نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
فهرست نظرات

از تاريخ: تا تاریخ: عبارت موردنظر: محل جستجو:

شماره صفحه از 2830  »
1
کد مطلب: 6327 - عنوان: حضرت مهدي عج در كتب اهل سنت
نام و نام خانوادگی: هادی - تاریخ انتشار: ٠١:٥٣ - ٠١ ارديبهشت ١٣٩٨
پاسخ به نظر شماره 60518
دوست گرامي؛ تحقيق کنيد هرکدام را حق يافتيد همان را انتخاب کنيد. شيعه يا سني بودن شما نفعي به حال شيعيان يا سنيان ندارد نفع آن به خودتان بر مي گردد. با خودتان است که دست به دامان خداوند باشید یا متوسل بر غیرخدا مشرک و قبرپرست!
2
کد مطلب: 10358 - عنوان: زیارت امام حسین علیه السلام در سیره معصومان علیهم السلام
نام و نام خانوادگی: مرتضی - تاریخ انتشار: ١٧:١٥ - ٣١ فروردين ١٣٩٨
آیا حضرت زهرا سلام الله علیها هر شب جمعه به زیارت سید الشهداء علیه السلام می‌رود؟
پاسخ:
با سلام
قبر سید الشهداء در شب‌های جمعه زائران خاصی دارد، زائران ویژه زیارت مرقد مبارک امام حسین علیه السلام عبارت‌اند از:
1. خدای تعالی
یکی از زائران قبر امام حسین علیه السلام در شب جمعه خداوند متعال است. امام صادق علیه السلام در این زمینه می‌فرماید: «خداوند متعال در هر شب‏ جمعه‏ با فرشتگان و انبیاء و اوصیاء به زمین هبوط کرده و او را زیارت می‌کنند». سپس صفوان پرسید: فدایت شوم پس، هر شب‏ جمعه‏ قبر آن‌حضرت را زیارت‏ کرده تا بدین وسیله زیارت پروردگار را نیز کرده باشیم؟ حضرت فرمودند: «بلی».
ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات‏، ص 113، نجف اشرف، دار المرتضویة، چاپ اول، 1356ش‏.

2. پیامبران الهی و جانشینان آنان
تمام پیامبران الهی و جانشینان آنان که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و جانشینان او برترین آنانند، از زائران حسین علیه السلام می‌باشند.
کامل الزیارات، ص 113

امام صادق علیه السلام ‏در این زمینه فرمودند: «پیغمبرى در آسمان‌ها و زمین نیست مگر آن‌که از خداوند می‌خواهد تا به او اجازه دهد که به زیارت حسین بن على علیه السلام بشتابد».
کامل الزیارات، ص 111

اما در خصوص «حضور حضرت زهرا سلام الله علیها کنار قبر امام حسین علیه السلام در شب جمعه» روایتی ویژه نیافتیم؛ اما روایاتی وجود دارد که می‌توان از آن چنین برداشت کرد که حضرت فاطمه سلام الله علیها همواره در کنار مرقد فرزندشان حاضر شده و به زائرانشان نظر ویژه دارد:
امام [باقر یا صادق علیهما السلام فرمود: «اى زُراره! هیچ زن باایمانى در دنیا نیست، جز آن‌که بر او واجب است که فاطمه که درود خدا بر او باد را در زیارت حسین علیه السلام، همراهى کند».
الأصول الستة عشر، ص 123، قم، دار الشبستری للمطبوعات‏، چاپ اول‏، 1363ش.

از امام ششم علیه السلام نقل است: «فاطمه سلام الله علیها، دختر محمّد صلی الله علیه و آله در کنار زائران قبر فرزندش حسین علیه السلام حضور یافته و برای آنان طلب آمرزش می‌نماید».
کامل الزیارات، ص 118

موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

3
کد مطلب: 4910 - عنوان: حديث « هر كه بميرد و امام زمانش را نشناسد ، همانند مردن زمان جاهليت مرده است » از كيست ؟
نام و نام خانوادگی: سید - تاریخ انتشار: ٠٨:٢٣ - ٣١ فروردين ١٣٩٨
پاسخ به نظر شماره 18928
سلام علیکم
برادر خیلی جواب آبکی و ضعیفی دادید.
4
کد مطلب: 4949 - عنوان: آيا آيات ابلاغ و اكمال در غدير خم و امامت حضرت علي (ع) نازل شده است؟
نام و نام خانوادگی: سلامات - تاریخ انتشار: ١٨:١٦ - ٣٠ فروردين ١٣٩٨
دو نکته خدمت عزیز بنویسم. اگر حکم الهی نازل شود و اعلام گردد و لی عده یا سعی به انحراف و کتمان حکم جامع و قرآ، در مورد آآنها چیست؟ حکم ولایت نازل شده.يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ ۖ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ و اما کسانی که سعی در کتمان حکم الهینازل شده می کنند. إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ مَا أَنْزَلْنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَالْهُدَىٰ مِنْ بَعْدِ مَا بَيَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِي الْكِتَابِ ۙ أُولَٰئِكَ يَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَيَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ
5
کد مطلب: 4987 - عنوان: آيا آيه «بقية الله خير لكم ان كنتم مؤمنين» در باره امام زمان (عج) نازل شده است؟
نام و نام خانوادگی: مجتبی - تاریخ انتشار: ١١:١٣ - ٢٨ فروردين ١٣٩٨
سلام و عرض خداقوت یک سوال داشتم و اینکه با توجه به حتمی بودن وقوع یک سری از علائم ظهور مولا امام زمان آیا میشود ظهور آنی صورت گیرد به عنوان مثال همین فردا صبح . اگر جواب مثبت است پس وقوع این حوادث و علائم چگونه می باشد؟
پاسخ:
با سلام
وقتی می گوییم علائم حتمی ظهور این معنا را می دهد که تا این علائم اتفاق نیوفتد ظهور محقق نمی شود؛ پس طبق روایات حتما اول این علائم رخ خواهد داد و بعد ظهور محقق می شود.
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

6
کد مطلب: 6254 - عنوان: كرامات عمر بن خطاب در كتب اهل سنت
نام و نام خانوادگی: یا مهدی - تاریخ انتشار: ٠٢:٣١ - ٢٨ فروردين ١٣٩٨
پاسخ به نظر شماره 74833
واقعا تا اینقدر!
خواهرم اینها را از جنبه فضائل عمر!!! در سایت نیاورده اند بلکه
تک تک این روایات جعلی است و سندهایش با علم رجال تضعیف میشود و شیعه هیچ کدام این روایات را قبول ندارد
ما با سند صحیح از کتب اهل سنت فضائلی برتر از اینها به رسول الله امیرالمومنین و ائمه نسبت میدهیم اما وهابیها این فضائل را حتی اگر از صحیح بخاری صحیح مسلم و کتب دیگر اهل سنت باشد رد وتمسخر میکنند.
اینها از باب قاعده الزام آورده شده آقای ابوالقاسمی هم در متاظرات با وهابیهای عربستان به این روایات سنیها استناد کردند.
اما شیعه معتقد است در زمان معاویه و پس از او چون فضائل بسیاری از این دست برای امیرالمونین وجود داشت و روایت میشد آنها تصمیم به نابودی احادیث و کشتن راویان و جعل چنین روایاتی و نسبت دادن چنین فضائلی به ابوبکر و عمر و عثمان و به تبع معاویه و ... گرفتند.
پس شیعه و سایت ولی عصر معتقد است تمام این روایات جعلی و دروغ است.
7
کد مطلب: 12473 - عنوان: کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد داعش در سامرا
نام و نام خانوادگی: الله یارروشنی - تاریخ انتشار: ٠٠:٢١ - ١٩ فروردين ١٣٩٨
برنامه بسیارعالی وپسندیده است دست شما درد نکنه لطف کنید فعال کنید

8
کد مطلب: 5009 - عنوان: آيا عمر بن الخطاب ، به حضرت زهرا سلام الله عليها جسارت كرده است ؟
نام و نام خانوادگی: محمد - تاریخ انتشار: ١١:٣١ - ١٧ فروردين ١٣٩٨
پاسخ به نظر شماره 74291
سلام

اين عزيزي كه اشاره كردن به آيه شريف اهدنا الصراط المستقيم بسيار زيبا اشاره كرده اند به نظر اين حقير اگر واقعا دنبال حقيقت و صراط مستقيم هستيد منصفانه تحقيق كنيد ( خداوند راه مستقيم را و اهل آن را شرح داده است ) چرا كه خداوند در قرآن كريم ميفرمايند : اهدنا الصراط المستقيم صراط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم و الضالين .

عزيزي كه ميگويي شيعه گرايش سياسي هست براي رسيدن به جواب ، نه تنها جوابهاي كاملي درباره حق بودن شيعه در كتب اهل سنت و شيعه هستند بلكه اگر آنها را قبول نداريد پيشنهاد ميكنم قرآن را با دقت بخوانيد و بر اساس فرموده خدا در آيات آن ، تفكر-تدبر و تعقل فرماييد مطمئن باشيد اگر به دنبال حقيقت باشيد با همين آيات هم قطعا به صراط مستقيم خواهيد رسيد

پيشنهاد ميكنم با دقت بيشتري قرآن را بخوانيد ( و بر اساس دستور خدا طبق آيات الهي ) در قرآن تفكر تعقل و تدبر كنيد
9
کد مطلب: 4984 - عنوان: حضرت مهدي (عج) چه شباهت هاي با ذوالقرنين دارد ؟
نام و نام خانوادگی: سعید سرودلیر - تاریخ انتشار: ٢٢:٤٣ - ١٤ فروردين ١٣٩٨
با سلام، در طول تاریخ بین اولیای خدا ازدواج خواهر و برادر مجاز نبوده اما این کار در خانواده سلطنتی هخامنشی از جمله فرزندان کوروش بر طبق سنت اکثر شاهان قدیم انجام شده، و این که چون ذوالقرنین در قرآن کریم به عنوان اولیای خدا یاد شده نشان دهنده عدم تطابق کوروش با ذوالقرنین می باشد.
10
کد مطلب: 5249 - عنوان: آيا روايت : « قد حلي أبوبكر الصديق سيفه » از قول امام باقر عليه السلام صحت دارد ؟
نام و نام خانوادگی: احمد - تاریخ انتشار: ١٩:٠٩ - ٠٩ فروردين ١٣٩٨
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل علي محمد وآله الطاهرين
باسلام وعرض خسته نباشيد خدمت اساتيد محترم

در خصوص روايت وارده در كتاب سير اعلام النبلاء ووجود شخصي در سند روايت بنام محمد بن علي بن حبيش خدمت اساتيد محترم عرض كنم كه بنده در برنامه ي جوامع الكلم نام این راوی رو سرچ زدم و مشخص شد که این راوی توثیق داره وچهار نفر از علمای اهل سنت اون رو توثیق کردن .
نام کاملش هم محمد بن علی بن حبیش بن احمد بن عیسی بن خاقان هست که البته برای اطمینان بیشتر در قسمت شیوخ هم چک کردم و دیدم که ابراهیم بن شریک در قسمت شیوخش هست .
هرچند که این روایت سنی هست وبرای ما پشیزی ارزش نداره .
با تشکر
پاسخ:
با سلام
نرم افزار جوامع الکلم برای رجال اهل سنت است و این روایتی که در این مقاله مورد بررسی واقع شده است از کتاب شیعی نقل شده است؛ لذا باید در رجال شیعه مورد بحث واقع شود که در رجال شیعه همان طوری که در مقاله آمده است شخصیتی مجهول است.
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

11
کد مطلب: 6330 - عنوان: استغاثه عبد الله بن عمر از رسول خدا (ص) بعد از وفات آن حضرت
نام و نام خانوادگی: ریکا - تاریخ انتشار: ١١:٢١ - ٠٩ فروردين ١٣٩٨
سلام من چند روز پیش یه سوالی رو زیر همین مقاله پرسیده بودم اما جواب ندادین....برای همین دوباره مطرح می کنم.
1- با توجه به اینکه برخی از علمای اهل سنت برای این روایت گفتند که ما جواز استغاثه رو نتیجه نمی گیریم مثل نووی و....(هر چند از متن روایت خود استغاثه هست) می خوام بدونم ایا علمایی از اهل سنت هستند که جواز استغاثه رو نتیجه بگیرند؟؟؟

2- تو اواخر مقاله گفته شده که بعضی از این روایت نتیجه گرفتند :وأيضا دل الأثر علي تخصيص الخدر فأين دليلك علي إطلاقه و ... می خواستم سند این موارد رو بدونم ...آیا تو کتابی اومده؟؟
پاسخ:
با سلام
آقاي سبکي در کتاب شفاء السقام في زياره خير الانام ، تأليف تقي الدين علي بن عبد الکافي بن علي سبکي شافعي ، متوفاي 756 هـ ، صفحه 357 :
اعلم انه يجوز ويحسن التوسل والاستغاثة والتشفع بالنبي (ص) الي ربه سبحانه و تعالي ، جواز ذلك وحسنه من الامور المعلومة لكل ذي دين ، المعروفة من فعل الانبياء والمرسلين وسير السلف الصالحين والعلماء والعوام من المسلمين ولم ينكر احد ذلك من اهل الاديان ولاسمع به في زمن من الازمان حتي جاء ابن تيمية فتكلم في ذلك بكلام يلبس فيه علي الضعفاء الاغمار ، وابتدع ما لم يسبق اليه في سائر الاعصار ...
بدان که جايز و خوب است توسل (پيامبر را واسطه قرار دادن ) و استغاثه ( مستقيما از حضرت کمک خواستن ، يا رسول الله اغثني ) و رسول خدا (صلي الله عليه و آله) را شفيع قرار دادن .
جايز بودن و خوب بودن توسل و استغاثه ، از امور قطعي است براي هر کسي که دين دارد . توسل و استغاثه از کارهايي بوده که انبيا و پيامبران انجام مي دادند .
سيره سلف صالح ، علماء و عوام مسلمانان همين بوده . هيچ کدام از اهل اديان آن را انکار نکرده و در هيچ وقت انکاري در اين رابطه به گوش کسي نرسيده تا اين که ابن تيميه آمد و بر عده انسان هاي ضعيف و بي عقل تلبيس کرده و بدعت هايي را به جاي گذاشته که در ديگر زمان ها سابقه نداشت .
اين که ابن تيميه توسل و استغاثه را انکار مي کند ، گفتاري است که هيچ عالمي قبل از ابن تيميه نگفته و اين سخن ابن تيميه ، اختلافي بين مسلمانان و شکافي در اسلام ايجاد کرد .
سبکي شافعي ، تقي الدين علي بن عبد الکافي بن علي ، شفاء السقام في زياره خير الانام ، متوفاي 756 هـ ، ص 357

آقاي سمهودي در کتاب وفاء الوفاء باخبار دار المصطفي ، جلد 5 ، با تحقيق دکتر قاسم سامرايي ، چاپ مؤسسه الفرقان مکه مکرمه و مدينه منوره :
اعلم ان الاستغاثة والتشفع بالنبي (ص) وبجاهه وبركته الي ربه تعالي من فعل الانبياء والمرسلين وسير السلف الصالحين ، واقع في كل حال قبل خلقه (ص) وبعد خلقه في حيات النبوية ومدة البرزخ وعرصات القيامة .
بدان استغاثه (مستقيم کمک خواستن از رسول خدا (صلي الله عليه و آله) اي رسول خدا به فريادم برس ) و طلب شفاعت از رسول خدا (صلي الله عليه و آله)‌ و مقام و برکت آن حضرت ، از کارهاي انبياء و پيامبران و سيره سلف صالح ، در هر حالي چه قبل از خلقت ، چه بعد از خلقت ، در حيات در برزخ و در قيامت بوده است
سمهودي ، وفاء الوفاء باخبار المصطفي ، با تحقيق دکتر قاسم سامرايي ، چاپ مؤ سسه الفرقان ، ج 5

در کتاب المواهب اللدنيه من منح المحمديه ، تأليف آقاي احمد بن محمد قسطلاني ( از علماي بزرگ اهل سنت و از شارحين صحيح بخاري ) جلد 4 ، با تحقيق صالح احمد الشامي ، صفحه 593 :
وينبغي للزائر ان يكثر من الدعاء والتضرع والاستغاثة والتشفع والتوسل به (ص) ...
وقد يتوسل بصاحب الجاه الي من هو اعلي منه ثم ان كلا من الاستغاثة والتوسل والتشفع والتوجه بالنبي (ص) ... واقع في كل حال ، قبل خلقه وبعد خلقه ، في مدة حياته في الدنيا وبعد موته في مدة البرزخ وبعد البعث في عرصات القيامة .
سزاوار است که زائر دعا و تضرع و استغاثه و تشفع و توسل به رسول خدا (صلي الله عليه و آله) داشته باشند ...
استغاثه و توسل و تشفع و توجه به رسول خدا (صلي الله عليه و آله)‌ همان طور که در کتاب تحقيق النصره و مصباح الظلام نقل شده ، در هر حالي بوده چه قبل از خلقت و چه بعد از خلقت آن حضرت . در زمان حيات دنيوي و بعد از مگر در زمان برزخ و در قيامت .

آقاي ابن الحاج از علماي مالکي ، متوفاي 737 هـ نقل مي کند :
... فمن توسل به أو استغاث به أو طلب حوائجه منه فلا يرد ولا يخيب لما شهدت به المعاينة والآثار ...
هر کس به پيامبر (صلي الله عليه و آله) توسل کند يا به آن حضرت استغاثه کند يا اين که حوائج خود را از پيامبر (صلي الله عليه و آله) بخواهد ، حاجت او رد شدني نيست و نااميد نمي شود . من خودم شاهد بودم مواردي را که از حضرت حاجت خواستند و حاجت خود را هم گرفتند .
الفاسي العبدري (ابن الحاج ) ، ابو عبد الله محمد بن محمد ، المدخل ، ج 1 ، چاپ مکتبه دار التراث قاهره ، ص 285

در کتاب تاريخ دمشق آمده محمد بن منکدر از علماي بزرگ اهل سنت هميشه کنار مسجد النبي (صلي الله عليه و آله) مي آمد :
قال : ويأت في المسجد متلوذا بقبر رسول الله (ص) مرة ، وبمنبره مرة ، حتى كاد يصبح ، فإذا شخص في السواد يقول له : دونكها يا محمد قال : فمد يده ، فإذا صرة فيها ثمانون دينارا قال : وغدا عليه الرجل ، فدفعها إليه ...
مشکلي داشت و به قبر رسول خدا (صلي الله عليه و آله) پناهنده مي شد و به ايشان توسل مي کرد و مي گفت : يا محمد! . دستش را سمت ضريح مطهر دراز کرد و کيسه اي گرفت که در آن 80 دينار بود .
ابي القاسم علي بن الحسن ابن هبه الله بن عبد الله شافعي ، تاريخ مدينه دمشق ، ج 56 . ص 61

آقای «نبهانی» در کتاب «شواهد الحق فی الاستغاثة بسید الخلق» که کتابی در مورد استغاثه است می‌گوید:
«الاستغاثة به صلی الله علیه وسلم من الأمور المعلومة من الدین بالضرورة عند جمیع العلماء والعوام من أهل الإسلام»
استغاثه به پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) از مباحث ضروری دینی نزد جمیع علماء و عوام از اهل اسلام است.
او سپس می‌نویسد:
«وابن حجر فی [الجوهر المنظم] بکفر المانعین لذلک»
ابن حجر در کتاب الجوهر المنظم فتوا به کفر کسانی صادر کرده که مانع استغاثه پیغمبر اکرم شوند.
شواهد الحق فی الاستغاثة بسید الخلق، المؤلف یوسف بن إسماعیل النبهانی، ص143

آقای «ابن صلاح» در کتاب «فتاوی و مسائل ابن صلاح» می‌گوید:
«وإجابات المتوسلین بِهِ فِی حوائجهم ومغوثاتهم عقیب توسلهم بِهِ فِی شدائدهم براهین لَهُ صلی الله عَلَیهِ وَسلم قواطع ومعجزات لَهُ سواطع وَلَا یعدها عد وَلَا یحصرها حد أعاذنا الله من الزیغ عَن مِلَّته»
برای اینکه نبی گرامی اسلام حاجت کسانی که به ایشان متوسل می‌شود و کسانی که در گرفتاری‌ها استغاثه می‌کنند را می‌دهد برهان و ادله قاطع داریم. مردم به قدری از این استغاثه‌ها و از این توسلات حاجت گرفته‌اند که همه از معجزات روشن نبی مکرم اسلام است. هیچ کسی نمی‌تواند این معجزات پیغمبر در توسلات و استغاثه‌ها را بشمارد و کسی هم نمی‌تواند عددش را معین کند. خدا ما را پناه بدهد از این که از ملت پیغمبر گمراه شویم.
فتاوی ابن الصلاح، المؤلف: عثمان بن عبد الرحمن، أبو عمرو، تقی الدین المعروف بابن الصلاح (المتوفی: 643 هـ)، المحقق: د. موفق عبد الله عبد القادر، الناشر: مکتبة العلوم والحکم, عالم الکتب – بیروت، الطبعة: الأولی، 1407، ج 1، ص 210، باب القسم الثالث
برای دیدن موارد بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=11545
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

12
کد مطلب: 12391 - عنوان: آیه مباهله
نام و نام خانوادگی: حسین - تاریخ انتشار: ١٤:١٤ - ٠٧ فروردين ١٣٩٨
سلام
ابن تیمیه و دهلوی شبهه ی مهمی در رابطه با معنای نفس در آیه ی مباهله مطرح کرده اند که متأسفانه پاسخ مناسبی برایش نیافتم.
پاسخ شما چیست؟


شبهه ی ابن تیمیه:
مى گوييم: قبول نداريم كه براى معناى نفس وجهى جز مساوات وجود نداشته باشد، بلكه دليلى بر اين ادعا وجود ندارد و حمل آن بر اين معنا ممتنع است، زيرا احدى با رسول خدا صلّى الله عليه وآله وسلّم مساوى نيست، نه على ]عليه السلام[ و نه غير او.
علاوه بر موارد بالا، اين لفظ در لغت عرب نيز اقتضاى مساوات ندارد. خداى تعالى در داستان اِفك مى فرمايد: (لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا وَقالُوا هذا إِفْكٌ مُبينٌ); چرا هنگامى كه آن ]تهمت بزرگ[ را شنيديد، مردان و زنان مؤمن درباره خود گمان نيك نبردند و نگفتند اين تهمتى آشكار ]از سوى منافقان[ است؟ در داستان بنواسرائيل نيز مى فرمايد: (فَتُوبُوا إِلى بارِئِكُمْ فَاقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ عِنْدَ بارِئِكُمْ); به سوى آفريننده خويش باز گرديد و خودتان را بكشيد و اين در پيشگاه آفريدگارتان براى شما بهتر است. به عبارت ديگر برخى از شما بعضى ديگر را مى كشند و نفس در اين آيه مساوات را ثابت نمى كند و در واقع اين گونه نيست عبادت كننده گوساله، با كسى كه آن را عبادت نكرده مساوى باشد.
هم چنين آنجا كه خداوند مى فرمايد: «وَلا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ»; يعنى بعضى از شما برخى ديگر را نكشيد، هر چند با يكديگر مساوى نيستند.
و خداى تعالى مى فرمايد: (وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ); يعنى برخى از شما از بعض ديگر بدگويى نكند و بر او طعن نزده و عيب جويى نكند كه اين نهى شامل همه مؤمنان مى شود كه برخى از ايشان به برخى ديگر طعن نزنند، با اين كه آن ها در احكام و فضيلت مساوى نيستند و ظالم هم چون مظلوم و إمام هم چون مأموم نيست.
و از همين باب است آيه شريفه (ثُمَّ أَنْتُمْ هؤُلاءِ تَقْتُلُونَ أَنْفُسَكُمْ); يعنى بعضى از شما برخى ديگر را مى كشد.
و اگر واژه نفس در آيه (وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَكُمْ)، مانند اين واژه در آيه «وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ...» و آيه (لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا) و آياتى از اين قبيل باشد، در اين آيات تساوى ثابت نمى شود، بلكه بر خلاف آن تساوى ممتنع است. از همين قبيل است (وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَكُمْ) در اين آيه، عدم تساوى بيشتر دلالت دارد بر تساوى.
بلكه اين لفظ دلالت مى كند بر مجانست و مشابهت با اشتراك در برخى امور تحقق مى يابد; مانند اشتراك در ايمان، چرا كه مؤمنان در ايمان باهم برابرند و مراد از نفس در آيه (لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا) و آيه (وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ) همين است.
و مشابهت با اشتراك در دين نيز تحقق مى يابد، هر چند كه در بين آنان منافق نيز وجود دارد; مانند اشتراك مسلمانان در اسلام ظاهرى و چنان چه افزون بر اينها اشتراك در نسب هم باشد، تأكيد در مشابهت بيشتر مى شود و قوم حضرت موسى به همين اعتبار (أَنْفُسَنا) هستند.
اما در آيه (لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا)، (أَنْفُسَنا وَأَنْفُسَكُمْ); يا منظور مردانى كه در دين و نسب از جنس ما هستند و مردانى كه از جنس شما هستند، و يا مقصود تنها تجانس در قرابت است، چرا كه مى فرمايد: «أَبْناءَنا وَأَبْناءَكُمْ وَنِساءَنا وَنِساءَكُمْ»; از آن پس اولاد، زنان و مردانى را ذكر مى كند كه از اين مطلب استنباط مى شود كه نزديكان به ما، مردان، زنان، اولاد و بستگان را اراده كرده است و بر همين اساس حسن و حسين عليهما السلام را از فرزندان، فاطمه سلام الله عليها را از زنان و على عليه السلام را از مردان فرا خواند و نزد پيامبر خدا صلّى الله عليه وآله وسلّم در نسبت احدى نزديكتر از اين افراد نبود و آنان كسانى هستند كه پيامبر كساء را بر سر آنان قرار داد.


شبهه ی دهلوی:
و نيز نفس به معنا قريب و هم نسب و هم دين و هم ملت آمده است قوله تعالى (يخرجون أنفسهم من ديارهم)1، أى اهل دينهم (وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ)2، (فلَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا).3
پس حضرت امير را چون اتصال نسبت و قرابت و مصاهرت و اتحاد دين وملّت و كثرت معاشرة و الفت بحدى بود كه «علىّ منّي وأنا من علي» در حق او ارشاد شد، اگر به نفس تعبير فرمايند چه بعيد است «فلا يلزم المساواة كما لا يلزم في الآيات المذكورة»

پاسخ:
با سلام
اوّلاً: در برخی از آیات بین کلمه انفس و اقرباء مقابله افتاده است، و لذا نمی توان در همه جا ادّعا کرد که انفس به معنای اقرباء است. خداوند متعال می فرماید:
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ ناراً» (تحریم: 6)
ای کسانی که ایمان آورده اید! خود و خانواده خویش را از آتش حفظ کنید.
و نیز می فرماید: «الَّذِینَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَأَهْلِیهِمْ»؛ «کسانی که به خویشتن و خانواده شان زیان رسانده اند». (زمر: 15)
در مورد آیه مباهله نیز این چنین است؛ یعنی در مقابل معنای اقرباء استعمال شده جز آنکه در این دو آیه، انفس در نفس انسان به معنای حقیقی آن استعمال شده است ولی در آیه مباهله مجازاً در معنای تنزیلی به کار رفته است؛ یعنی امام علی (علیه السلام) به منزله پیامبر (صلّی الله علیه وآله وسلّم) در جمیع فضایل است، نه اینکه نفس پیامبر باشد.
ثانیاً: مستفاد از آیه مباهله آن است که خداوند پیامبرش را خطاب کرده می فرماید: ای محمّد! خود را برای مباهله بیاور. و پیامبر در آن موقف علی (علیه السلام) را برای مباهله آورد. و اینکه شخصی نفس شخص دیگر باشد سه احتمال دارد:
الف) عینیت و اتحاد حقیقی حتی در جسمیت: این معنا قطعاً باطل است؛ زیرا ما معتقد به حلول نیستیم و نیز پیامبر (صلّی الله علیه وآله وسلّم) و امام علی (علیه السلام) را به لحاظ جسمی یکی نمی دانیم.
ب) اتحاد در شؤونات و فضایل به جز آنچه که استثناء شده است.
ج) تنها مجانست در قرابت و نزدیکی.
معنای دوم و سوم از معانی مجازی برای کلمه نفس است، ولی ما باید به دو جهت کلمه انفس را بر معنای دوم حمل کنیم نه سوم:
جهت اوّل اینکه: معنای دوم اقرب به معنای حقیقی که همان وحدت از جمیع جهات است می باشد و مطابق آنچه در علم بلاغت گفته شده، لفظ باید بر قریب ترین معانی به معنای حقیقی حمل شود.
جهت دیگر اینکه: قرائن بسیاری وجود دارد که مؤید معنای دوم است نه سوم، که از آن جمله عبارت است از:
یک ـ پیامبر (صلّی الله علیه وآله وسلّم) خطاب به حضرت علی (علیه السلام) فرمود: أنت منّی بمنزلة هارون من موسی الاّ أنّه لا نبی بعدی؛ تو نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسی می باشی جز آنکه بعد از من پیامبری نخواهد بود.
دو ـ بخاری از پیامبر (صلّی الله علیه وآله وسلّم) نقل کرده که خطاب به علی (علیه السلام) فرمود: «أنت منّی وأنا منک»؛ «تو از من و من از توام».
سو ـ ابن مسعود از رسول خدا (صلّی الله علیه وآله وسلّم) نقل کرده که فرمود: «علی بن ابی طالب همانند روح من است که در جسدم می باشد».
چهار ـ و نیز خطاب به امام علی (علیه السلام) فرمود: ما سألت الله لی شیئاً الاّ سألت لک مثله... از خدا برای خود چیزی نخواستم جز آنکه مثل آن را برای تو تقاضا نمودم.

روایات اهل سنت هم به صراحت امیرالمؤمنین را نفس پیامبر معرفی می کند:
در روایتی که سیوطی نقل می کند که: « لَمَّا قَدِمْتُ مِنْ غَزْوَةِ ذَاتِ السَّلاَسِلِ وَكُنْتُ أَظُنُّ أَنْ لَيْسَ أَحَدٌ أَحَبَّ إِلى رسولِ اللّهِ مِني ، فَقُلْتُ : يَا رَسُولَ اللَّهِ أَيُّ النَّاسِ أَحَبُّ إِلَيْكَ ؟ قَالَ: عَائِشَةُ، قَالَ: إِني لَسْتُ أَسْأَلُكَ عَنِ النسَاءِ ، قَالَ: أَبُوهَا إِذَنْ، قُلْتُ: فَأَيُّ النَّاسِ أَحَبُّ إِلَيْكَ بَعْدَ أَبِي بَكْرٍ رضيَ اللَّهُ عنهُ؟ قَالَ: حَفْصَةُ، قُلْتُ: لَسْتُ أَسْأَلُكَ عَنِ النسَاءِ، قَالَ: فَأَبُوهَا إِذَنْ، قُلْتُ: يَا رَسُولَ اللّهِ فَأَيْنَ عَلِيٌّ رضيَ اللَّهُ عنهُ؟ فَالْتَفَتَ إِلى أَصْحَابِهِ فَقَالَ: إِنَّ هَذَا يَسْأَلُنِي عَنْ النَّفْسِ » عمرو عاص می گوید: وقتی من از غزوه ذات السلاسل برگشتم، با خودم می گفتم که الآن محبوب تر از من در پیش پیغمبر کسی نیست. به پیغمبر گفتم: محبوب ترین افراد در نزد شما کیست؟ گفت: عایشه. گفتم: من از زنان نپرسیدم. گفت: پدر عایشه! در این هنگام گفتم: بعد از ابوبکر چه کسی محبوب تر است؟ گفت: حفصه. گفتم: من از زنان نپرسیدم. گفت: پدر حفصه. در این هنگام گفتم: ای رسول خدا! پس علی چه شد؟ حضرت نگاهی به اصحاب کرد و گفت: این مرد از نفس سؤال می کند.جامع الاحاديث (الجامع الصغير وزوائده والجامع الكبير)، الحافظ جلال الدين عبد الرحمن السيوطي (متوفای 911)، ج21، ص87، مسند عمرو بن العاص، ح18462

اللآلىء المصنوعة في الأحاديث الموضوعة، جلال الدين عبد الرحمن بن أبي بكر السيوطي (متوفای911)، دار النشر : دار الكتب العلمية - بيروت - 1417 هـ - 1996م ، الطبعة : الأولى، تحقيق : أبو عبد الرحمن صلاح بن محمد بن عويضة، ج1، ص348

كنز العمال، ج 13، ص 62، ح 36446؛ دار النشر: دار الكتب العلمية - بيروت - 1419هـ-1998م، الطبعة: الأولى، تحقيق: محمود عمر الدمياطي

در «شواهد التنزیل» جناب حسکانی می گوید:
«ما ظننت أن أحدا يسأل عن نفسه»
من گمان نمی کردم کسی بیاید از یک فردی از نفس و جانش سوال بکند.
شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، الحاكم الحسكاني، تحقيق: الشيخ محمد باقر المحمودي، چاپ: الأولى، 1411، ناشر: مؤسسة الطبع والنشر التابعة لوزارة الثقافة والإرشاد الإسلامي، طهران، ج2، ص272

جناب «بیهقی»، می گوید:
«يا أبا عبد الرحمن من أفضل أصحاب رسول الله، صلى الله عليه وسلم؟ فقال: أبو بكر وعمر وعثمان و... فقال له: فأين علي بن أبي طالب، رضي الله عنه؟ قال: يا هذا تستفتي عن أصحابه أم عن نفسه؟ قال: بل عن أصحابه. قال: إن الله تبارك وتعالى يقول: «قل تعالوا ندع أبناءنا وأبناءكم ونساءنا ونساءكم وأنفسنا وأنفسكم»، فكيف يكون أصحابه مثل نفسه؟»
ای ابا عبدالرحمن! افضل اصحاب پیامبر کیست؟ گفت: ابوبکر و عمر و عثمان و... به او گفت: پس علی چه؟ او را نگفتی؟ گفت: ای مرد! تو از اصحاب پیغمبر پرسیدی یا از نفس پیغمبر؟ گفت: من از اصحاب او پرسیدم. گفت خداوند فرموده است: به آنها بگو: بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت كنيم، شما هم از نفوس خود، آن گاه مباهله كنيم، و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم. چگونه اصحاب پیامبر مثل نفس پیغمبر هستند؟
المحاسن والمساوئ، إبراهيم بن محمد البيهقي (متوفای 320)، دار النشر: دار الكتب العلمية - بيروت/ لبنان - 1420هـ - 1999م ، الطبعة : الأولى ، تحقيق: عدنان علي، ج1، ص38

در روایت دیگری پیامبر می فرماید:
«لَيَنْتَهِيَنَّ بَنُو وَلِيعَةَ، أَوْ لأَبْعَثَنَّ إِلَيْهِمْ رَجُلا كَنَفْسِي،
یا قبیله بنوولیعه قضیه را تمام می کند، یا اینکه فردی را که نفس من است را به سوی آنها خواهم فرستاد.
السنن الكبري، النسائي، ابوعبد الرحمن أحمد بن شعيب بن علي (متوفاي303 هـ)، ج تحقيق: د.عبد الغفار سليمان البنداري، سيد كسروي حسن، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت، الطبعة: الأولي، 1411 - 1991؛ 5 ص 127، ح8457،

در تفسیر بغوی (متوفای 516) می نویسد:
«﴿أبناءنا وأبناءكم ونساءنا ونساءكم وأنفسنا و أنفسكم﴾ قيل أبناءنا الحسن والحسين و نساءنا فاطمة وأنفسنا عنى نفسه و عليا»
گفته شده که مراد از «ابناءنا» حسن و حسین است. «نساءنا» فاطمه است. و از «انفسنا» نبی مکرم، نفس خودش و علی را قصد کرده است.
تفسير البغوي، البغوي (متوفای 516)، دار النشر: دار المعرفة - بيروت ، تحقيق : خالد عبد الرحمن العك، ج1، ص310
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

13
کد مطلب: 5003 - عنوان: چرا حضرت زهرا (سلام الله علیها) شبانه دفن شد؟
نام و نام خانوادگی: من - تاریخ انتشار: ١٩:٣٣ - ٠٦ فروردين ١٣٩٨
شرم بر شما که به غاصب حضرت گفته یی!!!
پاسخ:
با سلام
عبارت حضرت برای ابوبکر در ابتدای مقاله مطرح شده است مربوط به کسی است که شبهه کرده است و ما در پاسخ هیچگاه از این لفظ برای ابوبکر استفاده نکرده ایم
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

14
کد مطلب: 5148 - عنوان: اگر ابوبكر و عمر، غاصب خلافت بودند ، چرا امام علي (ع) با خلفا همكاري مي كرد؟
نام و نام خانوادگی: رضا - تاریخ انتشار: ١٥:١١ - ٠٦ فروردين ١٣٩٨
پاسخ به نظر شماره 34437
به نام خدا
در خانه اگر کس است یک حرف بس است
اگر کسی خدا و پیامبرش صلی الله علیه و اله رو قبول داشته باشه باید حرفاشون هم بپذیره، خدا تو قران گفته روز قیامت هر قومی رو با امامشون محشور میکنه، شیعه و سنی متفق القو ل میگن که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود هرکس بمیرد و امام زمان خودش رو نشناخته باشد به مرگ جاهلیت مرده

حال امام زمان حضرت زهرا سلام الله علیها میتونه ابوبکر باشه؟؟؟؟؟

اگه کسی دنبال حق باشه پاسخ سوال بال مشخص کننده مسیرشه و گرنه همین جور دنبال شبهه میکرده، که البته همشون جواب دارن
15
کد مطلب: 5148 - عنوان: اگر ابوبكر و عمر، غاصب خلافت بودند ، چرا امام علي (ع) با خلفا همكاري مي كرد؟
نام و نام خانوادگی: رضا - تاریخ انتشار: ١٥:٠٩ - ٠٦ فروردين ١٣٩٨
به نام خدا
در خانه اگر کس است یک حرف بس است
اگر کسی خدا و پیامبرش صلی الله علیه و اله رو قبول داشته باشه باید حرفاشون هم بپذیره، خدا تو قران گفته روز قیامت هر قومی رو با امامشون محشور میکنه، شیعه و سنی متفق القو ل میگن که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود هرکس بمیرد و امام زمان خودش رو نشناخته باشد به مرگ جاهلیت مرده

حال امام زمان حضرت زهرا سلام الله علیها میتونه ابوبکر باشه؟؟؟؟؟

اگه کسی دنبال حق باشه پاسخ سوال بال مشخص کننده مسیرشه و گرنه همین جور دنبال شبهه میکرده، که البته همشون جواب دارن
16
کد مطلب: 5038 - عنوان: آيا آيه «ومن عنده علم الكتاب» در باره امام علي (ع) نازل شده ؟
نام و نام خانوادگی: ناصر پاشایی الوندی - تاریخ انتشار: ١١:٥٨ - ٠٦ فروردين ١٣٩٨
سلام. خیلی ممنون از مطالب مفیدتان.اجرکم عندالله
17
کد مطلب: 5108 - عنوان: مراد از «ام المؤمنين» در آيه: « وازواجه أمهاتهم» چيست؟(ويرايش جديد)
نام و نام خانوادگی: مهران - تاریخ انتشار: ١٥:٢٥ - ٠٤ فروردين ١٣٩٨
مومنایی که بعد از فوت عایشه بدنیا میان با جنازه عایشه ازدواج میکنن که شما میگی موضوع حرمت ازدواجه؟
پاسخ:
با سلام
اگر مراد حرمت ازدواج نیست چرا عایشه در جواب زنی که به او گفت مادر گفت: من مادر شما نیستم فقط مادر مردان شما هستم؟
محمد بن سعد در الطبقات الكبري، از مسروق نقل كرده است كه:
زني به عائشه گفت: اي مادر. عائشه جواب داد: من مادر تو نيستم، من مادر مردان شما هستم.
عن عامر عن مسروق أن امرأة قالت لعائشة يا أمة فقالت لست بأمك أنا أم رجالكم.
الزهري، محمد بن سعد بن منيع ابوعبدالله البصري (متوفاي230هـ)، الطبقات الكبري، ج8، ص65 و 68، ناشر: دار صادر - بيروت.
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

18
کد مطلب: 6330 - عنوان: استغاثه عبد الله بن عمر از رسول خدا (ص) بعد از وفات آن حضرت
نام و نام خانوادگی: ریکا - تاریخ انتشار: ٠١:٣٢ - ٠٤ فروردين ١٣٩٨
سلام...من 2 تا سوال دارم !!!
1- در اواخر مقاله گفته شد :گروهي از وهابيون نيز چنين گفته اند:
وأيضا دل الأثر علي تخصيص الخدر فأين دليلك علي إطلاقه.
اين روايت تنها دلالت بر جواز اين كار تنها در گرفتگي پا مي كند و شامل موارد ديگر نمي شود! و مواردی مثل این میشه منبع رو بگید.

2- بعضی از علما اهل سنت مثل نوی و ابن جوزی و.... از این روایت جواز استغاثه رو نفهمیدند یا بهتر بگم نخواستند بفهمند آیا از علمای اهل سنت کسی برای این روایت جواز توسل رو برداشت کرده؟؟؟
19
کد مطلب: 5001 - عنوان: چرا اميرمؤمنان (عليه السلام) از همسرش دفاع نكرد؟
نام و نام خانوادگی: كمال - تاریخ انتشار: ١٦:٠٤ - ٢٨ اسفند ١٣٩٧
سلام علیکم. به کتاب آلوسی ج 3 ص 124 مراجعه کردم آلوسی این مطالب را از کافی نقل می کند و جلوتر می گوید که این احدیث به دروغ به امام علی ننسبت دادند؟
پاسخ:
با سلام
مطلبی که از کلینی نقل می کند در مورد روایت قبلی است و این روایت را چنین نقل می کند:

وفى كتاب أبان بن عياش أن أبا بكر رضى الله تعالى عنه بعث إلى على قنفذا حين بايعه الناس ولم يبايعه على وقال : انطلق إلى على وقل له أجب خليفة رسول الله صلى الله تعالى عليه وسلم فانطلق فبلغه فقال له : ما أسرع ما كذبتم على رسول الله صلى الله تعالى عليه وسلم وارتددتم والله ما استخلف رسول الله صلى الله تعالى عليه وسلم غيري وفيه أيضا أنه لما يجب على غضب عمر وأضرم النار بباب على وأحرقه ودخل فاستقبلته فاطمة وصاحت يا أبتاه ويا رسول الله فرقع عمر السيف وهو فى غمده فوجأ به جنبها المبارك ورفع السوط فضرب به ضرعها فصاحت يا أبتاه فأخذ على بتلابيب عمر وهزه ووجأ أنفه ورقبته
روح المعاني ج 3 ص 124
موفق و مؤید باشید
گروه پاسخ به شبهات
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

20
کد مطلب: 5977 - عنوان: دانلود چند کتاب مفيد در باره اميرمؤمنان و حضرت مهدي عليهما السلام
نام و نام خانوادگی: اسدالله - تاریخ انتشار: ٠٨:٠٩ - ٢٦ اسفند ١٣٩٧
اجرتان با اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله