2024 April 19 - جمعه 31 فروردين 1403
شبهه وهابیت به «خطبه 110» و «نامه 31» نهج البلاغه
کد مطلب: ١١٥١٢ تاریخ انتشار: ١٨ خرداد ١٣٩٦ - ١٤:١١ تعداد بازدید: 6714
سخنراني ها » پاسخگویی به شبهات
شبهه وهابیت به «خطبه 110» و «نامه 31» نهج البلاغه

تفاوت توسل به انسان و غیر انسان و جواب شبهه وهابیت
اخلاق علوی 96/03/18

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ: 96/03/18

مجری:

بسم الله الرحمن الرحیم

دلباختگان کوی عشقیم

از لطف خدا علی سرشتیم

با مهر نبی و آل حیدر

گویی که همیشه در بهشتیم

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

سلام و درود و ارادت به پیشگاه مهربان و باصفای شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی ولایت». امیدوارم که خوب و خوش و سلامت باشید.

ان‌شاءالله نماز و روزه‌هایتان قبول باشد؛ تا امروز 13 روز از ماه مبارک رمضان را پشت سر گذاشتیم. ان‌شاءالله که از تمام دقایق و لحظات این ماه کمال استفاده و بهره را برده باشید.

امشب شب چهاردهم ماه مبارک رمضان است؛ سه شب سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم که ایام البیض هست به خواندن «دعای مجیر» توصیه و سفارش شده است. ان‌شاءالله عزیزان همت کنند از فضای ملکوتی این سه شب استفاده کنند.

نود اسم از اسامی خداوند در این دعاست و درواقع تسبیح خداوند متعال است که بسیار هم فضیلت دارد. بسیار توصیه شده که اگر کسی «دعای مجیر» را بخواند، اگر گناهانش به اندازه عدد ریگ‌های بیابان باشد خداوند متعال گناهان او را می‌بخشد.

این روایت از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شده و در کتاب شریف «مفاتیح الجنان» هم هست. ان‌شاءالله ملاحظه بفرمایید، این دعا را بخوانید و ما را هم دعا کنید.

نکته دیگری که لازم می‌دانم در ابتدای برنامه «اخلاق علوی» خدمت شما عرض کنم، حادثه‌ای است که روز گذشته در ایران اسلامی رخ داد و تعدادی از هموطنان عزیزمان در این عملیات تروریستی کور توسط داعشی‌ها و وهابیت ملعون به شهادت رسیدند.

به خانواده‌های عزیز شهدا عرض تسلیت داریم و همچنین آرزوی سلامتی داریم برای عزیزانی که در این حادثه مجروح و مصدوم شدند.

اینجاست که واقعاً می‌فهمیم امنیت چقدر ارزشمند است و همین جا درود و سلام می‌فرستیم بر ارواح مطهر و پاک و ملکوتی و نورانی همه شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم که در این شب جمعه، شب رحمت و شب مغفرت صلواتی هم به روحشان هدیه می‌کنیم.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

ما منتظر پیام‌های شما هستیم، بسم الله. همین الآن می‌توانید گوشی تلفن همراه خودتان را بردارید و برای برنامه زنده «اخلاق علوی» پیام بدهید و از عشق، ارادت و محبتتان به ساحت مولا امیرالمؤمنین، موضوع برنامه امشب ما و هرچه دلتان می‌خواهد برای ما بگویید.

ما با افتخار پذیرای پیام‌های شما هستیم. امشب هم توفیق داریم در محضر استادمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی باشیم. جناب استاد سلام علیکم و رحمة الله، طاعات و عبادات شما قبول باشد:

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ بنده هم خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی سلام عرض می‌کنم و آرزوی موفقیت بیش از پیش برای گرامیان از خداوند منان خواهانم.

خدا را قسم می‌دهم به آبروی محمد و آل محمد به ویژه به آبروی صاحب این ماه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرج مولای ما بقیة الله الأعظم را نزدیک نموده و ما را از یاران و سربازان فداکار آن بزرگوار قرار بدهد.

از خداوند متعال می‌خواهیم دغدغه‌های فکری همه ما و شما گرامیان را برطرف سازد، حوائج همه ما را برآورده کند و دعاهای ما را به اجابت برساند؛ ان‌شاءالله.

همان‌طور که عزیزمان هم اشاره کردند و بینندگان عزیز ما در سراسر جهان می‌دانند روز گذشته وهابیت کوردل و داعش مستأصل و زمین خورده و مفتضح در ایران اسلامی در تهران در دو منطقه‌ای که نماد قداست و جمهوریت بود جنایت آفریدند.

در این جنایت وهابیت 17 تن از عزیزان ما به شهادت رسیدند. البته همه ما می‌دانیم این اقدامات پلید نتیجه همکاری‌های جنایت پیشه عربستان سعودی و وهابیت پلید و کوردل با آمریکا و صهیونیست است.

این جنایت همچنین نتیجه طراحی‌های ستاد مشترک این سه مرکز شرارت بوده است. این افراد کور خوانده‌اند، زیرا نه تنها با این کار نتوانستند کاری انجام دهند بلکه مردم را در صف واحد در برابر این افراد منسجم‌تر و مراکز امنیتی ما را بیدارتر کردند.

به تعبیر مقام معظم رهبری این افراد با خیال اینکه کاری انجام دهند ترقه‌هایی را منفجر کردند و ترقه بازی درآوردند. لازم است ما به چندین نکته توجه داشته باشیم:

نکته اول اینکه در کشورهای اروپایی زمانی که برنامه‌های انفجاری یا ترقه‌بازی رخ می‌دهد مردم فرار می‌کنند، اما همچنان که مشاهده کردیم در تهران هزاران نفر جلوی مجلس جمع شده بودند.

همان‌طور که می‌دانید شهادت تعدادی از این شهدای عزیز نتیجه تیراندازی وهابیت کوردل از داخل ساختمان به مردم بود، اما نه تنها مردم متفرق نمی‌شدند بلکه اجتماعشان پرشورتر می‌شد. تفاوت مردم ایران و شیعیان با مردم دیگر کشورها چنین است!

نکته دوم این است که ما باید به یاد داشته باشیم و در تاریخ ثبت شود مثل دیروز شش نفر جانی و هفده شهید مشاهده کردیم. به عبارت دیگر شش جانی و هفده شهید روز گذشته در تاریخ ایران ثبت شد.

جوانان و عزیزان خردسال یادشان باشد که زمانی جای شهیدان و جانیان جابحا نشود و افرادی جانیان را مدافع و مجاهد و همچنین شهدای ما را جانی معرفی کنند!!

نکته سوم اینکه عربستان سعودی این همه داد و بیداد و فریاد می‌کنند که ما می‌خواهیم جنگ را به داخل ایران بکشانیم!! اگر این اقدامات نتیجه ادعاهای این افراد است ما کاملاً در تمام این قضایا بودیم و هستیم و هیچ مشکلی هم نداریم.

کشور ایران و مردم مسلمان اعم از شیعه و سنی در این قضایا در صف واحد هستند. دیروز یکی از شعرا شعر زیبایی سروده بود که این شعر چنین است:

بر کوردلان وقت عذاب آمده است

شب کوره به جنگ آفتاب آمده است

سردار بیا گردنشان را بشکن

خفاش به لانه عقاب آمده است

این افراد تصور کردند با این کار می‌توانند میان مردم ایجاد رعب و وحشت و ناامنی کنند. همان‌طور که دیروز در اخبار مشاهده کردیم مردم تهران حتی افرادی که اطراف مجلس بودند به زندگی عادی و طبیعی خود ادامه می‌دادند و دنبال خرید و کارهای روزمره بودند.

جنایت دیروز کوچک‌ترین خللی در روحیه مردم ایجاد نکرد، اما عربستان سعودی و داعش بدانند که در برابر این جنایتشان به حول قوه الهی تاوان سختی خواهند داد.

ان‌شاءالله این مطلب در نظر و فکر مبارک عزیزان بیننده ما باشد زمانی که این افراد تاوان این کار خود را دادند می‌فهمند که نمی‌شود با دُم شیر بازی کرد.

شبکه‌های صهیونیستی که از این قضایا اظهار خوشحالی می‌کنند به قول آیت الله سلیمانی نمی‌دانم تریبت شده کدام اصطبل هستند که در برابر شهادت 17 تن از عزیزان روزه‌دار که گناهشان دفاع و پاسداری از امنیت مردم بوده است، شادی می‌کنند!!!

مردم شما خودتان قضاوت کنید. عزیزان اهل سنت و کسانی که تصور می‌کنید این شبکه‌ها، شبکه‌های سنی است یقین بدانید که اهل سنت و مذهب اهل سنت از این شبکه‌های شیطانی صهیونیستی برای همیشه بیزار هستند.

حتی بعضی از کارشناسان شبکه‌های شیطانی گفته بودند ما پیش بینی می‌کنیم که اتفاقی خواهد افتاد. کلیپ ما را داشته باشید تا آن روز به پیش بینی ما پی ببرید.

مثل این افراد همانند پشه‌ای است که روی درخت گردو نشست و زمانی که می‌خواست بلند شود، گفت: ای درخت مراقب باش ریشه‌ات از جای در نیاید، زیرا من می‌خواهم بلند شوم. درخت گردو گفت: اصلاً زمانی که نشستی من متوجه نشستن تو نشدم، حال که می‌خواهی بلند شوی!! ما به این افراد می‌گوییم:

ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست

عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری

گرچه زحمت هم نیست. امام حسین (علیه السلام) در دعای خود می‌گوید: ای خدایی که نعمت‌های تو در درون عذابت نهفته است.

با وجود اینکه از دست دادن این 17 عزیز برای همه ما قابل تحمل نیست و به خانواده‌های عزیزشان تسلیت عرض می‌کنیم، اما این اتفاق باعث شد که همه مردم متوجه و بیدار شوند.

کسانی که مدافعین حرم را مسخره می‌کردند، بدانند که اگر مدافعین عزیز حرم نبودند داعش در تهران آمده بود و آقازاده‌های این افراد به داعشی‌ها دایی جان می‌گفتند.

ماجرای دیروز ثابت کرد که مسئله دفاع در عراق و سوریه عمدتاً به خاطر این بود که آن‌ها قدم در درون کشور اسلامی نگذارند. رسول گرامی اسلام جمله مشهوری دارند که می‌فرمایند:

«نِعْمَتَانِ مَجْهُولَتَانِ الْأَمْنُ وَ الْعَافِیة»

دو نعمت ناشناخته در میان مردم امنیت و سلامتی است.

روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، نویسنده: فتال نیشابوری، محمد بن احمد، ج 2، ص 472، باب مجلس فی ذکر الرضا و الشکر لله تعالی

تا بیماری به سراغ انسان نیاید قدر سلامتی را نمی‌داند. همچنین زمانی که ناامنی اتفاق می‌افتد انسان قدر امنیت را می‌داند.

امیدواریم ان‌شاءالله به برکت و عنایت حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداه) شر اشرار به خودشان برگردد و داعشی‌های تکفیری و پلید و وهابیت پست و آل سعود و شجره ملعونه به اشد عذاب و اشد افتضاح در دنیا و آخرت گرفتار شوند. من در خدمت حضرتعالی هستم.

مجری:

استاد از شما ممنونم. حال که حضرت استاد این‌طور در حق آل سعود، آل یهود و شجره خبیثه و ملعونه نفرین کردند به نکته‌ای اشاره کنم. امروز که بازی فوتبال عربستان و استرالیا برگزار شد، قرار بود که یک دقیقه به احترام شهدای ایران اسلامی سکوت کنند.

بازیکنان کشور استرالیا و تمام تماشاگرانی که در آنجا حضور داشتند مؤدبانه ایستادند و احترام کردند، اما بازیکنان فوتبال عربستان متأسفانه به تمرین خود ادامه دادند و بسیار هم بی‌توجهی کردند.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

مشخص است که این افراد تربیت شده چه کسانی هستند و در کدام اصطبل و طویله تربیت شده‌اند. قضیه کاملاً مشخص است!!

این در حالی است که اگر داعشی‌ها در عربستان سعودی کشته شوند، ما برای آن‌ها اظهار تأسف می‌کنیم و می‌گوییم این افراد مسلمان و گوینده کلمه «لا إله إلا الله» است. زمانی که آن اتفاق در مدینه رخ داد همه آن را محکوم کردند.

برای ما فرقی نمی‌کند که کشته شده‌ها شیعه، سنی، وهابی یا مسیحی است. زمانی که انسانی کشته می‌شود اگر کسی انسانیت داشته باشد واقعاً متأثر می‌شود. کسی که از کشته شدن انسان‌های بیگناه این چنین اظهار شادمانی می‌کند اصلاً انسان نیست.

شاید خوشحالی کردن برای انسانی که افرادی را کشته و به تلافی آنها او را کشتند خوشحالی داشته باشد، اما خوشحالی کردن برای کشته شدن افرادی که در داخل کشور برای امنیت کشور تلاش می‌کنند واقعاً رذالت آن‌ها را نشان می‌دهد.

از کوزه همان برون تراود که در اوست

مجری:

خداوند همه کسانی که در این عالم ظلم می‌کنند را لعنت کند. ما از این لحظه در خدمت استادمان هستیم و ان‌شاءالله مباحث برنامه «اخلاق علوی» را تقدیم خواهیم کرد.

جناب استاد ما در برنامه‌های گذشته وارد این مقوله شدیم که شبکه‌های وهابی صهیونیستی دائماً با عبارات مختلف شیطانی القا می‌کنند که وجود نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) توسل نداشتند.

شما با عبارات و روایات مختلف توسل از زبان امیرالمؤمنین را ثابت کردید. خلاصه‌ای از مباحث گذشته بفرمایید تا من سؤالات جدید را مطرح کنم.

خلاصه ای از مطالب جلسه گذشته:

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده تلاش می‌کنم این مطالب را به صورت خلاصه مطرح کنم. ما در گذشته خطبه 235 از کتاب شریف «نهج البلاغه» را بیان کردیم که امیرالمؤمنین در آنجا به صراحت خطاب به بدن مطهر رسول گرامی اسلام عرضه می‌دارند:

«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی اذْکرْنَا عِنْدَ رَبِّک وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِک»

پدر و مادرت فدای تو باد، ما را نزد خداوند یاد کن و ما را از ذهنت بیرون مبر.

نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 355، خ 235

ما همین تعبیر را از کتب اهل سنت از جمله کتاب «التمهید» جلد دوم صفحه 162 بیان کردیم. همچنین آقای «ابن شهرآشوب» ذیل سوره مبارکه مائده آیه 35:

(وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ)

وسیله‌ای برای تقرب به خدا انتخاب نمائید.

سوره مائده (5): آیه 35

می‌فرماید:

«أَنَا وَسِیلَتُهُ وَ أَنَا وَ وُلْدِی ذُرِّیتُه»

من و فرزندانم و ذریه آن‌ها همان وسیله هستیم.

مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، نویسنده: ابن شهر آشوب مازندرانی، محمد بن علی، ج 3، ص 75، فصل فی أنه السبیل و الصراط المستقیم و الوسیلة

همچنین در کتاب «کافی» جلد دوم صفحه 544 وارد شده است که امام صادق (علیه السلام) نقل می‌کردند که:

«کانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع یقُول مَنْ قَالَ هَذَا الْقَوْلَ کانَ مَعَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»

امیرالمؤمنین همواره می‌فرمودند: هرکسی این مطلب را بگوید همواره با محمد و آل محمد است.

«إِذَا قَامَ قَبْلَ أَنْ یسْتَفْتِحَ الصَّلَاةَ- اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَوَجَّهُ إِلَیک بِمُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»

زمانی که می‌خواهد نماز را شروع کند بگوید: خدایا با محمد و آل محمد به طرف تو توجه می‌کنم.

«وَ أُقَدِّمُهُمْ بَینَ یدَی صَلَاتِی»

خدایا محمد و آل محمد را در پیشاپیش نمازم قرار می‌دهم.

«وَ أَتَقَرَّبُ بِهِمْ إِلَیک»

خدایا به محمد و آل محمد به تو تقرب می‌جویم.

«فَاجْعَلْنِی بِهِمْ وَجِیهاً فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ مِنَ الْمُقَرَّبِین»

خدایا مرا در دنیا و آخرت آبرودار و از مقربین خود قرار بده.

«مَنَنْتَ عَلَی بِمَعْرِفَتِهِمْ فَاخْتِمْ لِی بِطَاعَتِهِمْ وَ مَعْرِفَتِهِمْ وَ وَلَایتِهِمْ فَإِنَّهَا السَّعَادَةُ وَ اخْتِمْ لِی بِهَا فَإِنَّک عَلی کلِّ شَی‌ءٍ قَدِیر»

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 544، ح 1

خداوند عالم چنین شخصی را با محمد و آل محمد قرار می‌دهد. همچنین در روایت دیگری وارد شده است:

«کانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیهِ یقُولُ إِذَا فَرَغَ مِنَ الزَّوَالِ: اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَقَرَّبُ إِلَیک بِجُودِک وَ کرَمِک، وَ أَتَقَرَّبُ إِلَیک بِمُحَمَّدٍ عَبْدِک وَ رَسُولِک»

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: دارالحدیث، ج 4، ص 472، ح 3350/ 1

من نمی‌دانم که این آقایان واقعاً به دنبال چه چیزی می‌گردند. اگر واقعاً به دنبال توسل می‌گردند، این موارد نمونه‌هایی از توسل است. همچنین در کتاب «کافی» وارد شده است که امیرالمؤمنین بعد از نماز ظهر می‌فرمودند:

«اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَقَرَّبُ إِلَیک بِجُودِک وَ کرَمِک وَ أَتَقَرَّبُ إِلَیک- بِمُحَمَّدٍ عَبْدِک وَ رَسُولِک وَ أَتَقَرَّبُ إِلَیک بِمَلَائِکتِک الْمُقَرَّبِینَ وَ أَنْبِیائِک الْمُرْسَلِینَ وَ بِک»

خداوندا به تو تقرّب می‌جویم به برکت جود و کرمت، تقرّب می‌جویم به سوی تو به حقّ محمد (که بنده تو و رسول تو است) و تقرّب می‌جویم به وسیله فرشتگان مقرّبت و پیغمبران مرسلت.

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 545، ح 1

همچنین از «سلمان فارسی» نقل شده است که امیرالمؤمنین ذیل آیه شریفه:

(الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکتابِ)

(اما) کسی که دانشی از کتاب (آسمانی) داشت.

سوره نمل (27): آیه 40

فرمودند:

«أَنَا هُوَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمُ الْکتَابِ»

من همان علم الکتاب هستم.

سپس فرمودند:

«وَ أَعْطَاهُ الْوَسِیلَةَ فِی الْوَصِیة»

خداوند عالم وسیله خود را در وصی خود قرار داده است.

«وَ لَا تخلی أمة [یخَلِّی أُمَّتَهُ] مِنْ وَسِیلَتِهِ إِلَیه»

خداوند عالم هیچ امتی را خالی از واسطه قرار نداده است.

بصائر الدرجات فی فضائل آل محمّد صلّی الله علیهم، نویسنده: صفار، محمد بن حسن، محقق / مصحح: کوچه باغی، محسن بن عباسعلی، ج 1، ص 216، ح 21

ما در نهایت دعای سریع الإجابة را عرض کردیم. شخصی نزد امیرالمؤمنین می‌آید و از مستجاب نشدن دعایش شکایت می‌کند. امیرالمؤمنین در جواب می‌فرماید: چرا دعای سریع الإجابة را نمی‌خوانی؟!

این دعا در حاشیه «مفاتیح الجنان» به نام دعای سریع الإجابة وارد شده است. کسانی که از طولانی بودن دعا و عدم اجابت ناراحت هستند، این دعا را با حضور قلب بعد از هر نماز بخوانند و در این صورت قطعاً نتیجه خواهند دید.

روایت از نظر سندی کاملاً معتبر و صحیح است و در او هیچ شک و شبهه‌ای نیست. این موارد نمونه‌ای از مباحث جلسه گذشته ما پیرامون توسل امیرالمؤمنین بود.

مجری:

استاد از شما خیلی ممنونم. استاد وقتی خطبه 110 از کتاب شریف «نهج البلاغه» را دیدم، متوجه شدم وجود نازنین مولا امیرالمؤمنین عبارتی دارند که می‌فرمایند:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَی الْإِیمَانُ بِهِ وَ بِ رَسُولِه»

برخی از وهابیون کوردل و کسانی که در شبکه‌های وهابی تلاش می‌کنند این عبارت را به عنوان عدم مشروعیت توسل بیان می‌کنند. چه جوابی باید به این افراد بدهیم؟!

شبهه وهابیت به خطبه 110 «نهج البلاغه»

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

به نکته زیبایی اشاره کردید. حال که بحث توسل از دیدگاه امیرالمؤمنین مطرح شد، باید بگوییم که این افراد همین‌طور داد و بیداد می‌کنند.

ما قبلاً اشاراتی به این مباحث داشتیم، اما حال که حضرتعالی فرمودید و بحث «اخلاق علوی» به توسل رسید بنده امشب مقداری بحث را روشن‌تر و واضح‌تر و با تصویر خدمت بینندگان عزیز بیان می‌کنم.

بنده از بینندگان عزیز مخصوصاً عزیزانی که با شبکه‌های شیطانی تماس می‌گیرند تقاضا می‌کنم به مباحث امشب بنده خوب دقت کنند.

اگر عزیزان نتوانستند برنامه را ببینند می‌توانند تکرار برنامه را مشاهده کنند. البته این برنامه در کمتر از 24 ساعت پیاده می‌شود و روی سایت «مؤسسه ولی عصر» گذاشته می‌شود و متن آن هم موجود است.

شاید سفارش کنیم تا فایل پاورپوینت این مباحث را هم روی سایت بگذارند تا عزیزان داشته باشند.

اولاً نگاهی دوباره به خطبه 110 «نهج البلاغه» داشته باشیم. حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در این خطبه می‌فرماید:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَی الْإِیمَانُ بِهِ وَ بِ رَسُولِه‌ِ وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِهِ وَ کلِمَةُ الْإِخْلَاصِ فَإِنَّهَا الْفِطْرَةُ وَ إِقَامُ الصَّلَاةِ فَإِنَّهَا الْمِلَّةُ وَ إِیتَاءُ الزَّکاةِ فَإِنَّهَا فَرِیضَةٌ وَاجِبَةٌ وَ صَوْمُ شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّهُ جُنَّةٌ مِنَ الْعِقَابِ وَ حَجُّ الْبَیت»

بهترین چیزی که متوسلان به خدای پاک بدان توسل جویند همانا: ایمان به خدا و پیامبر او و جهاد در راه حق که ستیغ اسلام و کلمهٔ اخلاص که فطرت توحیدی و برپای داشتن نماز که نشان ملت اسلام و دادن زکات فریضه ای واجب است و روزهٔ ماه رمضان که مانع آدمی از عذاب و حج عمره خانه خداست.

نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 163، خ 110

این موارد همگی نشان می‌دهد که امیرالمؤمنین در مقام این است که اگر فردی به مرحله‌ای برسد که از نظر ایمان و عمل به مرتبه کمال رسید و توسل به اعمال صورت گرفت اشکالی ندارد.

ما گفتیم توسل اقسامی دارد؛ توسل به اسماء الله، توسل به عمل صالح، توسل به ذات اولیاء، توسل به حق اولیاء، توسل به قبور اولیاء، توسل به جاه اولیاء. این موارد همگی مشروعیت دارند!

در اینجا حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به صراحت این بحث را مطرح می‌کند. این فرمایش کاملاً فرمایش مشروع و به حقی است، اما اینکه بر فرض بگوییم توسل به عمل صالح و ایمان به خداوند عالم پیدا کردیم آیا توسل به اولیاء یا انبیاء مشروعیت ندارد؟!

شاید مراد این باشد که در کنار توسل به اعمال صالح توسل به اسماء الهی به قوت خود باقی است، توسل به ذات انبیاء سر جای خود هست، توسل به مقام و منزلت بزرگان سر جای خود هست. در مورد این عبارت امیرالمؤمنین:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَی الْإِیمَانُ بِهِ وَ بِ رَسُولِه‌ِ وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِهِ»

در اینجا باید چند نکته را در نظر داشته باشیم؛ امیرالمؤمنین در این خطبه می‌فرماید:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ»

جواب اول ما این است که «مَا» در اینجا «مَا» موصوله است و «مَن» آورده نشده است. «مَن» به معنای کسی و «مَا» به معنای هر چیزی است و متعلق به غیر ذوی العقول است.

در اینجا اصلاً بحث از توسل به انبیاء تخصصا بیرون است و به غیر از ذوی العقول از قبیل انسان و ملائکه و انس است.

مجری:

«ما» برای آن‌ها به کار می‌رود.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله؛ «مَا» در اینجا برای غیر ذوی العقول است. من به عزیزان نکته‌ای نشان بدهم که خیلی جالب است.

در کتاب «مرقاة المفاتیح شرح مشکاة المصابیح» اثر «علامه شیخ علی بن سلطان محمد قاری» که از علمای بزرگ اهل سنت و حنفی مسلک است و «شرح مشکاة المصابیح» اثر «خطیب تبریزی» که متوفای 741 است روایتی وارد شده است.

ایشان در این کتاب جلد اول صفحه 265 روایتی را از «ابی عمامه» نقل می‌کند که رسول الله فرمودند:

«مَا ضَلَّ قَوْمٌ بَعْدَ هُدًی کانُوا عَلَیهِ إِلَّا أُوتُوا الْجَدَلَ»

کسانی که بعد از من گمراه می‌شوند گمراهی آن‌ها از روی جدل و عناد است.

همچنان که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که اگر در گذشته حق روشن نبود، امروز الحمدلله با بحث‌هایی که ما داشتیم حجت برای همگان تمام شده است.

وهابیت در شبکه‌های وهابی جدل و عناد می‌کنند و با وجدان خود مبارزه می‌کنند؛ وگرنه حق برای آن‌ها روشن است. آقای «حیدری» که ابتدا اعلام به آمادگی برای مناظره کردند. مناظره کار بدی نیست، زیرا رسول گرامی اسلام با آن عظمت و مقام حاضر به مناظره می‌شوند.

قرآن کریم می‌فرماید:

(وَ إِنَّا أَوْ إِیاکمْ لَعَلی هُدی أَوْ فِی ضَلالٍ مُبِینٍ)

و ما یا شما بر (طریق) هدایت یا در ضلالت آشکاری هستیم.

سوره سبأ (34): آیه 24

پیغمبر اکرم می‌فرمایند: بر فرض که ما گمراه و شما حق هستید، بیایید ما را هدایت کنید. ممکن است شما گمراه و ما حق هستیم، بیایید تا شما را هدایت کنیم!!

ما از آقای «حیدری» خواستیم که مناظره‌ای سیگنال به سیگنال داشته باشیم. اگر شیعیان گمراه هستند شما آن‌ها را هدایت کنید و اگر شما گمراه هستید ما شما را هدایت می‌کنیم.

در نهایت «حیدری» نیامد و ادعا کرد که من از فلانی می‌ترسم. ما نفهمیدیم که منطق او چه منطقی است!! اگر دوستان در فضای مجازی عبارت «مناظره+قزوینی+حیدری» یا «از قزوینی می‌ترسم» را جستجو کنند، مشاهده می‌کنند که حدود 3000 سایت این کلیپ را دارند.

مشخص است که قضیه برای این شخص روشن است و او باطل است. او می‌ترسد که اگر چهره به چهره مناظره کند مشتش باز شود.

اگر ادعا یک جانبه باشد، او نزد خانواده خود هست و آن‌ها از او پذیرایی می‌کنند و به همین خاطر سرشان را همانند کبک زیر برف کردند و یک جانبه فریاد می‌زنند.

ما آماده مناظره هستیم؛ اگر نمی‌توانید به ایران بیایید در هر کشوری که بخواهید می‌توانیم همدیگر را ملاقات کنیم. ما در عراق استودیو داریم، شما آزاد هستید می‌توانید بیایید و ما هم می‌آییم. همچنین می‌توانیم در ترکیه یا آذربایجان و روسیه بحث کنیم.

هر کشوری که شما می‌توانید وارد آنجا شوید به ما هم ویزا می‌دهند. این در حالی است که بعضی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به جرم اینکه از امیرالمؤمنین دفاع می‌کنیم و علیه وهابیت تبلیغ می‌کنیم به ما ویزا نمی‌دهند.

این افراد آزاد هستند و غیر از ایران می‌توانند به هر کشوری بیایند. این افراد می‌ترسند به ایران بیایند و دیگر نتوانند در باتلاق کشورهای عربی فرو بروند؛ گرچه ان‌شاءالله در این باتلاق گرفتار خواهند شد.

مشاهده کنید که رسول گرامی اسلام می‌فرماید: هرکسی بعد از من گمراه شد به خاطر جدل است. نویسنده در اینجا عبارتی را از «ابن زبعری» که یکی از صحابه است و «عبدالله» نام دارد می‌آورد که با پیغمبر اکرم مجادله کرد. او به این آیه دلالت کرد:

(إِنَّکمْ وَ ما تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ حَصَبُ جَهَنَّمَ أَنْتُمْ لَها وارِدُون)

شما و آنچه غیر از خدا می‌پرستید هیزم جهنم خواهید بود و همگی در آن وارد می‌شوید.

سوره انبیاء (21): آیه 98

مشاهده کنید که در این آیه شریفه هم «مَا» آمده و «مَن» نیامده است. لازم است که وهابیت و کارشناسان شبکه‌های شیطانی گوش خود را باز کنند.

در این آیه شریفه «مَن» وارد نشده است که شامل ملائکه و حضرت عیسی و عزیر نبی هم شود. «زبعری» بعد از قرائت این آیه گفت: شما در این آیه می‌گویید که شما و هرآنچه که آن را می‌پرستید هیزم جهنم هستید.

«آلِهَتُنَا أَی الْأَصْنَامُ خَیرٌ عِنْدَک أَمْ عِیسَی؟»

ای نبی خدا این بت‌های ما نزد شما خوب است یا حضرت عیسی خوب است؟

«فَإِنْ کانَ فِی النَّارِ فَلْتَکنْ آلِهَتُنَا مَعَهُ»

اگر قرار است که حضرت عیسی که معبود بت پرستان است وارد آتش جهنم شود بت‌های ما هم وارد جهنم می‌شود.

«وَأَمَّا الْجَوَابُ عَنْ هَذِهِ الشُّبْهَةِ فَأَوَّلًا:»

اما جواب این شبهه این است، اولاً:

«أَنَّ (مَا) لِغَیرِ ذَوِی الْعُقُولِ»

کلمه «ما» برای ذوی العقول نیست.

