2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
حضرت زهرا (سلام الله علیها) بهترین الگوی زندگی 01
کد مطلب: ١٣١١٥ تاریخ انتشار: ١٩ دي ١٣٩٨ - ١٣:٠٠ تعداد بازدید: 4177
سخنراني ها » حضرت زهرا (س)
حضرت زهرا (سلام الله علیها) بهترین الگوی زندگی 01

سخنرانی عمومی 98/10/19
سخنرانی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ: 98/10/19

موضوع: حضرت زهرا (سلام الله علیها) بهترین الگوی زندگی

(سخنرانی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه)

فهرست موضوعات این سخنرانی:

درسی مهم، از فرمایشات حضرت زهرا (سلام الله علیها)

معضلی به نام "خودی های خود باخته" !!

چرا حضرت زهرا (سلام الله علیها)، بهترین الگوی زندگی است؟

الگوی خدامحوری، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

الگوی ادب و احترام والدین، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

الگوی تربیت فرزندان، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

ولایت پذیری و دفاع از حریم ولایت در سیره زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها)

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنّا لنهتدی لولا أن هدانا الله

خدا را بر تمام نعمت‌هایش به ویژه نعمت ولایت سپاس می گوییم و فرارسیدن ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره، پاره وجود نبی گرامی اسلام را به پیشگاه مقدس مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) و کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و همه شیفتگان و دلباختگان اهلبیت عصمت و طهارت و شما عزیزان و گرامیان تعزیت عرض می‌کنم.

خدا را به آبروی حضرت صدیقه طاهره سوگند می‌دهم پاداش ما را فرج موفور السرور مولایمان حضرت ولی عصر قرار بدهد، ان شاءالله.

همچنین شهادت سردار والامقام، سپهبد قاسم سلیمانی و همراهانش به ویژه عزیزمان جناب آقای «مظفری نیا» که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه در جوار دیگر بزرگان و مراجع و حضرت فاطمه معصومه دفن گردیده است، به همه آزادگان و آزاد مردان و آزاد اندیشان، به ویژه جبهه مقاومت، تسلیت و تبریک عرض می‌کنم.

به حق دیدید اخلاص و صفای این مرد چه خروشی در دنیا ایجاد کرد. در ایران، کشورهای عربی، در غرب و شرق، کمتر شهیدی در تاریخ، جز معصومین (علیهم السلام) داشتیم که این چنین خروشی در میان مردم، اعم از شیعه و سنی و دوست و دشمن، ایجاد کند.

آمریکا یکی از بزرگترین اشتباهات تاریخ خود را با به شهادت رساندن این مرد بزرگ مرتکب شد. ان شاءالله امیدواریم خون این مرد باعث نابودی هرچه سریع‌تر استکبار جهانی و صهیونیسم بین المللی و وهابیت تکفیری شود.

ایام، ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره و شام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است.

درسی مهم، از فرمایشات حضرت زهرا (سلام الله علیها)

بنده قبل از آنکه وارد اصل بحث شوم، روایتی را از زبان این بانوی دوسرا تقدیم شما گرامیان می‌کنم، سپس در رابطه با برخی از موضوعاتی که قرار است امشب و فرداشب در خدمت شما گرامیان باشم، مطالبی تقدیم خواهم کرد.

یکی از مشهورترین سخنان حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) این است که آن بزرگوار فرمودند:

«مَنْ أَصْعَدَ إِلَی اللَّهِ خَالِصَ عِبَادَتِه أَهْبَطَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیهِ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ»

اگر کسی خالص‌ترین عبادتش را به پیشگاه حق تعالی تقدیم کند، خداوند عالم بهترین مصلحت و بالاترین برکت را به او هدیه خواهد کرد.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 67، ص 249، ح 25

بحث اخلاص، بحث کوچکی نیست. «جابر بن عبدالله انصاری» روایتی از نبی گرامی اسلام در رابطه با اخلاص نقل می‌کنند. او می‌گوید: ما این روایت را هر روز، همانند قرائت آیات قرآن کریم قرائت می‌کنیم.

اخلاص، تفضلی است که خداوند عالم تنها به بندگان خوب خود و بندگانی که آنها را دوست دارد، عنایت می‌کند. چه بسا عملی خالصانه آغاز شود، اما خالصانه پایان نپذیرد. در میانه عمل و یا پس از عمل دچار آفت شود.

در روایت داریم اگر کسی عمل خوبی انجام می‌دهد، این عمل خوب بین خود و خدای خود باشد. اگر آن عمل را برای مردم بازگو کرد، مرتبه اول پاداشش را از دست می‌دهد و در مرتبه دوم، این عمل ریائاً ثبت می‌شود.

یکی از دعاهای امام سجاد (علیه السلام) که در سحرگاهان ماه مبارک قرائت می‌کرد، دعای بسیار عجیب و ظریفی است که در حقیقت اعلام خطری برای همه ماست. حضرت می‌فرماید:

«وَ أَسْتَغْفِرُک لِکلِّ خَیرٍ أَرَدْتُ بِهِ وَجْهَک ثُمَّ خَالَطَنِی فِیهِ مَا لَیسَ لَک»

خدایا استغفار می‌کنم از عملی که خالصانه برای تو آغاز کردم، اما به این عمل من، ریا و کار غیر تو مخلوط گردید.

إقبال الأعمال (ط- القدیمة)، ابن طاووس، علی بن موسی، ج 1، ص 57، باب دعاء آخر

امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) تعبیری دارد و می‌نویسد: کسانی که گرفتار عُجب و ریا هستند در قیامت وقتی نتیجه زشت و قبیح عجب و ریا را می‌بینند، آرزو می‌کنند که‌ای کاش اهل کبائر بودند اما اهل عجب و ریا نبودند!!

سخن بنده در رابطه با امشب و فرداشب چنین است که بنده در نظر دارم امشب در رابطه با الگوبرداری از زندگی حضرت صدیقه طاهره که یکی از بالاترین فلسفه این مراسمات و عزاداری‌هاست، خدمت شما در حد توان خود سخنی عرض کنم.

معضلی به نام "خودی های خود باخته" !!

در ادامه بعضی از شبهاتی که وهابیت تکفیری و برخی از خودی‌هایِ خود باخته مطرح می‌کنند را بیان کنم.

خودی‌هایی که تحت تأثیر جو تبلیغات شوم وهابیت قرار گرفتند و در گوشه و کنار جامعه شیعی یا بعضاً در حوزه‌های علمیه ما، مطالبی مطرح می‌کنند که واقعاً مایه تأسف و تأثر است.

بنده ان شاءالله قدری امشب و فرداشب به شبهاتی که در درون شیعی در محور شهادت حضرت صدیقه طاهره، کتک خوردن حضرت، آتش گرفتن در خانه حضرت و شکسته شدن پهلوی مبارک حضرت و شهادت حضرت محسن اختصاص می‌دهم.

متأسفانه امروزه در فضای مجازی این شبهات نه از زبان وهابیت، بلکه از زبان بعضی از خودی‌های ما مطرح می‌شود و می گویند ما برای این مدرکی نداریم!!

با اینکه در این زمینه شاید بیش از پنجاه روایت داریم که بعضی از روایات صریح و صحیح است که از ائمه اطهار، امیرالمؤمنین، حضرت صدیقه طاهره، امام حسن، امام حسین و امام صادق یا بزرگان ما همانند «شیخ صدوق»، «شیخ مفید» و «کلینی» مطرح شده است.

بنده اخیراً کلیپی از یکی از بزرگوارانی که شخصاً خدمت ایشان ارادت دارم و خدمات زیادی به جامعه شیعه کرده است، مشاهده کردم.

ایشان می گوید: "ما نباید به سخنان کسانی گوش بدهیم که هزار و چهارصد سال قبل مطالبی را گفتند. سخنان آنها امروزه برای ما حجت نیست."

عجب! تنها سخن آنها در رابطه با مظلومیت و شهادت حضرت فاطمه زهرا حجت نیست؟ آتش گرفتن درب خانه حضرت حجت نیست یا همه جا حجت نیست؟

اگر قرار باشد ما روی شاخه درخت بنشینیم و از بن، شاخه را ببُریم، اولین کسی که سقوط می‌کند خود ما هستیم.

اگر شما سخن «شیخ صدوق» و «کلینی» و «شیخ طوسی» را کنار بگذارید، آیا می‌توانید دو رکعت نماز صبح، منهای سخن «شیخ صدوق»، «شیخ طوسی» و «کلینی» استنباط کنید و بخوانید؟

آیا تنها با تکیه بر آیات قرآن کریم می‌توانید رکعات نماز را برای ما اثبات کنید؟ آیا تنها با تکیه بر آیات الهی می‌توانید شکیات و مبطلات نماز را برای ما اثبات کنید؟

ما هرچه داریم، از این اعاظم داریم. این بزرگواران، مصادر شریعت را برای ما بیان کردند. آیا صحیح است برای اینکه چهار نفر خوششان بیاید و چهار وهابی یا عالم سنی خوششان بیاید به مقدساتمان چوب حراج بزنیم!؟

ان شاءالله بنده، فرداشب خیلی بی پرده در این زمینه سخن می گویم. در همان کشوری که این بزرگوار این سخنان را چندین ماه است در هر جلسه برای خوشایند بعضی از علمای اهل سنت مطرح می‌کند.

دیشب کلیپی از یکی از علما از یادگاران دولت عثمانی نسبت به شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی پخش شد که خدا را شاهد می‌گیرم و قسم به روح پاک بی بی دو عالم، بدنم لرزید.

او با همین لباس روحانیت، عبارت زشت، وقیح و زننده‌ای نسبت به این بزرگوار نسبت داده بود که والله العلی الأعلی در طول تاریخ، وهابیت به هیچیک از بزرگان و مراجع و علمای ما چنین نسبت وقیحی نداده بودند!

شما اگر مرد هستید، جلوی این افراد بایستید. بنده بلافاصله این مطلب را خدمت آیت الله اعرافی فرستادم که این قضیه را پیگیری کنید. این قضایا جرم و جنایت است و در مراجع قضایی قابل پیگیری است.

در هر صورت...

چرا حضرت زهرا (سلام الله علیها)، بهترین الگوی زندگی است؟

یکی از موضوعاتی که ما باید از حضرت صدیقه طاهره الگوبرداری کنیم که قرآن کریم هم در قضیه «الگوسازی» و «الگوبرداری» در تشکیل شخصیت جامعه و رساندن جامعه به بالاترین قله کمال تأکید فراوان دارد.

خداوند متعال در دو جا در رابطه با اسوه و الگو بودن ابراهیم خلیل الرحمان مطرح می‌کند، در آیه 4 و 6 سوره ممتحنه می‌فرماید:

(قَدْ کانَتْ لَکمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِی إِبْراهِیمَ وَ الَّذِینَ مَعَه)

برای شما تاسی نیکی در زندگی ابراهیم و کسانی که با او بودند وجود داشت.

سوره ممتحنه (60): آیه 4

خداوند متعال همچنین در سوره مبارکه احزاب هم نسبت به نبی گرامی اسلام می‌فرماید:

(لَقَدْ کانَ لَکمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَة)

برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود.

سوره احزاب (33): آیه 21

نبی گرامی اسلام برای شما بهترین الگو است، زیرا این الگوسازی درست، نقطه شروع شکل گیری تربیت جامعه در تمام حوزه‌ها اعم از سیاسی و اقتصادی و اخلاقی و تربیتی است.

اگر قرار است نبی گرامی اسلام برای ما الگو باشد، حضرت صدیقه طاهره هم قطعاً برای ما الگوست. رسول گرامی اسلام فرمود:

«إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی»

كفاية الأثر في النصّ على الأئمة الإثني عشر؛ نويسنده: خزاز رازى، على بن محمد؛ محقق / مصحح: حسينى كوهكمرى، عبد اللطيف‏، ج 20، ص 65

حضرت نمی‌فرمایند «فاطمة بضعة من بدنی و جسدی»، بلکه می‌فرمایند «فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی».

این تعبیر افزون بر اینکه در منابع شیعه شاید بتوان ادعا کرد در حد تواتر یا قریب به تواتر آمده است، علمای بزرگ اهل سنت در کتب صحاح خود این عبارت را از زبان رسول مکرم اسلام نقل کردند. در کتاب «صحیح بخاری» وارد شده است:

«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ أَغْضَبَهَا أَغْضَبَنِی»

فاطمه پاره وجود من است، هرکسی او را بیازارد مرا آزرده است.

الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1361، ح 3510

در کتاب «صحیح مسلم» جلد 4 صفحه 1902 حدیث 94 وارد شده است که پیغمبر اکرم می‌فرماید:

«إنما فاطمة بضعة منی یؤذینی ما آذاها»

فاطمه پاره وجود من است، هرکسی او را بیازارد مرا آزرده است.

صحیح مسلم، المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، الناشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 4، ص 1902، ح 94

قرآن کریم هم می‌فرماید:

(إِنَّ الَّذينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهينا)

آنها كه خدا و پيامبرش را ايذاء مى‏كنند خداوند آنها را از رحمت خود در دنيا و آخرت دور مى‏سازد، و براى آنان عذاب خوار كننده‏اى آماده كرده است.

سوره احزاب (33): آیه 57

هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد. در کتاب «المستدرک علی الصحیحین» اثر «حاکم نیشابوری» جلد 3 صفحه 145 وارد شده است که پیغمبر اکرم می‌فرماید:

"زهراجان! هرکسی تو را اذیت کند مرا اذیت کرده و هرکسی مرا اذیت کند خدا را اذیت کرده است. غضب تو غضب من و غضب من غضب الله است."

بنابراین با توجه به این چند نکته حضرت صدیقه طاهره می‌تواند بهترین الگو برای ما در تمام محورها باشد.

الگوی خدامحوری، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

یکی از محورهایی که حضرت صدیقه طاهره می‌تواند برای ما الگوی خوبی باشد، بحث خدامحوری در زندگی حضرت فاطمه زهراست. قطعاً عزیزان این تعبیر را شنیدند که حضرت بارها می‌فرمودند:

«اللهم انی اسئلک بما تحب و ترضی»

خدایا مرا به راهی که خودت دوست داری و رضایت تو در آن است، رهنمون کن.

در روایات متعدد دیگر، خدا محوری بودن حضرت صدیقه طاهره کاملاً مشخص است. در قضیه بعد از ازدواج وقتی زنان قریش به حضرت صدیقه طاهره طعنه می‌زنند که پیغمبر اکرم تو را به مردی تزویج کرده که فقیر است و دستش از مسائل دنیوی خالی است.

وقتی حضرت صدیقه طاهره نزد رسول گرامی اسلام می‌آید و تعریض زنان قریش را مطرح می‌کند، نبی گرامی اسلام مطالبی در فضائل امیرالمؤمنین مطرح می‌کنند که حضرت صدیقه طاهره می‌فرماید:

«رَضِیتُ بِمَا رَضِی اللَّهُ وَ رَسُولُه»

من به آنچه خدا و رسولش راضی هستند، رضایت می‌دهم.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 43، ص 150، ح 6

نکته‌ای که بارها شنیده‌ایم این است که امیرالمؤمنین متوجه می‌شود دو یا سه روز در خانه مواد غذایی نبوده است و حضرت صدیقه طاهره با گرسنگی زندگی را سپری کرده و طعام خانه را برای حسنین آماده کرده است.

امیرالمؤمنین می‌فرماید: زهراجان! چرا به من نگفتی تا من وسائل غذا و طعام آماده کنم. ببینید حضرت زهرا چه پاسخی می دهند. بعضی افراد به این واژه توجه ندارند. حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) می‌فرماید:

«إِنِّی لَأَسْتَحْیی مِنْ إِلَهِی أَنْ أُکلِّفُک مَا لَا تَقْدِرُ عَلَیه»

من از خدا حیا می‌کنم که تو را به کاری وادار کنم که در توان تو نیست.

مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، نویسنده: ابن شهر آشوب مازندرانی، محمد بن علی، ج 2، ص 77، فصل فی المسابقة بالسخاء و النفقة فی سبیل الله

حضرت فاطمه زهرا می‌فرماید: من از خدا حیا می‌کنم از تو چیزی بخواهم که مایه اذیت تو باشد. تعبیر را مشاهده کنید که حضرت فاطمه زهرا می‌فرماید «إِنِّی لَأَسْتَحْیی مِنْ إِلَهِی» نه «انی لاستحییک»!

حضرت فاطمه زهرا نمی‌فرماید که من از تو حیا می‌کنم و خجالت می‌کشم، بلکه می‌فرماید که من از خدا حیا می‌کنم و خجالت می‌کشم که تو را به امری وادار کنم که برای تو زحمت آور است!

این نکته باید برای خانم‌ها الگوی خوبی باشد تا وقتی مرد خانه چیزی را در توان ندارد، او را وادار می‌کنند با وام و قرض وسایل زندگی تهیه کند و مشکلات عدیده‌ای برای او فراهم می‌کنند.

این جمله حضرت صدیقه طاهره باید در تمام خانه‌ها جلوی چشم خانم‌ها زده شود و در محیط خانه و آشپزخانه و حتی گوشی موبایلشان باشد.

جمله حضرت صدیقه طاهره باید شبانه روز برای زنان مسلمان پیام آور باشد. در این زمینه بازهم نکات زیادی است که بنده به همین اندازه اکتفا می‌کنم.

الگوی ادب و احترام والدین، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

یکی از نکات محوری الگوسازی حضرت صدیقه طاهره، در خدمت پدر و مادر است، در حد توانی که دارد.

گذشته از اینکه مادر آن بزرگوار، حضرت خدیجه کبری و پدر بزرگوارشان نبی گرامی اسلام است، اما با صرفنظر از این، ادب و احترام حضرت صدیقه طاهره در برابر پدر و مادر را مشاهده کنید.

در کتاب «روض الفائق» صفحه 214 عبارتی را نقل می‌کند که «ریاحین الشریعة» و دیگر مصادر ما هم آمده است.

حضرت خدیجه (سلام الله علیها) از تهدیداتی که قریش نسبت به نبی گرامی اسلام اعمال می‌کرد دل نگران و ناراحت بود و بیم آن داشت که به رسول گرامی اسلام توسط قریش خطری برسد.

زمانی که حضرت خدیجه کبری، حضرت فاطمه زهرا را باردار بود، نقل می‌کند شدت نگرانی من از حد تجاوز می‌کرد که دیدم این کودک در رحم من صدا زد: "مادر نترس و محزون نباش که خدا با پدر من و حافظ اوست."

همچنین مشاهده کنید در موارد متعددی، حضرت صدیقه طاهره احساس می‌کند قریش نسبت به رسول مکرم اسلام بی احترامی می‌کنند و در بعضی موارد بی ادبی را به جایی می‌رساند که خاک بر سر و صورت حضرت می‌پاشند.

حضرت صدیقه طاهره وقتی باخبر می‌شود، دوان دوان در کنار بیت الله الحرام حاضر می‌شود و با آن دست‌های کوچکش، سر و صورت پدر را پاک می‌کند و غم پدر می‌خورد و آن بزرگوار را دلداری می‌دهد.

رسول گرامی اسلام می‌فرماید: دخترم غمگین مباش و اشک مریز. خدا حافظ و نگهبان پدر توست! این قضیه در کتاب «سیره ابن هشام» جلد اول صفحه 416 وارد شده است.

در بعضی از موارد آمده است که اعراب جاهلیت جسارت را به جایی رساندند که شکمبه شتری را بر سر و صورت رسول گرامی اسلام در حالی که در سجده بود، پاشیدند.

وقتی که حضرت صدیقه طاهره متوجه می‌شود، دوان دوان و بی تابانه از خانه حرکت می‌کند و در کنار بیت الله الحرام با دست‌های کوچکش سر و صورت پدر را پاک می‌کند و پدر را نوازش می‌دهد.

حضرت فاطمه زهرا دست‌های کوچکش را بر گردن پدر می‌اندازد و پدر را بوسه باران می‌کند، او را دلداری می‌دهد و دست‌های کوچکش را بلند می‌کند و بر دشمنان نفرین می‌کند.

اثر نفرین حضرت صدیقه طاهره در جنگ بدر باعث به هلاکت رسیدن کسانی همانند «ابوجهل» شد که این جسارت را به رسول الله کرده بودند. این موارد نمونه‌هایی از فداکاری‌های حضرت صدیقه طاهره در برابر پدر و مادر است.

در روایتی از حضرت صدیقه طاهره نقل شده است که وقتی از حضرت سؤال می‌کنند تکلیف ما نسبت به مادر چیست؟ حضرت می‌فرماید:

« الْزَمْ رِجْلَها»

بازهم سؤال می‌کنند که وظیفه من چیست؟

« الْزَمْ رِجْلَها»

همیشه در خدمت مادر و پاى بند او باش

كنز العمال في سنن الأقوال والأفعال، اسم المؤلف: علاء الدين علي المتقي بن حسام الدين الهندي، دار النشر: دار الكتب العلمية - بيروت - 1419هـ-1998م ، الطبعة: الأولى، تحقيق: محمود عمر الدمياطيج 16، ص 192، ح 45443

همان تعبیری که از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که حضرت می‌فرماید:

«الْجَنَّةُ تَحْتَ أَقْدَامِ الْأُمَّهَات»

مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، نویسنده: نوری، حسین بن محمد تقی، محقق / مصحح: مؤسسة آل البیت علیهم السلام، ج 15، ص 180، ح 17933

این فداکاری حضرت صدیقه طاهره به قدری مشهود و ظاهر است که لقب «أم ابیها» به او می‌دهند.

دوستان عزیز مشاهده کنید که نسبت به همسران پیغمبر اکرم مثلاً حضرت خدیجه (سلام الله علیها) یا «أم سلمه» قرآن کریم عبارت «أم المؤمنین» به معنای مادر مؤمنین داده شده است. ولی حضرت صدیقه طاهره «أم أبیها» نام گرفته است.

ببینید «أم المؤمنین» چقدر با «أم أبیها» یعنی أم نبی مکرم اسلام متفاوت است! این مسائل می‌تواند برای ما بهترین الگو در زندگی شخصی، خانوادگی و تربیتی ما باشد.

الگوی تربیت فرزندان، در زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

در رابطه با بحث تعلیم تربیت فرزندان، حضرت صدیقه طاهره الگوی تمام جهانیان هستند. گذشته از اینکه امام حسن و امام حسین (سلام الله علیهما) از عصمت برخوردار هستند، اما مشاهده کنید حضرت زینب کبری دست پرورده حضرت فاطمه زهراست.

بعد از قضیه عاشورا، رسالت به عهده این بانو، فرزند حضرت صدیقه طاهره محول می‌شود؛ مشاهده کنید از همان آغاز شهادت امام حسین، چگونه در برابر دشمن و در کنار اهلبیت، در گرداگرد بحرانی که ایجاد شده بود مدیریت بحران می کند.

مدیریت بحران حضرت زینب کبری آنچنان قوی بود که در کمتر از چند روز ورق برمی گردد و بنی امیه که تصور می‌کردند کار اسلام و قرآن و رسول گرامی اسلام تمام شده است و شعر نحس:

«ولعت هاشم بالملک فلا ... خبر جاء ولا وحی نزل»

تاریخ الطبری – الطبری، الکتاب: تاریخ الأمم والملوک، المؤلف: محمد بن جریر الطبری أبو جعفر، الناشر: دار الکتب العلمیة – بیروت، الطبعة الأولی، 1407، ج 5، ص 623، باب ثم دخلت سنة أربع و ثمانین و مائتین

می‌سرودند. مشاهده کنید دست پرورده حضرت صدیقه طاهره با چه سیاستی برخورد می‌کند که در همان شام، مرکز حکومتی بنی امیه، مردم به لعن و شتم و سب بنی امیه به ویژه یزید بن معاویه می‌پردازند. این نتیجه تربیت این بزرگوار است.

ولایت پذیری و دفاع از حریم ولایت در سیره زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها)

یکی از نکاتی که ما در محور تربیتی و الگوسازی حضرت صدیقه طاهره داریم، بحث ولایت پذیری دفاع از حریم ولایت است که می‌شود در این محور ساعت‌ها سخن گفت.

مشاهده کنید حضرت فاطمه زهرا که مقام عصمت دارد و پاره وجود رسول گرامی اسلام و أم الأئمة است. حضرت با آن توصیفات وصف ناشدنی در رابطه با ولایت پذیری و دفاع از حریم ولایت، تا جایی پیش می‌رود که به نقل از کتاب «الکوکب الدری» جلد اول صفحه 195 وقتی در مسجد حضور پیدا می‌کند، امیرالمؤمنین را از دست آن‌ها می‌گیرد و به خانه می‌آورد، در برابر امیرالمؤمنین می‌نشیند و این تعبیر مشهور را بیان می‌فرمایند:

«رُوحی لروحِکَ الْفِداءُ و نَفْسی لِنَفْسِکَ الْوِقا یا اَبَالحَسَنْ اِن کُنْتَ فی خیرٍ کُنْتُ مَعَکَ و اِنْ کُنْتَ فی شَرٍّ کُنْتُ مَعَک»

جانم فدای جان تو، روحم سپر بلاهای جان تو، ای ابوالحسن! اگر تو در خیر و نیكی بودی با تو خواهم بود و اگر در سختی و بلاگرفتار شدی (باز هم) با تو خواهم بود

کوکب الدری؛ مهدی حائری؛ ج 1، ص 196؛ نهج الحیاة، محمد دشتی؛ ص147، ح 75

ولایت محوری حضرت صدیقه طاهره چنین است. بنده اگر توفیقی داشته باشم، فرداشب روی این قضیه ولایت محوری و دفاع از حریم ولایت صحبت خواهم کرد. حضرت فاطمه زهرا عاقبت به عنوان اولین شهیده ولایت از اهلبیت نام خود را ثبت می‌کند.

بعضی افراد ادعا می‌کنند که چرا امیرالمؤمنین از همسر خود دفاع نکرد و بعضی حرف‌های زشت را مطرح می‌کنند که متأسفانه از بعضی بزرگان ما هم این کلام‌ها صادر می‌شود.

به تعبیری که در بعضی از مقاتل آمده است، حضرت صدیقه طاهره پشت در بود و امیرالمؤمنین همراه با دیگر اصحاب در اتاق نشسته بودند.

وقتی می‌خواهند در را باز کنند، حضرت صدیقه طاهره پشت در، آنها را مورد خطاب قرار می‌دهد و در همان جا بحث حدیث غدیر و امامت و ولایت امیرالمؤمنین را مطرح می‌کند.

اصحاب سقیفه در فرصتی کوتاه در را می‌شکنند و در را آنچنان فشار می‌دهند که حضرت صدیقه طاهره بین در و دیوار فریاد «یا رسول الله» سر می‌دهد!

حضرت فاطمه معصومه مرا ببخشید اما می‌خواهم عرض کنم که یک زن در بدترین مشکلات همسرش را صدا می‌کند، اما حضرت فاطمه زهرا رسول الله را صدا زد.

«یا أبت یا رسول اللّه: ماذا لقینا بعدک من ابن الخطاب و ابن أبی قحافة؟»

نهج الحقّ و کشف الصدق، نویسنده: علامه حلی، حسن بن یوسف بن مطهر، ص 272، ادامه پ 4 ص 271

امیرالمؤمنین از اتاق بیرون آمد و دید حضرت فاطمه زهرا نقش بر زمین شده است. حضرت فاطمه زهرا فرمود: فضه مرا دریاب، محسنم را کشتند!

امیرالمؤمنین جمله‌ای دارند و فرمودند:

«یالیتنی مت قبل هذا»

ای کاش علی مرده بود و این منظره را نمی‌دید.

الا لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته



مطالب مرتبط:
حضرت زهرا (سلام الله علیها) بهترین الگوی زندگی 02پاسخ به شبهات شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 01جایگاه ممتاز و ویژه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)هجوم به خانه حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها)شهادت حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها)
Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب