2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
علت رفتن عائشه و اصحاب جمل به سمت بصره
کد مطلب: ١٤٠٤١ تاریخ انتشار: ١٠ خرداد ١٤٠٠ - ١٣:٠١ تعداد بازدید: 4062
فتنه وهابیت » شناخت وهابیت
علت رفتن عائشه و اصحاب جمل به سمت بصره

گفتند عائشه برای جنگ با حضرت علی(علیه السلام) نرفته بود و اگر تصمیم به جنگ داشتند چرا به سمت بصره حرکت کردند نه مدینه

پاسخ به این سخن پوچ با روایت صحیح از تاریخ طبری:

طلحه و زبير، بعد از كشته شدن عثمان چهار ماه در مكه ماندند. ابن عامر در آن جا به دنبال مال دنيا بود، يعلي بن أميه همراه با اموال زياد و چهار صد شتر به آن جا آمد. همه آن‌ها در خانه عائشه جمع شدند و نظر دادند و گفتند: ما مي‌خواهيم به سوي علي برويم و با او بجنگيم برخي از آن‌ها گفتند: شما طاقت مردم مدينه را نداريد، ولي به سوي بصره و كوفه مي‌رويم؛ چون طلحه در كوفه طرفدار و زبير در بصره هوادار و همكار دارند پس نظر همگي آن‌ها اين شد كه به سوي بصره و كوفه بروند پس عبد الله بن عامر، اموال و شترهاي فراواني به آن‌ها داد...

نتیجه گیری:

عائشه و اصحاب وی به نیت جنگ با حضرت علی(علیه السلام) به سمت بصره که جزء سرزمین های تحت اشراف حضرت امیر بود رفتند تا با کمک طرفداران زبیر بر تعداد لشگر خود بیفزایند

پرسش:

طبق ادعای اهلسنت، عائشه و اصحابش برای خونخواهی عثمان لشگر کشیدند؛ آیا حضرت علی (علیه السلام) قاتل عثمان بود؛ مگر نمیگوید زنادقه قاتل عثمان بودند؟

برای دیدن اسکن ها با کیفیت مطلوب، بروی اسکن کلیک کنید.




Share
1 | محمد | | ٢٠:٠٠ - ٠٥ آذر ١٤٠٠ |
سلام علیکم سلام خدمت عزیزان موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عضر(ارواحنا فداه) ببخشید یه سوالی داشتم می خواستم اگه میشه لطف کنید متن و آدرس روایتی که عایشه میگه هیچ آیه ای در شأن ما نازل نشده رو برام بفرمایید ممنون

پاسخ:
با سلام
عایشه می گوید:
ما أَنْزَلَ الله فِينَا شيئا من الْقُرْآنِ إلا أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ عُذْرِي.

البخاري الجعفي، محمد بن إسماعيل ابوعبدالله (متوفاي256هـ)، صحيح البخاري، ج4، ص1827، ح4550، كتاب التفسير، بَاب «وَالَّذِي قال لِوَالِدَيْهِ أُفٍّ لَكُمَا...»، تحقيق د. مصطفي ديب البغا، ناشر: دار ابن كثير، اليمامة - بيروت، الطبعة: الثالثة، 1407 - 1987.

البته ما اين مطلب را قبول نداريم و اعتقاد داريم كه آيه افك در باره يكي ديگر از همسران رسول خدا نازل شده است . پيش از اين در مقاله مفصلي اين مطلب را ثابت كرده ايم كه دوستان عزيز مي توانند به آدرس ذيل مراجعه فرمايند:

http://valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=question&id=1265
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
2 | محمد | | ١٨:١٧ - ١٤ آذر ١٤٠٠ |
سلام عرض می کنم خدمت عزیزان موسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر عجل الله فرجه الشریف ببخشید مزاحم شدم دوباره یک سوال دیگه ای هم داشتم از شما اینکه داشتم تو کامنت ها با یکی از وهابی ها سر مقصود آیه تطهیر بحث می کردم ایشون هیچ دلیلی نداشت که بگه زنان پیامبر مصداق آیه تطهیرند جز دو دلیل که می خواستم از شما بپرسم آیا با استناد به این دو دلیل میشه گفت زنان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) جزو آیه تطهیرند یکی اینکه گفت چطور میشه شامل زنان پیامبر نشه در حالی که
آیه تطهیر در سوره احزاب آیه33 اومده که اول همین آیه خطابش به زنان پیامبر هست چطور میشه خداوند بگه شما زنان پیامبر در خانه هایتان بنشینید و بی حاجت و با آرایش و زینت بیرون نروید و خدا و پیامبر را طاعت کنید بعدش خداوند امام علی و حضرت زهرا و امام حسن و امام حسین(علیهم السلام) رو تطهیر کنه این یه شبهه ای بود که می خواستم جواب بدین که آیا چون آیه تطهیر قبلش در همین آیه33 سوره احزاب خطاب به زنان پیامبر هست، شامل زنان پیامبر هم میشه دومین دلیل هم که آورده بود این بود که من گفتم به او که ضمایر در آیه تطهیر خطاب به مذکر هست و شامل زنان پیامبر نمیشهبعد گفت که چطور خداوند در آیه73 سوره هود خطاب به زن حضرت ابراهیم ضمیر مذکر میاره و گفت در آیه10 سوره طه حضرت موسی خطاب به اهلش ضمیر مذکر استفاده می کنه و منظور از از اهل زنش هست می خواستم لطف کنید پاسخ بدید آیا به استناد به اینکه آیه تطهیر در آیه ای که درباره زنان پیامبر نازل شده آمده و اینکه در آیات73 سوره هود و 10 سوره طه خطاب به مذکر آمده میشه گفت زنان پیامبر شامل آیه تطهیر هستند یا نه موفق باشید

پاسخ:
با سلام
در قرآن و ادبیات عرب این صناعت وجود دارد که روی سخن گاهی به یکباره عوض می شود و دوباره به حالت قبل برمی گردد؛ مثلا در کلامی با شخص غائب در حال صحبت است به ناگاه روی سخن به مخاطب تغییر می کند و دو مرتبه به همان حالت غائب باز می گردد.
این یک صناعت در ادبیات عرب و علم بلاغت است.
چرا خداوند در قبل از این بخش آیه تطهیر از کلمه بیوت استفاده کرده است و بعد در این قسمت آیه تطهیر کلمه بیت را استفاده کرده است و در آیه بعدی هم کلمه بیوت را استفاده کرده است؟
چرا در آیه تطهیر از کلمه بیوت استفاده نشده است؟
هر کدام از همسران پیامبر صلی الله علیه و آله یک خانه داشتند؛ لذا در آیات قبل و بعد از آیه تطهیر کلمه بیوت که جمع است استفاده شده است؛ اما در آیه تطهیر کلمه بیت استفاده شده است.
اگر قرار بود شامل همسران پیامبر صلی الله علیه و آله شود باز هم می بایست از کلمه بیوت استفاده شود؛ مثل آیات قبل و بعد.
جدای از این مباحث در روایات به صراحت بیان شده است مصداق و منظور از آیه تطهیر اهل بیت علیهم السلام هستند نه همسران پیامبر؛ حتی ام سلمه هنگامی که می خواست وارد این جمع شود، پیامبر صلی الله علیه و آله به او اجازه نداد.
در مورد حضرت ابراهیم علیه السلام، خود ایشان هم مشمول آیه بوده اند و این طور نبوده است که فقط همسر ایشان مشمول آیه باشد و در مورد حضرت موسی علی نبینا و آله و علیه السلام هم علاوه بر همسر ایشان افراد دیگری مثل غلام آن ها هم بوده است که آیه شامل تمامی آن افراد می شود.
برای مطالعه بیشتر می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید:
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5225
و
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5270
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
3 | محمد | | ١٨:٢٨ - ١٤ آذر ١٤٠٠ |
با سلام ببخشید یه سوال دیگه ای هم از شما داشتم اینکه یکی از اهل سنت می گفت چرا روایات شما از کسانی نقل شده که خود امام تان از آنها بیزاری جسته و آنها را دروغگو خوانده است مثلا گفت که امام جعصر صادق(علیه السلام) زراره را کذاب نامیده و چرا روایات شما از زراره کذابه؟ می خواستم بدون آیا چنین چیزی صحت داره یا نه؟ یا علی مدد خدا نگه دار

پاسخ:
با سلام
یکی از وظایف امام معصوم علیه السلام علاوه بر حفظ اسلام و ارزش های اسلامی، حفظ شیعیان هم می باشد.
ما روایات بسیاری در مدح زراره از اهل بیت علیهم السلام داریم؛ اما گاهی شرایط به گونه ای بر اهل بیت علیهم السلام و شیعیان آن ها تنگ می شد و فشار حکومت ها به قدری زیاد بود که برای حفظ جان شیعیان، امام علیه السلام از شیعیان مبرز و برجسته خود اعلام بی زاری می کرد تا حکومت خیال کند که آن شخص از شیعیان نیست و با این کار جان آن شیعه حفظ شود؛ چون هم حکومت بنی امیه و هم بنی عباس در کشتن شیعیان سرآمد هستند؛ لذا برای عدم شناسایی شیعیان، اهل بیت علیهم السلام از آن ها اعلام بی زاری می کردند تا جان شان حفظ شود؛ ولی خود شیعیان می دانستند که این بی زاری اهل بیت علیهم السلام از این افراد به خاطر تقیه است؛ چون از جایگاه آن شیعه نزد امام به خوبی اطلاع داشتند.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها