بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخ: 96/03/04
مجری:
بسم الله الرحمن الرحیم
حق داده به ما وعده خیر و حسنات
هم وعده جنات سراسر نعمات
خواهی که شود نصیب تو این برکات
بفرست مدام بر محمد صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
«اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فیما بقی منه»
الهی الحمدلله رب العالمین؛ سلام و درود به پیشگاه مهربان و باصفای شما بینندههای عزیز و ارجمند و دوست داشتنی «شبکه جهانی ولایت».
الهی شکر که در آخرین شب جمعه ماه شعبان خدمت شما رسیدیم تا برنامه زنده «اخلاق علوی» را از این شبکه تقدیم حضور شما کنیم.
از خداوند متعال میخواهیم که تا این لحظه از روزهای پایانی ماه شعبان المعظم ماه نبی گرامی اسلام اگر هنوز به ما نگاه و عنایتی نکرده و ما را نبخشیده و قلم عفو بر خطاها و گناهها و اشتباهات ما نکشیده به حق محمد و آل محمد امشب ما را ببخشد.
از خداوند متعال میخواهیم امشب که شب جمعه، شب رحمت، شب مغفرت و شب زیارتی امام حسین (علیه السلام) است ما را ببخشد، بیامرزد و انشاءالله پاک وارد ماه مبارک رمضان شویم.
ما خیلی خوشحال میشویم که همانند همیشه از طریق راههای ارتباطی که برای شما زیرنویس میشود همراهی خود را با ما اعلام کنید.
«30001203» سامانه پیام کوتاه ما هست؛ همچنین شماره تلفنی که در فضای مجازی در اختیار شما هست و میتوانید با برنامههای واتس آپ، تلگرام و وایبر برای ما پیام بدهید.
عزیزان بیننده مخصوصاً عزیزانی که در خارج از کشور هستید میتوانید برای ما پیام بدهید و در مورد وجود نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در آستانه ماه مبارک رمضان هرچه دل نازنینتان میخواهد میتوانید با ما در میان بگذارید.
بنده تلاش میکنم در طول برنامه پیامهای شما را بخوانم، نام و یاد شما را در برنامه زنده کنم و بگویم که چه افرادی به برنامه زنده «اخلاق علوی» پیام دادند.
دوستان عزیزی که در خارج از کشور زندگی میکنید و همچنین عزیزانی که در ایران اسلامی هستید بهترینها را برایتان آرزومندیم.
انشاءالله بتوانیم امشب هم همانند هفتههای گذشته برنامه خوبی را با حضور استاد عزیز و ارجمندمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی تقدیم حضور شما کنیم. استاد سلام علیکم و رحمة الله، خیلی خوش آمدید:
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
سلامٌ علیکم و رحمة الله و برکاته؛ بنده هم خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی که در هر کجای این گیتی پهناور بیننده این برنامه هستند و ما را در این شب جمعه آخر ماه شعبان مهمان کانون باصفای خانواده خودشان قرار دادند و چشمان پر محبتشان را متوجه این برنامه کردند خالصانهترین سلامم را با آرزوی موفقیت روزافزون تقدیم میکنم.
خدا را قسم میدهم به آبروی محمد و آل محمد (صلوات الله علیهم اجمعین) منت بر ما بگذارد فرج مولای ما بقیة الله الأعظم (ارواحنا له الفداه) را نزدیک کند و قلب نازنینش را با ظهورش مسرور کند.
از خداوند متعال میخواهیم با ظهور حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداه) بساط ظلم و ستم را از صفحه گیتی برچیند، برای اولین بار حکومت عدل الهی در سراسر گیتی بگستراند و همه ما را از یاران خاص و سربازان فداکارش قرار بدهد.
از خداوند منان میخواهیم حوائج ما و شما گرامیان را برآورده سازد، دعاهای ما را به اجابت برساند؛ انشاءالله.
مجری:
انشاءالله، الهی آمین. انشاءالله همه این دعاها در حق همه ما به درجه استجابت برسد. استاد در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه عبادت، ماه بندگی، ماهی که درهای رحمت الهی به روی بندگان باز است قرار داریم.
شنبه روز اول ماه مبارک رمضان است، اما افرادی هم فردا به استقبال ماه مبارک رمضان میروند و روزه میگیرند که انشاءالله پیشاپیش روزههایشان قبول باشد.
استاد با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان ما میخواهیم موضوع بحث و گفتگوی امشب را به روزه اختصاص بدهیم. زیباتر این است که ما روزه ماه مبارک رمضان را از نگاه و منظر وجود نازنین آقاجانمان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) بپردازیم و از زبان شما بشنویم.
موضوع: ماه رمضان از دیدگاه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمد الله و الصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله الی یوم لقاء الله افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق و اجعل لی من لدنک سلطانا نصیرا
همانطور که عزیزان ما مستحضر هستند فردا شب اولین شب از ماه مبارک رمضان است، البته به شرط آنکه رؤیت هلال ماه مبارک رمضان تحقق بپذیرد.
با توجه به اخبار و پیشبینیهایی که صورت پذیرفته انشاءالله روز شنبه اولین روز ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خداوند است.
ماه رمضان ماهی است که درهای رحمت الهی به روی بندگان گشوده شده و دعاها در آن ماه به اجابت میرسد، اعمال مقبول است، درهای بهشت گشوده شده، درهای دوزخ بسته شده و شیاطین در غل و زنجیر هستند.
باید تلاش کنیم از ظرفیت و امکانات و عنایات ذات اقدس ربوبی در این ماه حداکثر استفاده را ببریم و جزء کسانی نباشیم که پیغمبر اکرم درباره آنها فرمودند: شقیترین شقیها کسی است که ماه رمضان بگذرد و او نتواند نزد خداوند عالم گناهانش را مورد رحمت قراردهد.
بنده بارها عرض کردم همت ما باید بسیار بالا و والا باشد، زیرا هر چه سیطره قدرت و امکانات کسی که میخواهیم از او تقاضا کنیم و چیزی بخواهیم و حاجت طلب کنیم بیشتر باشد طمع انسان بیشتر میشود.
انسان دوست دارد از چنین شخص بزرگواری چیزهای بسیار بزرگ و باارزش و بالا و والا طلب کند. خداوند تبارک و تعالی که ملکوت آسمان و زمین در دست اوست و هرچه بخواهد بدهد هرگز خزانه رحمتش نقص برنمیدارد و از کرم او چیزی کم نمیشود.
(إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَیئاً أَنْ یقُولَ لَهُ کنْ فَیکون)
فرمان او تنها این است که هر گاه چیزی را اراده کند به او میگوید:" موجود باش" آن نیز بلافاصله موجود میشود!
سوره یس (36): آیه 82
به مجرد اینکه خداوند متعال اراده کند و ارادهاش تعلق بگیرد همان لحظه بدون کوچکترین فاصلهای آن شیء در خارج محقق میشود.
بنده بارها گفتم که تنها از خداوند نخواهیم که گناهانمان را ببخشد. البته چنین درخواستی خوب است، زیرا خداوند عالم خود فرموده است:
(قُلْ یا عِبادِی الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جمیعاً)
بگو: ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد.
سوره زمر (39): آیه 53
خداوند عالم خود وعده داده بندگان هرچه در گناه کردن اسراف کرده باشند، خداوند آنها را میبخشد.
امام هادی (علیه السلام) میفرماید در کنار بیت الله الحرام بودم و شنیدم که شخصی میگوید: خدایا گناهانم را ببخش، میدانم که گناهانم را نمیبخشی. از سر تقصیراتم بگذر، میدانم که از سر تقصیراتم نمیگذری.
امام هادی تعجب کردند که این شخص تا این حد از رحمت الهی ناامید شده است و به او فرمودند: تو را چه شده که اینقدر از رحمت الهی ناامید هستی.
مرد گفت: یابن رسول الله! گناهان من به قدری زیاد است که یقین دارم خداوند عالم از سر تقصیرات من نمیگذرد. امام هادی (علیه السلام) از آن شخص پرسید: مگر چکار کردی؟!
آن مرد گفت: در زمان حکومت «منصور دوانیقی» جوان و جاهل بودم. یک شب «منصور دوانیقی» مرا احضار کرد و گفت: چقدر به ما علاقه داری؟! من به او گفتم: به قدری به شما علاقه دارم که میخواهم جانم را فدای شما کنم.
بعد از این حرف به منزل بازگشتم و لحظاتی بعد دومرتبه قاصد «منصور دوانیقی» آمد و مرا نزد او احضار کرد. وقتی نزد او رفتم، او گفت: چقدر به ما ارادت داری؟! گفتم: به قدری ارادت دارم که خودم، همسر، فرزندم و تمام زندگیام را فدای تو میکنم.
بعد از آن به منزل بازگشتم و خیلی نگران بودم که این چه بازی است. مرتبه سوم بازهم قاصد آمد و به من گفت که «منصور دوانیقی» تو را احضار کرده است. زمانی که نزد او رفتم، گفت: چقدر به ما ارادت داری؟!
من گفتم: در یک کلمه به شما بگویم که حاضرم خودم، همسرم، فرزندم و دینم را فدای شما کنم. «منصور دوانیقی» گفت: حالا درست شد!!
دقت داشته باشید که جنایات بنی عباس کمتر از بنی امیه نبود.
«یالیت جور بنی مروان دام لنا و لیت عدل بنی العباس فی النار»
ای کاش جور بنی مروان ادامه مییافت و عدالت بنی عباس در آتش میسوخت.
المجدی فی أنساب الطالبین، نویسنده: علی بن محمد العلوی العمری، ص 75، پ 1
«منصور دوانیقی» گفت: با غلام برو و هرچه غلام گفت انجام بده. مرد گفت: من با او داخل ساختمانی شدم که مشاهده کردم درهای تو در تو دارد. ما درها را یکی یکی طی کردیم و به جایی رسیدیم.
او شمشیری به دست من داد و رفت 20 تن از سادات کهنسال را آورد و گفت: سر این افراد را از تن جدا کن. من هم به گفته او سر این افراد را بریدم و جنازه آنها را داخل یک چاه انداختم. بعد از اینکه این کار تمام شد، به او گفتم: میتوانم بروم؟!
او گفت: نه هنوز تمام نشده و رفت 20 تن از سادات جوان را آورد و گفت: سر این افراد را از تن جدا کن. من هم به گفته او سر این افراد را بریدم و جنازه آنها را داخل یک چاه انداختم. بعد از اینکه این کار تمام شد به او گفتم: میتوانم بروم؟!
او گفت: نه، هنوز کار ما تمام نشده است. او رفت و 20 تن از سادات نوجوان را آورد و گفت: سر این افراد را از تن جدا کن. من هم به گفته او سر این افراد را بریدم و آمدم.
از آن شب تا به حال بیماری اعصاب گرفتم، روانی شدم و سر به صحرا میگذارم. یابن رسول الله! با جنایاتی که من مرتکب شدم یقین دارم که خداوند متعال مرا نمیبخشد.
امام هادی (علیه السلام) فرمود: ای مرد گناهانت خیلی سنگین است، اما ناامیدی از رحمت الهی از گناه کشتن 60 تن از اولاد حضرت فاطمه زهرا خیلی سنگینتر است. خداوند متعال میفرماید:
(وَ مَنْ یقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلاَّ الضَّالُّونَ)
چه کسی جز گمراهان از رحمت پروردگارش مأیوس میشود.
سوره حجر (15): آیه 56
روزی خانمی از آمریکا زنگ زده بود و میگفت: من تا به حال هر گناهی که تصور کنید انجام دادم. آیا اگر توبه کنم خدا گناهان مرا میبخشد؟! من به او گفتم: بله، زیرا خداوند متعال میفرماید:
(إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جمیعاً)
ناامید شدن از رحمت الهی یکی از گناهان کبیرهای است که شاید کمتر گناهی در آن سطح باشد.
بنابراین بنده به همه عزیزانی که عرایض ما را میشنوند توصیه میکنم تلاش کنند خدای نکرده شیطان ایمان و تقوای آنها را به سرقت نبرد و روحیه یأس و ناامیدی از رحمت الهی و بخشش گناهان بر قلب و روح آنها سایه نیفکند.
خداوند عالم تا آخرین لحظه زندگی به ما فرصت جبران اشتباهاتمان را داده، اما توجه داشته باشید که حساب حق الناس جداست. اگر حق الناس به گردن شما هست، خداوند عالم روز قیامت با حق الناس کاری ندارد.
در روایت وارد شده بالای هر ثوابی ثواب دیگری وجود دارد، اما بالاتر از کشته شدن در راه خداوند ثوابی وجود ندارد. خداوند عالم شهدا را در ردیف انبیاء و صدیقین آورده است؛ همچنان که میفرماید:
(وَ مَنْ یطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِک مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیهِمْ مِنَ النَّبِیینَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحِینَ وَ حَسُنَ أُولئِک رَفِیقا)
و کسی که خدا و پیامبر را اطاعت کند، (در روز رستاخیز) همنشین کسانی خواهد بود که خدا نعمت خود را بر آنها تمام کرده، از پیامبران و صدیقان و شهداء و صالحان، و آنها رفیقهای خوبی هستند.
سوره نساء (4): آیه 69
شهدا قطعاً اهل بهشت هستند، اما اگر حق الناس بر گردن یک شهید باشد جلوی در بهشت میآیند و به او میگویند که تا حق الناس را پرداخت نکنی حق وارد شدن به بهشت را نداری.
شهید را جلوی در بهشت نگه میدارند، صاحبان حقوق میآیند و بخشی از بهترین اعمال او برمیدارند و به صاحبان حق پرداخت میکنند. به این ترتیب بعد از آنکه صاحبان حق از او راضی شدند این شهید وارد بهشت میشود.
دوستان نسبت به حقوق دیگران دقت بیشتری داشته باشیم. گاهی اوقات حقوقی قابل حلیت گرفتن است؛ به عنوان مثال اگر غیبت کسی را گفتید میتوانید از او تقاضا کنید که اگر غیبت او را گفتید، غیبت او را شنیدید و به او افترا زدید شما را ببخشد.
همچنین اگر این شخص پرسید که چه غیبتی گفتید و شنیدید گفتن آن شرعاً صحیح نیست، زیرا موجب ایجاد فتنه میشود و به فرموده قرآن کریم:
(وَ الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ)
فتنه (و بت پرستی) از کشتار هم بدتر است!
سوره بقره (2): آیه 191
حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرمودند: توبه کسی که غیبت کرده این است که تا آخر عمر هروقت یاد صاحب غیبت افتاد برای او طلب مغفرت کند.
در ادامه به سراغ فرمایشات امیرالمؤمنین میرویم تا ببینیم برای ماه مبارک رمضان برای ما چه فرموده است.
حدیث شریفی که معروف به خطبه شعبانیه است و رسول اکرم در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در مسجد النبی قرائت فرمودند، به نقل از حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) وارد شده است.
امام رضا (علیه السلام) روایتی از امام کاظم (علیه السلام) و ایشان از امام صادق (علیه السلام) و ایشان از امام باقر (علیه السلام) و ایشان از امام سجاد (علیه السلام) و ایشان از امام حسین (علیه السلام) و ایشان از پدر بزرگوارشان سید الوصیین امیرالمؤمنین نقل کردند.
مشاهده کنید که چقدر سند این روایت زیبا و نورانی است. به قول «احمد بن حنبل» که در مورد سند حدیث «سلسلة الذهب» میگوید: اگر کسی این سند را بر دیوانه بخواند، دیوانه از دیوانگی بهبود پیدا میکند.
این روایت که امیرالمؤمنین از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل میکند خیلی طولانی است که بنده به بعضی از فرازهای آن اشاره میکنم. در ادامه عبارتهای دیگری از امیرالمؤمنین وارد شده که به آنها اشاره میکنم.
حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نقل میکنند که پیغمبر اکرم در خطبه شعبانیه فرمودند: ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به طرف شما میآید.
«وَ أَیامُهُ أَفْضَلُ الْأَیامِ وَ لَیالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَات»
این ماه در نزد خدا با فضیلتترین ماه و ایام او بافضیلتترین ایام است، شبهای این ماه بافضیلتترین شبها و ساعات این ماه افضل ساعات است.
«دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیافَةِ اللَّهِ»
این ماه، ماهی است که خداوند عالم شما را به مهمانی خود دعوت کرده است.
حال اگر انسان بزرگی شما را به مهمانی دعوت کند، هرکسی به توانایی امکانات خودش برای شما سفره پهن میکند. خدایی که ملکوت آسمانها و زمین در نزد اوست برای انسانها چه سفرهای پهن میکنند!؟
«وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کرَامَةِ اللَّه»
خداوند عالم در این ماه کرم خود را برای شما گسترده است.
«أَنْفَاسُکمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ»
نفسهای شما در این ماه ثواب تسبیح دارد.
«وَ نَوْمُکمْ فِیهِ عِبَادَةٌ»
خواب شما عبادت است.
در این ماه دریای کرم الهی به جوش آمده است.
«وَ عَمَلُکمْ فِیهِ مَقْبُولٌ»
عمل شما در این ماه مقبول است.
«وَ دُعَاؤُکمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ»
دعای شما در این ماه مستجاب است.
«فَسَلُوا اللَّهَ رَبَّکمْ بِنِیاتٍ صَادِقَةٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ أَنْ یوَفِّقَکمْ لِصِیامِهِ وَ تِلَاوَةِ کتَابِهِ»
در این ماه از خداوند عالم به نیت پاک و قلبی پاک بخواهید تا شما را به روزه این ماه و تلاوت قرآن موفق کند.
در همین خطبه وارد شده که اگر کسی یک آیه در این ماه قرآن بخواند معادل یک ختم قرآن در دیگر ماهها ثواب میبرد.
«فَإِنَّ الشَّقِی مَنْ حُرِمَ غُفْرَانَ اللَّهِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِیمِ»
انسان شقی و بیچاره کسی است که در این ماه از مغفرت خداوند عالم محروم شود.
«وَ اذْکرُوا بِجُوعِکمْ وَ عَطَشِکمْ فِیهِ جُوعَ یوْمِ الْقِیامَةِ وَ عَطَشَهُ»
در این ماه وقتی تشنه و گرسنه شدید به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت باشید.
«وَ تَصَدَّقُوا عَلَی فُقَرَائِکمْ وَ مَسَاکینِکمْ وَقِّرُوا کبَارَکمْ»
در این ماه به فقرا انفاق کنید و به مساکین رسیدگی کنید و به بزرگان خود احترام بگذارید.
رسول گرامی اسلام فرمودند:
«الشَّیخُ فِی بِیتِهِ کالنَّبِی فی قَوْمِهِ»
پیرمرد در میان قبیله جایگاه پیغمبر در میان قوم خود را دارد.
جامع الاحادیث (الجامع الصغیر وزوائده والجامع الکبیر)، اسم المؤلف: الحافظ جلال الدین عبد الرحمن السیوطی، ج 5، ص 65، ح 13421
امیرالمؤمنین در ادامه خطبه میفرماید:
«وَ ارْحَمُوا صِغَارَکمْ وَ صِلُوا أَرْحَامَکمْ»
بر خُردسالان رحم کنید و صله ارحام نمایید.
«وَ احْفَظُوا أَلْسِنَتَکمْ»
زبان خود را از گناه حفظ کنید.
چنین نباشد که تنها در ماه مبارک رمضان از خوردن و آشامیدن حفظ کنیم. تلاش کنیم زبان ما در این ماه از گناه، دروغ، غیبت، افترا و کارهای نادرست حفظ شود. حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرمودند:
«کمْ مِنْ صَائِمٍ لَیسَ لَهُ مِنْ صِیامِهِ إِلَّا الْجُوعُ»
افرادی روزه میگیرند، اما جز گرسنگی برای آنها چیزی نمیماند.
نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 495، ح 145
ارزش روزه گرفتن این است همانطور که ما از خوردن و آشامیدن اجتناب میکنیم و مراقب هستیم روزه ما باطل نشود از گناه هم اجتناب کنیم. پیغمبر اکرم در ادامه فرمودند:
«وَ غُضُّوا عَمَّا لَا یحِلُّ النَّظَرُ إِلَیهِ أَبْصَارَکمْ»
و چشمهای خود را از آن چه نباید دید حفظ کنید.
«وَ عَمَّا لَا یحِلُّ الِاسْتِمَاعُ إِلَیهِ أَسْمَاعَکمْ»
و گوشهایتان را از آن چه نباید شنید حفظ کنید
«وَ تَحَنَّنُوا عَلَی أَیتَامِ النَّاسِ یتَحَنَّنْ عَلَی أَیتَامِکمْ»
و با یتیمان مردم مهربانی کنید، تا با یتیمان شما مهربانی شود.
«وَ تُوبُوا إِلَی اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکمْ»
و از گناهان خود به سوی خدا توبه کنید.
«وَ ارْفَعُوا إِلَیهِ أَیدِیکمْ بِالدُّعَاءِ فِی أَوْقَاتِ صَلَوَاتِکمْ فَإِنَّهَا أَفْضَلُ السَّاعَاتِ»
و دستهای خود را در اوقات نماز به دعا بلند کنید که آن هنگام بهترین ساعتها است.
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 93، ص 356، ح 25
افضل ساعات ماه مبارک رمضان زمانی است که انسان نماز میخواند. زمانی که روزهدار نماز میخواند خداوند عالم درهای رحمت خود را به روی او باز میکند. زمانی که روزهدار بعد از نماز «یا الله» میگوید خداوند عالم در جواب او لبیک میگوید.
زمانی که روزهدار حاجت میخواهد و بعد از نماز درخواست میکند خداوند عالم حاجت او را میدهد و زمانی که دعا میکند دعای او را به اجابت میرساند. دقت داشته باشید افضل ساعات ماه مبارک رمضان هنگام نماز خواندن است.
«الصلاة معراج المؤمن»
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 79، ص 303، ح 2
نمازی که نتواند معراج المؤمن باشد آن نماز نیست. اگر ما قبل از نماز و بعد از نماز حالمان تغییر نکند این نماز به درد نمیخورد. کسی که هم نماز میخواند و هم معصیت میکند، نماز او فایدهای ندارد. قرآن کریم میفرماید:
(إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکر)
نماز (انسان را) از زشتیها و منکرات باز میدارد.
سوره عنکبوت (29): آیه 45
کسی که هم نماز میخواند و هم منکرات انجام میدهد نماز او نماز نیست. به تعبیر یکی از مراجع بزرگوار زمانی که آیه شریفه:
(قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُون)
مؤمنان رستگار شدند. آنها که در نمازشان خشوع دارند.
سوره مؤمنون (23): آیات 1 و 2
را میخواند، میگفت: مؤمنین رستگار هستند و به ساحل نجات رسیدند، کسانی که در نماز خشوع دارند. به عبارت دیگر اگر انسان در نماز خشوع نداشت معلوم است ایمان در کار نیست.
زمانی که نماز میخوانیم باید اعضا و جوارح ما در برابر خداوند خاشع باشد؛ دستهای خود را به هم نزنیم، دست خود را به گوش یا بینی یا ریش و لباس خود نزنیم و ظاهر خود را حفظ کنیم.
زمانی که حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، امام سجاد (علیه السلام) یا دیگر معصومین نماز میخواندند جز اینکه باد لباسشان را تکان بدهد لباسها تکان نمیخورد. از طرف دیگر در نماز خواندن باید حضور قلب داشته باشیم، بدانیم با چه کسی سخن میگوییم.
همچنان که وقتی به خدمت یکی از مقامات میرویم و میخواهیم صحبت کنیم حواسمان جمع است و مراقب اعمال و حرکات خود هستیم؛ البته این افراد در برابر خداوند عالم اصلاً شیئی به حساب نمیآیند.
باید تلاش کنیم به هنگام نماز خواندن حواس خود را جمع کنیم. عبارات زیاد است و من نمیخواهم بیشتر از این مقدار این خطبه را توضیح دهم.
روایت دیگری از امیرالمؤمنین وارد شده است که میفرماید:
«نَوْمُ الصَّائِمِ عِبَادَةٌ وَ صَمْتُهُ تَسْبِیحٌ وَ دُعَاؤُهُ مُسْتَجَابٌ وَ عَمَلُهُ مُضَاعَف»
خواب روزهدار عبادت است، سکوت او ثواب تسبیح دارد، دعای او مستجاب است و عمل او مضاعف است.
این جمله، جمله آقاجانمان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است که قلب انسان را خنک میکند. آن بزرگوار میفرماید:
«إِنَّ لِلصَّائِمِ عِنْدَ إِفْطَارِهِ دَعْوَةً لَا تُرَد»
هر روزه دار قبل از افطار یک دعای غیر قابل رد دارد.
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 90، ص 360، ح 21
دوستان عزیز تلاش کنید قبل از افطار برای فرج امام زمان (ارواحنا له الفداه) و رفع گرفتاری دیگران دعا کنید. اگر شما برای دیگران دعا کنید، ملائکه برای شما دعا میکنند. همچنین برای رفع گرفتاری خودتان دعا کنید که بهترین زمان استجابت دعا است.
توصیه میکنم به هر قیمتی است دعای هنگام افطار را فراموش نکنید. تلاش کنید به هر قیمتی است یک دقیقه یا کمتر دعا کنیم و تا دعا نکردیم افطار نکنیم. امیرالمؤمنین در روایت دیگری میفرماید:
«إِنَّ أَوَّلَ کلِّ سَنَةٍ أَوَّلُ یوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَان»
اول هر سال اولین روز ماه رمضان است.
إقبال الأعمال، نویسنده: ابن طاووس، علی بن موسی، ج 1، ص 86، فصل فیما نذکره فی أول یوم من الشهر من الروایة بالغسل فیه
امام صادق (علیه السلام) در توضیح فرمایش امیرالمؤمنین میفرماید:
«إِذَا سَلِمَ شَهْرُ رَمَضَانَ سَلِمَتِ السَّنَةُ»
هرگاه ماه رمضان سالم باشد، همه سال سالم است.
«وَ قَالَ رَأْسُ السَّنَةِ شَهْرُ رَمَضَان»
و فرمود: سر سال، ماه رمضان است.
إقبال الأعمال، نویسنده: ابن طاووس، علی بن موسی، ج 1، ص 4، الباب الثانی فیما نذکره من الروایة أن أول السنة شهر رمضان و اختلاف القول فی الکمال و النقصان
زمانی که در ماه مبارک رمضان اعمال ما درست شد، گناه از زندگی ما رفت و مورد عنایت خداوند قرار گرفتیم تا آخر سال هم مورد عنایت خداوند هستیم.
باید تلاش کنیم اول سال تقرب ما به خداوند عالم و نزدیکی ما به اهلبیت (علیهم السلام) و مورد بخشش واقع شدن ماه مبارک رمضان باشد.
تلاش کنیم در ماه مبارک رمضان با خداوند متعال، آقاجانمان امیرالمؤمنین و سرورمان حضرت صاحب الزمان عهد و پیمان ببندیم و قول بدهیم که اگر تا به حال غیبت کردیم، دروغ گفتیم، مال حرام خوردیم و وجوهات پرداخت نکردیم دیگر مرتکب چنین اعمالی نشویم.
چه بسا افرادی که میخواهند برای خود اول سال خمسی در نظر بگیرند به این فرمایش امیرالمؤمنین توجه کنند، ماه رمضان را ابتدای سال خمسی خود قرار دهند و به حساب و کتاب زندگی خود برسند.
یکی از عزیزان که اگر نامش را ببرم همه او را میشناسند امروز نزد ما آمده بود و تمام مواد غذایی منزلش که به آن خمس تعلق میگرفت و همچنین پس انداز همسر و فرزند خود را حساب کرده بود. بنده از کار او واقعاً لذت بردم.
او مواد غذایی منزل را به مبلغ 50 هزار تومان حساب کرده بود و 20 هزار تومان بابت آن آورده بود، همچنین خمس پس انداز پسرش که نابالغ بود را حساب کرده بود و مبلغ 10 هزار تومان هم بابت آن آورده بود.
دوستان عزیز دقت کنید این مسائل شوخیبردار نیست. اگر من سال خمسی نداشته باشم و وجوهات شرعی به اموال من تعلق بگیرد مورد لعنت امام زمان خواهم بود. حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداه) فرمودند:
«لَعْنَةُ اللَّهِ وَ الْمَلائِکةِ وَ النَّاسِ أَجْمَعِینَ عَلَی مَنْ أَکلَ مِنْ مَالِنَا دِرْهَماً حَرَاما»
لعنت خداوند و ملائکه و جمیع مردم بر کسی که یک درهم از مال ما به حرام بخورد.
کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 522، ح 51
بنابراین ما هر سودی که در زندگی داشته باشیم و از هزینه یک سال ما بیشتر شود به عنوان سهم امام و سهم سادات متعلق به اهلبیت (علیهم السلام) است.
اگر وجوهات پرداخت نشود و از مالی که وجوهات آن را پرداخت نکردم لباس بخرم و با آن نماز بخوانم نماز باطل است. اگر از مالی که وجوهات آن پرداخت نشده پول آب پرداخت کنم و خود ما و خانواده با آن آب وضو گرفتیم و غسل کردیم وضو و غسل ما باطل است.
اگر به توضیح المسائل مراجعه کنید این مسائل واضح و روشن است. دوستان عزیز مسئله وجوهات شرعیه خیلی ظریف است. اگر شما هزاران برابر وجوهات شرعیه در راه خدا صدقه بدهید و کمک کنید جای آن را نخواهد گرفت.
افرادی میگویند: "ما به مسجد و بیمارستان و فقرا کمک میکنیم یا مالیات پرداخت میکنیم" دقت کنید این کارها به اندازه یک سر سوزن هم فایدهای ندارد.
افراد دیگری میگویند: "ما چیزی برای خمس دادن نداریم"؛ همین که چیزی ندارید برای خود سال مالی مشخص کنید. ابتدای ماه مبارک رمضان ببینید چقدر مواد غذایی دارید، چه مقدار پول در بانک دارید، چه تعداد لباس نو و نپوشیده دارید و یا همسرتان چقدر طلا دارد.
شرعاً به تمام این موارد وجوهات شرعی تعلق میگیرد. اگر یک سال وجوهات این اموال پرداخت کردید سال بعد دیگر به این موارد خمس تعلق نمیگیرد.
اگر حساب پس انداز شما امسال دو میلیون تومان و سال آینده دو میلیون و صد هزار تومان است، توجه کنید که بیست هزار تومان از صد هزار تومان وجوهات شرعی شماست.
این در حالی است که اگر سال خمسی ندارید و حساب و کتاب ندارید به مشکل برمیخورید. بنابراین امیرالمؤمنین میفرماید: اول سال شیعیان اول ماه مبارک رمضان است.
رسول گرامی اسلام هم در مورد ماه مبارک رمضان روایتی فرمودند که بسیار عجیب است. افرادی هستند که با فرارسیدن ماه مبارک رمضان غصه میخورند و دائماً روزشماری میکنند که چند روز تا آخر ماه مبارک رمضان باقی مانده است. پیغمبر اکرم میفرماید:
«لَوْ یعْلَمُ الْعِبَادُ مَا فِی رَمَضَانَ لَتَمَنَّتْ أَنْ یکونَ رَمَضَانُ سَنَة»
اگر مردم بدانند ماه رمضان چه فضایل و برکاتی دارد، آرزو میکردند کاش ماه رمضان یک سال بود.
فضائل الأشهر الثلاثة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: عرفانیان یزدی، غلامرضا، ص 140، ح 151
ما تنها گرسنگی و تشنگی روزه گرفتن را میبینیم، اما عنایاتی که خداوند عالم در ماه مبارک رمضان به بندگان میکند را نمیبینیم. من در خدمت شما هستم.
مجری:
استاد از شما متشکرم. ابتدای برنامه به نام نامی حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و ماه مبارک رمضان، ماه بندگی که در پیش رو داریم مزین شد.
رمزها در رمضان است خدا میداند
برتر از فهم و گمان است خدا میداند
موسم بندگی چشم و زبان و گوش است
نه همین صوم دهان است خدا میداند
بار عام و همه مهمان خداوند کریم
ماه آزادی جان است خدا میداند
«إِلَهِی وَ رَبِّی مَنْ لِی غَیرُک»
فرازی از دعای کمیل
واقعاً آن ذکر «الغوث الغوث» که در دعای زیبا و دلنشین جوشن کبیر است از الآن غلیانی در وجود ما ایجاد میکند و از الآن برای آمدن ماه مبارک رمضان و شبهای عزیز و نورانی و نازنین قدر لحظه شماری میکنیم.
انشاءالله قدر ماه مبارک رمضان و شبهای قدر را خوب بدانیم و از خداوند متعال بخواهیم توفیق درک ماه مبارک رمضان را به ما بدهد، زیرا درک ماه مبارک رمضان خیلی مهم است.
پیامبر گرامی اسلام فرمودند: اگر مردم میدانستند در ماه مبارک رمضان چه خبر است، آرزو میکردند همه سال و همه عمرشان ماه رمضان باشد.
ما خدمت آقاجانمان نبی گرامی اسلام عرضه میداریم: آقاجان ما واقعاً نمیدانیم و نمیفهمیم چه برکاتی در ماه مبارک رمضان است. فکر میکنم یکی از دعاهایی که باید در این چند روز تکرار کنیم توفیق درک ماه مبارک رمضان است.
انشاءالله خداوند متعال توفیق درک ماه رمضان را به ما عنایت کند تا این ماه را خوب درک کنیم و بفهمیم داریم وارد چه ماه عظیمی میشویم.
بخشی از پیامکهای بینندگان برنامه:
بسیاری از دوستان لطف کردند و برای ما پیام فرستادند.
خواهر بزرگوارمان خانم توکلی از سوئد از حاج آقا التماس دعا داشتند و گفتند: برای ازدواج سالم جوانان به ویژه پسرشان محمد رضا دعا کنند.
الهی آقا محمد رضا عاقبت به خیر شوند، الهی به زودی داماد شوند و شما مادر بزرگوار هرچه شما و پدرشان و خودشان میخواهند به آن برسند.
بیننده عزیزی گفتند: ما اینجا خیلی غریب هستیم.
بنده حس میکنم دوستان بیننده که در خارج از کشور هستند و در فضای پر از گناه و معصیت قرار گرفتند، اما با تمام دل و جان به دینشان چسبیدند و دینشان و اعتقاداتشان را رها نکردند و دینشان را حفظ کردند واقعاً جای تقدیر دارد.
بنده بارها گفتم این افراد فرشتههای روی زمین هستند؛ به ویژه عزیزانی که در خارج از کشور هستند، اما به شدت علاقهمند به دین و مذهب و مکتب اهلبیت (علیهم السلام) هستند و سعی میکنند آنچه دارند را با تمام وجود حفظ کنند.
از آقای باشاران از ترکیه ممنون هستم، ایشان همیشه نسبت به شبکه ما لطف دارند. انشاءالله تمام اعضای خانواده ایشان عاقبت به خیر شوند که همیشه به برنامه ما پیام میدهند.
آقا ناصر از میبد یزد از اساتید و مجریانی که در «شبکه جهانی ولایت» فعالیت میکنند خیلی تشکر کردند.
آقای مهدی زمانی بابگهری گفتند: مثل همیشه با شما هستم. ایشان پیشاپیش ماه رمضان را تبریک گفتند.
آقای عظیم وزواری از استان گلستان همیشه همراه برنامه ما هستند که از ایشان ممنونیم.
آقای علی معلمیان از مشهد مقدس خدمت اساتید و حضرت استاد سلام فرستادند و گفتند: از بینندههای همیشگی «شبکه جهانی ولایت» هستم. ایشان سؤالی پرسیدند که اگر فرصتی باقی بود سؤالشان را مطرح میکنیم.
آقای موسوی از بروجرد به صورت ویژه از استاد خواستند که برایشان دعا کنند.
آقا مهدی از مشهد مقدس سلام و درود فرستادند و گفتند: به تازگی صاحب یک دختر شدیم و میخواهیم نام او را نام دردانه اربابمان امام حسین (علیه السلام) بگذاریم.
ایشان میخواهند نام دختر خود را هم نام نازدانه ابا عبدالله الحسین رقیه بگذارند. بنده چند ماه قبل که توفیق تشرف به سوریه و دمشق داشتم، توفیق ویژه پیدا کردم داخل ضریح حضرت رقیه رفتم سرم را روی قبر گذاشتم و برایم خیلی لذتبخش و شیرین بود.
الهی به حق حضرت رقیه، رقیه خانم شما عاقبت به خیر شوند و دستهای کوچولوی حضرت رقیه دستهای کوچک رقیه خانم شما را بگیرد.
دوستان دیگری هم لطف کردند برای ما پیام فرستادند که انشاءالله در نوبتهای بعدی پیامهای شما را میخوانم.
ما منتظر دریافت پیامهای شما هستیم. ما از این جهت میگوییم که وقتی پیامهای شما را میبینیم خوشحال میشویم. شما گاهی اوقات سؤال میپرسید، گاهی اوقات تشکر میکنید و گاهی اوقات انتقاد میکنید.
ما واقعاً خوشحال میشویم وقتی میبینیم بینندگان ما با ما همراه هستند، ما را همراهی میکنند و همین باعث انرژی میشود. آقای کیا هم راههای ارتباطی را برای شما زیرنویس کردند که برای ما پیام بدهید.
استاد فضائل ماه مبارک رمضان را فرمودید و اهمیت این ماه را از نگاه و دیدگاه وجود نازنین آقاجانمان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برایمان گفتید.
یکی از ویژگیهای ماه مبارک رمضان ماه عبادت، ماه بندگی و ماه توسل به خداوند متعال و اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است.
شبکههای وهابی صهیونیستی و دشمنان اهلبیت تلاش میکنند مردم را از توسل به خداوند متعال و بیشتر از توسل به پیغمبر اکرم و اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) دور کنند.
وهابیت سعی میکنند از عباراتی استفاده کنند و عباراتی را القا کنند که اصلاً امیرالمؤمنین توسل نداشته است. استاد با توجه به اینکه ماه رمضان ماه دعا، ماه توسل و ماه گفتگو با خداوند متعال است در این زمینه هم مطالبی از منظر امیرالمؤمنین بفرمایید.
توسل امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
نکته زیبایی بود؛ اگر ما توفیق داشته باشیم اخلاق علوی را به همین موضوع منور میکنیم. شیاطین شبکههای شیطانی که واقعاً شیطان مجسم هستند و هنگامی که آیات قرآن را میخوانند؛
(أَ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْکتابِ وَ تَکفُرُونَ بِبَعْض)
آیا به بعضی از دستورات کتاب آسمانی ایمان میآورید و به بعضی کافر میشوید؟!
سوره بقره (2): آیه 85
و برمبنای هوای شیطانی خود آیات قرآن را برای مردم بیان میکنند. الحمدلله رب العالمین مردم روشن هستند. الحمدلله درک و شعور مردم اعم از شیعه و سنی در حدی است که فریب این شیاطین شبکههای شیطانی را نمیخورند.
مورد اول پاسخ بنده به این سؤال در کتاب «نهج البلاغه» است. عزیزان دقت داشته باشید در کتاب «نهج البلاغه» دکتر «صبحی الصالح» استاد معارف اسلامی در دانشکده ادبیات دانشگاه لبنان است.
ایشان کتاب «نهج البلاغه» را نوشته و بسیاری از کلمات آن را شرح داده است. خطبه 235 مربوط به زمانی است که حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) را غسل میدادند.
معلوم میشود از میان صحابه و یاران پیغمبر اکرم کسی به جز امیرالمؤمنین برای غسل پیغمبر اکرم نبودند و دنبال کارهای دیگر بودند. تنها کسی که متصدی غسل و دفن کردن پیغمبر اکرم بود، وجود نازنین امیرالمؤمنین بودند.
این در حالی است که پیغمبر اکرم تنها پیغمبرِ امیرالمؤمنین نبودند، بلکه پیغمبر امت بودند. آن بزرگوار 23 سال برای اسلام زحمت کشیدند و مردم را از بت پرستی، گمراهی، آدم کشی و دختر کشی نجات دادند.
یکی از نشانههای مظلومیت امیرالمؤمنین این است تنها کسی که غسل نبی مکرم اسلام را به عهده گرفتند امیرالمؤمنین بود. البته افراد دیگری از جمله عموی پیامبر هم با امیر المؤمنین کمک میکردند و آب میریختند، اما غسل دادن تنها بر عهده امیرالمؤمنین بود.
آن بزرگوار زمانی که نبی گرامی اسلام را غسل میدادند، فرمودند:
«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی یا رَسُولَ اللَّهِ لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِک مَا لَمْ ینْقَطِعْ بِمَوْتِ غَیرِک مِنَ النُّبُوَّةِ»
پدر و مادرم فدای شما باد ای رسول الله! با رحلت شما مصیبتی بر ما روی آورد که تا به حال در رحلت هیچ یک از انبیاء بر ما وارد نشد.
«وَ الْإِنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ خَصَّصْتَ»
نبوت و اخبار آسمانی بر ما قطع شد.
امیرالمؤمنین در ادامه میفرمایند:
«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی اذْکرْنَا عِنْدَ رَبِّک وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِک»
پدر و مادرت فدای تو باد، ما را نزد خداوند یاد کن.
نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 355، خ 235
اگر فرمایش امیرالمؤمنین توسل نیست، چه چیزی است؟! این در حالی است که فرزندان حضرت یعقوب میگویند:
(یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا)
پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه.
سوره یوسف (12): آیه 97
قوم حضرت موسی میگویند:
(لَئِنْ کشَفْتَ عَنَّا الرِّجْزَ لَنُؤْمِنَنَّ لَک)
اگر این بلا را از ما مرتفع سازی قطعاً به تو ایمان میآوریم.
سوره اعراف (7): آیه 134
اما خداوند متعال میفرماید:
(فَلَمَّا کشَفْنا عَنْهُمُ الرِّجْزَ إِلی أَجَلٍ هُمْ بالِغُوهُ إِذا هُمْ ینْکثُون)
اما هنگامی که بلا را پس از مدت معینی که به آن میرسیدند از آنها برمیداشتیم پیمان خویش را میشکستند!
سوره اعراف (7): آیه 135
حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) میفرماید:
«اذْکرْنَا عِنْدَ رَبِّک وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِک»
ما را نزد خداوند عالم یاد کنید، یادتان نرود.
اگر این فرمایش امیرالمؤمنین توسل نیست، پس چه مفهومی دارد؟! آیا حتماً در توسل باید بگویند: «یا رسول الله أنا أتوسلک إلی الله»؟!
اگر نستجیر بالله طبق ادعای شیاطین وهابی پیغمبر اکرم صدای امیرالمؤمنین را نمیشنود و نمیتواند پاسخ بدهد معنای این فرمایش «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی اذْکرْنَا عِنْدَ رَبِّک وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِک» چیست؟!
پیغمبر اکرم از دنیا رفته است و فرقی نمیکند که امیرالمؤمنین به جنازه آن بزرگوار متوسل شوند یا سر قبر آن حضرت بیایند و توسل بجویند!! اگر واقعاً انسان مرده نمیشنود این دو قضیه با هم تفاوتی ندارد.
این عبارت علاوه بر کتاب شریف «نهج البلاغه»، در کتاب «التمهید» اثر «ابن عبد البر أندلسی» متوفای 463 در صفحه 162 وارد شده است که امیرالمؤمنین فرمود:
«بأبی أنت وأمی طبت حیا وطبت میتا»
پدر و مادرم فدای شما باد، هم حیات و زندگی مبارکی داشتید و هم مرگ مبارکی داشتید.
سپس فرمودند:
«بأبی أنت وأمی اذکرنا عند ربک واجعلنا من همک»
یکی از کارهای مهم شما این باشد که ما را نزد خداوند عالم یاد کنید.
التمهید لما فی الموطأ من المعانی والأسانید، اسم المؤلف: أبو عمر یوسف بن عبد الله بن عبد آلبر النمری، دار النشر: وزارة عموم الأوقاف والشؤون الإسلامیة - المغرب - 1387، تحقیق: مصطفی بن أحمد العلوی, محمد عبد الکبیر البکری، ج 2، ص 162، باب حدیث ثامن
امیرالمؤمنین بر بدن مبارک پیغمبر اکرم میفرماید: از خداوند عالم برای ما برکت و رحمت و تفضل بخواهید و واسطه میان ما و خداوند شوید.
کتاب «مناقب» اثر «ابن شهر آشوب مازندرانی» که «ذهبی»، «ابن حجر» و دیگران در کتب رجالی خود از این کتاب به عنوان کتاب رجال شیعه نام میبرند. دقت کنید که آقای «کالکرابی» ادعا میکند که کجا امیرالمؤمنین آیه:
(وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ)
وسیلهای برای تقرب به خدا انتخاب نمائید.
سوره مائده (5): آیه 35
را توسل معنا کرده است؟! اگر تو بیسواد هستی یا از روی عناد این مطالب را برای مردم نقل نمیکنی گناه ما چیست؟! امیرالمؤمنین در مورد آیه شریفه (وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ) فرمودند:
«أَنَا وَسِیلَتُهُ وَ أَنَا وَ وُلْدِی ذُرِّیتُه»
من و فرزندانم و ذریه آنها همان وسیله هستیم.
مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، نویسنده: ابن شهر آشوب مازندرانی، محمد بن علی، ج 3، ص 75، فصل فی أنه السبیل و الصراط المستقیم و الوسیلة
خیلی واضح و روشن است که امیرالمؤمنین آیه را میخواند و بر خود تطبیق میکند. این در حالی است که «کالکرابی» آیه شریفه (وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ) را تعبیر به عمل صالح میکند.
تو غلط کردی چنین تعبیری کردی!! تو مطلب «و ابتغوا إلیه الوسیلة بالعمل الصالح» را از کجا درآوردی؟! بر فرض چندین نفر هم گفته باشند، آیا از پیغمبر اکرم روایت دارید؟! آیا از صحابه روایت دارید؟! آیا از اهلبیت (علیهم السلام) روایت دارید؟! اگر روایتی دارید به ما نشان بدهید.
مشاهده کنید بعد از اینکه گفتند «و ابتغوا إلیه الوسیلة بالعمل الصالح» بینندهای تماس گرفت و گفت: اگر مراد عمل صالح است آیه شریفه (یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا) به چه معناست؟! او گفت: این آیه را قرائت نکن و نیاور!!
«و القرآن یفسّر بعضه بعضاً»
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 29، ص 352، باب استدلّ أصحابنا علی بطلان ذلک بآی من القرآن
این ادعا همانند این است که شما ادعا کنید قرآن کریم میفرماید:
(لا تَقْرَبُوا الصَّلاة)
به نماز نزدیک نشوید.
سوره نساء (4): آیه 43
آیات قرآن کریم از ابتدا تا انتها باید کنار هم باشد تا معنا بدهد. قرآن کریم در سوره مائده آیه 35 میفرماید:
(وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ)
در سوره یوسف آیه 97 میفرماید:
(یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا)
همچنین در سوره مبارکه نساء آیه 64 میفرماید:
(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیما)
و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم میکردند (و فرمانهای خدا را زیر پا میگذاردند) به نزد تو میآمدند و از خدا طلب آمرزش میکردند و پیامبر هم برای آنها استغفار میکرد خدا را توبهپذیر و مهربان مییافتند.
سوره نساء (4): آیه 64
خداوند متعال در سوره مبارکه إسراء آیه 57 میفرماید:
(أُولئِک الَّذِینَ یدْعُونَ یبْتَغُونَ إِلی رَبِّهِمُ الْوَسِیلَةَ أَیهُمْ أَقْرَبُ وَ یرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَ یخافُونَ عَذابَهُ إِنَّ عَذابَ رَبِّک کانَ مَحْذُورا)
آنها کسانی هستند که خودشان وسیلهای (برای تقرب) به پروردگارشان میطلبند، وسیلهای هر چه نزدیکتر، و به رحمت او امیدوارند و از عذاب او میترسند چرا که همه از عذاب پروردگارت پرهیز و وحشت دارند.
سوره إسراء (17): آیه 57
طبق این آیه شریفه پیامبران و ملائکه هم نزد خداوند عالم واسطه میبرند. اگر این مطالب کنار هم قرار بگیرد مشت شما باز میشود و اجازه نمیدهید کسی آیه بخواند.
زمانی که شما خودتان آیه 35 سوره مائده را میخوانید به سراغ آیه 97 سوره یوسف، آیه 64 سوره مبارکه نساء و آیه 57 سوره إسراء نمیروید؛ زیرا میدانید که آنها دروغ بودن شما و عقیده باطلی که بر قرآن تحمیل میکنید را روشن میکند.
امیرالمؤمنین خود به صراحت میفرماید: وسیلهای که قرآن کریم در سوره مبارکه مائده اشاره کرده من هستم!! بسیاری از بزرگان اهل سنت معتقدند اگر عمل صالح باشد لازم میشود که تکرار کنیم، زیرا قرآن کریم میفرمایند:
(یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ)
ای کسانی که ایمان آوردهاید! از (مخالفت فرمان) خدا به پرهیزید.
سوره بقره (2): آیه 278
همانطور که میدانید تقوا به معنای عمل صالح است. اگر تقوا به معنای عمل صالح است پس معلوم میشود (وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ) به معنای این است که عمل صالح داشته باشید. این افراد نمیدانند که دارند به قرآن کریم توهین میکنند!!
مشاهده کنید امیرالمؤمنین میفرماید مراد از وسیله در آیه شریفه (وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ) من هستم!!
حال به کتب عزیزان اهل سنت مراجعه میکنیم. در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» اثر «حاکم نیشابوری» جلد دوم صفحه 341 وارد شده است:
«عن حذیفة أنه سمع قارئا یقرأ (یا أیها الذین آمنوا اتقوا الله وابتغوا إلیه الوسیلة)»
کسانی که ادعا میکنند: "در کجا وارد شده که وسیله در اینجا به معنای توسل به اشخاص و عمل صالح است" توجه کنند که در ادامه عبارت وارد شده است:
«قال القربة ثم قال لقد علم المحفوظون من أصحاب محمد أن بن أم عبد من أقربهم إلی الله وسیلة»
کسانی که اهل حفظ بودند از اصحاب محمد همه میدانستند عبدالله بن مسعود یکی از مقربترین وسایل است.
المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 2، ص 341، ح 3216
شما که ادعا میکنید مراد از وسیله در آیه شریفه (وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ) عمل صالح است به این عبارت دقت کنند. همچنین در عبارت دیگر وارد شده است:
«ولقد علم المحفوظون من أصحاب محمد أن بن أم عبد من أقربهم وسیلة عند الله یوم القیامة هذا حدیث صحیح علی شرط الشیخین»
المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 3، ص 356، ح 5376
از این واضحتر و روشنتر بیان کنیم؟! همچنین در کتاب «أسد الغابة» اثر «ابن اثیر جزری» روایتی در مورد خلیفه دوم وارد شده است. روایت چنین است:
«واستسقی عُمَرَ بن الخطاب بالعباس رضی الله عنهما عام الرَّمَادة لما اشتد القحط فسقاهُمُ الله تعالی به، وأخصبت الأرض»
در سالی که قحطی آمد عمر بن خطاب و صحابه به عباس عموی پیغمبر اکرم متوسل شدند و او را برای نماز استسقاء جلو انداختند.
«فقال عمر: هذا والله الوسیلة إلی الله، والمکان منه»
عمر گفت: به خدا سوگند عباس وسیله ما به سوی خداوند است.
أسد الغابة فی معرفة الصحابة، اسم المؤلف: عز الدین بن الأثیر أبی الحسن علی بن محمد الجزری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت / لبنان - 1417 هـ - 1996 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: عادل أحمد الرفاعی، ج 3، ص 166، ح 2786
امیرالمؤمنین میفرماید: «أَنَا وَسِیلَتُهُ»؛ در این روایت هم وارد شده که خلیفه دوم سوگند میخورد عباس وسیله نزد خداوند است. حال این افراد باید توضیح دهند که یا خلیفه دوم قسم دروغ خورده و یا این افراد به مردم تحویل میدهند و مطالب شیطانی القاء میکنند.
همچنین آقای «ابن حجر عسقلانی» در کتاب «فتح الباری شرح صحیح البخاری» جلد دوم صفحه 497 میگوید:
«وفیه فخطب الناس عمر فقال إن رسول الله e کان یری للعباس ما یری الولد للوالد»
عمر برای مردم خطبه خواند و گفت: همانا رسول الله جایگاه عباس بن عبدالمطلب را همانند جایگاه فرزند به پدر آورده است.
«فاقتدوا أیها الناس برسول الله e فی عمه العباس»
ای مردم به پیغمبر اکرم نسبت به عمویش عباس اقتدا کنید.
«واتخذوه وسیلة إلی الله»
عباس را وسیلهای به طرف خداوند قرار دهید.
«وفیه فما برحوا حتی سقاهم الله»
فتح الباری شرح صحیح البخاری، اسم المؤلف: أحمد بن علی بن حجر العسقلانی الشافعی، دار النشر: دار المعرفة - بیروت، تحقیق: محب الدین الخطیب، ج 2، ص 497، ح 964
حال اگر گوشهای این افراد کر است و چشمهایشان کور هست گناه ما چیست!! همچنین ایشان میگوید:
خلیفه دوم به پیغمبر اکرم متوسل نشد، بلکه به عباس متوسل شد. این مسئله بر استحباب طلب شفاعت به اهل خیر و اهلبیت النبوة دلالت میکند و این روایت دلالت بر فضیلت عباس و فضیلت تواضع عمر به عباس و حق شناسی او دارد.
همچنین آقای «محب الدین طبری» در کتاب «ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی» از قول خلیفه دوم میگوید:
«فاقتدوا أیها الناس برسول الله فی عمه العباس واتخذوه وسیلة إلی الله عز وجل»
او همچنین در مورد سند این روایت میگوید:
«حدیث حسن صحیح»
ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی، اسم المؤلف: محب الدین أحمد بن عبد الله الطبری، دار النشر: دار الکتب المصریة – مصر، ج 1، ص 199، باب ذکر إستسقاء الصحابة
حال که این افراد خود را به مسیر شیطان زدهاند و برای گمراهی مردم تلاش میکنند تکلیف ما چیست!!
مورد دوم در کتاب «کافی» جلد دوم صفحه 544 روایتی از امام صادق (علیه السلام) وارد شده است که میفرماید:
«کانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع یقُول مَنْ قَالَ هَذَا الْقَوْلَ کانَ مَعَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»
امیرالمؤمنین همواره میفرمودند: هرکسی این مطلب را بگوید همواره با محمد و آل محمد است.
در این وارد شده امیرالمؤمنین همواره این مطلب را بیان میفرمودند، زیرا «کانَ» دلیل بر استمرار است.
دوستان انشاءالله به این مطلب در ابتدای ماه رمضان دقت کنید، زیرا امیرالمؤمنین میفرماید: هرکسی این مطلب را بگوید، همواره در دنیا و آخرت با محمد و آل محمد محشور میشود.
«إِذَا قَامَ قَبْلَ أَنْ یسْتَفْتِحَ الصَّلَاةَ- اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَوَجَّهُ إِلَیک بِمُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»
زمانی که میخواهد نماز را شروع کند بگوید: خدایا با محمد و آل محمد به طرف تو توجه میکنم.
«وَ أُقَدِّمُهُمْ بَینَ یدَی صَلَاتِی»
خدایا محمد و آل محمد را در پیشاپیش نمازم قرار میدهم.
«وَ أَتَقَرَّبُ بِهِمْ إِلَیک»
خدایا به محمد و آل محمد به تو تقرب میجویم.
الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 544، ح 1
مشاهده کنید که امیرالمؤمنین نه تنها توسل نمیکنند، بلکه توسل کردن را به همگان میآموزند. اگر امیرالمؤمنین میخواستند بگویند: «اللهم انی أتوجه بدعاء محمد و آل محمد» خودشان بلد بودند و به اندازه این افراد میفهمیدند!!
همچنین این روایت از نظر سند کاملاً واضح و روشن است و در آن هیچ شک و شبههای نیست. همچنین روایات متعددی از امیرالمؤمنین از کتاب شریف «نهج البلاغه»، «مناقب»، «تمهید» و «کافی» بیان کردیم.
حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نه تنها خودشان توسل نمیکنند، بلکه دیگران را هم به توسل سفارش میکنند.
مجری:
خیلی عالی، از شما متشکرم. استاد به دلیل اینکه میخواهیم بحثمان را به جایی برسانیم سؤال دیگری در مورد مطلبی جدیدی از شما دارند.
آقای «حیدری» که شما نام زیبایی روی آن گذاشتید و به نام شهر و دیارشان او را «کالکرابی» میخوانید چندین هفته است که در شبکههای وهابی افاضاتی میکند چندین هفته است که دائماً تلاش و کوشش میکند و دوستان هم مطالب او را برایم فرستادند.
«کالکرابی» میخواهد بگوید در کتاب «صحیفه سجادیه» که یکی از یادگاران سید الساجدین امام زین العابدین (علیه السلام) است، توسلی وجود ندارد. میتوانید در این زمینه هم مطالبی برای ما بفرمایید؟!
شیوه توسل امام سجاد (علیه السلام) در صحیفه سجادیه
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
به نکته زیبایی اشاره فرمودید. چندین هفته قبل یکی از بچه شیعهها روایتی از صحیفه سجادیه بیان کرد.
ما نمیدانیم «کالکرابی» این مطالب را از کجای «صحیفه سجادیه» آورد. او کتاب «صحیفه سجادیه» که در سال 1382 به چاپ رسیده بود آورد و ادعا کرد که در این کتاب 54 دعا بیشتر نیست و اصلاً توسل در این کتاب نیست!!
ما به آقای «کالکرابی» که اسباب بازی شتر دختر خود را آورده و جلوی کامپیوتر گذاشته و افاضات شتری میفرماید سفارش میکنیم که بهتر بود به دختر خود میگفت تا در نرم افزار «مکتبه اهلبیت» جستجو کند و «صحیفه سجادیه» این نرم افزار را مطالعه کنند.
کتاب «صحیفه سجادیه» موجود در نرم افزار «مکتبه اهلبیت» موجود میباشد تألیف برادر عزیزمان جناب آقای «محمد باقر ابطحی اصفهانی» است. ایشان واقعاً یکی از مردان نیک است که عدهای ایشان را از اولیاء خداوند میدانند.
بنده کمتر شخصی را سراغ دارم که همانند ایشان که عمر خود را در راه نشر فرهنگ اهلبیت مصرف کردند، اخلاص داشته باشد. ایشان «صحیفه سجادیه» را از غربت بیرون آورد و تلاش زیادی کرد و 270 دعا برای حضرت سجاد (علیه السلام) آورد.
آقای «ابطحی» سند کتاب «صحیفه سجادیه» را مفصل آورد و از صفحه 629 تا 689 حدود 34 سند و اجازه برای کتاب «صحیفه سجادیه» از بزرگان ذکر کرده است. کار ایشان خیلی جالب است!!
ایشان همچنین نحوه رسیدن «صحیفه سجادیه» به دست مسلمانان را هم به طور مفصل ذکر کرده است.
طبق آنچه در خاطرم هست ایشان در صفحه 611 مینویسد: «صحیفه سجادیه» از طریق «یحیی بن زید» و «زید بن علی بن الحسین» و امام صادق (علیه السلام) به دست شیعیان رسیده که داستان بسیار مفصلی دارد که در فرصتی مناسبت این مطالب را بیان خواهم کرد.
بنده به عنوان نمونه به چندین مورد توسل در کتاب «صحیفه سجادیه» اشاره میکنم تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد!!
در کتاب «الصحیفة السجادیة» ناشر «مؤسسة الإمام المهدی قم المقدسة» به تحقیق «السید محمد باقر الموحد الابطحی الإصفهانی» چاپ پنجم سال 1381 مواردی از توسل وارد شده است. در صفحه 322 وارد شده است:
«رَبِّ صَلِّ عَلَی أَطَایبِ أَهْلِ بَیتِهِ الَّذِینَ اخْتَرْتَهُمْ لِأَمْرِک»
خدایا درود بفرست بر پاکترین اهلبیت پیغمبر اکرم کسانی که آنها را اولی الامر انتخاب کردی.
«وَ جَعَلْتَهُمْ خَزَنَةَ عِلْمِک، وَ حَفَظَةَ دِینِک، وَ خُلَفَاءَک فِی أَرْضِک»
کسانی که آنها را خزانهدار علمت، حافظ دینت و خلفایت در زمین قرار دادی.
امام سجاد (علیه السلام) نه تنها توسل را ثابت کردند، بلکه فرمودند که اهلبیت خلفاء الله در زمین هستند.
«وَ حُجَجَک عَلَی عِبَادِک»
کسانی که حجتهای تو هستند.
«وَ طَهَّرْتَهُمْ مِنَ الرِّجْسِ وَ الدَّنَسِ تَطْهِیراً بِإِرَادَتِک»
کسانی که به اراده تو از آلودگیها پاک هستند.
«وَ جَعَلْتَهُمُ الْوَسِیلَةَ إِلَیک»
خدایا اهلبیت پیغمبر اکرم را وسیلهای به سوی خودت قرار دادی.
الصحیفة السجادیة، نویسنده: الإمام زین العابدین (ع)، ص 322، ح 147
همچنین در کتاب «صحیفه سجادیه کامله» به نشر «مؤسسه إعلمی بیروت» که با مقدمهای جامع و مطالعه کردنی از «شهید صدر» وارد شده قسم دیگری از توسل بیان شده است.
واقعاً اگر انسان ده مرتبه هم مقدمه «شهید صدر» را مطالعه کند، برای یازدهمین بار از مطالعه آن لذت میبرد. در «صحیفه سجادیه کامله» صفحه 213 وارد شده است:
«جَعَلْتَهُمُ الْوَسِیلَةَ إِلَیک»
بنده یک مرتبه «صحیفه سجادیه» چاپ ایران و یک مرتبه چاپ بیروت نشان دادم تا وهابیت ادعا نکنند که آنها در «صحیفه سجادیه» چاپ ایران دخل و تصرف کردند.
همچنین امام سجاد (علیه السلام) در کتاب «صحیفه سجادیه» همین چاپ صفحه 89 میفرماید:
«وَ أَتَوَجَّهُ إِلَیک وَ أَتَوَسَّلُ إِلَیک وَ أَسْتَشْفِعُ إِلَیک بِنَبِیک نَبِی الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ تَسْلِیما»
خدایا به تو توجه میکنم، به تو متوسل میشوم و پیغمبرت حضرت محمد را نزد تو شفیع میآورم.
همچنین در ادامه وارد شده است که به حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، امام حسن، امام حسین، امام سجاد، امام باقر، امام صادق، امام کاظم، امام رضا، امام جواد، امام هادی، امام عسکری و؛
«وَ بِحَقِّ خَلَفِ الْأَئِمَّةِ الْمَاضِین»
امام سجاد (علیه السلام) تمام اعتقادات از ابتدا تا انتها را مطرح میکنند. فرمایش آن بزرگوار نه تنها توسل است، بلکه اثبات امامت دوازده امام هست. امام سجاد در ادامه توسل میفرماید:
«یا مُحَمَّدُ یا أَبَا الْقَاسِمَاه»
در حقیقت توسل امام سجاد بالاتر از توسل است.
مجری:
این فرمایش امام سجاد در جواب این اشکال که چرا «یا علی» میگویید.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
بله؛ امام سجاد در ادامه میفرماید:
«یا مُحَمَّدُ یا أَبَا الْقَاسِمَاه بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی إِلَی اللَّهِ أَتَشَفَّعُ بِک وَ بِالْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِک وَ بِعَلِی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ وَ عَلِی بْنِ الْحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ وَ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ وَ عَلِی بْنِ مُوسَی وَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَ عَلِی بْنَ مُحَمَّدٍ وَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِی وَ الْخَلَفِ الْقَائِمِ الْمُنْتَظَر»
عرض کردم که مرحوم آقای «ابطحی» 34 سند برای این توسل ذکر میکند که تمام آنها را هم مستدل و مستند خوانده است. امام سجاد (علیه السلام) میفرماید:
«اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَوَلَّی وَلِیهُمْ وَ أَتَبَرَّأُ إِلَیک مِنْ عَدُوِّهِمْ وَ أَتَقَرَّبُ إِلَیک بِحُبِّهِمْ وَ مُوَالاتِهِمْ وَ طَاعَتِهِمْ»
پروردگارا! همانا من دوستدار و دوست آنان هستم و به وسیله تو از دشمن آنان بیزاری میجویم و به سبب محبت، دوستی، علاقه و اطاعت آنان به سوی تو نزدیکی میجویم.
الصحیفة السجادیة، نویسنده: الإمام زین العابدین (ع)، ص 89، ح 42
مشاهده کنید در توسل امام سجاد (علیه السلام) استغاثه و توسل به حب و موالات هم وجود دارد. از این واضحتر و روشنتر بیان کنیم؟!
همچنین در کتاب «صحیفه سجادیه کامله» در دعای استغفار وارد شده است:
«فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»
امام سجاد در ادامه میفرماید:
«إِنَّا نَتَوَسَّلُ إِلَیک بِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ رَسُولِک وَ بِعَلِی وَصِیهِ وَ فَاطِمَةَ ابْنَتِهِ وَ بِالْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ وَ عَلِی وَ مُحَمَّدٍ وَ جَعْفَرٍ وَ مُوسَی وَ عَلِی وَ مُحَمَّدٍ وَ عَلِی وَ الْحَسَنِ وَ الْحُجَّةِ عَلَیهِمُ السَّلَامُ أَهْلِ بَیتِ الرَّحْمَة»
همچنین در کتاب «صحیفه سجادیه» صفحه 205 وارد شده است:
«فَإِنِّی بِمُحَمَّدٍ وَ عَلِی وَ أَوْصِیائِهِمَا إِلَیک أَتَوَسَّل وَ عَلَیک أَتَوَکلُ وَ لَک أَسْأَلُ یا مُجِیبَ الْمُضْطَرِّینَ یا مَلْجَأَ الْهَارِبِین»
خدایا من با توسل به حضرت محمد و علی و جانشینان آن دو به درگاهت روی آورده و بر تو توکل نمودم و از تو درخواست کردم، ای اجابتکنندهٔ بیچارگان، ای پناهگاه گریختگان.
الصحیفة السجادیة، نویسنده: الإمام زین العابدین (ع)، ص 205، ح 114
توسل امام سجاد (علیه السلام) در کتاب «صحیفه سجادیه» یک مورد یا دو مورد نیست. مورد آخر را عرض میکنم، زیرا فکر میکنم در آنکه اگر کسی هست یک حرف بس است!!
در کتاب «صحیفه سجادیه» صفحه 554 وارد شده است:
«اللَّهُمَّ إِنِّی بِذِمَّةِ الْإِسْلَامِ أَتَوَسَّلُ إِلَیک وَ بِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَیک وَ بِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَی صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَیک»
الصحیفة السجادیة، نویسنده: الإمام زین العابدین (ع)، ص 554، ح 244
امام سجاد (علیه السلام) با چه بیانی توسل را به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)، ائمه هدی (علیهم السلام)، حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و حضرت مهدی (ارواحنا له الفداه) بیان کند که ما بفهمیم!!
(خَتَمَ اللَّهُ عَلی قُلُوبِهِمْ وَ عَلی سَمْعِهِمْ وَ عَلی أَبْصارِهِمْ غِشاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظِیم)
خدا بر دلها و گوشهای آنان مهر نهاده، و بر چشمهای آنها پرده افکنده شده، و عذاب بزرگی در انتظار آنها است.
سوره بقره (2): آیه 7
زمانی که انسان ادعاهای این افراد را میشنود، احساس میکند «ابولهب» و «ابوجهل» از قبر زنده شده، آمده و به شریعت اسلام تحکم میکند. این افراد میخواهند عقاید باطل «ابوجهلی» را بر قرآن و سنت پیغمبر اکرم تحمیل کنند.
اگر آقایان با این نگاه برنامههای کارشناسان وهابی را ببینند، احساس میکنند که «ابوجهل مجسم» و «ابولهب مجسم» است و آمده تا نحوه تحمیل کردن عقاید خودش را بیان میکند!!
این در حالی است که اگر کسی با این شبکهها تماس میگیرد و آیه یا روایتی میخواند سریع میگویند: "شارلاتان بازی را کنار بگذارید!!"
زمانی که انسان حرفهای این افراد را میشنود یاد «فرعون» میافتد که به مردم هشدار داد: "حضرت موسی میخواهد شما را از دین بیرون کند."
کارشناسان وهابی افرادی که در برابر آنها آیهای از قرآن کریم میخوانند یا روایتی مطرح کنند توهین میکنند و شروع به ناسزاگویی میکنند. من در خدمت شما هستم.
مجری:
استاد از لطف و عنایت شما خیلی تشکر میکنم. بسیاری از دوستان هم همانند همیشه برای ما پیام میفرستند. برخی از دوستان مخاطبین تازه «شبکه جهانی ولایت» هستند.
بخشی از پیامکهای بینندگان برنامه:
آقای دلشادی از تبریز از شما ممنونم.
از آقای غلامعلی ستوده از زابل تشکر فراوان دارم.
آقای مهدی از تاجیکستان برای ما پیام فرستادند.
بیننده عزیزی با شماره (1474...0913) گفتند: "شما حرف ندارید، بهترین هستید. بهترین اوقات زندگی من زمانی است که یکی از برنامههای شما را میبینم.
به لطف برنامههای مستند، مستدل و محکم شما هم آگاهی من از دین بالا رفته و هم در مجالس دورهمی و خانوادگی حرفی برای گفتن دارم که گوش و چشمها به سمت من برمیگردد و به آگاهی آنها اضافه میشود."
ایشان التماس دعا داشتند و گفتند: استاد به صورت ویژه برایشان دعا کنند.
بیننده عزیزی به نام بابک پیام فرستادند و تشکر کردند.
آقا رضا از تهران گفتند: عایشه هم به مردم توصیه کرده کنار قبر پیغمبر بروند و به ایشان متوسل شوند تا باران ببارد.
این هم نکتهای بود که ایشان به آن اشاره کردند. از توجه و عنایت همه شما دوستان خوب بیننده متشکرم. ظاهراً دوستان گفتند فرصت نیست، انشاءالله استاد برای همه ما و همه دوستان بیننده «شبکه جهانی ولایت» دعا کنند.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
خدایا تو را قسم میدهیم به آبروی محمد و آل محمد فرج مولای ما امام زمان نزدیک بگردان. خدایا ما را از یاران خاص، سربازان فداکار، مخلصین و شهدای رکابش قرار بده.
خدایا به حق حضرت محمد و آل محمد از جمیع گرفتاران مخصوصاً عزیزان ما در عراق، سوریه، یمن، بحرین و هرکجای عالم گرفتارند رفع گرفتاری بنما.
خدایا شر اشرار به ویژه شر وهابیت تکفیری را از سر مسلمانان و بشریت کوتاه و قطع بگردان. خدایا شر وهابیت تکفیری را به خودشان برگردان و اگر قابل هدایت نیستند مفتضح و رسوا و نابودشان بگردان.
خدایا تمام حامیان وهابیت و کمک کنندگان به شبکههای وهابی اگر قابل هدایت هستند هدایت کن و اگر قابل هدایت نیستند مفتضح و رسوا و نابودشان بگردان.
خدایا به حق محمد و آل محمد حوائج ما، حوائج دست اندرکاران «شبکه جهانی ولایت»، حوائج بینندگان عزیز مخصوصاً عزیزان ولایت یاور برآورده نما. خدایا دعاهای ما را به اجابت برسان.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
مجری:
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
برنامه امشب ما هم به پایان رسید. امشب آخرین شب جمعه ماه شعبان و فردا هم آخرین جمعه ماه شعبان المعظم است؛ برای ظهور و فرج مولایمان، آقایمان و نور چشممان حضرت ولی عصر (ارواحنا و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه) دعا کنیم.
آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست
هرکجا هست خدایا به سلامت دارش
اللهم عجل لولیک الفرج والعافیة والنصر وجعلنا من خیر اعوانه وانصاره و المستشهدین بین یدیه
یا علی مدد