در این آیه شریفه (إِنَّکمْ وَ ما تَعْبُدُونَ) است، نه «انکم و من تعبدون»!! از این آیه چنین فهمیده می‌شود که آنچه از غیر ذوی العقول عبادت می‌کنید هیزم جهنم هستند و داخل آتش جهنم خواهند شد.

«فَالْإِشْکالُ نَشَأَ عَنِ الْجَهْلِ بِالْقَوَاعِدِ الْعَرَبِیةِ»

اشکال از جایی است که آن‌ها از قواعد عربیه بیگانه هستند.

مرقاة المفاتیح شرح مشکاة المصابیح، المؤلف: علی بن (سلطان) محمد، أبو الحسن نور الدین الملا الهروی القاری (المتوفی: 1014 هـ)، الناشر: دار الفکر، بیروت – لبنان، الطبعة: الأولی، 1422 هـ - 2002 م، ج 1، ص 265، ح 180

امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) که می‌فرماید:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ»

همین است، فرقی نمی‌کند. کلمه «مَا» برای غیر ذوی العقول است. غیر ذوی العقول اعم از اعمال انسان، عمل صالح انسان، جهاد انسان، نماز انسان، روزه انسان. آن‌ها غیر ذوی العقول است!!

در میان غیر ذوی العقول بهترین چیزی که انسان می‌تواند به خداوند عالم متوسل شود عبارت از ایمان به خداوند متعال، ایمان به پیغمبر اکرم، نماز و زکات است.

بنابراین اینکه آقایان همین مسئله را مطرح می‌کنند دلیل بر این است که با الفبای ادبیات عرب آشنا نیستند و بی‌خبر هستند.

همچنین در کتاب «تحفه أحمدیه» اثر آقای «مبارکفوری» با موضوع «شرح سنن ترمذی» جلد نهم صفحه 93 همین روایت وارد شده است که افرادی با پیغمبر اکرم مجادله کردند و گفتند:

«یا مُحَمَّدُ وَهُوَ قَوْلُهُمْ أَآلِهَتُنَا خَیرٌ أَمْ هُوَ أَرَادُوا بِالْآلِهَةِ هُنَا الْمَلَائِکةَ»

ای محمد! آیا خدایان ما بهتر است یا حضرت عیسی و یا ملائکه بهتر هستند؟

«یعْنِی الْمَلَائِکةُ خَیرٌ أَمْ عِیسَی»

یعنی ملائکه بهتر است، یا حضرت عیسی؟

«یرِیدُونَ أَنَّ الْمَلَائِکةَ خَیرٌ مِنْ عِیسَی»

عده‌ای از افراد معتقدند ملائکه از عیسی بهتر است.

«فَإِذَا عَبَدَتِ النَّصَارَی عِیسَی فَنَحْنُ نَعْبُدُ الْمَلَائِکةَ أَی ما قالوا ذلک القول إلا جدلا»

سپس ایشان می‌گوید:

«والأصح فی معنی الایة أن بن الزِّبَعْرَی جَادَلَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَسَلَّمَ فِی قَوْلِهِ تَعَالَی إِنَّکمْ وَمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ حصب جهنم آلِهَتُنَا أَی الْأَصْنَامُ خَیرٌ عِنْدَک أَمْ عِیسَی فَإِنْ کانَ فِی النَّارِ فَلْتَکنْ آلِهَتُنَا مَعَهُ وَأَمَّا الْجَوَابُ عَنْ هَذِهِ الشُّبْهَةِ»

همچنین در جواب می‌نویسد:

«أَنَّ مَا لِغَیرِ ذَوِی الْعُقُولِ فَالْإِشْکالُ نَشَأَ عَنِ الْجَهْلِ بِالْقَوَاعِدِ الْعَرَبِیةِ»

«ما» مخصوص غیر ذوی العقول است و اشکال از آنجایی است که آن‌ها به قواعد عربی جاهل هستند.

الکتاب: تحفة الأحوذی بشرح جامع الترمذی، المؤلف: أبو العلا محمد عبد الرحمن بن عبد الرحیم المبارکفوری (المتوفی: 1353 هـ)، الناشر: دار الکتب العلمیة - بیروت، ج 9، ص 93، ح 44

جواب دوم ما به این افراد این است که امیرالمؤمنین کلمه «أَفْضَلَ» به معنای بافضیلت‌ترین را به کار بردند. آن بزرگوار می‌فرماید: بافضیلت‌ترین عملی که می‌توان به واسطه آن توسل کرد ایمان به خداوند است.

آیا این فرمایش امیرالمؤمنین به این معناست که اعمال دیگر غیر از ایمان به خدا باطل است؟! خیر چنین نیست، بلکه مراد این است که ایمان به خدا افضل است و اعمال دیگر در رتبه پایین‌تر از آن هستند.

اگر ایمان کسی همانند ایمان «سلمان»، «ابوذر»، رسول گرامی اسلام و امیرالمؤمنین باشد قطعاً این ایمان بهترین عمل صالحی است که انسان می‌تواند به واسطه آن به خداوند متعال متوسل شد.

حال که ما گناهکار و آلوده به گناه هستیم و می‌خواهیم متوسل شویم و ایمان ما هم در حد ایمان آن بزرگواران نیست، قطعاً برای توسل به کسانی نیاز داریم که نزد خداوند متعال آبرو دارند.

به علاوه آیا افضلیت دلیل بر این است که غیر از این مورد توسل باطل است؟! در کتاب «صحیح بخاری» روایتی از رسول گرامی اسلام وارد شده است که حضرت می‌فرماید:

«فإن أَفْضَلَ الصَّلَاةِ صَلَاةُ الْمَرْءِ فی بَیتِهِ إلا الْمَکتُوبَةَ»

بافضیلت‌ترین نماز، نمازی است که انسان در خانه خود می‌خواند؛ مگر نمازهای واجب.

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 1، ص 256، ح 698

آیا این حرف به این معناست افرادی که در مسجد نماز مستحبی می‌خوانند، نمازشان باطل و بدعت است؟! خیر، چنین نیست؛ بلکه نمازی که انسان در خانه می‌خواند و مخفی است صد درجه ثواب دارد، اما نمازی که در جای دیگر می‌خواند 95 درجه ثواب دارد.

اگر قرار است «فإن أَفْضَلَ الصَّلَاةِ صَلَاةُ الْمَرْءِ فی بَیتِهِ» باشد، باید طبق منطق وهابیت نماز خواندن در مسجد را باطل یا حرام اعلام کنیم.

همچنین در کتاب «الجامع لأحکام القرآن» اثر آقای «قرطبی» وارد شده است:

«هو قسم بصلاة العصر، وهی الوسطی؛ لأنها أفضل الصلوات»

سپس می‌نویسد:

«وفی الخبر الصحیح "الصلاة الوسطی صلاة العصر"»

در خبر صحیح آمده نماز وسطی نماز عصر است.

الجامع لأحکام القرآن، المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد شمس الدین القرطبی (المتوفی: 671 هـ)، المحقق: هشام سمیر البخاری، الناشر: دار عالم الکتب، الریاض، المملکة العربیة السعودیة، الطبعة: 1423 هـ/ 2003 م، ج 20، ص 179، ح 1

آیا این حرف به این معناست که نماز صبح و ظهر و مغرب و عشاء باطل و حرام است؟! امیرالمؤمنین می‌فرماید:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَی الْإِیمَانُ بِهِ»

طبق فرمایش امیرالمؤمنین ایمان به خداوند عالم و پیغمبر اکرم با توسل به صحابه زمین تا آسمان تفاوت دارد؛ این مسئله را هر عاقلی می‌فهمد.

«قرطبی» می‌نویسد: بافضیلت‌ترین نماز، نماز عصر است. آیا این به این معناست که نماز ظهر حرام و باطل است؟! در جای دیگری از این کتاب روایتی از عایشه أم المؤمنین وارد شده است که می‌گوید:

«إن أفضل الصلوات عند الله صلاة المغرب»

بافضیلت‌ترین نمازها نزد خداوند نماز مغرب است.

ما نفهمیدیم که نماز صبح با فضیلت است، نماز عصر با فضیلت است یا نماز مغرب با فضیلت است؟! او در مقام دلیل این ادعا می‌گوید:

«لم یحطها عن مسافر ولا مقیم»

الجامع لأحکام القرآن، المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد شمس الدین القرطبی (المتوفی: 671 هـ)، المحقق: هشام سمیر البخاری، الناشر: دار عالم الکتب، الریاض، المملکة العربیة السعودیة، الطبعة: 1423 هـ/ 2003 م، ج 3، ص 210، باب تابع تفسیر سورة البقرة

دلیل فضیلت این نماز این است که مسافر و مقیم آن را شکسته نمی‌خوانند. البته نماز صبح هم شکسته نیست، فرقی نمی‌کند. بنابراین حال که نماز مغرب بافضیلت‌ترین نماز شد، آیا باید تصور کنیم که نماز عشاء، عصر و صبح باطل است؟!

آقای «محمد ناصر ألبانی» در کتاب «صحیح جامع الصغیر سیوطی» می‌نویسد:

«أفضل الصلوات عند الله صلاة الصبح یوم الجمعة فی جماعة»

بافضیلت‌ترین نمازها نزد خداوند نماز صبح روز جمعه در جماعت است.

صحیح الجامع الصغیر وزیادته (الفتح الکبیر)، الطبعة المجددة والمزیدة والمنقحة، تألیف: محمد ناصر الدین الألبانی، المکتب الإسلامی، 1408 هـ، ج 1، ص 54، ح 1119

بنده واقعاً گیج شدم زیرا نمی‌دانم که صلاة الوسطی أفضل الصلوات است، صلاة المغرب افضل الصلوات است یا صلاة الصبح افضل الصلوات است!؟

آیا این عبارت به این معناست که اگر نمازی غیر از این نماز خوانده شود باطل یا حرام است؟! آقای «ألبانی» در کتاب «سلسلة الأحادیث الصحیحة» جلد چهارم صفحه 91 می‌نویسد:

«أفضل الصلوات عند الله صلاة الصبح یوم الجمعة فی جماعة»

بافضیلت‌ترین نمازها نزد خداوند نماز صبح روز جمعه در جماعت است.

سلسلة الأحادیث الصحیحة وشیء من فقه‌ها وفوائدها، المؤلف: أبو عبد الرحمن محمد ناصر الدین الألبانی (المتوفی: 1420 هـ)، الناشر: مکتبة المعارف للنشر والتوزیع، الریاض، الطبعة: الأولی، (لمکتبة المعارف)، ج 4، ص 91، ح 1566

همچنین در کتاب «صحیح مسلم» وارد شده است:

«أَفْضَلُ الصَّلَاةِ طُولُ الْقُنُوتِ»

بافضیلت‌ترین نماز، نماز با قنوت طولانی است.

صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 1، ص 520، ح 756

آیا این حرف به این معناست که اگر قنوت نماز شما طولانی نشد، نماز شما باطل و کفر و بدعت است؟! ما نمی‌فهمیم که این افراد چه چیزی می‌گویند. این آقایان یا بی‌سواد هستند و یا معاند هستند.

روایت دیگری که بیان می‌کنیم خیلی جالب است و مشت این افراد را کاملاً باز می‌کند. عزیزان دقت کنند در کتاب «صحیح بخاری» وارد شده است:

«قال عبد اللَّهِ بن مَسْعُودٍ رضی الله عنه سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ قلت یا رَسُولَ اللَّهِ أَی الْعَمَلِ أَفْضَلُ»

عبدالله بن مسعود می‌گوید از پیغمبر اکرم پرسیدم: یا رسول الله! کدام یک از اعمال بافضیلت‌تر است؟!

«قال الصَّلَاةُ علی میقاتها»

پیغمبر اکرم فرمودند: نماز اول وقت بافضیلت‌ترین اعمال است.

آیا این حرف رسول گرامی اسلام به این معناست که اگر نماز ما از سر وقت گذشت باطل است؟! اگر قرار باشد هرجایی کلمه «أَفْضَلُ» آمد بقیه اعمال باطل باشد، باید خط بطلان بر تمام اعمال کشیده شود.

«قلت ثُمَّ أَی»

پرسیدم: بعد از این عمل چه عملی افضل اعمال است؟

«قال ثُمَّ بِرُّ الْوَالِدَینِ»

پیغمبر اکرم فرمودند: احترام به پدر و مادر.

«قلت ثُمَّ أَی»

بازهم پرسیدم: بعد از این عمل چه عملی افضل اعمال است؟

«قال الْجِهَادُ فی سَبِیلِ اللَّهِ»

پیغمبر اکرم فرمودند: جهاد در راه خدا.

اگر قرار باشد هر عملی افضل شد اعمال دیگر باطل باشد، فرمایش رسول اکرم چه معنایی پیدا می‌کند؟!

رسول گرامی اسلام مرتبه اول می‌فرماید: افضل اعمال نماز اول وقت است، مرتبه دوم می‌فرماید: افضل اعمال احترام به پدر و مادر است و مرتبه سوم می‌فرماید: افضل اعمال جهاد در راه خداوند است.

«فَسَکتُّ عن رسول اللَّهِ وَلَوْ اسْتَزَدْتُهُ لَزَادَنِی»

من ساکت شدم، زیرا اگر بازهم بافضیلت‌ترین عمل را می‌پرسیدم پیغمبر اکرم بازهم ادامه می‌دادند.

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1025، ح 2630

این روایت رسول گرامی اسلام همانند مشتی بر دهان افرادی است که می‌گویند طبق این فرمایش امیرالمؤمنین:

«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَی الْإِیمَانُ بِهِ وَ بِرَسُولِه‌ِ وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِهِ»

لذا معلوم می‌شود توسل به انبیاء و اولیاء الهی باطل است. رسول اکرم در این روایت افضل اعمال را به مراتب شمردند تا جایی که «عبدالله بن مسعود» می‌گوید: اگر من بازهم می‌پرسیدم، پیغمبر اکرم بازهم افضل اعمال را می‌شمردند.

این موارد نشان می‌دهد آقایانی که چنین ادعا می‌کنند جاهل و معاند هستند و به دنبال جدل و مغلطه هستند. جدای بر این ما روایات مختلفی از امیرالمؤمنین در توسل به رسول گرامی اسلام، دستور بر توسل به دیگران و دعای سریع الإجابه آوردیم.

علاوه بر این، این جمله رسول گرامی اسلام هیچ دلیلی بر عدم مشروعیت توسل ندارد؛ بلکه افضل الاعمال مراتبی دارد.

همان‌طور که رسول اکرم می‌فرماید: افضل الاعمال نماز اول وقت است، سپس احترام به والدین و مرتبه سوم جهاد در راه خداست.

امیرالمؤمنین همچنین می‌فرماید: افضل توسل ایمان به خدا، سپس توسل به پیغمبر اکرم و مرتبه سوم توسل به امیرالمؤمنین، مرتبه چهارم توسل به ائمه طاهرین و مرتبه پنجم توسل به اولیاء الهی است.

فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) همانند فرمایش رسول گرامی اسلام است و هیچ تفاوتی ندارد.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

مجری:

بسیار عالی، استاد از شما خیلی ممنونم. دوستان بسیاری برای ما پیام فرستادند که هم اشاره به حوادث تروریستی اخیر تهران و شهادت تعدادی از عزیزانمان داشتند و برخی هم پیشاپیش ولادت باسعادت کریم اهلبیت امام حسن مجتبی (علیه السلام) را تبریک گفتند.

آقای غلامحسن زردوست از زابل و آقای شریفی از ماسال ولادت امام حسن مجتبی را تبریک گفتند.

آقای امین سنجری پیام فرستادند و شهادت تعدادی از هموطنانمان را تسلیت گفتند.

خانواده آقا مهدی زمانی باب گوهری گفتند: همیشه همراه «شبکه جهانی ولایت» هستند.

آقا وحید عزیزمان از شهر مقدس قم به ما پیام دادند.

آقای معلمیان از مشهد مقدس برای ما پیام دادند.

بسیاری از دوستان دیگر هم لطف کردند و برای برنامه ما پیام ارسال کردند.

بخشی کوتاه از مدح و منقبت آقا و مولا و نور چشممان امیرالمؤمنین را ببینیم و بشنویم و لذت ببریم و جگرمان خنک شود، برمی‌گردیم.

السلام علیک یا امین الله فی أرضه و حجته علی عباده، السلام علیک یا امیرالمؤمنین

این مدح زیبا گوارای وجودتان باشد، الهی که به زودی حرم نورانی و باصفا و ایوان نجف مولایمان امیرالمؤمنین نصیبتان شود و آنجا زیارت و عرض ادب کنید، قد و بالای حرم را ببینید، زیارتنامه بخوانید، سلام بدهید، زیارت أمین الله بخوانید.

ان‌شاءالله از این عشق و ارادت و محبتی که در دلتان هست صد برابر کنار حرمش لذت ببرید و این شیرینی گوارای وجودتان باشد.

برنامه زنده «اخلاق علوی» تقدیم می‌شود و موضوع برنامه ما بحث توسل از نگاه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است. ما همچنان منتظر پیام‌های شما هستیم.

واقعاً فرصت نیست تا من تمام پیام‌های شما را در برنامه بخوانم، اما به هر صورت زمانی که پیام‌ها به دست ما می‌رسد باعث دلگرمی می‌شود که مخاطبین هوای ما و برنامه ما را دارند، بیننده برنامه هستند و برنامه را دنبال می‌کنند.

استاد کارشناسان شبکه‌های شیطانی وهابی صهیونیستی در شبکه‌های خود مطالبی را بیان می‌کنند، اما زمانی که درون ادعاهای آن‌ها غرق می‌شویم و متوجه می‌شویم می‌بینیم واقعاً این افراد چیزی متوجه نمی‌شوند و از بحث علمی به دور هستند.

یکی از مواردی که این افراد در مورد عدم مشروعیت توسل به آن استناد می‌کنند نامه 31 امیرالمؤمنین در «نهج البلاغه» است. بنده فکر می‌کنم این نامه همان سفارش‌ها و توصیه‌هایی باشد که امیرالمؤمنین به امام حسن مجتبی (علیه السلام) دارند.

در این نامه جمله‌ای هست مبنی بر اینکه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) می‌فرماید:

«وَ لَمْ یجْعَلْ [بَینَهُ وَ بَینَک] بَینَک وَ بَینَهُ مَنْ یحْجُبُک عَنْهُ وَ لَمْ یلْجِئْک إِلَی مَنْ یشْفَعُ لَک إِلَیه»

کارشناسان شبکه‌های وهابی این فرمایش امیرالمؤمنین به عنوان بهترین دلیل عدم مشروعیت توسل معرفی می‌کنند. استاد به این دعا باید چطور پاسخ داد؟!

شبهه وهابیت به نامه 31 «نهج البلاغه»

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اولاً اجازه بدهید این جمله را از کتاب «نهج البلاغه» بیاورم. در کتاب «نهج البلاغه» به تحقیق دکتر «صبحی صالح» نامه 31 اینچنین بیان شده است. ما قول دادیم در ایام شهادت حضرت امیرالمؤمنین نامه 31 و 41 از کتاب «نهج البلاغه» را بیشتر توضیح بدهیم.

آن بزرگوار در نامه 31 خطاب به امام حسن مجتبی می‌فرماید:

«وَ اعْلَمْ أَنَّ الَّذِی بِیدِهِ خَزَائِنُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ قَدْ أَذِنَ لَک فِی الدُّعَاءِ»

بدان خدایی که تمام گنج‌های آسمان و زمین در دست اوست به تو اجازه داده که او را بخوانی.

«وَ تَکفَّلَ لَک بِالْإِجَابَةِ»

و ضامن شده است که تو را اجابت کند.

«وَ أَمَرَک أَنْ تَسْأَلَهُ لِیعْطِیک»

و دستور داده که از او بخواهی تا به تو عطا کند.

«وَ تَسْتَرْحِمَهُ لِیرْحَمَک»

و دستور داده از او طلب رحمت کنی تا تو را رحمت کند.

«وَ لَمْ یجْعَلْ [بَینَهُ وَ بَینَک] بَینَک وَ بَینَهُ مَنْ یحْجُبُک عَنْهُ»

و بین تو و خدا حجاب و پرده‌ای نیست تا مانع شود.

نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 398، خ 31

این فرمایش امیرالمؤمنین به این معناست که کسی مانع نیست تا هروقت خواستی خدا را بخوانی به تو بگوید خدا را نخوان. این مسئله چه ارتباطی به توسل دارد؟!! این در حالی است که قرآن کریم می‌فرماید:

(وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ)

وسیله‌ای برای تقرب به خدا انتخاب نمائید.

این فرمایش قرآن کریم به این معناست که اگر هم پرده‌ای باشد، واسطه‌ها پرده‌ها را پاره می‌کنند. همان‌طور که در دعای «ابو حمزه ثمالی» می‌خوانیم:

«وَاَنَّک لا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِک اِلاّ اَنْ تَحْجُبَهُمُ الاَعمالُ دوُنَک»

و مسلماً تو از خلق خود در حجاب نشوی مگر آنکه کردارشان میان آن‌ها و تو حاجب شود.

زاد المعاد- مفتاح الجنان، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: اعلمی، علاءالدین، ص 93، الفصل الخامس

امیرالمؤمنین و ائمه طاهرین (علیهم السلام) پرده‌ها را پاره می‌کنند. همان‌طور که در زیارت جامعه کبیره می‌خوانیم:

«یا وَلِی اللَّهِ إِنَّ بَینِی وَ بَینَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ذُنُوباً لَا یأْتِی عَلَیهَا إِلَّا رِضَاکمْ»

ای ولی خدا به درستی که بین من و خدای عزّ و جلّ گناهانی است که آن‌ها را جز رضایت شما پاک نمی‌کند.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 99، ص 133، ح 4

همچنین در سوره مبارکه نساء آیه 64 وارد شده است:

(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیما)

و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم می‌کردند (و فرمانهای خدا را زیر پا می‌گذاردند) به نزد تو می‌آمدند و از خدا طلب آمرزش می‌کردند و پیامبر هم برای آن‌ها استغفار می‌کرد خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یافتند.

سوره نساء (4): آیه 64

ائمه طاهرین (علیهم السلام) نه تنها حجاب نیستند، بلکه واسطه ما و خداوند متعال هستند تا ما را به خداوند بچسبانند. همچنین اگر حجابی میان ما و خداوند متعال باشد ائمه طاهرین آن‌ها را برمی‌دارند.

مشاهده کنید منطق قرآن کریم چنین است که خداوند متعال میان تو و خود حجابی قرار نداده است.

بنابراین این ادعا که توسل و واسطه قرار دادن خلاف فرمایش امیرالمؤمنین است به این جهت است که یا آن‌ها عبارت آن بزرگوار را نمی‌فهمند و یا می‌فهمند و خود را به نفهمی می‌زنند. ائمه طاهرین نه تنها حجاب نیستند، بلکه ما را به خداوند عالم می‌رسانند.

«وَ لَمْ یلْجِئْک إِلَی مَنْ یشْفَعُ لَک إِلَیه»

خداوند عالم تو را مجبور نکرده دنبال شفیع بگردی تا تو را شفاعت کند.

اینکه شما احتیاج به شفیع دارید یا شما را مجبور به پیدا کردن شفیع کرده‌اند از هم متفاوت است. در رحمت الهی به روی بندگان باز است و شما می‌توانید مستقیماً با حضرت حق در ارتباط باشید. همان‌طور که خداوند متعال می‌فرماید:

(ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکم)

مرا بخوانید تا (دعای) شما را اجابت کنم.

سوره غافر (40): آیه 60

شما می‌توانید نیمه شب از خواب بیدار شوید، صورت روی خاک بگذارید و بگویید:

«إلهی عبدک العاصی أتاکا... مقرّاً بالذنوب قد دعاکا

فإن تغفر فأنت أهل لذلک... وإن تطرد فمن یرحم سواکا »

الهدایا لشیعة أئمة الهدی، نویسنده: مجذوب تبریزی، محمد، محقق / مصحح: درایتی، محمد حسین و قیصریه‌ها، غلامحسین، ج 1، ص 16، ح 1

همچنین می‌توانید پیغمبر اکرم و ائمه طاهرین را واسطه قرار دهید یا اعتراف به گناه خود را واسطه قرار دهید. مشاهده کنید که امیرالمؤمنین می‌فرماید: خداوند تو را مجبور نکرده که میان خود و خداوند واسطه داشته باشید.

گاهی اوقات انسان همانند مسیحیان مجبور است که واسطه داشته باشد. مسیحیان قانونی دارند مبنی بر اینکه اگر کسی بخواهد نزد خداوند عالم گناهش بخشیده شود، حتماً باید نزد کشیش برود و به او مبلغی بدهد تا او شفیع این شخص باشد و گناهانش را بخرد.

جدیداً کلیپی منتشر شد که یک فرد مسیحی در یکی از کشورها مرتکب گناه بزرگی شده بود. برادرش او را نزد کشیش برد و او گفت: من باید سوار این شخص شوم و او همانند قاطر اطراف کلیسا بچرخد و جیغ بکشد تا خداوند گناه او را ببخشد.

بعد از این درخواست مشاهده کردیم که کشیش سوار این شخص شده است و او همانند حیوان چهار دست و پا دور کلیسا می‌چرخد. همچنین بعد از مدتی که او خسته می‌شود، زمین می‌خورد و بلند می‌شود دومرتبه کشیش سوار او می‌شود.

بساطی که مسیحیت به راه انداختند چنین است که برای واسطه شدن نزد خداوند از دیگران پول دریافت می‌کنند تا خداوند را صدا کنند، زیرا معتقدند که اگر او خداوند را صدا نکند دیگران نمی‌توانند خداوند را صدا کنند و «یا الله» بگویند!!

گفته شده در لندن بازار یکی از کلیساها داغ بوده و هرکسی گناهی مرتکب می‌شد سریعاً نزد کشیش می‌رفت و در ازای پرداخت مبلغی کشیش گناه او را می‌خرید.

شخص رندی به کلیسا رفت و گفت: من نه می‌خواهم بهشت بروم و نه می‌خواهم گناهانم را ببخشید، بلکه می‌خواهم جهنم را بخرم. کشیش‌ها به او گفت: تو دیوانه شدی مگر جهنم هم خریدنی است؟! این شخص گفت: چه کار دارید، فقط جهنم را به من بفروشید.

کشیش در قبال دریافت مبلغی جهنم را به او فروخت و سند آن را هم در اختیار او قرار داد. این شخص بعد از دریافت این سند بیرون آمد و به مردم گفت: هرچقدر می‌خواهید گناه کنید، زیرا من جهنم را خریدم و هیچکسی را داخل آن راه نمی‌دهم.

کشیش‌های این کلیسا مشاهده کردند که هیچ کسی برای بخشش گناهان خود به کلیسا نمی‌آید و بعد از تحقیق متوجه شدند که این شخص جهنم را خریده و به مردم قول داده کسی را در جهنم راه ندهد.

کشیش‌ها از این مرد تقاضا کردند که جهنم را به ما برگردانید، اما این مرد ادعا کرد که جهنم را نمی‌فروشد. در نهایت چندین برابر مبلغی که جهنم را خریده بود به این شخص برگرداند تا قباله جهنم را دریافت کند و دومرتبه بازار بهشت فروشی به روال سابق درآید!!!

امیرالمؤمنین می‌خواهند این مسائل را به ما بفرمایند، زیرا آن بزرگوار خود به محمد و آل محمد و نبی گرامی اسلام متوسل می‌شود و به مردم دستور می‌دهد که به رسول اکرم و اهلبیت آن بزرگوار متوسل شوید.

کاملاً واضح و روشن است که اجبار به شفاعت و جواز و امکان شفاعت دو مقوله جدا از هم است. باید روشن شود که آیا خداوند عالم ما را مجبور به شفاعت کرده و اگر شفیع نباشد نمی‌توانیم «یا الله» بگوییم؟! امیرالمؤمنین می‌فرماید: نه، چنین چیزی نیست!!

اینکه ما اصلاً نباید وارد مقوله شفیع شویم و از شفیع استفاده کنیم هم در فرمایش امیرالمؤمنین نیست. طبق فرمایش آن بزرگوار خداوند عالم نفرموده که حتماً مجبور هستید نزد رسول الله یا ائمه طاهرین بروی تا اجازه بگیری با خداوند متعال ارتباط داشته باشید.

از طرف دیگر وارد شده که امیرالمؤمنین در نماز شب در استغفار قنوت نماز وتر می‌خواندند:

«وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أُنَادِیهِ کلَّمَا شِئْتُ لِحَاجَتِی»

خدا را شاکرم که به من اجازه داده هرزمانی که می‌خواهم او را صدا کنم و از او حاجت بخواهم.

«وَ أَخْلُو بِهِ حَیثُ شِئْتُ لِسِرِّی بِغَیرِ شَفِیعٍ »

هروقت بخواهم می‌توانم در خلوتی مخفیانه با خداوند راز و نیاز کنم و احتیاج به شفیع ندارم.

«فَیقْضِی لِی حَاجَتِی»

زاد المعاد- مفتاح الجنان، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: اعلمی، علاءالدین، ص 92، الفصل الخامس فی أعمال لیالی و أیام شهر رمضان المبارک

دقت داشته باشید بحث اجبار با شفاعت جداست، اما اینکه ما می‌توانیم از شفیع استفاده کنیم در آیات قرآن کریم و روایات و توسلات وارد شده است.

از طرف دیگر اگر کسی ادعا کند که من نمی‌خواهم شفیع داشته باشم و می‌خواهم مخفیانه با خداوند صحبت کنم قطعاً اشکالی ندارد. همچنین اگر کسی ادعا کند من نیازی به شفیع ندارم هیچ اشکالی وجود ندارد، همچنان که خداوند متعال در مورد منافقین می‌فرماید:

(وَ إِذا قِیلَ لَهُمْ تَعالَوْا یسْتَغْفِرْ لَکمْ رَسُولُ اللَّهِ لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ وَ رَأَیتَهُمْ یصُدُّونَ وَ هُمْ مُسْتَکبِرُونَ)

هنگامی که به آن‌ها گفته شود بیائید تا رسول خدا برای شما استغفار کند سرهای خود را (از روی استهزا و کبر و غرور) تکان می‌دهند، و آن‌ها را می‌بینی که از سخنان تو اعراض کرده و تکبر می‌ورزند.

به فرمایش قرآن کریم منافقین از روی تکبر ادعا می‌کنند که ما احتیاج به شفیع نداریم و خودمان کار خود را درست می‌کنیم. خداوند عالم در برابر این افراد می‌فرماید:

(سَواءٌ عَلَیهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ أَمْ لَمْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ لَنْ یغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا یهْدِی الْقَوْمَ الْفاسِقِین)

برای آن‌ها تفاوت نمی‌کند خواه استغفار برایشان کنی یا نکنی، هرگز خداوند آن‌ها را نمی‌بخشد، زیرا خداوند قوم فاسق را هدایت نمی‌کند.

سوره المنافقون (63): آیات 5 و 6

به فرموده قرآن کریم خداوند عالم کسی را که بخواهد از شفاعت برای همیشه صرفنظر کند نمی‌بخشد. در کتاب «تفسیر ابن کثیر» جمله زیبایی وارد شده است که چنین است:

«عن المنافقین علیهم لعائن الله أنهم (إذا قیل لهم تعالوا یستغفر لکم رسول الله لووا رءوسهم)»

منافقین که لعنت‌های خداوند بر آن‌ها باد هنگامی که به آن‌ها گفته شود بیائید تا رسول خدا برای شما استغفار کند سرهای خود را (از روی استهزا و کبر و غرور) تکان می‌دهند.

«أی صدوا واعرضوا عما قیل لهم استکبارا عن ذلک واحتقارا لما قیل»

و سرشان را برمی‌گردانند و از آنچه گفته شده اعراض می‌کنند و تکبر می‌کنند و این قضیه را تحقیر می‌شمارند.

«ولهذا قال تعالی (ورأیتهم یصدون وهم مستکبرون)»

همان‌طور که خداوند تعالی می‌فرماید: و آن‌ها را می‌بینی که از سخنان تو اعراض کرده و تکبر می‌ورزند.

«ثم جازاهم علی ذلک»

خداوند عالم به آن‌ها کیفر داده و آن‌ها را عذاب کرده است.

«فقال تعالی (سواء علیهم أستغفرت لهم أم لم تستغفر لهم لن یغفر الله لهم إن الله لا یهدی القوم الفاسقین)»

همان‌طور که می‌فرماید: برای آن‌ها تفاوت نمی‌کند خواه استغفار برایشان کنی یا نکنی، هرگز خداوند آن‌ها را نمی‌بخشد، زیرا خداوند قوم فاسق را هدایت نمی‌کند.

تفسیر القرآن العظیم، اسم المؤلف: إسماعیل بن عمر بن کثیر الدمشقی أبو الفداء، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1401، ج 4، ص 370، باب المنافقون: (5 - 8) وإذا قیل لهم... ..

بنابراین اینکه امیرالمؤمنین می‌فرماید: خدا شما را مجبور نکرده متوسل شوید به این معنا نیست که شفاعت حرام و باطل است بلکه یعنی اجبار نیست.

مراد از فرمایش امیرالمؤمنین این است که در خانه خدا باز است؛ به صورت مستقیم یا با واسطه می‌توانید در خانه خداوند متعال بروید، اما اگر با واسطه در خانه خداوند متعال رفتید واسطه تضمین کننده است.

به عبارت دیگر خداوند عالم یک چک تضمین شده سفید امضا در اختیار شما قرار داده و می‌فرماید:

(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیما)

و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم می‌کردند (و فرمانهای خدا را زیر پا می‌گذاردند) به نزد تو می‌آمدند و از خدا طلب آمرزش می‌کردند و پیامبر هم برای آن‌ها استغفار می‌کرد خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یافتند.

سوره نساء (4): آیه 64

اگر پیغمبر اکرم واسطه ما نزد خداوند متعال باشد، برآورده شدن حاجات ما دو قبضه می‌شود و این توسل و شفاعت عامل ضمانت است که زودتر و قطعی‌تر این حاجت برآورده شود.

دوستان عزیز بنده سه جمله از علمای اهل سنت می‌آورم. جمله اول در کتاب «نزهة المجالس» اثر آقای «صفوری» است. در این کتاب تعبیر زیبایی وارد شده است. شخصی اعرابی نزد قبر مطهر رسول گرامی اسلام آمد و عرض کرد:

یا نبی الله! ما شنیدیم در قرآن کریم از طرف خداوند به ما رساندید کسانی که به نفسشان ظلم کنند، نزد تو بیایند استغفار کنند و پیغمبر اکرم هم برای آن‌ها استغفار کند خداوند آن‌ها را می‌بخشد. من در حق خودم ظلم کردم، آمدم تا برای من استغفار کنی.

جالب اینجاست که می‌گوید آقایانی که استغفار می‌کنند هم خودشان باید استغفار کنند و هم پیغمبر اکرم برای آن‌ها استغفار کند.

«لأن استغفار مقبول واستغفارهم وحده قد لا یقبل»

استغفار پیغمبر اکرم مقبول است و شاید استغفار بنده گنهکار به تنهایی مقبول نباشد.

نزهة المجالس ومنتخب النفائس، اسم المؤلف: عبد الرحمن بن عبد السلام بن عبد الرحمن بن عثمان الصفوری، دار النشر: دار المحبة - دار آیة- بیروت - دمشق - 2001 / 2002، الطبعة: لا یوجد، تحقیق: عبد الرحیم مارد ینی، ج 1، ص 51، فصل فی الأذکار غیر القرآن

معنای این حرف این است که اگر به استغفار بنده گنهکار استغفار پیغمبر اکرم هم ضمیمه شد به معنای آن است که قبولی استغفار دو قبضه است. به عبارت دیگر همین شفاعت تضمین کننده اجابت دعا و بخشش گناهان است.

آقای «ابن کثیر دمشقی» در ذیل همین آیه جمله زیبایی دارد. ایشان در اینجا می‌گوید: این آیه شریفه گنهکاران و مذنبین را راهنمایی می‌کند که اگر خطا و عصیانی از آن‌ها سر زد نزد پیغمبر اکرم بیایند و استغفار کنند و از پیغمبر اکرم بخواهند تا برای آن‌ها استغفار کند.

«فإنهم إذا فعلوا ذلک تاب الله علیهم ورحمهم وغفر لهم»

اگر استغفار کردند و شفیع آوردند خداوند عالم توبه آن‌ها قبول می‌کند و رحمت و مغفرت خود را بر آن‌ها نازل می‌کند.

تفسیر القرآن العظیم، اسم المؤلف: إسماعیل بن عمر بن کثیر الدمشقی أبو الفداء، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1401، ج 1، ص 520، باب النساء: (64 - 65) وما أرسلنا من... ..

بنابراین توبه به تنهایی مانعی ندارد، اما توبه و دعای انسان زمانی که با استغفار نبی گرامی اسلام همراه شد دو قبضه می‌شود.

جمله سوم از آقای «قرطبی» است. ایشان در اینجا ذیل عبارت شخص اعرابی که خدمت رسول گرامی اسلام می‌آید و می‌گوید: "یا رسول الله! من استغفار کردم، برای من استغفار کن"، می‌گوید:

«فنودی من القبر أنه قد غفر لک»

از قبر ندا آمد: ای اعرابی گناهان تو بخشیده شد.

الجامع لأحکام القرآن، اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاری القرطبی، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج 5، ص 266، باب النساء: (64) وما أرسلنا من... ..

مشاهده کنید شفاعت اجباری نیست، اما اگر کسی می‌خواهد زودتر حاجت بگیرد و سریع به هدف برسد و کار خود را دو قبضه کند شفاعت را ضمیمه می‌کند. شفاعت باعث سرعت در اجابت دعا، بخشش گناهان و تضمین کننده اجابت دعاست.

مجری:

استاد از شما خیلی ممنونم. سؤالات دیگری هم هست، اما با توجه به اینکه فرصت ما محدود است می‌خواهیم بخشی از برنامه را به تماس مخاطبین عزیزمان اختصاص بدهیم.

دوستان از طریق تلفن‌هایی که برایشان زیرنویس شده می‌توانند با ما ارتباط داشته باشند. سامانه پیام کوتاه ما از همان ابتدای برنامه در اختیار شما هست تا بتوانید پیام بدهید.

خیلی ممنونم از توجه و عنایت شما که همچنان با برنامه زنده «اخلاق علوی» از «شبکه جهانی ولایت» همراه هستید.

یا مرتضی علی!! ان‌شاءالله زیر سایه امیرالمؤمنین دل و وجودتان پر از نور و معنویت باشد، در زندگی‌هایتان آرامش باشد و هرچه از خداوند متعال می‌خواهید به حق امیرالمؤمنین به شما عنایت کند.

ماه رمضان به نیمه می‌رسد؛ ان‌شاءالله همه ما بتوانیم از فضائل و برکات این ماه مبارک و شریف استفاده کنیم.

فرداشب شب تولد آقاجانمان، دومین امام همام، کریم اهلبیت، آقازاده امیرالمؤمنین و حضرت صدیقه طاهره حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) است. ان‌شاءالله همه شما از دستان بابرکت امام کریم بهره‌مند شوید.

تماس بینندگان برنامه:

در چند دقیقه‌ای که تا آخر برنامه باقیست ان‌شاءالله بتوانیم چند تلفن داشته باشیم، سؤال عزیزان را دریافت کنیم و اگر مطلبی دارند با افتخار شنونده هستیم. آقای رضایی از بندر عباس پشت خط ارتباطی ما هستند. آقای رضایی سلام به شما:

بیننده (آقای رضایی از بندرعباس – شیعه):

سلام علیکم آقای اسماعیلی. با عرض سلام خدمت آقای قزوینی و جناب آقای اسماعیلی محترم. ان‌شاءالله در پناه آقا امام زمان (ارواحنا له الفداه) باشید.

گفتم که خدا مرا براتی بفرست

طوفان‌زده‌ام راه نجاتی بفرست

گفت با زمزمه یا مهدی

نذر گل نرگس صلواتی بفرست

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

بنده سلام مخصوصی خدمت آقای قزوینی دارم. چند وقت است که می‌خواهم خدمت شما عرض سلام داشته باشم، اما موفق نمی‌شوم و صحبت با شما قسمت ما نمی‌شود.

امشب خیلی خوشحالم که حاج آقا قزوینی را از بندرعباس زیارت می‌کنم. ما همیشه دعاگوی شما در نماز شب هستیم.

حاج آقا قزوینی می‌خواستم آیاتی که قرآن کریم در مورد توسل معرفی کرده را ذکر کنم. مورد اول توسل حواریون به حضرت عیسی نسبت به مائده آسمانی بود.

مورد دوم پیراهن حضرت یوسف (علیه السلام) و شفا دادن چشمان حضرت یعقوب (علیه السلام) است. مورد سوم استغفار کردن حضرت یعقوب برای فرزندان خود است که فرزندان از ایشان درخواست کردند.

جا دارد شما دیوار ندبه را نشان دهید که چرا «اوباما» گربه سیاه و «ترامپ» گربه زرد به آنجا می‌روند و توسل می‌کنند.

اگر زحمتی نیست شما این مطالب را به یهودیان و وهابیان نشان دهید که پنهانی به آنجا می‌روند و اخیراً هم راه صاف کن اسرائیل شدند که وهابیان به آنجا بروند و دست توسل به دیوار ندبه داشته باشند.

خواهش می‌کنم این تصاویر را نشان دهید تا وهابیان که به قرآن توسل ندارند ببینند که چرا به دیوار ندبه واقع در اسرائیل دست توسل دارند و نامه می‌فرستند که ریاست جمهوری پیدا کنند!! شما در اینترنت نشان دهید که آن‌ها از این «ترامپ» گربه زرد عکس گرفتند.

از شما ممنونم، تشکر، خدانگهدار

مجری:

آقای رضایی ممنونم، تشکر، سلامت باشید، خدانگهدار

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده این جمله را خدمت عزیزان بیننده عرض کنم؛ هرچند می‌خواستم اول ماه مبارک رمضان به این نکته اشاره کنم، اما الآن این نکته را بیان می‌کنم.

عزیزان ما مخصوصاً غنچه‌های ولایت و نوجوانان ولایت ما می‌توانند از الآن تا میلاد امام رضا (علیه السلام) روی خط بیایند و در پنج دقیقه توسل از قرآن، توسل از سنت و توسل از سیره صحابه را با سند صحیح مطرح کنند.

ما به حول قوه الهی شب میلاد امام رضا (علیه السلام) قرعه کشی می‌کنیم و برای 5 نفر اول 5 سکه بهار آزادی، برای 5 نفر دوم نیم سکه بهار آزادی و برای 5 نفر سوم هم ربع سکه بهار آزادی تقدیم خواهیم کرد.

این عزیزان باید در 5 دقیقه توسل از قرآن کریم به ضمیمه یک تفسیر از اهل سنت را بیان کنند، همچنین توسل از سنت و توسل از سیره صحابه را بیان کنند.

ان‌شاءالله همان‌طور که اثبات امامت الهی و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین در 5 دقیقه نهادینه شده و غنچه‌های ولایت الآن در مدارس جمهوری اسلامی یا خارج از کشور این مطالب را سر صف عنوان می‌کنند، بتوانیم بحث توسل را نهادینه و فرهنگ‌سازی کنیم.

مجری:

خیلی عالی. این مسابقه تنها به غنچه‌های ولایت اختصاص دارد و بزرگ‌ترها نمی‌توانند در این مسابقه شرکت کنند؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

این مسابقه همگانی است و برای ما فرقی نمی‌کند، اما غنچه‌های ولایت اولویت دارد.

مجری:

استاد این مسابقه مخصوص برنامه خودمان روزهای یکشنبه و پنج شنبه است؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بله، منتها شما یادآوری کنید بنده این مطالب را یک جلسه در عرض 5 دقیقه به صورت نمونه مطرح کنم. البته لازم نیست عزیزان تنها مطالب بنده را تکرار کنند، چه بسا دوستان مطالب دیگری از توسل بدانند.

ان‌شاءالله یکشنبه یادآوری بفرمایید قبل از سؤالی که طرح می‌کنید ما توسل از دیدگاه قرآن، سنت و سیره صحابه را مطرح کنیم؛ سپس عزیزان ما به حول قوه الهی روی خط بیایند.

مجری:

ان‌شاءالله غنچه‌ها و نوجوانان ولایت می‌توانند توسل از منظر قرآن کریم به ضمیمه روایتی از اهل سنت و همچنین توسل از منظر سنت و سیره صحابه را در قالب 5 دقیقه بیان کنند.

ان‌شاءالله استاد نمونه‌ای از این مطالب را یکشنبه شب به شما خواهند گفت. جایزه این مسابقه جایزه بسیار نفیسی است؛ 5 نفر اول 1 سکه تمام بهار آزادی، 5 نفر دوم نیم سکه تمام بهار آزادی و 5 نفر سوم ربع سکه تمام بهار آزادی خواهند برد.

مجموعاً ما در ولادت باسعادت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در تاریخ یازدهم ذیقعده به 15 نفر جایزه می‌دهیم. الحمدلله از الآن تا آن موقع فرصت زیادی دارید و می‌توانید تا آن زمان مطالعات لازم را هم داشته باشید.

آقا مجید عزیزمان از لرستان پشت خط هستند. آقا مجید سلام علیکم:

بیننده (آقا مجید از لرستان – شیعه):

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت حاج آقا قزوینی و برادر اسماعیلی بزرگوار. قبل از اینکه صحبت کنم باید بگویم که بنده ساکن تهران هستم، اما در حال حاضر در لرستان مسافر هستم.

بنده در زمینه توسل می‌خواهم بگویم که اصلاً توسل منطق قرآن کریم است. هرکسی توسل را قبول نداشته باشد به این معناست که با منطق قرآن کریم آشناییت ندارد و نمی‌داند که قرآن کریم چه فرمایشاتی دارد.

اگر شما آیه 64 از سوره مبارکه مائده را بخوانید، خواهید دید که خداوند متعال در مورد توسل چه فرمایشاتی دارد.

در کتاب «سنن دارمی» وارد شده است که افرادی نزد همسر پیامبر می‌روند و می‌گویند: ما می‌خواهیم باران بیاید و او سفارش می‌کند که به قبر پیامبر متوسل شوید.

قرآن کریم و صحابه و کسانی که واقعاً صحابه، قرآن کریم و راه اهلبیت (علیهم السلام) را می‌شناسند، می‌دانند توسل به چه معناست!!

این در حالی است که توسل کاسبی تعدادی از شبکه‌های وهابی را به هم می‌ریزد و آن‌ها نمی‌توانند تفکرات پلید خود را به گوش کسانی که پای برنامه‌ها بنشینند برسانند، توسل را انکار می‌کنند.

انکار کردن توسل به این معناست که این افراد از قرآن، سنت و مسیر اهلبیت (علیهم السلام) و صحابه بویی نبردند.

حاج آقا بنده چندین مدت است که نمی‌توانم با برنامه شما تماس بگیرم. همان‌طور که کسی بهترین امکانات را دارد، اما نمی‌تواند به زیارت برود، «شبکه جهانی ولایت» هم همین‌طور است. باید ائمه طاهرین و خداوند متعال بخواهد تا بتوانیم با این شبکه تماس بگیریم.

بنده قبلاً با این شبکه تماس می‌گرفتم، اما در حال حاضر چند مدت است که قسمت نیست و نمی‌طلبد که بنده با این شبکه تماس بگیرم و صحبت کنم. منطق قرآن کریم و اهلبیت (علیهم السلام) همین‌طور است.

من از حاج آقا قزوینی بزرگوار تشکر می‌کنم. استاد واقعاً کمک کردند که انسان از لحاظ اعتقادی و علمی جوانان ما را به سمت و سوی اهلبیت (علیهم السلام)، قرآن کریم و راه و مسیری که خداوند متعال می‌خواهد بردند. من از شما هم تشکر می‌کنم.

واقعاً از چهره مشخص است که به قرآن و شیعه نزدیک شوید. اگر شما به چهره آقای قزوینی به عنوان کارشناس نگاه کنید و به چهره کارشناسان شبکه‌های شیطانی هم نگاه کنید؛ سپس از این راه به سمت توسل بروید و ببینید که آیا توسل خوب است، یا بد!!

بنده دیگر حرفی برای گفتن ندارم، تنها درخواست می‌کنم سلام ما را به حاج آقا «ابوالقاسمی» برسانید و بگویید که ایشان برای ما دعا کردند و آرزوی ما برآورده شد. حاج آقا قزوینی خواهش می‌کنم ما را دعا کنید، از شما تشکرم می‌کنم.

مجری:

از آقا مجید عزیزمان تشکر می‌کنم. مواظب خودتان باشید، زیرا مسافر هستید. ان‌شاءالله به سلامت به تهران برگردید.

قرار بود با آقای محمدی از تهران صحبت کنیم، اما دوستان اشاره می‌کنند که فرصت برنامه به پایان رسیده است. از این عزیزمان عذرخواهی می‌کنم، ان‌شاءالله در فرصت‌های بعدی ما بتوانیم خدمتشان باشیم. جناب استاد در حق همه دوستان دعا بفرمایید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

خدایا تو را قسم می‌دهیم به آبروی حضرت محمد و آل محمد فرج مولای ما امام زمان (ارواحنا له الفداه) را نزدیک بگردان. خدایا قلب نازنینش را از ما خوشنود و راضی بگردان. خدایا ما را مشمول عنایات ویژه آن بزرگوار قرار بده.

خدایا رفع گرفتاری از جمیع گرفتاران بنما.

خدایا به حق محمد و آل محمد امنیت و صحت که بالاترین نعمت است بر مردم ما اعم از شیعه و سنی حتی دیگر عزیزان ما در دیگر بلاد اسلامی و غیر اسلامی ارزانی بدار.

خدایا افرادی که امنیت ما، امنیت جهان اسلام و جهان بشریت را به خطر می‌اندازند اگر قابل هدایت نیستند به آبروی امیرالمؤمنین مفتضح و نابودشان بگردان.

خدایا عزیزان ما که در عراق و سوریه و یمن و بحرین و میانمار و پاکستان و افغانستان و تاجیکستان و ترکیه و هرکجای دیگری گرفتار داعشی‌های خبیث و لعین هستند به حق محمد و آل محمد از همه آن‌ها رفع گرفتاری بنما.

خدایا به حق محمد و آل محمد حوائج ما، حوائج دست اندرکاران «شبکه جهانی ولایت»، حوائج بینندگان عزیز مخصوصاً حوائج ولایت یاوران برآورده بفرما. خدایا دعاهای ما را به اجابت برسان.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

برنامه زنده امشب «اخلاق علوی» هم به پایان رسید. پیشاپیش ولادت آقا امام حسن مجتبی (علیه السلام) را به شما تبریک می‌گویم.

این شب‌ها دعا کنید و در رأس همه دعاهای ما ظهور برای فرج مولا و نور چشم ما و آقای غائب از نظرمان را فراموش نکنیم و از ته دل و جان برای ظهور و فرجشان دعا کنیم.

اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و جعلنا من خیر أعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه

یا علی مدد، خدانگهدار




Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها