2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
جایگاه ممتاز و ویژه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
کد مطلب: ١٢٦٩٥ تاریخ انتشار: ٢٨ دي ١٣٩٧ - ١٢:١٥ تعداد بازدید: 4371
سخنراني ها » عمومي
جایگاه ممتاز و ویژه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

سخنرانی عمومی 97/10/28

بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخ: 97/10/28

موضوع: جایگاه ممتاز و ویژه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنّا لنهتدی لولا أن هدانا الله

خدا را بر تمام نعمت‌هایش به ویژه نعمت ولایت سپاس می‌گوئیم و ایام شهادت جانسوز و مظلومانه حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را به پیشگاه مقدس مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) و همه علاقه‌مندان به اهلبیت عصمت و طهارت به ویژه شما عزیزان و بزرگواران تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم.

خدا را به آبروی حضرت فاطمه زهرا سوگند می‌دهیم پاداش ما را در این مصیبت بزرگ و جانکاه، فرج موفور السرور مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم قرار بدهد با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد.

ایام، ایام فاطمیه متعلق به حضرت صدیقه طاهره پاره وجود نبی گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است و قرار است مطالبی پیرامون این وجود نازنین خدمت شما گرامیان تقدیم شود.

این نکته را باید بدانیم که سخن گفتن در رابطه با حضرت صدیقه طاهره برای کسانی که از سرچشمه وحی، علم زلال واقعی ننوشیده‌اند، به حق دشوار و سخت است.

ان شاءالله امیدواریم فرزند او بیاید و پرده را بالا بزند و مقام والای حضرت صدیقه طاهره را آنگونه که شایسته او هست، برای مردم جهان بیان کند. ما هم از باب: «ما لا یدرک کله لا یترک کله» مطالبی از احادیث نبی گرامی اسلام و ائمه هدی (علیهم السلام) که به ذهنمان می‌آید و استفاده می‌کنیم را مطرح می‌کنیم. باشد که این تلاش‌های ما ذخیره‌ای باشد برای روزی که قرآن کریم می‌فرماید:

(یوْمَ لا ینْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُون)

در آن روزی که مال و فرزندان سودی نمی‌بخشد.

سوره شعراء (26): آیه 88

در رابطه با حضرت صدیقه طاهره از ابعاد مختلف می‌توان صحبت کرد. یکی از ابعاد، جایگاه ویژه و منیع حضرت صدیقه طاهره هست که باید گفت جایگاه ویژه و فضیلت بی‌نظیر است. یکی از آن‌ها حدیث شریف:

«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ أَغْضَبَهَا أَغْضَبَنِی»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1361، ح 3510

یا:

« إنما فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی یؤْذِینِی ما آذَاهَا»

صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 4، ص 1903، ح 2449

یا:

«فَإِنَّمَا ابْنَتِی بَضْعَةٌ مِنِّی یرِیبُنِی ما رَابَهَا وَیؤْذِینِی ما آذَاهَا»

صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 4، ص 1902، ح 2449

هست که در منابع شیعه و سنی به صورت گسترده از نبی گرامی اسلام و ائمه هدی (سلام الله علیهم اجمعین) نقل شده است.

این روایت نشان می‌دهد که حضرت صدیقه طاهره دارای یک مقام ویژه و بی‌نظیری است که می‌تواند ملاک تشخیص حق از باطل شود و معیار تشخیص درست از نادرست و امام حق از امام باطل باشد.

همین حدیث، امروز در عرصه بین الملل مخصوصاً برای اندیشمندان اهل سنت، اساتید دانشگاه‌ها، بزرگان و علما، چالشی ایجاد کرده است. آن‌ها در برابر این حدیث با چند راه مواجه هستند؛ یا انکار این حدیث است که برای آن‌ها دشوار و غیرممکن است؛ یا توجیه این حدیث هست که البته وهابیت انجام می‌دهند یا تسلیم در برابر حدیث و اعتقاد به ولایت حقه امیرالمؤمنین است.

قویترین مراکز شیعی پاسخگوئی به شبهات

تشخیص بنده این است «مرکز ابحاث عقائدیه» که زیر نظر حضرت آیت الله سیستانی است، در مراکز و سایت‌های عرب زبان در رابطه با پاسخ به شبهات وهابیت، بهترین و قوی‌ترین و گسترده‌ترین مؤسسه و عالی‌ترین سایت در این حوزه است.

در زبان فارسی هم ما تحدی می‌کنیم که الحمدلله به فضل الهی سایت «مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر» گوی سبقت را از دیگر مراکز و سایت‌ها ربوده است. ما به توفیق الهی اعلام می‌کنیم در این سی سال اخیر کمتر شبهه‌ای هست که از طرف وهابیت مطرح شده باشد و ما در سایت «مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر» آن را نیاورده باشیم.

بعضی از شبهاتی که در فضای مجازی هست و در رسانه‌های بین المللی مطرح می‌کنند، ما به روز رصد می‌کنیم و با اینکه بعضی از شبهات تکراری هست، ما معتقدیم که پاسخ تکراری می‌طلبد. زیرا بعضی از افراد هستند که این شبهات را تازه می‌شنوند، اما پاسخ آن را نشنیده‌اند. یا بعضی افراد هستند که پاسخ این شبهات را شنیده‌اند، اما الآن حضور ذهن ندارند.

در سایت مرکز ابحاث عقائدیه یکی از بهترین کارهایی که انجام داده‌اند، این است که شرح حال مستبصرین در این دویست یا سیصد سال اخیر را استقصاء کرده‌اند. مخصوصاً آن دسته از اساتید دانشگاه‌ها، علمای بزرگ، دانشجویان، نویسندگان و مؤلفین از اهل سنت یا وهابیت که به مذهب اهلبیت آمده‌اند به صورت مستوفی در مجموعه‌ای تحت عنوان «موسوعة من حیاة المستبصرین» آورده‌اند.

من به دوستان توصیه می‌کنم وقتی از کارها و مطالعات علمی خسته می‌شوند، این کتاب را که در سایت مرکز ابحاث عقائدیه هست مطالعه کنند.

مطالعه این کتاب سبب می‌شود تا هم خستگی انسان دربیاید و هم اینکه وقتی می بیند حقانیت اهلبیت برای برخی از اندیشمندانی که پنجاه سال در مسیری بودند و به برکت نور حضرت صدیقه طاهره مسیر را عوض می‌کنند و به مکتب اهلبیت کشیده می‌شوند، برای انسان شادی و شعف ایجاد می‌کند و همه خستگی‌های مطالعه و تلاش‌ها از تن انسان درمی‌آید.

قویترین دلیل بر حقانیت مکتب تشیع، به برکت حضرت زهرا (سلام الله علیها)

اگر ملاحظه کنید شاید سی یا چهل درصد از کسانی که به مذهب اهلبیت کشیده شده‌اند به برکت همین حدیث:

«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ أَغْضَبَهَا أَغْضَبَنِی»

است. غضب حضرت صدیقه طاهره غضب رسول الله است. در حدیث دیگر وارد شده است:

«قال رسول اللَّهِ إنما فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی یؤْذِینِی ما آذَاهَا»

طبق این روایت رسول گرامی اسلام می‌فرماید هرکسی فاطمه را اذیت کند، مرا اذیت کرده است. این روایات در کتب دست سوم و چهارم و پنجم نیست، بلکه در کتب دست اول اهل سنت همانند «صحیح بخاری» و «صحیح مسلم» وارد شده است.

عزیزان اهل سنت معتقدند صحیح‌ترین کتاب بعد از قرآن کریم این دو کتاب است و نقد این کتاب‌ها را هم مساوی با الحاد و زندقه محسوب می‌کنند.

«بخاری» در ده الی دوازده مورد و «مسلم» هم به همین شکل این روایت را یا به صورت مختصر یا به صورت مفصل بیان می‌کنند. تعبیر «بخاری» این است:

«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ أَغْضَبَهَا أَغْضَبَنِی»

تعبیر «مسلم» چنین است:

«إنما فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی یؤْذِینِی ما آذَاهَا»

این یک طرف قضیه و یک سوی سکه است. آنچه می‌تواند موجب بیداری بسیاری از بزرگان و تقویت مبانی فکری جوانان شیعه شود و یقین کنند مکتب و امام و خلیفه و پیشوایی که انتخاب کردند پیشوای به حق است آنسوی سکه است.

بازهم «بخاری» در کتاب «صحیح» خود جلد سوم صفحه 1126 حدیث 2926 و جلد چهارم صفحه 1549 حدیث 3998 می‌نویسد:

«فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رسول اللَّهِ فَهَجَرَتْ أَبَا بَکرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتی تُوُفِّیتْ»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1126، ح 2926

و همچنین دارد که:

«فَوَجَدَتْ فَاطِمَةُ علی أبی بَکرٍ فی ذلک فَهَجَرَتْهُ فلم تُکلِّمْهُ حتی تُوُفِّیتْ»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 4، ص 1549، ح 3998

حضرت صدیقه طاهره از خلیفه اول غضبناک شد و مورد اذیت قرار گرفت و این غضب آنچنان عمیق و گسترده بود که تا آخرین لحظه حیاتش این غضب را همواره در وجود مقدسشان داشتند. حضرت یک جمله هم با آن‌ها سخن نگفت و آن‌ها را به خانه راه ندادند.

هرچند زمانی که آن‌ها به خانه آمدند حضرت امیرالمؤمنین واسطه شدند، اما حضرت فاطمه زهرا سلام آن‌ها را پاسخ ندادند و در برابر گریه‌های خلیفه اول فرمودند:

«والله لأدعون الله عليك في كل صلاة أصليها »

به خدا سوگند بعد از هر نمازم تو را نفرین خواهم کرد.

الإمامة والسياسة، اسم المؤلف: أبو محمد عبد الله بن مسلم ابن قتيبة الدينوري، دار النشر: دار الكتب العلمية - بيروت - 1418هـ - 1997م. تحقيق: خليل المنصور؛ ج 1، ص 17

این قضیه، قضیه کوچک و ساده‌ای نیست. این دو روایت در دو سوی سکه مساوی است با فرمایش قرآن کریم که می‌فرماید:

(إِنَّ الَّذِینَ یؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَة)

آن‌ها که خدا و پیامبرش را ایذاء می‌کنند خداوند آن‌ها را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور می‌سازد.

سوره احزاب (33): آیه 57

با این حساب، تمام بساط به هم می‌ریزد و تمام مبانی اعتقادی خراب می‌شود.

(لا تَتَوَلَّوْا قَوْماً غَضِبَ اللَّهُ عَلَیهِم)

با قومی که خداوند آن‌ها را مورد غضب قرار داده دوستی نکنید.

سوره ممتحنه (60): آیه 13

قومی که مورد غضب خداوند هستند نمی‌توانند ولی و امام و حاکم و خلیفه باشند. این دو روایت در حق حضرت صدیقه طاهره بسیاری از مسائل را حل می‌کند.

بنابراین اگر ما تعبیر کنیم که حضرت فاطمه زهرا ملاک حقانیت شیعه و معیار تشخیص حق از باطل است، ادعای صحیحی است. این روایت که پیغمبر اکرم فرمودند:

«وَتَفْتَرِقُ أُمَّتِي على ثَلَاثٍ وَسَبْعِينَ مِلَّةً كلهم في النَّارِ إلا مِلَّةً وَاحِدَةً »

الجامع الصحيح سنن الترمذي، اسم المؤلف: محمد بن عيسى أبو عيسى الترمذي السلمي، دار النشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت ، تحقيق : أحمد محمد شاكر وآخرون؛ ج 5، ص 26، باب ما جاء في افْتِرَاقِ هذه الْأُمَّةِ، ح 2641

این روایت همچنین در کتب «المستدرک علی الصحیحین» وارد شده است. با روایات فوق، حضرت صدیقه طاهره روشن می‌کند که فرقه ناجیه کیست و فرق هالکه چه کسانی هستند. حضرت همچنین روایت:

«وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً.»

صحيح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسين القشيري النيسابوري، دار النشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ج3، ص 1478، بَاب وُجُوبِ مُلَازَمَةِ جَمَاعَةِ الْمُسْلِمِينَ عِنْدَ ظُهُورِ الْفِتَنِ؛ ح 1851

را برای ما تفسیر می‌کنند و معنای آن را عملاً و سیرتا برای ما روشن می‌کند. این روایت از طریق «عبدالله بن عمر» نقل شده است.

«احمد بن حنبل» ادعا می‌کند هر روایتی صحیحی بود آن را در «مسند» خود آوردم و اگر روایتی در کتاب «مسند» خود نیاوردم بدانید که آن روایت اصل و ریشه ندارد. او در جلد چهارم صفحه 96 از نبی گرامی اسلام نقل می‌کند:

«من مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً»

مسند الإمام أحمد بن حنبل، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج 4، ص 96، ح 16922

حضرت صدیقه طاهره این روایت را تفسیر می‌کند. در مناظره مشهور «علامه امینی» با علمای بزرگ مصر وارد شده است که وقتی ایشان این روایت را می‌خواند، می‌گوید که آیا این روایت را قبول دارید یا خیر؟! آیا این روایت از نبی گرامی اسلام صادر شده است یا خیر؟! همگان می‌گویند: بله، این روایت از پیغمبر اکرم صادر شده است.

«علامه امینی» می‌پرسد: من سؤالی طرح می‌کنم. آیا حضرت صدیقه طاهره هم به صحت این روایت اعتراف داشتند یا خیر؟ حضرت صدیقه طاهره می‌دانستند «من مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً» یا خیر؟! همه گفتند: بله، حضرت فاطمه زهرا قطعاً می‌دانست.

«علامه امینی» پرسید؟ من هو إمام فاطمة؟! اگر بگویید امام فاطمه ابوبکر بوده است، برخلاف روایتی است که می گوید:

«فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رسول اللَّهِ فَهَجَرَتْ أَبَا بَکرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتی تُوُفِّیتْ»

شاید بگوئیم اصلاً ایشان امامی نداشتند و نستجیر بالله مصداق بارز روایت «مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً» هستند!! در حالیکه شما در روایات متعدد دارید که نه تنها حضرت فاطمه «مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً» نبودند، بلکه؛

«فَاطِمَةُ سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الجَنَّةِ»

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1374، بَاب مَنَاقِبِ فَاطِمَةَ عليها السَّلَام، بعد از ح 3555

حضرت فاطمه زهرا برتر از حوا و مریم و سارا و دیگر زنان بهشتی هستند. حضرت فاطمه زهرا برتر از تمام أمهات المؤمنین هستند. شما برای تحلیل این روایت یک راه بیشتر ندارید و آن این است که امام حضرت صدیقه طاهره غیر از علی بن أبی طالب کسی دیگر نبوده است.

حضرت فاطمه زهرا در راه این امامش آنچنان تلاش کرد و کوشید و مجاهدت کرد تا نامش به عنوان اولین شهیده امامت و ولایت در تاریخ ثبت شد.

البته این نگاه ما به حضرت صدیقه طاهره، نگاه بسیار پایین‌تر است و نگاهی بسیار بالاتر به قضایا مطرح است. مقام حضرت زهرا چنان مقامی است که در زیارت جامعه کبیره می‌خوانیم:

«خَلَقَکمُ اللَّهُ أَنْوَاراً فَجَعَلَکمْ بِعَرْشِهِ مُحْدِقِینَ»

من لا یحضره الفقیه، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 613، ح 3213

مقام حضرت صدیقه طاهره اولین نوری است که خداوند متعال خلق کرده و آن به چهارده نور منشعب می‌شود که حضرت فرمود:

«أَوَّلُنَا مُحَمَّدٌ وَ أَوْسَطُنَا مُحَمَّدٌ وَ آخِرُنَا مُحَمَّد»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 25، ص 363، ح 23

تعبیر «مرحوم شیخ محمد حسین اصفهانی» معروف به «کمپانی» در کتاب «حاشیه‌ای بر مکاسب» چنین است:

«لهم الولایة المعنویة و السلطنة الباطنیة علی جمیع الأمور التکوینیة و التشریعیة»

حاشیة کتاب المکاسب،‌ نویسنده: اصفهانی، محمد حسین کمپانی، ج 2، ص 379، ح 337

به تعبیر آیت الله العظمی خوئی (رضوان الله تعالی علیه):

« لاشبهة في ولايتهم على المخلوق باجمعهم كما يظهر من الاخبار لكونهم واسطة في الايجاد وبهم الوجود، و هم السبب في الخلق، إذ لولاهم لما خلق الناس كلهم وانما خلقوا لاجلهم وبهم وجودهم وهم الواسطة في افاضة، بل لهم الولاية التكوينية لمادون الخالق »

مصباح الفقاهة من تقرير بحث الاستاذ الاكبر آية الله العظمى الحاج السيد أبو القاسم الموسوي الخوئي دامت افاضاته لمؤلفه الميرزا محمد علي التوحيدي التبريزي، المطبعة الحيدرية النجف 1374 ه‍ 1954م، ج6، ص 36

آنچه بزرگان ما فهمیدند شاید مقام حضرت فاطمه زهرا بالاتر از این باشد. یکی از معانی کلمه «فاطمه» این است: «عجز الناس عن معرفة فاطمة»! حضرت صدیقه طاهره کسی است که فرزند بزرگوارش امام حسن عسکری می‌فرماید:

«نحن حجّة اللّه علی الخلق، و فاطمة حجّة علینا»

عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال(مستدرک سیدة النساء إلی الإمام الجواد، نویسنده: بحرانی اصفهانی، عبد الله بن نور الله، محقق / مصحح: موحد ابطحی اصفهانی، محمد باقر، ج 11، ص 7، باب مقدمة الطبعة الثانیة

فرزند برومندش حضرت مهدیِ زهرا می‌فرماید:

«ولی فی ابنة رسول اللّه اسوة حسنة»

عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال(مستدرک سیدة النساء إلی الإمام الجواد، نویسنده: بحرانی اصفهانی، عبد الله بن نور الله، محقق / مصحح: موحد ابطحی اصفهانی، محمد باقر، ج 11، ص 9، باب الأحادیث القدسیة، پاورقی 2

حضرت اسوه و الگو برای حجج الهی است. مقام بسیار بالاتر از این‌هاست که ما تصور می‌کنیم. این مطالب نکته‌ای بود که بنده خواستم به آن اشاره کنم.

شبهات مطرح شده پیرامون شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)

اما نکته دیگر بعضی از شبهاتی است که امروز در رسانه‌ها مطرح می‌کنند. متأسفانه در بعضی از نمازهای جمعه اهل سنت توسط بعضی از علمای اهل سنت مطرح می‌شود و تحت عنوان "افسانه شهادت حضرت فاطمه زهرا" بیان می شود که در زمان آیت الله فاضل لنکرانی و آیت الله شیخ جواد تبریزی به اوج خودش رسید.

این بزرگواران برای اینکه این شبهه ناجوانمردانه و باطل را عملاً پاسخ بدهند، ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره را ایام عزا و همانند ایام عاشورا اعلام کردند و با پای پیاده از منزل تا حرم حضرت فاطمه معصومه آمدند. بحمدلله این سنت هنوز هم توسط بعضی از مراجع بزرگوار معاصر ما زنده مانده است.

دشمنان ما الآن هم در رسانه‌ها مطرح می‌کنند که قضیه شهادت حضرت صدیقه طاهره افسانه است. دلیل آن‌ها بر این ادعا این است که تقویم‌هایی که قبل از انقلاب یا قبل از سال 1371 در ایران چاپ می‌شد از شهادت حضرت فاطمه زهرا با عنوان وفات یاد می‌کردند و "روز وفات حضرت فاطمه زهرا" می‌نوشتند. در سال 1371 نمایندگان مجلس فتح و کشف بزرگی کردند و گفتند که حضرت فاطمه زهرا وفات ننموده است، بلکه شهید شده است. لذا آن‌ها بعد از آن در تقویم‌ها واژه "شهادت" نوشتند!!

من عبارتی را که در یکی از سایت‌های هتاک سلفی‌ها یا وهابی‌ها هست (سنی نیوز) به شما نشان می‌دهم. در این سایت نوشته شده است:

"در سال 1371 عده‌ای از کارشناسان و محققان جمهوری اسلامی مستقر در مجلس شورای اسلامی که جزو نمایندگان بودند پس از هزار و چهارصد سال تحقیق ناگهان به راز مهمی پی بردند و آن اینکه حضرت فاطمه دختر رسول خدا فوت ننموده، بلکه شهید شده است. اینجا بود که آن نمایندگان مجلس که خداوند از آنان نگذرد اعلام کردند از این پس در تقویم‌ها به جای «وفات» بنویسند «شهادت»".

این جمله در رسانه‌های وهابی هم مفصل مطرح می‌شود. عزیزان من چند جواب بسیار زیبا دارم. البته من تقویمی که قبل از انقلاب مربوط به آقای «مصباح زاده» بود را داشتم، اما در اثر تغییر و تحول نتوانستم آن را پیدا کنم. در تقویم های قبل از انقلاب هم "شهادت حضرت فاطمه زهرا" می‌نوشتند.

اما من برای اینکه به این افراد ثابت کنم ماجرای شهادت، مربوط به سال 1371 نیست، تقویم‌های قبل از سال 1371 را به شما نشان می‌دهم. همانطور که می‌بینید در تقویم سال 1356 نوشته است: "اول خرداد شهادت حضرت فاطمه زهرا سوم جمادی الثانی."

در مناسبت‌های سال 1360 نوشته است: "نوزدهم فروردین شهادت حضرت فاطمه زهرا" و همانطور که می‌بینید وفات نیست. در مناسبت‌های سال 1361 نوشته است: "نهم فروردین شهادت حضرت فاطمه زهرا".

در تقویم سال 1365 نوشته است: "شهادت حضرت فاطمه زهرا". همچنین در تقویم سال 1366 "شهادت حضرت فاطمه زهرا" درج شده است. در تقویم سال 1367 "شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا" درج شده است.

بازهم در تقویم سال 1368 "شهادت حضرت فاطمه زهرا" درج شده است. در تقویم سال 1372 "شهادت حضرت فاطمه زهرا" درج شده است.

آقایان همینطور چشم می‌بندند، دهان باز می‌کنند و مطلب نادرست می‌نویسند که: "نمایندگان مجلس پس از هزار و چهارصد سال تحقیق ناگهان به راز مهمی پی بردند و آن اینکه حضرت فاطمه دختر رسول خدا فوت ننموده، بلکه شهید شده است."

شما کجای کار هستید؟! شما باید یک حرفی بزنید که یقین کنید شیعه برای این حرفتان جواب قاطعی ندارد. شما باید یک حرفی بزنید که خانواده شما هم به شما نخندند.

این تقویم‌ها، تقویم‌هایی نیست که ما امروز درآورده باشیم. این تقویم‌ها در کتابخانه‌ها موجود است. روزنامه‌ها قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در تمام کتابخانه‌ها موجود است.

حال ما کاری با این مباحث نداریم. مهم‌تر از همه اینها، این است که شهادت حضرت صدیقه طاهره قضیه‌ای است که در تمام منابع و کتاب‌های اهل سنت همانند «فرائد السمطین» اثر «جوینی» که استاد «ذهبی» هست، وارد شده است.

روایت مفصلی هست که حضرت صدیقه طاهره در آخرین لحظه‌ای که وارد محضر پیغمبر اکرم می‌شود، رسول گرامی اسلام گریه می‌کند. از حضرت سؤال می‌کنند که چرا گریه می‌کنید؟ حضرت می‌فرماید:

« و إني لمّا رأيتها ذكرت ما يصنع [بها] بعدي كأني بها»

این کتاب شیعه نیست. این کتاب «کافی» و «بحارالانوار» نیست، بلکه کتاب بزرگان اهل سنت است. «جوینی» که «ذهبی» افتخار شاگردی او را دارد و از او به عنوان امام و محدث یگانه دهر و فخر اسلام یاد می‌کند.

حضرت می فرماید: وقتی که فاطمه زهرا را دیدم به یادم آمد که بعد از من حرمت او را هتک می‌کنند، حق او را غصب می‌کنند، ارث او را جلوگیری می‌کنند، پهلوی او را می‌شکنند، جنین او را سقط می‌کنند.

«و هي تنادي يا محمداه فلا تجاب »

دخترم فریاد یا محمدا سر می‌دهد، اما کسی پاسخ نمی‌دهد.

«و تستغيث فلا تغاث»

دخترم طلب کمک می‌کند، اما کسی به او کمک نمی‌کند.

«عبدالفتاح عبدالمقصود» یکی از علمای بزرگ اهل سنت در کتاب «الإمام علی» تعبیر زیبایی دارد و می‌گوید:

«وهل علی ألسنة الناس عقال»

آیا بر دهان علمای ما افسار بسته‌اند؟

ایشان می‌نویسد: آیا دهان علمای ما دوخته شده است؟ چرا حقایقی که در رابطه با حضرت زهرای مرضیه است را بیان نمی‌کنند؟ چرا فریاد حضرت صدیقه طاهره بین در و دیوار که لرزه بر اندام مهاجمین انداخت و زمین و آسمان را به لرزه درآورد را برای مردم مطرح نمی‌کنند؟

حضرت در ادامه می‌فرماید:

«فتكون أوّل من يلحقني من أهل بيتي، فتقدم عليّ محزونة مكروبة مغمومة مغصوبة مقتولة»

دخترم مرا ملاقات می‌کند در حالی که محزون، مکروب، غمناک، حقش غصب شده و کشته شده است.

حمّويي جويني، ابراهيم بن سعد الدين (م 730)، فرائد السمطين في فضائل المرتضى و البتول و السبطين و الأئمة من ذريتهم عليهم السلام، مؤسسة المحمود، بيروت، چاپ اوّل، 1400 هـ. ق، ج 2،ص:36

این قضیه چنین نیست که ما امروز آن را مطرح کرده باشیم، بلکه بزرگان و شخصیت‌های تراز اول اهل سنت در قرن سوم و چهارم آن را مطرح کردند. تعبیری که «ذهبی» از استادش «جوینی» دارد چنین است:

«سمعت من الإمام»

واژه امام در میان اهل سنت معادل "مرجع عالیقدر جهان تشیع" است. ما این واژه را در حق هر مرجع یا هر مجتهدی به کار نمی‌بریم. «ذهبی» خود می‌گوید: هر عالمی که واژه «الإمام» درباره او صادر شده است، هیچ طعن و مذمتی درباره او مورد قبول نیست. او می‌نویسد:

«وسمعت من الإمام المحدث الأوحد الأکمل فخر الإسلام صدر الدین إبراهیم بن محمد بن المؤید بن حمویه الخراسانی الجوینی شیخ الصوفیة»

تذکرة الحفاظ، اسم المؤلف: أبو عبد الله شمس الدین محمد الذهبی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت، الطبعة: الأولی، ج 4، ص 1500، باب شیوخ صاحب التذکرة

این سخن چنین فردی است. همچنین «مرحوم کلینی» متوفای 329 هجری از امام صادق (علیه السلام) که در سال 148 به شهادت رسید، روایتی نقل می‌کند. فرضاً حضرت آخر عمرشان هم این روایت را بیان فرموده باشند، به معنای این است که این روایت سال 147 یا 148 هجری بیان شده است. حضرت می‌فرماید:

«إِنَّ فَاطِمَةَ ع صِدِّیقَةٌ شَهِیدَة»

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 458، ح 2

آیا شیعه در سال 1371 یا 1372 راز مهمی کشف کرده است؟! من نمی‌دانم این افراد برای فردای قیامت خود هم جوابی دارند یا خیر!؟ بزرگان اهل سنت تعبیر حضرت امیرالمؤمنین که به هنگام دفن حضرت زهرای مرضیه می‌فرماید:

«وَ سَتُنَبِّئُک ابْنَتُک بِتَضَافُرِ أُمَّتِک عَلَی هضمها»

را در منابع خود نقل می‌کنند. این خطبه علاوه بر «نهج البلاغه» در کتاب «أعلام النساء» اثر «عمر رضا کحاله»، «تذکرة الخواص» اثر «سبط ابن جوزی» و دیگر کتب وارد شده است.

«وَ سَتُنَبِّئُک ابْنَتُک بِتَضَافُرِ أُمَّتِک عَلَی هضمها»

یا رسول الله! زهرا به تو خبر خواهد داد که امت چه ستم‌ها و ظلم‌هایی در حق آن بزرگوار روا داشتند.

«فَأَحْفِهَا السُّؤَالَ»

یا رسول الله از او سؤال کن.

حضرت می‌فرمایند: زهرا کتوم است و بسیاری از مصائب خود را به من نگفت. به او اصرار کنید تا زهرای مرضیه از اتفاقی که افتاده و جفایی که امت در حق او کردند را برای شما بگوید.

«وَ اسْتَخْبِرْهَا الْحَالَ هَذَا وَ لَمْ یطُلِ الْعَهْد»

یا رسول الله! چند زمانی از رحلت تو نگذشته بود که دخترت را به این شکل مورد ظلم و جفا قرار دادند.

نهج البلاغة، شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 320، خ 202 وَ مِنْ کلَامٍ لَهُ ع رُوِی عَنْهُ أَنَّهُ قَالَهُ عِنْدَ دَفْنِ سَیدَةِ النِّسَاءِ فَاطِمَةَ ع

همچنین «مرحوم شیخ حبیب الله خوئی» در کتاب «منهاج البرائة» می‌گوید: «بِتَضَافُرِ أُمَّتِک» اشاره به این است که آنچه از امت صادر شده است، پهلوی حضرت زهرا را شکستند و حضرت محسن را شهید کردند.

تعابیر دیگری هم از امیرالمؤمنین از علامه مجلسی (رضوان الله تعالی علیه) و «مرحوم شیخ مفید» در این زمینه مطرح است. قضیه شهادت حضرت فاطمه زهرا و تعابیری که از حضرت در این زمینه وارد شده است:

«وَ دَعَا عُمَرُ بِالنَّارِ فَأَضْرَمَهَا فِی الْبَاب»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 28، ص 269، ح 45

و تعبیری که حضرت فاطمه زهرا دارد و می‌فرماید:

«وَ اللَّهِ لَأَدْعُوَنَّ اللَّهَ عَلَیک فِی کلِ صَلَاةٍ أُصَلِّیهَا»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 28، ص 358، ح 69

این تعبیر «عبدالفتاح عبدالمقصود» است که عرض کردم ایشان تعابیر بسیار تندی در این زمینه دارد.

« و هل علي السنة الناس عقال يمنعها أن تروي قصة حطب أمر به ابن خطاب فأحاط بدار فاطمة، و فيها علي و صحبه، ليكون عدة الاقناع أو عدة الايقاع »

حرف این بزرگوار در رابطه با حضرت فاطمه زهرا ادامه دارد. او می‌گوید:

« فما تركت كلماتها إلا قلوبا صدعها الحزن »

با ناله زهرا در بین در و دیوار دلی نماند که نلرزد.

« و عيونا جرت دمعا»

و چشمی نماند که خون نگرید.

«و رجالا ودوا لو استطاعوا أن يشقوا مواطئ أقدامهم، ليذهبوا في طوايا الثري مغيبين»

کسانی که برای هجوم به خانه حضرت زهرا آمده بودند با شنیدن ناله حضرت آرزو می‌کردند که زمین شکافته شود و در دل زمین دفن شوند و بیش از این ناله حضرت را نشنوند.

المجموعةالكاملة الامام علي بن ابيطالب، عبدالفتاح عبدالمقصود، ترجمه سيد محمود طالقاني، ج1، ص190 تا 192

کتاب « امام علی بن أبی طالب» از «عبدالفتاح» از یکی از علمای بزرگ مصر و علمای بزرگ الأزهر است.

«مرحوم شیخ مفید» متوفای 413 هجری است. ایشان در کتاب «المقنعة» می‌نویسد:

«السَّلَامُ عَلَیک أَیتُهَا الْبَتُولُ الشَّهِیدَةُ الطَّاهِرَة»

المقنعة، نویسنده: مفید، محمد بن محمد، صفحه 459، باب 3 باب مختصر زیارة رسول الله ص

آیا واژه شهادت در مورد حضرت فاطمه زهرا متعلق به بعد از سال 1371 است؟! مرحوم شیخ طوسی (رضوان الله تعالی علیه) متوفای 460 هجری می‌نویسد:

«والمشهور الذي لا خلاف فيه بين الشيعة : أن عمر ضرب على بطنها حتى أسقطت، فسمي السقط «محسنا»، والرواية بذلك مشهورة عندهم ... و رواية الشيعة مستفيضة به ، لا يختلفون في ذلك .»

شيخ طوسى (م 460)، تلخيص الشافي، انتشارات المحبين، قم، چاپ اوّل، 1382 ش؛ ج 3 ص 156

همچنین «مرحوم کاشف الغطاء» و دیگران این موضوع را مفصل مطرح کردند که قضیه شهادت حضرت فاطمه زهرا قضیه‌ای است که بزرگان از حضرت امیرالمؤمنین، حضرت صدیقه طاهره، امام حسن، امام حسین، امام صادق، امام جواد، حضرت ولی عصر آن را نقل کردند.

ما از این بزرگواران در رابطه با مظلومیت حضرت فاطمه زهرا و شهادت حضرت سندهای متعدد و معتبر و مستفیض داریم. حال این آقایان ادعا می‌کنند: "در سال 1371 عده‌ای از کارشناسان و محققان جمهوری اسلامی مستقر در مجلس شورای اسلامی که جزو نمایندگان بودند پس از هزار و چهارصد سال تحقیق ناگهان به راز مهمی پی بردند و آن اینکه حضرت فاطمه دختر رسول خدا فوت ننموده، بلکه شهید شده است. اینجا بود که آن نمایندگان مجلس که خداوند از آنان نگذرد اعلام کردند از این پس در تقویم‌ها به جای «وفات» بنویسند «شهادت»".

ما در روایت داریم اگر کسی دیگری را نفرین یا لعن کند در حالی که او مستحق لعن و نفرین نباشد، این لعن و نفرین به خود او برمی‌گردد. ان شاءالله امیدواریم که این لعن و نفرینشان دامن‌گیر خود این افراد شود.

با توجه به اینکه ما خودمان در مصلی برنامه دیگری برای عزیزان داریم و بعد هم قرار است در اینجا عزاداری شود، بنده تنها چند نکته‌ای را خدمت عزیزان عرض کنم.

آنچه بر حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بعد از رحلت نبی گرامی اسلام گذشت و طبق تعبیر بین در و دیوار صدا می‌زند:

«یا أبت یا رسول اللّه: ماذا لقینا بعدک من ابن الخطاب، و ابن أبی قحافة؟»

یا ابت یا رسول الله! بعد از تو ما از ابن ابی الخطاب و ابن ابی قحافه چه مصیبت‌ها کشیدیم.

نهج الحقّ و کشف الصدق، نویسنده: علامه حلی، حسن بن یوسف بن مطهر، ص 272، پاورقی 4

در بعضی از منابع شیعه این تعبیر آمده است که امیرالمؤمنین با زبیر و تعدادی از بنی هاشم در خانه بودند و حضرت صدیقه طاهره پشت در نشسته بود. زمانی که این افراد هجوم آوردند، در را شکستند، حضرت صدیقه طاهره بین در و دیوار قرار گرفت و نمی‌دانیم چه شد.

نقل کرده‌اند که حضرت امیرالمؤمنین از اتاق بیرون آمد و دید حضرت فاطمه زهرا نقش بر زمین شده است. تعبیری نقل می‌کنند که نمی‌دانم ما می‌توانیم این تعبیر را خوب هضم کنیم یا خیر. حضرت صدا زد:

«یا بنت رسول الله! یالیتنا ضربت مکانک»

ای دختر رسول خدا! ای کاش به جای تو علی را کتک زده بودند.

«یالیتنی مت قبل هذا»

ای کاش علی مرده بود و این منظره را ندیده بود.

همسری چون من به راه شوهر خود جان نداد

کودکی چون محسنم قربانی بابا نشد

ای قلم بنویس، ای تاریخ در خود ثبت کن

یک نفر در موج دشمن حامی زهرا نشد

علی لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون

اجازه بدهید با همین چشم‌های اشک آلود دعا کنم. قطعاً دعا به اجابت می‌رسد و یقین دارم حضرت ولی عصر به دعای شما آمین می‌گویند.

خدایا به آبروی حضرت فاطمه زهرا هرچه سریع‌تر فرج مولایمان حضرت ولی عصر را برسان. خدایا مقدمات ظهورش را سریع‌تر فراهم بگردان. خدایا از باقیمانده غیبتش صرفنظر بفرما.

خدایا قلب نازنینش را از ما راضی و خشنود بگردان. خدایا ما را مورد عنایت و مورد دعاهای خاص حضرت ولی عصر قرار بده. خدایا انقلاب ما را به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر متصل بفرما. خدایا خیر دنیا و آخرت به ما ارزانی بدار. خدایا شر دنیا و آخرت را از ما دور بگردان.

هدیه به ارواح پاک انبیاء، اولیاء، شهدا، صدیقین، صالحین بالأخص امام راحل صلواتی ختم بفرمایید.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته



مطالب مرتبط:
شهادت حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) 09شهادت حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) 08شهادت حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) 07شهادت حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) 06
Share
1 | محمد | Germany - Bad Muenstereifel | ٢٢:٢٩ - ٠٥ دي ١٤٠٠ |
سلام عرض می کنم خدمت مسئولین عزیز و محرتم موسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه) ببخشید مزاحم شدم بنده چند تا سوال داشتم و شبهاتی مطرح شده بود توسط وهابی ها که می خواستم ازتون بپرسم یک سوالم این بود که وهابی ها میگن معاویه اجتهاد کرده و با امیرالمومنین علی(علیه الصلاة و السلام) جنگیده و صحابه کلا اجتهاد کردند و ثواب بردند این یک سوالم بود که آیا اصحاب صفین (یاران معاویه) واقعا مجتهد بودند و اجتهاد کرده و گناه کار نیستند این یک سوالم بود سوال دومم خدمت شما عرض کنم اینکه در چند روز پیش یکی از وهابی ها گفت که شما میگید قرآن و اهل بیت از هم جدا نمی شن! پس چطور امام زمان(علیه السلام) قرآن رو رها کرده و رفته؟ این سوال دومم بود سوال سومم اینکه می خواستم لطف کنید چند تا روایت از کتب اهل سنت مبنی بر دست باز نماز خواندن پیامبر و مسح کشیدن پایشان در وضو و مسح کشیدن امیرالمومنین علیه السلام در وضو برام بفرستید و سوال آخرم این بود که آیا روایاتی که در کتب اهل سنت مثل صحیح بخاری و مسلم و... که در فضائل اهل بیت آمده در واقع صحیح هستند و ما به عنوان شیعه آیا می توانیم به آنها استناد کنیم یا نه؟ یه سوالم اینکه متاسفانه روایت صحیح بخاری که پیامبر فرمودند فاطمه(علیها السلام) پاره تن من هستند متاسفانه با شأن نزول دروغینی آمده! که امیرالمومنین از دختر ابوجهل خواستگاری کرده و حضرت زهرا ناراحت شده و پیامبر نعوذ بالله این حدیث رو بر ضد امیرالمومنین (صلوات الله علیه) گفته این ها سوالم بود ممنون میشم لطف کنید پاسخ بدید خداوند در دنیا و آخرت شما رو خیر بده انشاء الله یا علی مدد

پاسخ:
با سلام
اجتهاد مادامی درست است که در برابر نص نباشد، اگرچه خلافت و امامت امیرالمومنین علیه السلام با نصوص آیات و روایات قابل اثبات است؛ اما طبق مبنای اهل سنت هم معاویه محکوم است؛ چون علاوه بر روایات علی مع الحق و..... در کتب اهل سنت آمده است که اگر کسی از اطاعت سلطان یک وجب هم خارج شود و بمیرد به مرگ جاهلی مرده است، طبق این روایات که در صحیحین اهل سنت آمده است معاویه حق نداشته است در برابر حاکم که امیرالمومنین علیه السلام است قیام کند، علاوه بر این که با شهادت عمار در جنگ صفین باغی بودن معاویه و سپاهیانش هم ثابت می شود.
این کار معاویه یعنی پشت کردن به دستورات پیامبر صلی الله علیه و آله، همان طور که اگر همین صحابه در زمان حضور پیامبر صلی الله علیه و آله حق تمرد از دستورات ایشان را نداشتند، بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله هم حق ندارند در مقابل کلمات پیامبر صلی الله علیه و آله حرف بزنند و اگر کسی این کار را کند گناهکار است.

در رابطه با سوال دوم شما معنی از حدیث ثقلین این است که هیچگاه قرآن و اهل بیت علیهم السلام در برابر هم قرار نمی گیرند که قرآن یک چیز بگوید و اهل بیت علیهم السلام حرفی خلاف قرآن بزنند؛ یعنی تمامی کلمات و رفتار و کردار اهل بیت علیهم السلام و تمامی فرامینی که در قرآن وجود دارد، در یک سمت و سو قرار دارند و این حدیث ثقلین به نوعی بیان کننده عصمت اهل بیت علیهم السلام است و به ما دستور داده شده است که هم از قرآن و هم از اهل بیت علیهم السلام تبعیت کنیم و مثل برخی افرادی که به قرآن چسبیده اند و می گویند ما نیازی به سنت و اهل بیت علیهم السلام نداریم نباشیم و یا افرادی که قرآن را به صورت کلی کنار گذاشته اند.

در رابطه با سوال سوم به لینک های زیر مراجعه کنید:
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5191
و
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=9006

در رابطه با سوال چهارم شما هم ما به روایات صحیح اهل سنت که در فضائل هم آمده اند زمانی استدلال می کنیم که بخواهیم با آن مسئله ای را برای اهل سنت به اثبات برسانیم؛ اما اگر بخواهیم برای خودمان عقیده درست کنیم برای روایات اهل سنت اگرچه در مورد فضائل هم که باشند ارزش قائل نیستیم.

در رابطه با سوال پنجم شما هم به لینک زیر مراجعه کنید:
http://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=6344

موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها