2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
انجام نماز ظهر و عصر، مغرب و عشاء در يك وقت
کد مطلب: ٦٢٦٧ تاریخ انتشار: ١١ دي ١٣٨٦ تعداد بازدید: 44717
فتنه وهابیت » شناخت وهابیت
انجام نماز ظهر و عصر، مغرب و عشاء در يك وقت

مي دانيم كه اهل تسنن انجام نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا را پشت سر هم باطل مي دانند، و مي گويند:

واجب است هر كدام از چهار نماز مذكور را در وقت خود خواند و بين نماز ظهر و عصر، فاصله انداخت و همچنين بين نماز مغرب و عشاء.

دكتر تيجاني سماوي مي گويد:

من كه سني بودم، بر همين اساس نماز مي خواندم و انجام نماز ظهر و عصر، و همچنين نماز مغرب و عشاء را پشت سر هم باطل مي دانستم.

هنگامي كه وارد نجف اشرف شدم، و با راهنمايي دوستم به محضر آيت الله شهيد محمد باقر صدر رسيدم،

هنگام ظهر شد، آقاي صدر به سوي مسجد روانه شد، من و حاضران نيز به آن مسجد رفتيم و مشغول نماز شديم. ديدم آقاي صدر بعد از نماز ظهر با فاصله اندكي، نماز عصر را خواند؛

من در شرايطي و در مكاني بودم كه نمي توانستم از صف خارج شوم،

و اين نخستين بار بود كه نماز عصر را پشت سر نماز ظهر خواندم،

ولي در فشار روحي بودم كه آيا نماز عصرم درست است؟

آن روز مهمان شهيد صدر بودم، فرصتي به دست آمد؛ در حضور آقاي صدر بودم، پرسيدم:


«آيا رواست كه مسلماني دو نماز واجب را هنگام ضرورت با هم انجام دهد؟»

شهيد صدر:


آري، جايز است، انجام دو فريضه (نماز ظهر و عصر، و همچنين نماز مغرب و عشاء) را پشت سر هم در همه حالات و بدون ضرورت، انجام داد.
پرسيدم:

دليل شما بر اين فتوا چيست؟
شهيد صدر:
«زيرا رسول خدا(صلي الله عليه و آله) در مدينه در غير سفر و بي آنكه خوفي در ميان باشد يا باران ببارد و يا ضرورتي اقتضا كند،

نماز ظهر و عصر، و همچنين نماز مغرب و عشاء را پشت سر هم خواندند، و اين كار به خاطر آن بود كه مشقت را از ما بردارد،
و چنين عملي بحمدالله به عقيده ما از طريق امامان اهل بيت(عليهم السلام) ثابت است،

و همچنين در نزد شما اهل تسنن نيز (از طريق سنت) ثابت است.»

من تعجب كردم كه چطور در نزد ما ثابت است، با اينكه تا آن روز آن را نشنيده بودم، و هيچ كس از اهل تسنن را نديده بودم كه به آن عمل كند، بلكه بعكس مي گفتند: اگر نماز يك دقيقه قبل از اذان واقع شود باطل است، تا چه رسد به اينكه كسي مثلا نماز عصر را ساعاتي قبل از وقتش پس از نماز ظهر بخواند، يا نماز عشاء را بعد از نماز مغرب انجام دهد، چنين كاري در نزد ما ناآشنا و باطل بود.

آقاي صدر از چهره ام دريافت كه من تعجب كرده ام كه چطور انجام نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا، پشت سر هم جايز است؟

همان دم به يكي از طلاب حاضر اشاره كرد، او برخاست و دو جلد كتاب را نزدم آورد، ديدم كتاب صحيح مسلم و صحيح بخاري است.

آقاي صدر به آن طلبه دستور داد كه مرا به احاديثي كه مربوط به جمع بين دو فريضه است و در آن دو كتاب آمده است، آگاه سازد.

من در آن دو كتاب خواندم كه رسول خدا(صلي الله عليه و آله) نماز ظهر و عصر، و مغرب و عشاء را پشت سر هم، بدون خوف و بارندگي و هر گونه ضرورت ديگر خوانده است،

و در كتاب صحيح مسلم يك «باب كامل» در اين خصوص يافتم،

همچنان شگفت زده و حيران بودم، خدايا چه مي بينم، در دلم اين شك راه يافت كه شايد اين دو كتاب صحيح مسلم و بخاري كه در ا ينجا وجود دارد تحريف شده باشد و دو كتاب اصلي نباشد، و در دلم مي گفتم وقتي كه به تونس بازگشتم، در آن جا به اين دو كتاب مراجعه مي كنم، و دقيقا اين موضوع را پي گيري خواهم كرد.

در اين هنگام شهيد صدر از من پرسيد:

«بعد از اين دليل، اكنون چه رأي داري؟»

گفتم:

«شما بر حق هستيد و راستگو مي باشيد...» از آقاي صدر تشكر كردم، ولي در دلم قانع نشده بودم.

تا اينكه به كشور تونس (وطنم) بازگشتم، و كتاب هاي صحيح مسلم و صحيح بخاري و... را از سر فرصت به دست آوردم و دقيقا مورد بررسي قرار دادم.
و به طور كامل قانع شدم كه خواندن نماز ظهر و عصر، و همچنين نماز مغرب و عشاء، پشت سر هم بدون هر گونه ضرورت، اشكال ندارد؛ چنان كه پيامبر(صلي الله عليه و آله) چنين كاري انجام داده است.

ديدم امام مسلم، در صحيح خود[12] در باب «جمع بين دو نماز در غير سفر» از ابن عباس نقل مي كند كه پيامبر(صلي الله عليه و آله) نماز ظهر و عصر، و نماز مغرب و عشاء را با هم انجام داد.

و نيز نقل كرده است كه آن حضرت در مدينه، بين نماز ظهر و عصر، و نماز مغرب و عشاء، را بدون خوف يا بارندگي جمع كرد. از ابن عباس سؤال شد كه را پيامبر(صلي الله عليه و آله) چنين كرد؟ در پاسخ گفت:
«كي لا يحرج امته؛ تا امتش را به دشواري نيفكند.»[13]

و نيز در كتاب صحيح بخاري،[14] باب «وقت المغرب» ديدم و خواندم كه به نقل از ابن عباس، پيامبر(صلي الله عليه و آله) هفت ركعت نماز (مغرب و عشاء) را با هم خواند، و هشت ركعت نماز (نماز ظهر و عصر) را پشت سر هم انجام داد.

و در كتاب مسند احمد[15] ديدم كه همين مطلب روايت شده بود. و همچنين در كتاب الموطا امام مالك[16] ديدم كه ابن عباس روايت كرده است:

«صلي رسول الله(صلي الله عليه و آله):

الظهر و العصر جميعا و المغرب و العشاء جميعا في غير خوف و لا سفر؛

رسول خدا(صلي الله عليه و آله) نماز ظهر و عصر و همچنين نماز مغرب و عشاء را در غير خوف و سفر، پشت سر هم خواند.»

پس چرا با اينكه مسئله اين گونه روشن است، اهل تسنن بر اثر تعصب و ناآگاهي، همين مطالب[17] را به عنوان ايراد بزرگ بر شيعه عنوان مي كنند؟!

غافل از آن كه در كتاب هاي اصيل خودشان، جواز آن ثابت است.[18]

پي نوشتها :

------------------

[12] - صحيح مسلم: ج 2، ص 151 (باب الجمع بين الصلاتين في الحضر).

[13] - همان: ص 152.

[14] - مسند احمد: ج 1، ص 221.

[15] - همان: ص 140.

[16] - الموطاء الامام المالك: ج 1، ص 161.

[17] - يعني جمع بين نماز ظهر و عصر و همچنين مغرب و عشاء.

[18] - لا كون مع الصادقيق: تيجاني سماوي، چاپ بيروت، ص 21-214 (با تلخيص).


Share
1 | خزاعي | Iran - Qom | ١٢:٠٠ - ٠٩ مهر ١٣٨٨ |
با سلام دكتر تيجاني سماوي مي‌گويد: (و به طور كامل قانع شدم كه خواندن نماز ظهر و عصر، و همچنين نماز مغرب و عشاء، پشت سر هم بدون هر گونه ضرورت، اشكال ندارد؛ چنان كه پيامبر(صلي الله عليه و آله) چنين كاري انجام داده است. ) آيا منظور از پشت سر هم بدون هر گونه ضرورت اشکال ندارد اين است که طور ديگري نيز ميتوان نماز راخواند(هرکدام را جداگانه و با فاصله ) . چنانکه پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم چنين کاري انجام داده است پس پيامبر بعضي اوقات اين چنين نماز ميخواندند. سوال ديگر اينکه مگر حضرت اميرالمومنين عليه السلام در نامه 52 نهج البلاغه اوقات نماز را يادآوري نفرموده اند: ( با جماعت مردم اداي نماز ظهر کنيد که وقتش تا هنگامي است که سايه آفتاب به قدر آسودگاه چهارپايان برگردد . نماز عصر راتا هنگامي بجاي آوريد که آفتاب در نيمه روز درخشان است و بتوان در روشنائي آز دو فرسنگ راه پيمود . نماز جماعت مغرب راتا زماني بجاي آوريدکه روزه دار افطار ميکند و حاج از " عرفات " روانه " منا "ميگردد . نماز جماعت عشاء راتا وقتي بخوانيد که ثلثي از شب گذشته و سرخي غروب پنهان ميگردد . سرانجام نماز جماعت صبحگاهي را هنگامي بجاي آوريد که دوست بتواند سيماي دوست و همراه خود را ببيند و او را بشناسد . بنحوي نماز جماعت را بخوانيد که ناتوانترين کسان بتواند در جماعت حاضر شود . فتنه در کار مکنيد و موجب فساد مشويد ) مگر نه اينکه حضرت در فرمايشاتشان بين نماز ظهر و عصر و مغرب وعشاء فاصله قائل شده اند. اگر شما نظر ديگري داريد اين بار با استناد به کتاب الله ونهج البلاغه مو لايمان مطرح کنيد و اگر من درست متوجه نشده ام مطلب را واضح تر بيان کنيد. و السلام من اتبع الهدي

پاسخ:
با سلام
دوست گرامي
1- همانطور كه در صحيح بخاري و مسلم آمده است ، رسول خدا (ص) بدون هيچ عذري نماز ظهر و عصر و نيز نماز مغرب و عشاء را با هم خواندند . بنا بر اين اين كار جايز است .
همانطور كه جدا خواندن اين نماز‌ها نيز جايز است .
2- وقتي كه اميرمومنان علي عليه السلام مطرح فرموده‌اند ، وقت فضيلت است ؛ براي روشن شدن مطلب براي شما مثالي مي‌زنيم ؛ بسياري از علماي اهل سنت ، در مورد زيارت رسول خدا (ص) دو نظر دارند ، هم مي‌توان رو به قبر و پشت به قبله سلام داد و هم رو به قبله و پشت به قبر ! و هر دو كار را مستحب مي‌دانند .
در مورد اين نماز ها نيز چنين است ، دو روش براي خواندن نماز مستحب است :
الف) هر دو را با هم و بلافاصله بخواند
ب) هر كدام را در وقت فضيلت بخواند .
و اين دو هيچ منافاتي با استحباب يكديگر ندارند و كلام اميرمومنان عليه السلام نيز استحباب قسم دوم را مي‌رساند .
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
1 |حامد|Iran - Tehran |٠٩:٥٠ - ٠٨ آذر ١٣٩٦ |
0
 
0
طبق احادیث ذکر شده پیامبر گاهی اوقات نمازهایشان را جمع می بستند.
ولی کسانی که نماز هایشان را جمع می بندد تمام نمازهایشان را جمع می بندند نه برخی را
در ضمن جمع نماز مغرب و عشاء در ضمن عشاء بوده تا اونجا که بنده اطلاع دارم
که معمولا افرادی که جمع می بندن در زمان مغرب جمع می بندن و بنده جوازی برای جمع بستن نماز مغرب و عشاء در زمان مغرب ندیدم
پاسخ:
با سلام
دوست گرامی
در این خصوص روایات فراوان وجود دارد که پیامبر صلی الله علیه و آله نماز مغرب و عشا را جمع می خواندند
مسلم در صحيح خود ، مالك بن أنس ، رئيس مالكي ها در المؤطأ ، ابو داود ، نسائي و بيهقي در سننشان ، احمد بن حنبل و ابوعوانه در مسندشان اين روايت را نقل كرده اند :
عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ صَلَّي رَسُولُ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الظُّهْرَ وَالْعَصْرَ جَمِيعًا وَالْمَغْرِبَ وَالْعِشَاءَ جَمِيعًا فِي غَيْرِ خَوْفٍ وَلَا سَفَرٍ .
ابن عباس مي گويد : رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم ، نماز ظهر و عصر را باهم و نيز نماز مغرب و عشاء را باهم خواندند ؛ در حالي نه ترسي وجود داشت و نه در سفر بودند .
صحيح مسلم ، ج1 ، ص 489 ، باب صلاة المسافرين و الموطأ ، ص 73 ، ح 327 و سنن أبي داود ، ج 2 ، ص 6 ، ح 1210 ، 1214 و سنن النسائي ، ج 1 ، ص 315 ح 600 و مسند أحمد بن حنبل ، ج 3 ، ص 292 ، ح 1953 و ج 4 ، ص 191 ، ح 2557 و صحيح ابن خزيمة ، ج 2 ، ص 85 ، ح 971 و مسند أبي عوانة ، ج 2 ، ص 353 و السنن الكبري ، ج3 ، ص 166 ، 167 .
جهت اطلاع به این آدرس رجوع کنید
موفق باشید
گروه پاسخ به شبهات
2 | شهريار كسرائي زاده | France - Issy-les-Moulineaux | ١٢:٠٠ - ٢٨ دي ١٣٨٨ |
بسيار استفاده نموديم.انشالله خداوند سبحان به جملگي شما جزاي خير عنايت فرمايد.
3 | عباس محمدي | Iran - Tabriz | ١٢:٠٠ - ١٠ بهمن ١٣٨٨ |
سلام عليكم باتشكر فراوان از طرح موضوع لطفا فاصله ساعتي نمازهاي مورد بحث رابرايم بنويسيد.

پاسخ:
با سلام
دوست گرامي
مقصود شما از فاصله ساعتي چيست ؟ اگر مقصود تعيين وقت فضيلت است ،‌اين مطلب در تمامي رساله‌هاي عمليه مراجع عظام تقليد موجود است .
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
4 | كلثوم درويشي | Qatar - Doha | ١٢:٠٠ - ٠٢ ارديبهشت ١٣٨٩ |


سلام-خيلي
مورد استفاده قرار كرفت-
خيلي خيلي ممنون
5 | محمد آقاشناس | Iran - Khorramshahr | ١١:٣٧ - ٢٧ خرداد ١٣٨٩ |
سلام ممنون که دربارۀ اين مورد نوشته ايد.
6 | بنده خدا | Iran - Khorramshahr | ٢٤:٤٧ - ٢٧ خرداد ١٣٨٩ |
بنام خدا
با سلام خدمت دوستان.نبايد شک کنيم که خداوند منبا علم و دانايي است و اوست که حکيم برتر است.تمامي احکام و دستورات شرعي نيز با قوانين علمي سازگارند.البته من در مورد نجوم اطلاعاتي ندارم اما همين قدر ميدونم که وقت ظهر از لحاظ علمي بسيار کوتاه و دقيق است بطوريکه منجمان از آن به ظهر دقيق ياد ميکنند و آن لحظه ايست که خورشيد دقيقاً بر محل مورد نظر عمود باشد يا بعبارتي خورشيد دقيقا بر نصف النهار محل قرار بگيرد.خوب بوضوح ميتوان گفت که اين زمان بسيار کوتاه است و پس از آن عصر شروع شده و تا غروب ادامه دارد.پس ميتوان بلافاصله بعد از نماز ظهر نماز عصر را بجا آورد.همچنين است در مورد نماز مغرب و عشاء با توجه به اينکه غروب دقيقا لحظه قرار گرفتن خورشيد در افق محل است.پس مسئله چندان پيچيده و دور از ذهن نيست.
اللهم عجل لوليک الفرج
7 | امير عباس دانش رهبر | Brunei - Bandar Seri Begawan | ٠٨:٥١ - ٢٣ مرداد ١٣٨٩ |
با سلام
ممنون از مطلب قيد شده . من با توجه به اينکه در کشور سني زندگي مي کنم از شما خواهش مي کنم از اينگونه موارد برايم ارسال کنيد تا در صورت نياز در اينجا بتوانم از حريم امامت و ولايت علوي طرفداري کنم . ممنون
8 | روح الله حسيني | France - Paris | ١٨:٠٢ - ٠٢ ارديبهشت ١٣٩٠ |
سلام. ميشود به من بگوييد چرا بااينکه بدون شک شيعه علي بر حق است ولي تعداد انها کم هستند چيزي حدود 30%

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

بهتر است راجع به اکثريت در قرآن تحقيق کنيد و ببينيد که خداوند در قرآن چه سخني راجع به اکثريت گفته است .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

9 | alirezam.khani | Iran - Tehran | ١٦:٥٩ - ٠٦ ارديبهشت ١٣٩٠ |
دمت گرم جواب سوالمو گرفتم
ازت ممنونم
10 | مصطفي | Iran - Qazvin | ١٣:٤٤ - ١٨ مهر ١٣٩٠ |
بابا خيلي خيلي ازتون ممنونم يعني اين يك مساله تو دلم شده بود يك معضل بزرگ كه شكر خدا تونستم جوابمو پيدا كنم واقعا ازتون ممنونم راستي نماز صبح تا چند دقيقه بعد از اذان صبح قابل خوندن است و تا كي قضا نميشه و همچنين من هرچي ميكنم تو نماز فكرم به جاهاي ديگه مشغول ميشه ولي با اين حال نمازم رو ميخونم پس آيا اين نماز اشكالي داره يا نه؟ ممنون ميشم اگه جوابمو بدين

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

نماز صبح بايد تا قبل از طلوع آفتاب خوانده شود .

در صورتي كه حالت ظاهري نماز به صورت كامل حفظ شود ، پرت شدن حواس در نماز اشكالي ندارد .

البته طبق روايات ائمه عليهم السلام ، راه حل اين مشكل ،‌توجه داشتن در هنگام وضو است .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

11 | علي | Switzerland - Zurich | ٢٢:٢٩ - ٢٥ آذر ١٣٩٠ |
بسيار متشکر از راهنماييتان
12 | سينا | Iran - Tabriz | ١٥:٥٧ - ٢٠ اسفند ١٣٩٠ |
با سلام ميخواهم بدانم رساله کدام مجتهد را تهيه کنم و از خدماتتان ممنونم.

پاسخ:

باسلام

دوست گرامي

در اين مورد مي‌توانيد تحقيق كنيد زيرا اين كار بر عهده ما نيست

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

13 | حسن | Iran - Tehran | ١٠:٢٦ - ٢٦ ارديبهشت ١٣٩١ |
سلام ب همه.همه سايت ها و وبلاگهارو گشتم اموزش خواندن نمازصبح*ظهرعصر*مغرب واشاءوشب رو نداشتن اگه ميشه خودتون بزاريد از خوندن ازان تا اخر باتشكر

پاسخ:
باسلام
به اين آدرسها مراجعه كنيد:
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
14 | حسين مركبي÷ | Iran - Mashhad | ٠٢:٢١ - ١٠ مرداد ١٣٩١ |
خوب بود استفاده بردم باتشکر
15 | محمود مرادي | Iran - Tehran | ١٨:٠٣ - ٠٢ دي ١٣٩١ |
وفقکم الله...
مدتي بود که اين ؟ ذهنم را به خود مشغول داشته بود و اکنون که به جواب آن رسيدم، بسيار خرسندم...
خدا قوت!
16 | ابوذر | Iran - Kerman | ٢٤:٢١ - ٠٣ خرداد ١٣٩٢ |
خيلي جامع و مفيد بود.ممنون که روشنم کرديد. اجرکم عندالله.
17 | ديويد خبرگان | Iran - Tabriz | ١٤:٢٤ - ٠٢ مهر ١٣٩٢ |
جواب شما را نمي دهم چون واقعا همه مسالئلي كه نوشته ايد جز دروغ چيري نمي باشد اميدوارم فقط وارد جهنم نشويد مواضب باشيد
18 | bisetareh | Iran - Qom | ١٦:٥٩ - ٠٢ مهر ١٣٩٢ |
ديو خبرگان نه بابا بيا جواب بده بزرگانتون از مناظره باشيعه طفره ميرند اونوقت توي نويي ميخواي جواب فاضلان ودانشمندان شيعه اين سايت روبدي
برايشما همين که از کتب خودتون احاديثي وجود داره ميشه باش کتاب جوک درست کرد از کتب خودتون محکوم ميشيد شما برو ببين کدام شاخه اسلام از 73 شعبه داراي دوازه خليفه هستند ودينشان حق است بعدا براي بهشت رفتن ياجهنم رفتن بقيه دلت بسوزه
ياعلي
19 | سيد وحدت هاشمي | Iran - Tehran | ٠٢:٤٠ - ٠٣ مهر ١٣٩٢ |
کامنت 17 اولا مواظب درسته نه مواضب
دوما اگه دروغه بزرگان شما گفتند
سوما اگه جواب داشتي که مي دادي
چهارما از تو بزرگتراش هم جواب ندارن
در نهايت عصباني نشو برو آب بکش!!!!
20 | عليرضا فاضل | Iran - Tehran | ٢٤:١٥ - ٢٠ آذر ١٣٩٢ |
با سلام در پاسخ آقاي حسيني قران فرموده: (و بل اکثرهم لا يعقلون) سوره رو يادم ني جستجو کني پيدا ميشه
با تشکر از مطلب مفيدتون
21 | ميلاد | Iran - Tehran | ١٥:٣٩ - ٢٧ فروردين ١٣٩٣ |
از خدمات بي وقفه شما سپاسگزارم ، اين مطالب سبب اثبات جمع دو نماز از کتب اهل سنت مي شود خواهشمندم به دليل اهميت بيشتر کتب اهل تشيع و بر حق بودن مذهب حقه شيعه ، جمع دو نماز را از کتب شيعه هم اثبات نماييد ، ان شاء الله خدا استاد ايت الله حسيني قزويني و شما اساتيد محترم و در مجموع همه شيعيان اميرالمومنين علي (سلام الله عليه) را در دنيا و آخزت مورد رحمت قرار دهد .

پاسخ:
باسلام

دوست گرامي؛ در اين مورد روايات فراواني در کتب حديثي شيعه مانند وسائل الشيعه باب جواز الجمع بين الصلاتين‏ آمده است که برخي را براي مخاطبين محترم در اين قسمت قرار مي دهيم:

1. وَ فِي الْعِلَلِ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ إِدْرِيسَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص صَلَّى الظُّهْرَ وَ الْعَصْرَ فِي مَكَانٍ وَاحِدٍ مِنْ غَيْرِ عِلَّةٍ وَ لَا سَبَبٍ فَقَالَ لَهُ عُمَرُ وَ كَانَ أَجْرَأَ الْقَوْمِ عَلَيْهِ أَ حَدَثَ فِي الصَّلَاةِ شَيْ‏ءٌ قَالَ لَا وَ لَكِنْ أَرَدْتُ أَنْ أُوَسِّعَ عَلَى أُمَّتِي.

امام صادق عليه السلام فرمود: رسول الله صلي الله عليه و اله نماز ظهر و عصر را با همديگر خواند فرمود خواستم بر امتم وسعت دهم(سهل و آسان)

2. وَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ عَبْدِ الْمَلِكِ الْقُمِّيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ أَجْمَعُ بَيْنَ الصَّلَاتَيْنِ مِنْ غَيْرِ عِلَّةٍ قَالَ قَدْ فَعَلَ ذَلِكَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَرَادَ التَّخْفِيفَ عَنْ أُمَّتِهِ.

امام صادق عليه السلام فرمود: رسول الله صلي الله عليه و آله اين کار را کرد تا بر مردم امتش آسان بگير و بر آنها توسعه دهد.

3. وَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْوَرَّاقِ وَ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْقَزْوِينِيِّ جَمِيعاً عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْعَبَّاسِ بْنِ سَعِيدٍ الْأَزْرَقِ عَنْ زُهَيْرِ بْنِ حَرْبٍ عَنْ سُفْيَانَ بْنِ عُيَيْنَةَ عَنْ أَبِي الزُّبَيْرِ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ: جَمَعَ رَسُولُ اللَّهِ ص بَيْنَ الظُّهْرِ وَ الْعَصْرِ مِنْ غَيْرِ خَوْفٍ وَ لَا سَفَرٍ فَقَالَ أَرَادَ أَنْ لَا يَحْرَجَ أَحَدٌ مِنْ أُمَّتِهِ.

از ابن عباس روايت شده است که رسول الله صلي الله عليه بين ظهر و عصر جمع کرد و فرمود مي خواهم کسي از امتم به سختي نيفتد.

...

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

(1)
22 | رضارحماني ازاستان آذربايجانشرقي شهرستان تبريز | Iran - Hashtrud | ١٤:٣٠ - ٢١ شهریور ١٣٩٣ |
ضمن عرض سلام به ساحت مقدس آقا امام زمان و با آرزوي سلامتي به منتظران آنحضرت وبا آرزوي سلامتي به مراجع عزام واساتيد محترم.خواستار آنشدم كه از اين طزيق بتوانم كمال تشكر وقدرداني بنمايم.
23 | رضا كاوياني | Iran - Bandar Abbas | ٢٢:٠١ - ٢٣ شهریور ١٣٩٣ |
اين مسئله فقط نيست .در صحاح اهل سنت موارد متعدد ديگري مثل همين حکم وجود دارد که بهش عمل نميشه.واقعيت اينه که واقعا اگر اراده اي از طرف اهل سنت و اهل شيعه پيدا بشه چند تيم فقهي قوي تشکيل بشه از هر دو طرف بيان اين موارد اختلافي پيدا کنند و نتيجه گيري کنن و برابر نتيجه عمل کنن بسياري از اختلافات غير ضروري بين شيعه و سني از بين ميره. ولي اين کار هم جرات بسيار زيادي ميخواد و هم اراده ميخواد و هم گرفتاري اينجاست که مسئله فقط شيعه و سني نيست . سياست هم هست . قدرتها هم هستند. اگر سياست نبود قدرت طلبي نبود مشکلات بين شيعه و سني از بين ميرفت و حقيقتهاي پنهان از لاي کتابها استخراج ميشد. ولي :
(( يک عده نميخواهند شيعه و سني وحدت پيدا کنند هم از داخل دنياي اسلام هم از خارج دنياي اسلام. وگرنه با کار هماهنگ فقها روي مسايل اختلافي و نتيجه گيري و عمل به نتيجه موجب اتحاد همه مسلمين ميشد))
24 | داود | Iran - Tehran | ١٢:١٦ - ٠٧ دي ١٣٩٣ |
سلام. با تشکر از راهنماييتون. يه سوال داشتم اينکه جمع دو نماز مثل خوردن دو وعده غذا با هم نيست؟ يا اگه پيامبر بعضي وقت ها نماز ظهر و عصر جمع ميکردند و بعضي وقت ها جدا ميخواندند چرا ما هميشه نمازامون جمع ميکنيم؟ چرا بعضي اوقات نمازامونو جدا نميخوانيم؟ خواهش ميکنم راهنماييم کنيد.

پاسخ:
با سلام

دوست گرامي

خواندن نماز در پنج نوبت افضل است، ولي برخلاف عقيده اهل سنت اين مسأله واجب نيست. وقت خواندن نماز ظهر و عصر پشت سر هم يا با فاصله جايز است. ولي براي هر يک از ظهر و عصر يک وقت فضيلت است که خواندن نماز در اوقات فضيلت خودشان مستحب است. وقت فضيلت نماز ظهر از اوّل ظهر است تا وقتي که سايه شاخص بعد از ظهر به اندازه «دو هفتم» خودش اضافه شود و فضيلت عصر هنگامي است که سايه شاخص به اندازه خودش اضافه شود و اگر کسي در اول ظهر نافله ظهر و نماز ظهر را بخواند بهتر است بلافاصله نماز عصر و نافله آن را بخواند.طبق روايات رسول خدا و اهل بيت(ع) مستحب است نمازهاي يوميه در پنج وعده خوانده شود ولي با هم خواندن هم جايز است. اختلاف شيعيان با اهل تسنن بر سر جواز اين مسأله است؛ يعني، آنها مي گويند ظهر و عصر و مغرب و عشا جايز نيست با هم خوانده شود ولي شيعيان مي گويند جايز است، گرچه مستحب در جدا خواندن است.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات
25 | زهرا کریمی نیا | Iran - Tehran | ١٤:٣١ - ١٠ شهریور ١٣٩٦ |
با سلام
متشکرم مفید بود اجرتون با حق تعالی.
26 | عبدالله | Iran - Tehran | ١٥:٥٧ - ٠٥ آبان ١٣٩٦ |
بسیار عالی بود خدا خیرتون بده
من شخصا مدت ها ذهنم درگیر این مسئله بود که اوقات نماز در شیعه که خود را مذهب حقیقی میداند چرا در وقت خود نمیخواند که متوجه شدم مخصوصا با جمله یکی از دوستان که فرمودا ظهر غز نظر نجوم مدت زمان کوتاهی هست و بعد از آن عصر شروع میشود دقیقا مثل توپی که بالا میندازید نقطه اوج توپ کمتر از یک ثانیه است و بعد از آن سقوط است و عصر هم بعد از قرار گرفتن دقیق خورشید بر نصف النهار که ظهرگفته میشود شروع میشود
همچنین جمله پیامبر که فرمودند با هم نماز ها را میشود جمع کرد تا مشقت از امتم برداشته شود واقعا صحیح است چون مدتی بود همش ذهنم درگیر بود که زمان نماز عصر فراموش نکنم یا زمان دقیق با فضیلت نماز عصر کی میشود البته خیلی این حرف درست نیست که کوتاهی کنیم و در زمان دقیق خودش نخوانیم اما همین که شیعه با قدرت از سنت پیامبر و اسلام دفاع میکند عالیه
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها