2024 May 17 - جمعه 28 ارديبهشت 1403
تخريب سازمان يافته قبور شيعيان قطر
کد مطلب: ٣٠٣٩ تاریخ انتشار: ٢٤ شهریور ١٣٨٩ تعداد بازدید: 2012
اخبار » عمومي
تخريب سازمان يافته قبور شيعيان قطر

اميرنشين قطر با داشتن اقليت شيعه كه بيش از 20 درصد جمعيت آن را تشكيل مي دهد، وضعي مشابه ديگر حكومت هاي منطقه دارد. رشد تشيع در قطر عموماً به دهه هاي اخير و مهاجرت اتباع بحريني، ايراني و لبناني به اين كشور بر مي گردد. در قطر نيز همانند عربستان سعودي، حكومت تحت نفوذ فرقه وهابيت است ولي به دليل آنكه جامعه قطر، جامعه اي آرام و بدون تنش است و روابط مذاهب مختلف با يكديگر مسالمت آميز است، شيعيان در اين كشور به نسبت عربستان، از جايگاه مناسب تر و محدوديت هاي كمتري بر خوردارند

به گزارش مشرق، نيروهاي نظامي حكومت قطر از چند ماه قبل تا كنون در حال تخريب قبور پيروان اهل بيت عليهم السلام هستند.
ارتش قطر براي پيشبرد اين هدف خود در بسياري از مواقع، مانع از ورود شيعيان قطري به داخل قبرستان ها مي شود تا به اصطلاح از هرگونه وقوع درگيري جلوگيري كنند.

خبرنگار مشرق براي تأييد اين خبر با چند مقام ايراني و قطري تماس گرفت اما هر كدام بنا به محدوديت هاي ديپلماتيك و امنيتي، از دادن پاسخ صريخ به اين مسأله و بيان جزئيات بيشتر امتناع كردند ولي شهروندان دوحه با تأييد اين خبر، از فشار وهابي ها بر شيعيان اين كشور خبر دادند.
چندي پيش نيز پايگاه اطلاع رساني "بقيع" اعلام كرد كه برخي اخبار رسيده از كشور قطر حاكي از آن است كه دولت اين كشور از روز دوم ربيع الاول امسال (1431)، سه روز را به تخريب قبور شيعيان اين كشور اختصاص داد.

حكومت قطر از چندي پيش به موازات اينكه عربستان سعودي فشارها عليه شيعيان را شدت بخشيد، محدوديت هايي را براي شيعيان ايجاد كرده است از جمله اينكه مراسم هاي مذهبي در ماه مبارك رمضان با مشكلاتي مواجه شد و احتمالاً در ماه آينده نيز مراسم عزاداري ماه محرم، دچار چنين محدوديت هايي شود.

نكته قابل تأمل اينكه پس از تخريب قبور شيعيان و گذاشتن سنگ هايي بر دو طرف قبور مانند قبرستان بقيع در مدينه، سي دي هايي نيز توسط وهابي ها عليه شيعيان در اين كشور توزيع شد كه در آن به مقدسات شيعيان توهين شده است.
حكومت قطر از محدود كشورهاي عربي است كه با رژيم صهيونيستي رابطه نزديكي دارد و از مدت ها پيش اين رژيم يك دفتر بازرگاني در هتل شرايتون دوحه داير كرده كه در واقع نماينده تام الاختيار اين رژيم در كشور قطر است.

اميرنشين قطر با داشتن اقليت شيعه كه بيش از 20 درصد جمعيت آن را تشكيل مي دهد، وضعي مشابه ديگر حكومت هاي منطقه دارد. رشد تشيع در قطر عموماً به دهه هاي اخير و مهاجرت اتباع بحريني، ايراني و لبناني به اين كشور بر مي گردد. در قطر نيز همانند عربستان سعودي، حكومت تحت نفوذ فرقه وهابيت است ولي به دليل آنكه جامعه قطر، جامعه اي آرام و بدون تنش است و روابط مذاهب مختلف با يكديگر مسالمت آميز است، شيعيان در اين كشور به نسبت عربستان، از جايگاه مناسب تر و محدوديت هاي كمتري بر خوردارند.
شيعيان قطري داراي 23 حسينيه و چند مسجد هستند كه به مناسبت هاي گوناگون، اقدام به برپايي مجالس ديني در آنها مي كنند. البته در اين كشور نيز همانند ديگر كشورهاي اين حوزه، شيعيان از دسترسي به مشاغل بالاي دولتي و شغل هاي كليدي محروم هستند بويژه آنكه قطر به لحاظ مذهبي، تحت تأثير سعودي هاست.
هتك حرمت توهين آميز و ديگر تحركات اخير عليه شيعيان، مي تواند نشان دهنده اوج گيري و قدرت يابي وهابيون افراطي در ساختار حكومتي و نظامي قطر باشد؛ تحركاتي كه معلوم نيست آينده آن به كجا ختم خواهد شد و آيا امير قطر مقابل اين سير صعودي خواهد ايستاد يا خير.



Share
1 | رحماني | | ٢٠:٥٣ - ٢٤ شهریور ١٣٨٩ |
فاصله بين مشکل و حل آن، يک زانو زدن است؛ اما نه در برابر مشکل، بلکه در برابر خدا.
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها