و یاد بگیرید بهترین انسان‌ها رسول اکرم هست. او از یادگاران و از سلسله پیامبران حضرت ابراهیم و حضرت موسی و حضرت عیسی است.

او در ادامه می‌گوید: با اینکه تمام این اشعار را ابوطالب سروده است، اما با همه این احوالات ننگ داشت بر اینکه بر پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ایمان بیاورد!!!

عزیزان شما قضاوت کنید، من چیزی نمی‌گویم و خودتان داوری کنید. او می‌گوید که ابوطالب به صراحت گفت:

«بانّا وجدنا فی الکتاب محمّداً نبیا رسولاً کموسی خُطَّ فی اوّل الکتبِ»

ما حضرت محمد را همانند حضرت موسی از پیامبران یافتیم.

او در ادامه می‌گوید:

«ولكنّه أبى أن يدين بذلك خشية العار»

من نمی‌دانم آیا بر «محمد بن عبدالوهاب» وحی نازل شده است، شیاطین بر او وحی آوردند یا از قلب حضرت ابوطالب آگاهی داشته است.

شاید «محمد بن عبدالوهاب» به تعبیر رسول گرامی اسلام قلب حضرت ابوطالب را شکافته است و فهمیده اشعاری که ایشان در رابطه با نبوت رسول اکرم گفته از صمیم قلب نبوده، بلکه لق‌لقه زبان بوده است و هرگز به رسالت ایمان نیاورده است!!

این مطالب در حقیقت بخشی از سخنان «محمد بن عبدالوهاب» و دیگران در رابطه با حضرت ابوطالب می‌باشد. البته افراد دیگری از جمله «دکتر سالوس»، آقای «دهلوی» و «ناصرالدین غفاری» سخنان بیهوده و یاوه‌ای در این زمینه دارند.

همچنین «بن باز» و «آل شیخ» در رابطه با عدم ایمان و کفر حضرت ابوطالب و اینکه ایشان در داخل جهنم معذب است سخنانی دارند.

ان‌شاءالله در روز قیامت داور میان آن‌ها و حضرت ابوطالب، الله تبارک و تعالی است و اولین کسی که شاکی و مدعی است، امیرالمؤمنین و پدر بزرگوارش حضرت ابوطالب (سلام الله علیهما) هستند.

مجری:

حضرت استاد از شما تشکرم. دوستان خوب بیننده این برنامه زنده «حبل المتین» است. من در استودیوی «شبکه جهانی ولایت» در شهر مقدس قم و استاد عزیز و بزرگوارمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی در نجف اشرف هستند.

استاد در صحن و سرای حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و صحن مطهر حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) هستند و داریم در مورد شخصیت حضرت ابوطالب صحبت می‌کنیم.

ما از شما خواستیم یک عمل خیر و شایسته همانند یک ذکر، یک دعا، یک صدقه و یک صلوات به روح پاک وجود نازنین حضرت ابوطالب پدر بزرگوار و نازنین وجود حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هدیه کنید. از لطف و عنایت شما ممنونم.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

آقای شریفی از ماسال گفتند صدقه می‌دهند.

برخی از عزیزان هم التماس دعا و برخی دیگر تسلیت گفتند.

آقا میلاد از کردستان برای ما پیام فرستادند.

خانواده جلالی از سرد رود برای ما پیام فرستادند.

آقای یاور نیازمندی از شیراز برای ما پیام فرستادند.

آقا مرصاد دوستی یازده ساله گفتند صدقه می‌دهند.

آقا غلامرضا از کرج صد صلوات به روح حضرت ابوطالب هدیه کردند.

آقای غلامی از اصفهان گفتند: ما هزار صلوات بر حضرت ابوطالب می‌فرستیم.

آقا مهدی از مشهد گفتند: من نماز شب امشبم را به روح حضرت ابوطالب هدیه می‌کنم.

آقای حسین رضایی پیام فرستادند و تشکر کردند و تسلیت گفتند.

آقای رنجبری از بندرعباس گفتند: برای حضرت ابوطالب هم صدقه می‌دهم و هم 500 صلوات هدیه می‌کنم.

آقا سعید از زاهدان گفتند: هدیه به روح حضرت ابوطالب هزار صلوات می‌فرستم.

آقای قلی‌پور از کرج گفتند: از امشب هرشب بعد از نماز مغرب و عشاء یک زیارت عاشورا به حضرت ابوطالب هدیه می‌کنم.

خانم خادمی هم به حضرت ابوطالب سلام و درود فرست‌اند.

آقای نوروزی از سیری‌جان گفتند: من دو رکعت نماز و 120 صلوات به حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پدر بزرگوارشان هدیه می‌کنم.

آقا باقر عزیزمان از تهران صد صلوات به حضرت ابوطالب هدیه کردند.

آقا حامد از شهرری گفتند: من قبل از شروع برنامه شما 100 آیه از قرآن کریم برای شادی دل حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خواندم و الآن هم برای شادی دل حضرت ابوطالب و حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) صد آیه دیگر می‌خوانم.

خانواده متولی هم سلام فرستادند و تسلیت گفتند و از حضرت استاد قزوینی التماس دعا داشتند.

آقای ابراهیم الله وردی از شمیرانات گفتند: یک سوره از قرآن کریم و یک صد صلوات به حضرت ابوطالب هدیه می‌کنم.

آقای حسینی صد صلوات همراه با (و عجل فرجهم) به حضرت ابوطالب هدیه کردند.

خیلی ممنونم، واقعاً بزرگواری می‌فرمایید. دل من شاد شد و مطمئن باشید که دل حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هم از این کار شما شاد است که چقدر امشب ثواب و هدیه و خیرات و برکات به روح حضرت ابوطالب هدیه کردید.

آقا علی رضا از آستارا صد بار سوره توحید هدیه کردند.

آقای عسکری از تهران گفتند: من زیارت عاشورا و قرآن کریم خواندم و الآن هم 200 صلوات به این بزرگوار هدیه می‌کنم و به مادرم هم سفارش کردم ثواب نماز شب خود را هدیه کنند.

الهی شما مادر بزرگوار عاقبت بخیر شوید.

آقای عباس پاشایی عزیز اهل سنت ما از دیوان دره کردستان سلام فرستادند و تشکر کردند.

جوانی از تبریز که پشت کنکور هستند و امتحان دارند از حاج آقا خواستند که برایشان دعا کنند.

آقای حسین رضایی از اردبیل گفتند: یک تسبیح صلوات و یک تسبیح سوره توحید را به روح حضرت ابوطالب هدیه می‌کنم.

بازهم ما منتظر هستیم تا ببینیم اگر عاشق حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هستید، امشب چکار می‌کنید!! عزیزان دلم باورکنید صلوات فرستادن و ذکر گفتن و قرآن خواندن یا زیارت عاشورا خواندن و هدیه کردن به پدر نازنینی که مظلوم است وقت زیادی نمی‌برد.

حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) خیلی مظلوم و غریب هستند و مطمئن باشید به این واسطه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) امشب دستتان را می‌گیرد و دلشان از کارهای شما شاد می‌شود.

بازهم پیام بفرستید، بنده قول می‌دهم بازهم در بخش‌های بعدی بخوانم. حضرت استاد عذرخواهی می‌کنم که گاهی اوقات در میان گفتگو پیام‌های عزیزان بیننده را می‌خوانم.

واقعاً دلم نمی‌آید، زیرا مردم دارند نسبت به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بزرگواری می‌کنند. بنده از محضر شما اجازه می‌گیرم و در فاصله‌ها این پیام‌ها را می‌خوانم. بعد از آن در خدمت شما هستیم و از فرمایشات شما استفاده خواهیم کرد.

استاد بفرمایید علمای بزرگ شیعه که همیشه مدافع حریم امامت و ولایت بودند، در مورد وجود نازنین حضرت ابوطالب چه مطالبی فرمودند؟!

دفاع علمای شیعه از ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه)

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

من هم از همه عزیزانی که پیامک فرستادند و عشق و علاقه خودشان را نسبت به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) اظهار داشتند، به نوبه خودم تشکر می‌کنم.

بنده ان‌شاءالله بعد از اتمام این برنامه به حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) مشرف می‌شوم و به نیابت از تمام کسانی که امشب روح پاک حضرت ابوطالب (سلام الله علیها) با هدایای خودشان خوشنود کردند، حضرت را زیارت می‌کنم. بنده همچنین علاوه بر اینکه نائب الزیاره این عزیزان هستم، برای برآورده شدن حاجاتشان هم دعا خواهم کرد.

در رابطه با اینکه نظر علمای شیعه نسبت به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) چیست، باید بگویم که «علامه مجلسی» در کتاب «بحارالانوار» جلد 35 صفحه 138 زمانی که به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) می‌رسد، می‌نویسد:

«و قد أجمعت الشیعة علی إسلامه و أنه قد آمن بالنبی ص»

شیعیان به تمامه اجماع دارند بر اینکه حضرت ابوطالب مسلمان از دنیا رفت و به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) هم ایمان آورده است.

«و لم یعبد صنما قط»

حضرت ابوطالب هرگز بت نپرستیده است.

«بل کان من أوصیاء إبراهیم ع»

بلکه از اوصیاء حضرت ابراهیم (علیه السلام) بوده است.

سپس از «ابن اثیر جزری» نقل می‌کند:

«و ما أسلم من أعمام النبی ص غیر حمزة و العباس و أبی طالب عند أهل البیت ع»

از میان عموهای پیغمبر اکرم غیر از حمزه و عباس و ابوطالب کسی دیگر ایمان نیاورد.

مضمون حرف ایشان این است که تنها همین سه عموی رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود که بر ایشان ایمان آوردند. همچنین از «مرحوم طبرسی (رضوان الله تعالی علیه)» نقل شده است:

«قد ثبت إجماع أهل البیت ع علی إیمان أبی طالب»

اهلبیت (علیهم السلام) اجماع دارند بر اینکه حضرت ابوطالب ایمان آورده است.

«و إجماعهم حجة لأنهم أحد الثقلین»

اجماع اهلبیت هم حجت است، زیرا اهلبیت (علیهم السلام) یکی از دو ثقلین هستند.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 35، ص 138، ح 84

این در حالی است که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

«إِنِّی تَارِک فِیکمُ الثَّقَلَینِ کتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیتِی أَلَا وَ هُمَا الْخَلِیفَتَانِ مِنْ بَعْدِی وَ لَنْ یفْتَرِقَا حَتَّی یرِدَا عَلَی الْحَوْضَ»

من توصیه می‌کنم که بعد از من به قرآن و اهلبیتم تمسک کنید، زیرا این دو هرگز از هم جدا نمی‌شوند تا نزد حوض کوثر بر من وارد شوند.

الأمالی، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، ص 415، ح 15

آقای اسماعیلی بنده به همین اندازه اکتفا می‌کنم. اگر سؤال دیگری دارید بنده در خدمت شما هستم.

مجری:

بزرگواری می‌فرمایید به صورت مختصر و مفید سؤالات ما را پاسخ بدهید. حال می‌خواهیم ببینیم علمای اهل سنت نسبت به اینکه حضرت ابوطالب با ایمان از دنیا رفتند و به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) ایمان راسخ داشتند اعترافاتی کرده‌اند، یا خیر؟!

به هر صورت شنیدن اعترافات و مطالبی که از علمای بزرگ اهل سنت وارد شده است به این موضوع کمک زیادی خواهد کرد.

نظر علمای اهل سنت نسبت به ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه)

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله، تعداد زیادی از علمای اهل سنت بر ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) و تصریح کرده‌اند. همچنین ادعای اجماع «ابن تیمیه» یا بعضی از مفتیان بیهوده است.

«امام عبدالواحد سمفافسی» معروف به «ابن التین» که از شارحین کتاب «صحیح بخاری» است، تعبیری دارد که آقای «زینی دحلان» مفتی مکه مکرمه و خطیب مدینه و مکه مکرمه در کتاب «السیرة النبویة» جلد اول صفحه 43 از ایشان نقل می‌کند:

«ان فی شعر أبی طالب هذا دلیلا علی انه یعرف نبوة النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل عن یبعث»

از اشعار حضرت ابوطالب می‌فهمیم که ابوطالب آگاه بود بر نبوت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ایمان داشت قبل از آنکه پیامبر اکرم بر پیامبری مبعوث شوند.

به عبارت دیگر قبل از بعثت رسول گرامی اسلام حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) از نبوت و رسالت گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) خبر داشتند.

همان‌طور که أم المؤمنین حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) نسبت به رسالت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) ایمان قطعی داشتند.

شاید ازدواج حضرت خدیجه با رسول گرامی اسلام و دست رد زدن بر سینه صدها خواستگاری که داشتند به جهت اطلاعی بود که از کتاب‌های گذشتگان و اخبار تعدادی از بزرگان از جمله علمای بزرگ مسیحی و علمای بزرگ یهود داشتند.

قبل از رسالت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در کتب گذشتگان و اقوال علمای بزرگ مسیحی و یهودی وارد شده بود که پیغمبر اکرم به رسالت مبعوث خواهند شد.

ایشان در ادامه اشاره می‌کنند در سفری که حضرت ابوطالب به طرف شام داشتند، «راهب» زمانی که حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را علی رغم اینکه کودکی بیش نبودند دید اشاره کرد که ایشان همان پیغمبر آخر الزمان است که در کتب گذشته آمده است.

این تعبیر در کتاب «إرشاد الساری» جلد 3 صفحه 26 وارد شده است. همچنین آقای «ابن حجر عسقلانی» در کتاب «فتح الباری شرح صحیح البخاری» جلد 2 صفحه 496 به آقای «ابن التین» اشکال می‌کند و می‌گوید: "اشعاری که از حضرت ابوطالب باقی مانده است، بعد از بعثت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است، نه قبل از بعثت ایشان!!"

همچنین آقای «بدرالدین عینی» در کتاب «عمدة القاری شرح صحیح البخاری» جلد 7 صفحه 30 سخنان آقای «ابن حجر عسقلانی» را رد می‌کند و می‌گوید:

"آقای «ابن حجر» این چه سخنانی است که می‌گویی؟! حضرت ابوطالب در قضیه بحیرا همه شاهد بودند که از ظهور حضرت محمدخبر داد و گفت: این فرزند همان پیغمبر آخر الزمان است که می‌آید و نبوتش پایان بخش دفتر رسالت و نبوت است. حضرت ابوطالب اشعاری را به زبان آوردند، قبل از آنکه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به رسالت مبعوث شود."

همچنین «علامه امینی (رضوان الله تعالی علیه)» در کتاب «الغدیر» جلد هفتم صفحه 341 به نکته ظریفی اشاره می‌کنند و می‌گویند: "ای مردم! اگر یک هزارم از اشعاری که از حضرت ابوطالب در مدح، نبوت و حقانیت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و دفاع جانانه از رسول گرامی اسلام وجود دارد در دفاع از دیگران بود اهل سنت چکار می‌کردند؟!

اگر چنین بود هلهله و شادی اهل سنت گوش کروبیان را کر می‌کرد و این اشعار را در کتب و مجلات و کوچه و بازار و بالای بیت الله الحرام نصب می‌کردند. همچنین اگر کسی کوچک‌ترین اشکالی می‌کرد، با آن‌ها برخورد نادرستی می‌کردند!!"

ایشان در ادامه می‌گوید: "من نمی‌دانم چرا با وجود این همه اشعاری که در رابطه با حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) وجود دارد، اهل سنت بازهم مقاومت می‌کنند؟!"

علی رغم اشعار زیبایی که در رسالت به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) و ایمان به خداوند تبارک و تعالی که از حضرت ابوطالب به یادگار مانده است، اهل سنت باز هم تشکیک می‌کنند.

جالب اینجاست که آقای «راغب اصفهانی» متوفای 502 هجری که از علمای بزرگ اهل سنت است و گمان نمی‌کنم کسی با بیانات و آثار او آگاهی نداشته باشد، کتابی به نام «محاضرات الأدباء» دارد که در جلد 2 صفحه 498 مطلبی از «سفیان بن عیینه» نقل می‌کند.

«سفیان بن عیینه» یکی از شخصیت‌ها و فقهای بلند آوازه اهل سنت است. او در مورد حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) می‌نویسد:

«من أبغض أبا طالب فهو کافر فقیل لمه»

هرکسی ابو طالب را دشمن بدارد کافر است.

حال من نمی‌دانم کسانی که معتقدند حضرت ابوطالب کافر بوده است، این حرفشان نشانه دشمنی آن‌هاست یا نه!! آیا ما باید کافران را دشمن بداریم؟!

عده‌ای معتقدند حضرت ابوطالب در آتش جهنم است؛ آیا ما باید نسبت به معذبین در آتش جهنم بغض و کینه داشته باشیم، یا نه؟! او در ادامه در مقام دلیل این روایت می‌گوید:

«لأن النبی کان یحبه»

زیرا پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت ابوطالب را دوست داشت.

«ولذلک قال الله تعالی (إنک لا تهدی من أحببت) ومن أبغض من یحبه رسول الله فهو کافر»

محاضرات الأدباء ومحاورات الشعرء والبلغاء، اسم المؤلف: أبو القاسم الحسین بن محمد بن المفضل الأصفهانی، دار النشر: دار القلم - بیروت - 1420 هـ- 1999 م، تحقیق: عمر الطباع، ج 2، ص 498، باب مناقب جماعة من الصحابة رضوان الله علیهم أجمعین

هرکسی محبوب پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را دشمن بدارد، قطعاً کافر است. مفسرین اتفاق نظر دارند بر اینکه آیه شریفه:

(إِنَّک لا تَهْدِی مَنْ أَحْبَبْتَ وَ لکنَّ اللَّهَ یهْدِی مَنْ یشاء)

به درستی ای محمد (ص) تو هر که را دوست بداری هدایت نتوانی کرد بلکه خداست که هر که را بخواهد هدایت می‌کند.

سوره قصص (28): آیه 56

در مورد حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) نازل شده است. خداوند متعال در این آیه شریفه خطاب به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید:

یا رسول الله! تو نمی‌توانی کسانی را که دوست می‌داری را هدایت کنی، بلکه هدایت دست خداوند است و اوست که هدایت می‌کند. اگر حضرت ابوطالب هدایت می‌شود، به برکت عنایت خداوند عالم است.

همچنین اینکه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به رسالت مبعوث شده است هم به اراده و هدایت خداوند متعال است.

(وَ ما رَمَیتَ إِذْ رَمَیتَ وَ لکنَّ اللَّهَ رَمی)

و تو (آن مشت خاک را) نپاشیدی و لیکن خدا پاشید.

سوره انفال (8): آیه 17

خداوند متعال در این آیه شریفه خطاب به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: به دشمنان تیر پرتاب می‌کنی، درحالی‌که این خداوند متعال است که با دست تو تیر پرتاب می‌کند.

در حقیقت این مطالب خلاصه و گذری بر نظر ایمان برخی از علمای اهل سنت نسبت به ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بود.

مجری:

استاد خیلی ممنونم، از شما تشکر می‌کنم. ان‌شاءالله نفسی تازه کنید، ما مجدداً خدمت شما خواهیم رسید و از فرمایشات شما استفاده خواهیم کرد. دوستان خوب بیننده برنامه زنده «حبل المتین» را از «شبکه جهانی ولایت» همراهی می‌فرمایید.

خیلی خوشحال هستیم که امشب حضرت استاد در کنار حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و ضریح باصفای آقاجانمان حضرت حیدر کرار أسد الله الغالب در شب رحلت پدر نازنینشان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هستند.

ما از شما خواستیم هرآنچه می‌توانید را به روح پاک حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کنید. بسیاری از دوستان خوب بیننده هم لطف کردند و دارند برای ما پیام می‌دهند.

بنده به شخصه تسبیح در دست دارم و از ابتدای برنامه زمانی که استاد در نجف صحبت می‌کنند، علاوه بر اینکه گوشم به فرمایشات استاد گرامی است، مشغول ذکر گفتن هستم و چند دور تسبیح صلوات به روح پاک حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) فرستادم.

شما بینندگان عزیز هم هرچقدر می‌توانید صلوات هدیه کنید. اگر ریا هم نشود، امروز توفیق داشتم روزه مستحبی گرفتم و موقع افطار ثواب این روزه را هر چند ناچیز و ناقابل به ساحت نورانی حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردم.

از شما می‌خواهم بزرگواری بفرمایید و اگر می‌خواهید دل حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شاد شود و آقا به شما نگاه ویژه داشته باشد، هر عمل خیری که می‌توانید انجام بدهید و ثواب آن را به روح پاک حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کنید.

شما بینندگان عزیز می‌توانید هر عمل خیری اعم از ذکر، صلوات، دعا، یک صفحه قرآن، زیارت عاشورا، صدقه یا هر عمل دیگری انجام بدهید و ثواب آن را به حضرت ابوطالب هدیه کنید. اگر هم دوست داشتید به ما پیام بدهید، من پیام‌های شما را می‌خوانم.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

آقا مجتبی از هرات واقع در افغانستان صد صلوات هدیه کردند.

عزیز بیننده دیگری که خود را معرفی نکردند برای شادی امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) صلوات هدیه کردند.

آقای قیس گفتند: 25 فروردین امتحان ورود به حوزه دارم، از شما می‌خواهم دعا کنید.

این عزیزمان 110 صلوات هدیه به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) و 110 صلوات برای سلامتی استاد قزوینی فرستادند. ان‌شاءالله استاد حتماً برای ایشان دعا می‌کنند.

خواهر عزیزمان خانم جمالی از جهرم پیام فرستادند که از ایشان ممنون هستیم.

آقا علی از شهر سلسلة الذهب نیشابور گفتند: خانم بنده حافظ قرآن کریم است، امشب ثواب همه مرورهای قرآن کریم را به روح مطهر حضرت ابوطالب هدیه می‌کنند. از شما برادر بزرگوار و همسر گرامی شما ممنونیم.

آقای علی محمدی از زرند کرمان گفتند: برای روح حضرت ابوطالب امشب سوره واقعه هدیه می‌کنم.

آقای امیری از کرج فاتحه‌ای به روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

خانم مؤمنی پیام فرستادند و صد صلوات هدیه کردند.

یک صفحه قرآن کریم توسط آقای کدخدایی از شیراز به روح پاک حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه شده است.

باورکنید خیلی ذوق می‌کنم زمانی که می‌بینم این همه عشق و ارادت و محبت به حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) دارید و به همین اندازه سعی می‌کنید ارادتتان را به پدر بزرگوارشان نشان بدهید.

مطمئنم و شک ندارم با این کارتان دل نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را شاد می‌کنیم. ضمن اینکه از حریم ولایت و حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) دفاع می‌کنیم، در کنار آن ثواب هم هدیه می‌کنیم.

عزیزی به نام هادیان از قهدریجان صد صلوات هدیه کردند.

عزیزی به نام فاطمی‌نیا از تهران گفتند: امشب تا صبح هر ذکری که بگویم، ثواب آن را به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

ان‌شاءالله خداوند متعال به شما و فرزندتان سلامتی هدیه کند.

آقای موسوی از دو رود لرستان صد صلوات هدیه کردند.

آقای جمال‌پور از سیری‌جان پیام فرستادند و گفتند: به کوری چشم وهابیت فضایل حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بسیار زیاد است.

خانم شعبانی دویست صلوات به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

خانم الف از اصفهان صد صلوات به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

خانم بهشتی از نیشابور صد صلوات به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

خانم حسینی از آلمان گفتند: به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) و فرزندشان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

آقای بی‌ریا از کابل واقع در افغانستان پانصد صلوات به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند

آقای کربلایی سادات از افغانستان گفتند: هزار صلوات و دو رکعت نماز به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

آقای سید محمد سادات هم صلوات هدیه کردند.

خواهر بزرگوارمان کبری غفاری از ترکیه گفتند: من یک ختم قرآن مجید به روح مقدس حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) نذر می‌کنم و جزء اول آن را همین امشب تلاوت می‌کنم و هدیه می‌کنم.

درود بر شما خواهر بزرگوار، جزاک الله ان‌شاءالله. ما را هم دعا بفرمایید.

خانم حسینی از کابل گفتند: هم صلوات می‌فرستم و هم زمانی که صدقه می‌دهم ثواب آن را به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

آقای راحیل اکبری از آمل گفتند: من چهارده صلوات هدیه می‌کنم.

سرکار خانم یوسفی از آلمان تسلیت گفتند و در ادامه گفتند که صد صلوات به روح حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

درود و سلام خداوند بر شما عاشقان اهلبیت (علیهم السلام)، عاشقان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و عاشقان پدر بزرگوارشان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) که امشب روح با فضیلت این شخصیت بزرگ جهان اسلام را شاد می‌کنید.

همین کارهای خیر شما به نوعی زنده نگهداشتن یاد حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) است. ببینیم دوستان ما در اتاق فرمان چه میان برنامه‌ای در نظر گرفتند، سپس برمی‌گردیم و بازهم در محضر استادمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی خواهیم بود.

مثل پسرت علی فضیلت داری

در روز جزا حق شفاعت داری

تو یار محمدی و بابای علی

حق پدری گردن امت داری

سلام و درود به روح پاک و مطهر و نورانی سید بطحا حضرت ابوطالب (سلام الله علیه). از توجه و عنایت شما ممنونم. برنامه زنده «حبل المتین» در شب وفات غریبانه و مظلومانه حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) یار پیامبر، مؤمن قریش و سید بطحا و کفیل پیامبر تقدیم می‌شود.

در شأن و منزلت حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) اوصاف و القاب بسیار زیادی بیان شده است. ما از شما خواستیم امشب هر هدیه‌ای که می‌توانید نثار حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) کنید.

هدایای شما می‌تواند یک ذکر، دعا، صلوات، قرآن، صدقه، زیارت عاشورا یا هر عمل خیر دیگری باشد و ثواب آن را به روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کنید. همچنین اگر دوست داشتید می‌توانید برای ما پیام بدهید تا من پیام‌های شما را بخوانم.

ما به شما گفتیم که استاد ما حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی امشب در مکان بسیار مقدسی قرار دارند که آن هم زیر سایه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هستند. شخصیتی که مدافع حریم ولایت و حریم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هستند، امشب در کنار حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نشستند.

استاد فکر می‌کنم نشستن کنار حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و دفاع کردن از پدر بزرگوارشان خیلی شیرین باشد. استاد حرف من را تأیید کنید تا سؤال دیگری از شما بپرسم و در ادامه بپرسم.

آیا وجود نازنین حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) پدر بزرگوار حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) صراحتاً به رسالت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) اعترافی داشتند و صراحتاً رسالت نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) را پذیرفتند، یا خیر؟!

ایمان صریح حضرت ابوطالب به رسالت پیامبر گرامی اسلام

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

ما در رابطه با اینکه حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بر رسالت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و وحدانیت خداوند عالم ایمان داشتند، یا نه ادله زیادی داریم.

یکی از این موارد به نقل از آقای «ذهبی» در کتاب «تاریخ الإسلام» جلد اول صفحه 53 است. در این روایت وارد شده است زمانی که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) به دنیا آمدند، در مکه قطحی آمده بود و باران نمی‌آمد.

حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) قنداقه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) را گرفت و کنار بیت الله الحرام آمدند، ایشان را روی دستان خود قرار داد و خداوند را به رسول گرامی اسلام قسم داد تا باران رحمتش را بر مردم مکه نازل گرداند.

«وأبیض یستسقی الغمام بوجهه ربیع الیتامی عصمة للأرامل»

تاریخ الإسلام ووفیات المشاهیر والأعلام، اسم المؤلف: شمس الدین محمد بن أحمد بن عثمان الذهبی، دار النشر: دار الکتاب العربی - لبنان/ بیروت - 1407 هـ - 1987 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: د. عمر عبد السلام تدمری، ج 1، ص 53

آقای «صالحی شامی» در کتاب «سبل الهدی و الرشاد» جلد 2 صفحه 137 این روایت را نقل کرده است. همچنین شخصیت‌های دیگری این روایت را نقل کرده‌اند.

آقای «بخاری» در کتاب «صحیح بخاری» حدیث 963 قبل از روایتی که در رابطه با توسل به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است در باب:

«بَاب سُؤَالِ الناس الْإِمَامَ الِاسْتِسْقَاءَ إذا قَحَطُوا»

این تعبیر را بیان کرده و می‌نویسد:

«حدثنا عبد الرحمن بن عبد اللَّهِ بن دِینَارٍ عن أبیه قال سمعت بن عُمَرَ یتَمَثَّلُ بِشِعْرِ أبی طَالِبٍ وَأَبْیضَ یستسقی الْغَمَامُ بِوَجْهِهِ ثِمَالُ الْیتَامَی عِصْمَةٌ لِلْأَرَامِلِ»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 1، ص 342، ح 963

کاملاً روشن و واضح است که این شعر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) مربوط به دوران کودکی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) و زمانی است که در مکه قحطی بود.

حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) خدا را به کودکی که در درون قنداقه بود قسم داد و خداوند متعال هم به برکت این دعا باران رحمتش را نازل کرد.

حال من نمی‌دانم آقایان چه توجیه و تأویلی درباره شعر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) را که «عبدالله بن عمر» به او استناد می‌کند، دارند!!

در رابطه با قضیه حدیث الدار که بعد از سه سال رسالت مخفیانه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و همچنین بعد از نزول آیه شریفه:

(وَ أَنْذِرْ عَشِیرَتَک الْأَقْرَبِین)

و خویشان نزدیکت را بترسان.

سوره شعراء (26): آیه 214

رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) به امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) دستور دادند تا سران قریش را جمع کنند. سران قریش در منزل حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) جمع شدند، حضرت غذایی تهیه کردند و بعد از صرف غذا فرمودند:

من سه چیز را برای شما بیان می‌کنم؛ اول اینکه دست از شرک و بت‌رستی بردارید. دوم اینکه من بهترین موهبتی که یک انسان برای قوم خود می‌آورد برای شما آوردم و آن هم دین اسلام است. سوم؛

«فَأَیکمْ یؤَازِرُنِی عَلَی هَذَا الْأَمْرِ عَلَی أَنْ یکونَ أَخِی وَوَصِیتِی وَخَلِیفَتِی فِیکمْ؟»

هرکسی در این امر رسالت مرا یاری کند او برادر، خلیفه و وصی من است.

الکامل فی التاریخ، المؤلف: أبو الحسن علی بن أبی الکرم محمد بن محمد، عز الدین ابن الأثیر (المتوفی: 630 هـ)، تحقیق: عمر عبد السلام تدمری، الناشر: دار الکتاب العربی، بیروت – لبنان، الطبعة: الأولی، 1417 هـ / 1997 م، ج 1، ص 661

سران قریش که در رأس آن‌ها «ابولهب» و «ابوجهل» و دیگران قرار داشتند، جلسه را به هم زدند و به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) جسارت کردند. شب دوم و شب سوم به همین شکل سپری شد.

در هر سه شب غیر از امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شخص دیگری به ندای رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) لبیک نگفت.

ما در گذشته در بحث حدیث وصیت این روایت را با سند صحیح از کتاب «تاریخ الطبری» جلد اول صفحه 542 و همچنین از کتب دیگر با سند صحیح بیان کردیم. جالب اینجاست که آقای «ابن سعد» در کتاب «الطبقات» خود جلد اول صفحه 187 عبارتی را نقل می‌کند و می‌گوید:

زمانی که رسول گرامی اسلام رسالت خود را مطرح کردند، بعضی از افراد قوم از جمله «ابولهب» شروع به جسارت به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) کرد.

در این حین حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) نعره‌ای زد و تمام کسانی که نسبت به رسول گرامی اسلام جسارت کرده بودند را با برخورد تند سر جای خودشان نشاند. حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) به «ابولهب» فرمودند:

«یا أعور ما أنت وهذا»

النهایة فی غریب الحدیث والأثر، اسم المؤلف: أبو السعادات المبارک بن محمد الجزری، دار النشر: المکتبة العلمیة - بیروت - 1399 هـ - 1979 م، تحقیق: طاهر أحمد الزاوی - محمود محمد الطناحی، ج 3، ص 319، باب عور

مطالبی با این مضمون در کتاب بزرگان اهل سنت وارد شده است. مخصوصاً در کتاب «تاریخ الطبری»، «تاریخ ابن اثیر» و دیگران وارد شده است زمانی که رسول گرامی اسلام رسالتش را بیان کرد و جز حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) کسی پاسخ نداد؛

«فَقَامَ الْقَوْمُ یضْحَکونَ»

قبیله قریش شروع به مسخره کردن و خندیدن کردند.

مردم قریش که تعداد آن‌ها از 40 نفر تجاوز می‌کرد، شروع به تمسخر کردند و به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) گفتند:

«قَدْ أَمَرَک أَنْ تَسْمَعَ لِابْنِک وَتُطِیعَ»

این محمد دستور می‌دهد که از فرزند کوچک و خردسال تو تبعیت کنیم.

تاریخ الأمم والملوک، المؤلف: محمد بن جریر الطبری أبو جعفر، الناشر: دار الکتب العلمیة – بیروت، الطبعة الأولی، 1407، ج 1، ص 661، باب ذِکرُ أَمْرِ اللَّهِ تَعَالَی نَبِیهُ - صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَسَلَّمَ - بِإِظْهَارِ دَعْوَتِهِ

اگر چنانچه حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) مؤمن، مسلمان و معتقد به رسالت رسول گرامی اسلام نبود، این عبارت معنای دیگری نخواهد داشت.

همچنین یکی دیگر از مسائلی که در اینجا مطرح است، این است که آقای «آلوسی» در کتاب «روح المعانی» جلد 18 صفحه 51 به نکته ظریفی اشاره می‌کند. آقای «آلوسی» کسی است که «خیرالدین زرکلی» سلفی مذهب است، می‌نویسد: عقد رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) را حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) قرائت کردند.

من از بینندگان عزیز تقاضا می‌کنم به این نکته خوب توجه کنند. عقد رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) توسط حضرت ابوطالب اجرا شده است.

معمولاً بزرگان برای خواندن عقد خطبه‌ای می‌خوانند. خطبه‌ای که حضرت ابوطالب (سلام الله علیها) هنگام عقد این دو بزرگوار خوانده است در تاریخ ثبت شده است. اگر به این خطبه مراجعه کنید، خواهید دید که در ابتدای خطبه وارد شده است:

«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنْ ذُرِّیةِ إِبْرَاهِیمَ»

خدا را شاکریم که ما را از ذریه حضرت ابراهیم قرار داده است.

«وَ زَرْعِ إِسْمَاعِیلَ وَ جَعَلَ لَنَا بَلَداً حَرَاماً وَ بَیتاً مَحْجُوجاً»

اگر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) به خداوند متعال ایمان نداشت و کافر بود، این تعابیر چه معنایی دارد؟! همچنین در ادامه می‌فرمایند:

«إِنَّ مُحَمَّدَ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ أَخِی مَنْ لَا یوَازَنُ بِهِ فَتًی مِنْ قُرَیشٍ إِلَّا رَجَحَ عَلَیه»

برادرزاده من محمد بن عبدالله در عالم هستی همتایی ندارد و بدیل و مثلی برای او نیست.

«وَ اللَّهِ خَطْبٌ جَلِیلٌ وَ نَبَأٌ شَائِع»

بدانید که برادرزاده من خبرهای بزرگی بعد از این دارد و جایگاهی ویژه و والایی دارد.

إیمان أبی طالب (الحجة علی الذاهب إلی کفر أبی طالب)، نویسنده: الموسوی، فخار بن معد، محقق / مصحح: بحرالعلوم، محمد، ص 185، الفصل الرابع

این خطبه حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) در زمان ازدواج رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) است.

این خطبه را «علامه زمخشری» در کتاب «ربیع الأبرار» جلد اول صفحه 467 نقل می‌کند. همچنین در کتاب «الکشاف» جلد اول صفحه 447 این مطالب وارد شده است. این مطالب چیزی نیست که ما بخواهیم از خودمان درآورده باشیم.

جالب اینجاست که آقای «مبرد» که از بنیانگذاران ادبیات عرب است، کتابی به نام «الکامل فی اللغة و الأدب» دارد. در جلد چهارم این کتاب صفحه 4 خطبه‌ای که حضرت ابوطالب به هنگام ازدواج رسول گرامی اسلام و حضرت خدیجه کبری قرائت کردند، نقل شده است.

«الحمد لله الذی جعلنا من ذریة إبراهیم وزرع إسماعیل»

آقای «مبرد» بعد از بیان این خطبه می‌نویسد:

«وهذه الخطبة من أقصد خطب الجاهلیة»

این خطبه از قوی‌ترین و زیباترین و باارزش‌ترین خطبه‌های زمان جاهلیت قرائت شده است.

الکامل فی اللغة والأدب، المؤلف: محمد بن یزید المبرد، أبو العباس (المتوفی: 285 هـ)، المحقق: محمد أبو الفضل إبراهیم، الناشر: دار الفکر العربی – القاهرة، الطبعة: الطبعة الثالثة 1417 هـ - 1997 م، ج 4، ص 4، باب خطبة لأبی طالب

مهم‌تر اینکه مشاهده کنید در طول سه سالی که رسول گرامی اسلام در تحریم و محاصره اقتصادی بودند و در شعب أبی طالب سخت‌ترین دوران را به همراه مسلمانان سپری کردند، در میان مردم قریش چه کسی غیر از حضرت ابوطالب از پیغمبر اکرم حمایت کردند؟!

تنها حضرت ابوطالب و حضرت عبدالمطلب از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در آن شرایط حمایت کردند.

مشاهده کنید آقای «بیهقی» در کتاب «دلائل النبوة» که «ابن تیمیه» این کتاب را معتبر می‌خواند، در جلد دوم صفحه 311 قضایای شعب أبی طالب را مطرح می‌کند.

فداکاری‌هایی که حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) و حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) در آن دوران داشتند، توسط بسیاری از علما بیان شده است و این مسائل بر کسی پوشیده نیست.

دوستان عزیز و سروران شیعه و اهل سنت مشاهده کنید که این مطالب بسیار واضح و روشن است. آیا از میان خلفا و مردم قریش شخص دیگری در شعب أبی طالب وجود داشت؟!

آقای «اسکافی» یکی از علمای بزرگ اهل سنت است. ما قصد جسارت نداریم، اما در کتاب «المعیار و الموازنة» می‌گوید: در طول سه سالی که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در شعب أبی طالب با مشکل‌ترین مسائل دست و پنجه نرم می‌کردند؛

«وأبو بکر مع أهله فی أمن وسعة»

المعیار والموازنة، الشیخ الأقدم أبی جعفر الإسکافی محمد بن عبد الله المعتزلی، ج 1، ص 2، باب 4

این حرف ما نیست، بلکه حرف آقای «اسکافی» متوفای 255 هجری است. بارها اتفاق افتاده است که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در طول سه سالی که در شعب أبی طالب حضرت ابوطالب بستر رسول گرامی اسلام را تغییر می‌دادند.

حضرت ابوطالب ابتدای شب رسول گرامی اسلام را در جایی می‌خواباند، بعد از اینکه مقداری از شب می‌گذشت جای پیغمبر اکرم را عوض می‌کردند و امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را به جای رسول گرامی اسلام می‌خواباندند.

حضرت ابوطالب به امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) می‌فرمودند: "فرزندم علی جان! می‌ترسم بعضی از مشرکین دیده‌بانی داشته باشند و جای خوابیدن رسول اکرم را متوجه شده باشند و قصد ضرر زدن به جان رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) داشته باشند.

من در ابتدای شب جای پیغمبر اکرم را با تو عوض می‌کنم و تو را پیش مرگ پیغمبر اکرم قرار می‌دهم تا اگر مشرکین خواستند ضرری به جان عزیز رسول گرامی اسلام خطری را متوجه کنند، این خطر به طرف تو متوجه شود و رسول گرامی اسلام در امان باشد."

مجری:

استاد خیلی ممنون و متشکرم. ما صدای حضرت استاد را به خوبی داشتیم. حضرت استاد دکتر حسینی قزوینی در نجف اشرف و در کنار حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) برنامه زنده «حبل المتین» را تقدیم می‌کنند.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

موضوع امشب ما پیرامون شخصیت حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) است؛ ما از شما خواستیم هر مقدار ذکر، دعا، صلوات یا هر عمل خیر دیگری که می‌توانید نثار روح حضرت ابوطالب پدر بزرگوار حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) تقدیم کنید.

بسیاری از دوستان از تقاضای ما استقبال کردند. آقا محمدرضا از تاجیکستان پانصد صلوات هدیه کردند.

خانم یوسفی از بایرن واقع در آلمان از حضرت استاد خواستند که حتماً برایشان دعا کنند و دویست صلوات دیگر هم برای امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پدر نازنینشان هدیه کردند.

آقای وزواری از استان گلستان صلوات هدیه کردند.

عزیزی به نام تهرانی دویست صلوات و دو رکعت نماز هدیه کردند.

خانم رضایی از قم سیصد صلوات هدیه کردند.

آقا حبیب از هلند صد صلوات و صد آیت الکرسی هدیه کردند.

آقا اسماعیل از اصفهان گفتند: من ثواب نماز شبم را به حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پدر بزرگوارشان تقدیم می‌کنم.

آقای سید حسین محمود آبادی از مشهد گفتند: بنده هزار صلوات نذر ایشان می‌کنم. ان‌شاءالله خدا خیرتان بدهد.

آقای محمد رضا نجاریان گفتند: به کوری چشم وهابی‌های خبیث من هزار و چهارصد صلوات هدبه حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

عزیزی از سیری‌جان گفتند: یک زیارت عاشورا و دویست صلوات هدیه می‌کنم. به استاد بگویید حتماً برای ما دعا کنند.

ان‌شاءالله استاد در پایان برنامه حتماً به یاد همه شما خواهند بود.

آقای فلاح‌نژاد از کرج التماس دعا دارند و گفتند: دلمان برای حرم حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) تنگ شده است.

آقای سید میر طاووسی از اصفهان گفتند: بنده هرروز برای امیرالمؤمنین و پدر بزرگوارشان صلوات هدیه می‌کنم.

خانم طاهره راوند از قائم‌شهر صد صلوات هدیه کردند.

خانم زهرا کویی‌وند ده ساله از کمال‌شهر کرج ده هزار صلوات هدیه کردند.

خانم دوستان از اردبیل دویست و دو صلوات هدیه کردند.

خانم حسینی از شهریار گفتند: یک دست لباس صدقه می‌دهم و ثواب آن را به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم، همچنین پانصد صلوات هدیه می‌کنم.

عزیزی به نام پودینه از زاهدان پانصد صلوات هدیه کردند.

خانم ثنایی از واوان چهارصد صلوات هدیه کردند.

آقای امیر حسین عزیز 8 ساله از تهران پنجاه صلوات هدیه کردند. ان‌شاءالله حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نگهدار شما باشد.

آقای مددی از اردبیل گفتند: هر 5 دقیقه صد صلوات می‌فرستم و ثواب آن را به حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه می‌کنم.

خانم فاطمه حامدی از اهواز گفتند: من چندین گروه ختم دارم؛ امشب تا فرداشب ختم صلوات برای شادی حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) خواهم داشت.

آقای علی مرادیان گفتند: به همراه همه اعضای خانواده به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) صلوات تقدیم می‌کنیم.

خانم کریمی از کرج هم تلاوت قرآن کریم را به روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

ان‌شاءالله همگی عاقبت به خیر و مشمول دعای حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) و حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شوید.

استاد از شما خیلی ممنونم؛ خیلی استفاده کردیم. البته من سؤالات دیگری هم داشتم که دوست داشتیم از محضر شما استفاده کنیم و بازهم صدای شما را بشنویم، اما فرصت برنامه به پایان رسیده است.

خیلی از دوستان بیننده التماس دعا داشتند. البته این سؤال بنده را پاسخ بفرمایید که در کنار حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و چند قدمی ضریح ایشان بودن و از پدر بزرگوارشان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) حرف زدن و دفاع کردن چقدر لذت بخش و شیرین است؟!!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله، بنده در ابتدای برنامه عرض کردم که خداوند عالم در طول عمرم سه توفیق به بنده نصیب کرده است که از زیباترین زمان عمر من است.

بنده دو مرتبه شب میلاد امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در کنار بیت الله الحرام بودم، همانجایی که دیوار کعبه شکافته شد و فاطمه بنت أسد (سلام الله علیها) در درون کعبه قرار گرفت و امیرالمؤمنین را در آنجا به دنیا آوردند.

همچنین در یک شب سیزده رجب در کنار قبر حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) بودم و امشب هم یکی از بهترین و با لذت‌ترین شب‌های عمر من است.

اصلاً زبان من قاصر از این است که بخواهم توصیف کنم در شب وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) در کنار فرزندشان بودن و به فرزند بزرگوارشان تسلیت گفتن چقدر باصفا و لذت بخش و شیرین است.

قطعاً حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هم پاداش کسانی را که امشب در کنارشان قرار دارند و وفات پدر نازنینشان را به آن بزرگوار تسلیت می‌گویند، پیش خودش نگاه خواهند داشت.

رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) زیر جنازه حضرت ابوطالب و حضرت عبدالمطلب (سلام الله علیهما) گریه می‌کردند و سال وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) را سال حزن و سال عزا نامیدند.

زمانی که شخصیت بزرگی از دنیا می‌رود، مردم دو یا سه روز عزای عمومی اعلام می‌کنند، اما رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) سال وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) را سال عزا اعلام کردند.

اجازه بدهید به عنوان پایان بخش عرایضم جمله‌ای از امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرزند نازنین حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) برای آن دسته از کسانی که نستجیر بالله معتقدند که حضرت ابوطالب کافر از دنیا رفته است، عرض کنم.

در کتاب «احتجاج» اثر «مرحوم طبرسی» جلد اول صفحه 230 وارد شده است که شخصی خدمت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) صاحب این قبر شریف آمد و عرض کرد:

«یا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْتَ بِالْمَکانِ الَّذِی أَنْزَلَک اللَّهُ بِهِ وَ أَبُوک مُعَذَّبٌ فِی النَّارِ»

یا امیرالمؤمنین! تو در جایگاه بزرگ و مکان رفیع امامت هستی، اما پدرت در داخل آتش جهنم معذب است.

«فَقَالَ لَهُ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ مَهْ فَضَّ اللَّهُ فَاک»

حضرت در جواب گفت: ساکت باش، خداوند عالم دهانت را بشکند.

«وَ الَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیاً لَوْ شَفَعَ أَبِی فِی کلِّ مُذْنِبٍ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اللَّهُ فِیهِمْ»

قسم به خدایی که رسول اکرم اکرم را به حق برای رسالت برانگیخت، پدر من نزد خداوند عالم به قدری مقام و جایگاه دارد که اگر در حق تمام گناهکاران روی زمین شفاعت کنند خداوند عالم شفاعت او را قبول می‌کند.

الإحتجاج علی أهل اللجاج، نویسنده: طبرسی، احمد بن علی، محقق / مصحح: خرسان، محمد باقر، ج 1، ص 230، باب احتجاجه ع- علی بعض- الیهود- و غیره فی أنواع شتی من العلوم

عرض می‌کنیم یا امیرالمؤمنین و یا ابوالحسن، ای همسر حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و ای پدر حسن و حسین (سلام الله علیهما)، ای ابن عمّ رسول الله! ما درگذشت پدر بزرگوارت را به شما تسلیت می‌گوییم و شما را به روح پاک پدر بزرگوارتان، به به مقام و جایگاه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) و مظلومیت همسر بزرگوارت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) قسم می‌دهیم.

ما حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را قسم می‌دهیم به ناله حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) میان در و دیوار زمانی که صدا زدند: یا ابتاه، یا رسول الله!

حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را به آبروی فرزند بزرگوارشان امام حسین و امام حسین (علیهما السلام) و همچنین فرزند غیورشان قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) قسم می‌دهیم: امشب از خداوند بخواهند فرج مولای ما حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا له الفداه) را نزدیک نموده و همه ما و بینندگان عزیز ما را از یاران خالص و خاص و از سربازان فداکار و از شهدای رکابش قرار بدهد.

از حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) می‌خواهیم که از خداوند عالم بخواهند رفع گرفتاری برای جمیع مؤمنین و مؤمنات مخصوصاً عزیزان ما در سوریه و عراق و یمن و بحرین و دیگر بلاد اسلامی قرار بدهند.

از حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) می‌خواهیم قضای حوائج همه مؤمنین و مؤمنات، قضای حوائج این حقیر و دست اندرکاران «شبکه جهانی ولایت»، قضای حوائج بینندگان عزیز مخصوصاً ولایت یاوران گرامی را برآورده کند.

یا علی!! تو را قسم می‌دهیم به ذات أقدس ربوبی از خداوند عالم خیر دنیا و آخرت برای ما طلب کن و از خداوند متعال بخواه شر دنیا و آخرت را برای همیشه از ما دور بگرداند.

یا علی!! تو را به الله تبارک و تعالی سوگند می‌دهیم از خداوند عالم بخواه حوائج ما را سریعاً برآورده نماید و دعاهای ما را به اجابت برساند.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

حضرت استاد خیلی ممنونم، خیلی استفاده کردیم. شما به ما قول داده بودید و اول برنامه هم فرموده بودید، ان‌شاءالله در ذهن شریفتان باشد و حتماً دعاگو و نایب الزیاره ما و همه بینندگان «شبکه جهانی ولایت» باشید.

ان‌شاءالله حضرت استاد نایب الزیاره ما، همه بینندگان «شبکه جهانی ولایت» همه کسانی که التماس دعا گفتند، همه کسانی که پیام دادند، همه کسانی که پیام ندادند به ویژه ولایت یاوران باشید.

خوشا به حالتان که در آن مکان مقدس هستید و یاد ما هم خواهید بود. همچنین از همه همکارانم که در آنجا در واحد سیار تلاش و کوشش کردند تا این ارتباط زنده برقرار شود.

همکار عزیزم جناب آقای محقق در آنجا زحمت کشیدند و همکاران دیگرم در کنار ما زحمت کشیدند که این ارتباط برقرار شود و دل‌های پاک شما دوستان خوب بیننده در شب وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) به حرم فرزند عزیزشان حضرت امیرالمؤمنین گره بخورد.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

ما از شما خواستیم که به ما بگویید چه عمل خیر و چه عمل صالحی می‌توانید برای شادی روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) انجام بدهید.

بینندگان عزیز شما خوب استقبال کردید و خوب نشان دادید که چطور عاشق و شیفته و دلباخته حضرت امیرالمؤمین (سلام الله علیه) و پدر بزرگوارشان هستید.

امشب پیام‌های زیادی به دست ما رسید، بنده عذرخواهی می‌کنم اگر بعضی از پیام‌ها را نتوانستم بخوانم و هرپیامی که در مقابل دیدگانم قرار می‌گرفت را می‌خواندم.

عزیزی به نام اعجاز والجی از شیکاگو آمریکا سیصد صلوات هدیه کردند.

آقای رنجبری از بندرعباس هزار صلوات هدیه کردند.

آقای سید محمد مبارز حسینی از شهریار و ملارد صد و چهارده صلوات به روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

آقای سید محمد علی حسینی از شهریار و ملارد صد و چهارده صلوات به روح مطهر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

خانم جلالی متین از مشهد گفتند: یک ختم کامل قرآن کریم نذر حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) می‌فرستم.

آقای شهاب الدین غلامی از پرند لبیک یا علی گفتند و صد و چهارده صلوات به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) هدیه کردند.

آقای مسلم مهدوی از اجارستاق ساری هزار صلوات هدیه کردند.

آقای ناصر گلستان از شهر ری سیصد صلوات به روح حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و پدر بزرگوارشان هدیه کردند.

خواهرمان رقیه جعفری 20 صلوات هدیه کردند.

خانم حسینی از شهریار صد صلوات هدیه کردند و از حاج آقا خواستند برایشان دعا کنند.

عزیزی به نام امامی تشکر کردند و گفتند: سه مرتبه سوره اخلاص و ثواب ختم قرآن کریم به روح حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) تقدیم می‌کنند.

پیام‌های بسیاری به دست ما رسیده است، ما دیگر فرصت خواندن آن را ندارم. به همین مقدار از شما ممنون هستم، بزرگواری کردید.

ما از شما خواهش کردیم که عمل خیری از جمله ذکر، قرآن، دعا، صدقه یا هر عمل صالح دیگری انجام بدهید و ثواب آن را به حضرت ابوطالب هدیه کنید.

مطمئن باشید این ثواب اولاً به خود شما برمی‌گردد و ثانیاً دل حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) شاد می‌شود و زمانی که دل حضرت شاد شد مطمئن باشید که حضرت در حق شما دعا می‌کنند و مشمول دعای حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) قرار خواهید گرفت.

چقدر زیباست که انسان مشمول دعای حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) باشد و حضرت امیرالمؤمنین در حق ما شیعیان و محبان و عاشقان و ارادتمندانش دعا کند.

بینندگان عزیز و کسانی که تکرار برنامه را می‌بینند بازهم اگر این عمل خیر را انجام دادید مطمئن باشید که مورد توجه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هستید و امشب حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به شما نگاه ویژه خواهد داشت.

بازهم تسلیت و تعزیت هم به مناسبت شهادت غریبانه امام کاظم (علیه السلام) و همچنین وفات حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) است. 26 رجب المرجب وفات این شخصیت بزرگ جهان اسلام و یار باوفای پیامبر و مؤمن قریش و شخصیت بزرگ است.

روایتی از امام صادق (علیه السلام)، امام باقر (علیه السلام) یا حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نقل شده است که اگر ایمان حضرت ابوطالب را در یک کفه ترازو و ایمان خلق را در کفه دیگر قرار بدهند، ایمان حضرت ابوطالب (سلام الله علیه) بر ایمان خلق سنگینی می‌کند.

حال مشاهده کنید که ایشان چه جایگاه بزرگ و بافضیلتی دارند و شک نداریم که شخصیتی است که با ایمان به پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و ولایت حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) از دنیا رفتند.

درود و سلام انبیاء و اولیاء و اوصیاء و ملائکة الله و همه جن و انس به روح پاک این یار باوفای پیامبر و مؤمن قریش حضرت ابوطالب (سلام الله علیه). از توجه و عنایت تک تک شما ممنونم، ان‌شاءالله زیر سایه حضرت مرتضی علی باشید و التماس دعای خیر.

یا علی مدد، خدانگهدار



Share
1 | رضایی | Germany - Bad Muenstereifel | ٠٤:٠٩ - ٢٣ خرداد ١٤٠٢ |
لعنت خدا بر دشمنان حضرت ابوطالب صلوات الله علیه
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها