2024 March 19 - سه شنبه 29 اسفند 1402
ذکر فضائلی از قمر بنی هاشم و حضرت سیدالشهداء (سلام الله علیهما)
کد مطلب: ١١٠٨٨ تاریخ انتشار: ١٠ ارديبهشت ١٣٩٦ - ٢٢:٣٦ تعداد بازدید: 9367
حبل المتین » امامت ائمه
ذکر فضائلی از قمر بنی هاشم و حضرت سیدالشهداء (سلام الله علیهما)

شخصیت ابوالفضل العباس ، ابوالفضل در کربلا ، فضیلت زیارت امام حسین ، امام حسین از منظر قرآن
حبل المتین 96/02/10

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ : 96/02/10

مجری:

بسم الله الرحمن الرحیم

امشب شب میلاد علمدار حسین است

میلاد علمدار وفادار حسین است

گر بود علی محرم اسرار محمد

عباسِ علی محرم اسرار حسین است

سلام و درود و ارادت به پیشگاه مهربان و باصفای شما مردم عزیز و بینندگان خوب و دوست داشتنی «شبکه جهانی ولایت» و برنامه زنده «حبل المتین». امیدوارم دلتان در این شب‌ها و روزها شاد باشد.

ماه شعبان، ماه پیامبر و ماه شادی اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است. امشب شب ولادت باسعادت علمدار کربلا قمر منیر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) است.

روزی که پشت سر گذاشتیم روز ولادت باسعادت سید و سالار شهیدان حضرت حسین بن علی (علیه السلام) جوان اهل بهشت بود. همچنین روز دیگری که در پیش رو داریم ولادت باسعادت سید الساجدین امام زین العابدین (علیهم السلام) است.

در اعیاد شعبانیه دل اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) شاد است. یادمان باشد ماه شعبان ماهی است که شهادت ائمه طاهرین در این ماه وجود ندارد.

ویژگی خاص ماه شعبان العظم این است که مناسبت غم و عزا در آن نداریم و تمام مناسبت‌های ما مناسبت‌های شادی است. از طرف دیگر در ماه محرم که ماه عزای سیدالشهدا (سلام الله علیه) است، ولادت و مناسبت شاد نداریم. همه مناسبت‌ها بر محور امام حسین عزیز ما می‌چرخد؛ امروز هم که روز ولادت امام حسین (علیه السلام) بود و فردا هم ولادت باسعادت حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) است.

این اعیاد بزرگ را خدمت همه عزیزان ایرانی در هرکجای ایران از شمال و جنوب و شرق و غرب و مرکز هستید تبریک عرض می‌کنم. عزیزان زیادی در این روزها جشن گرفتند. جوانان عزیزی که این روزها آغاز زندگی مشترکشان هست الهی عاقبت به خیر شوند. خداوند به شما فرزندانی سالم و صالح عنایت کند و به واسطه شادی دل اهلبیت (علیهم السلام) دل ما هم شاد است و دعا می‌کنم هر حاجتی دارید از خداوند عیدی بگیرید.

منتظر پیام‌های شما می‌مانیم؛ البته ساعت برنامه «حبل المتین» امشب ما قدری تغییر کرد. ما هفته‌های گذشته ساعت 21 تا 22:30 خدمت شما می‌رسیدیم.

امشب دوستان ما با کربلای معلی ارتباط زنده داشتند و حال و هوای دل‌های شما را هم کربلایی کردند. شاید خیلی دوست داشتید در شب ولادت در کربلا باشید، اما به همت همکاران ما این توفیق نصیب نصیب شد که ارتباط و برنامه زنده با کربلای معلی برقرار شود. ما که لیاقت نداشتیم و اسم ما در طومار زائران امام حسین (علیه السلام) نبود و این زیارت نصیب بنده حقیر نشد که در خدمت عزیزان باشیم و سفری به کربلای معلی داشته باشیم.

خدا را شکر دوستان دیگر ما توفیق داشتند و کربلایی شدند، ان‌شاءالله زیارتشان قبول باشد و همکاران ما را هم از دعای خیر خودشان فراموش نکنند.

ما از راه‌هایی که برای شما زیرنویس شده است، منتظر پیام‌های شما هستیم. سامانه پیام کوتاه ما «30001203» در اختیار شما هست.

همچنین شماره تلفن همراهی که به فضای مجازی وصل است و از طریق فضای مجازی دوستان خارج از کشور ما می‌توانند پیام‌های خود را برای ما ارسال کنند.

در هر صورت این ایام، ایام پیام دادن است. ولادت امام حسین (علیه السلام) را پشت سر گذاشتیم، ولادت حضرت ابوالفضل را پیش رو داریم، ولادت امام سجاد و حضرت علی اکبر چند روز دیگر از راه می‌رسد و نیمه شعبان هم ولادت امام زمان (ارواحنا له الفداه) است.

این ایام فرصت بسیار خوبی برای پیام دادن است. امشب هم توفیق داریم در محضر استادمان حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی باشیم. استاد سلامٌ علیکم و رحمة الله، این ایام بسیار بسیار شاد بر شما مبارک باشد:

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ عید شما هم مبارک باشد. خدمت همه بینندگان عزیز، گرامی و دوست داشتنی که در هرکجای این گیتی پهناور بیننده این برنامه هستند و ما را مهمان کانون گرم و باصفای خانواده خودشان قراردادند خالصانه‌ترین سلامم را تقدیم می‌کنم.

اعیاد شعبانیه به ویژه میلاد سرور آزادگان حضرت امام حسین (علیه السلام) و میلاد قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) را خدمت همه بینندگان عزیز تبریک عرض می‌کنم. همچنین پیشاپیش ولادت امام سجاد (علیه السلام) را خدمت همه بینندگان عزیز تبریک عرض می‌کنم. خدا را به این سه نور پاک قسم می‌دهم عیدی ما را فرج موفور السرور مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداه) قرار بدهد.

از خداوند متعال می‌خواهیم ما را از یاران خاص آن بزرگوار و از شهدای در رکابش قرار بدهد، خیر دنیا و آخرت را به ما ارزانی بدارد و شر دنیا و آخرت را از ما سلب کند، دغدغه‌های فکری همه ما و شما را برطرف سازد، دعاهای ما را در این شب‌ها به اجابت برساند؛ ان‌شاءالله.

مجری:

ان‌شاءالله، الهی آمین.

شب میلاد ادب حرف ادب باید زد

حرف زیبا پسر شاه عرب باید زد

واقعاً وقتی که به جایگاه حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که وقت شهادت قدمی پیش‌تر و وقت ولادت قدمی پشت سر امام حسین (علیه السلام) بودند. وقتی که قرار است حضرت ابوالفضل پا در این گیتی بگذارد و در این دنیا قدم بگذارد، یک روز بعد از امام حسین (علیه السلام) به دنیا می‌آید. حضرت ابوالفضل العباس قمر منیر بنی هاشم مصداق بارز برادر باوفا است.

همچنین در جایی که قرار است حضرت ابوالفضل العباس جانفشانی کند و جانش را برای امام حسین (علیه السلام) بدهد، یک قدم جلوتر از ایشان هست و جانش را فدای برادرش می‌کند.

بنده خیلی این بیت را دوست دارم و زمانی که مناسبت‌ها فرا می‌رسد، منتظرم تا بگویم:

شب میلاد ادب حرف ادب باید زد

حرف زیبا پسر شاه عرب باید زد

استاد! برای شروع سال از زیبا پسر شاه عرب قمر منیر بنی هاشم (سلام الله علیه) برای ما حرف بزنید.

شخصیت کم نظیر قمر بنی هاشم، اباالفضل العباس(علیه السلام)

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمد الله و الصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله الی یوم لقاء الله افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر

همان‌طور که حضرتعالی اشاره کردید قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) دارای مقام بسیار بالا و والایی است. عزیزمان جناب آقای طبسی هم از بین الحرمین مطالبی را بیان داشتند.

بنده با تمام جرئت عرض می‌کنم امثال ما و زبان ما و فکر ما و عقل ما و درک ما قاصر از آن است که جایگاه قمر بنی هاشم را برای خودمان یا مردم بیان کنیم.

به تعبیر مرحوم «شیخ انصاری» اگر کسی می‌خواهد عتبه و آستانه حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را ببوسد، باید به این نیت ببوسد که اینجا جای قدم و غبار زوار قمر بنی هاشم است. باید بگوییم:

باید حسین دم بزند از فضایلت

وقتی حسینی است تمام خصایلت

تعبیرهای ما همه محدود نارساست

در شرح بیکرانی اوصاف کاملت

بی شک در آن به غیر جمال حسین نیست

آئین‌های اگر بگذاری مقابلت

ای کاشف الکروب! عزیزان فاطمه

غم می‌بری ز قلب همه با شمایلت

در آستانه تو گدایی بهانه است

دل تنگ دیدن تو شده باز سائلت

با زورق شکسته دل سال‌های سال

پهلو گرفته‌ایم حوالی ساحلت

بی‌شک خدا سرشته تو را از گِل حسین

سقای با فضیلت و دریا دل حسین

زمانی که قمر بنی هاشم فرزند علی است، تربیت شده امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) است و در دامن حیدر کرار و کنار امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بزرگ شده است کمال همنشین در آن‌ها اثر کرده است.

آقای «ابن عنبه» یکی از علمای بزرگ اهل سنت در کتاب «عمدة الطالب» صفحه 357 نقل می‌کند امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برادرش عقیل را خواست و چون به انساب عرب آگاهی داشت، گفت:

«أنظر إلی امرأة قد ولدتها الفحولة من العرب لأتزوجها»

دوست دارم زن شجاعی از قبیله‌ای برایم انتخاب کنی که فرزند قهرمانی برای من به دنیا بیاورد تا با او ازدواج کنم.

«فتلد لی غلاما فارسا»

من می‌خواهم یک قهرمان و بزرگ مرد برای من به دنیا بیاورد.

«فقال له: تزوج أم البنین الکلابیة فإنه لیس فی العرب أشجع من آبائها»

عقیل گفت: با ام البنین کلابیه ازدواج کن، زیرا در میان عرب شجاع‌تر از آن‌ها سراغ ندارم.

به دلیل اینکه «شمر بن ذی الجوشن» (علیه اللعنة و العذاب) هم، از قبیله بنی کلاب بوده است، در روز عاشورا از «عمر بن سعد» امان نامه گرفت و ادعا کرد که بنی هاشم خواهرزاده من هستند. داستان این واقعه مفصل است، زمانی که او صدا زد و گفت:

«أین بنو أختی؟»

با وجود اینکه قمر بنی هاشم صدای او را شنیدند، اما جواب ندادند. امام حسین (علیه السلام) به ایشان فرمودند: عباس جان! چرا جواب نمی‌دهی؟! قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) فرمودند: جواب این فاسق را چه بدهم؟! امام حسین (علیه السلام) فرمودند: گرچه او فاسق است، اما جواب او را بده. «شمر» جلو آمد و گفت:

«اخرجوا إلی فإنکم آمنون»

عباس! تو و برادرانت به ما بپیوندید، زیرا در این صورت همگی در امان هستید.

عمدة الطالب فی أنساب آل أبی طالب؛ أحمد بن علی الحسینی (ابن عنبة)، تحقیق: تصحیح: محمد حسن آل الطالقانی، چاپ: الثانیة، 1380- 1961 م، ناشر: منشورات المطبعة الحیدریة - النجف الأشرف، ص 357، باب الفصل الرابع

قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) بدون درنگ فرمودند: خداوند هم تو و هم امان نامه تو را لعنت کند. مرد قبیح و فاسد و فاسق! فرزند پیغمبر اکرم امان ندارد، آنوقت انتظار داری من امان داشته باشم؟!

این مطالب همگی بیانگر این است که قمر بنی هاشم فرزند غیور امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) غیرت علوی دارد و فریب این قضایا را نمی‌خورد.

همچنین مرحوم «شیخ مفید» در کتاب «إرشاد» جلد 2 صفحه 90 و همچنین جناب «طبری» در کتاب «تاریخ الطبری» جلد سوم صفحه 314 مطالبی را نقل می‌کنند مبنی بر اینکه در عصر روز تاسوعا «عمر بن سعد» به سپاهیانش ندا داد:

«یا خیل الله ارکبی وأبشری»

ای سپاه خدا سوار شوید، بهشت بر شما گوارا باد!

وهابیانی که امروزه در شبکه‌های شیطانی وهابی در مهد کفر و شرک هستند، خدای الاغ سوار را می‌پرستند. آن‌ها خدایی را می‌پرستند که می‌تواند هزاران خدا همانند خود را بیافریند، خدایی را می‌پرستند که می‌تواند سنگی را بیافریند که خود نتواند آن را بلند کند!! وهابیت خدایی را می‌پرستند که می‌تواند خودکشی کند و به پیغمبر خود اسلحه می‌دهد تا او را بکشد!!

من نمی‌دانم این افراد چگونه خود را موحد می‌دانند و ادعا می‌کنند که ما موحد هستیم. «عمر بن سعد» هم که این افراد از ذریه و نوادگان او هستند، می‌گوید:

«یا خیل الله ارکبی وأبشری»

تاریخ الطبری، اسم المؤلف: لأبی جعفر محمد بن جریر الطبری، دار النشر: دار الکتب العلمیة – بیروت، ج 3، ص 314، باب ذکر الخبر عما کان فی‌ها من الأحداث

این افراد سوار شدند و به طرف خیام امام حسین (علیه السلام) آمدند که داستان مفصلی دارد. مرحوم «شیخ مفید» در کتاب «إرشاد» جلد دوم می‌نویسد:

قمر بنی هاشم به امام حسین (علیه السلام) عرض کرد: مولای من سپاه دارد به طرف ما حمله‌ور می‌شود، چکار کنیم؟! امام حسین (علیه السلام) در جواب این جمله را فرمودند:

«یا عَبَّاسُ ارْکبْ بِنَفْسِی أَنْتَ یا أَخِی»

عباس! سوار شو جانم به فدایت ای برادرم.

الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، نویسنده: مفید، محمد بن محمد، محقق / مصحح: مؤسسة آل البیت علیهم السلام، ج 2، ص 90

جمله بسیار سنگینی است. امام معصوم، قمر بنی هاشم را «بِنَفْسِی أَنْتَ یا أَخِی» خطاب می‌کند و می‌فرماید: برو با «عمر بن سعد» صحبت کن که امشب را به ما فرصت بدهند، زیرا امشب می‌خواهم با خداوند عالم راز و نیاز کنم و مناجات داشته باشم.

این گفتگو کاملاً بیانگر نهایت ادب قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) نسبت به امام حسین (علیه السلام) است. طبق شعری که شما خواندید:

وقت ولادت قدمی پشت سر

وقت شهادت قدمی پیش‌تر

مدح تو این بس که شه ملک جان

شاه شهیدان امام زمان

گفت به تو گوهر والا نژاد

جان برادر به فدای تو باد!

در رابطه با قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) مطالب زیاد است. طبق تعبیری که عزیزمان داشتند، در کتاب «عمدة الطالب» صفحه 356 و همچنین کتاب «تنقیح المقال» اثر «مرحوم مامقانی» جلد اول وارد شده است که امام صادق (علیه السلام) می‌فرماید:

«کان عمنا العباس بن علی نافذ البصیرة صلب الایمان»

عمویم عباس از نظر بصیرت و آگاهی و معرفت به خدا و پیغمبر و امامش در سطح بسیار بالایی بود.

«جاهد مع أبی عبد الله وأبلی بلاء حسنا ومضی شهیدا»

در رکاب امام حسین جهاد کرد و امتحان بسیار بزرگی داد و از امتحان الهی سربلند بیرون آمد.

عمدة الطالب فی أنساب آل أبی طالب؛ أحمد بن علی الحسینی (ابن عنبة)، تحقیق: تصحیح: محمد حسن آل الطالقانی، چاپ: الثانیة، 1380- 1961 م، ناشر: منشورات المطبعة الحیدریة - النجف الأشرف، ص 356، باب الفصل الرابع

در آخرین لحظه زندگی قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) زمانی که دست مبارکشان را قطع می‌کنند، به جای ناله و جزع و فزع و اظهار عجز در میان آن همه سپاه فریاد می‌زند:

«وَ اللَّهِ إِنْ قَطَعْتُمُ یمِینِی إِنِّی أُحَامِی أَبَداً عَنْ دِینِی»

قمر بنی هاشم با این شعار خود به تمام انسان‌های آزاده در تمام عصرها درس می‌دهند. پیام این شعار قمر بنی هاشم این است که برای دفاع از دین باید از تمام هستی خود گذشت.

حضرت ابوالفضل العباس به جهانیان نشان دادند که برای دفاع از دین باید از دست گذشت، از چشم گذشت، از گوش گذشت، از قلب و تمام هستی باید گذشت.

«وَ عَنْ إِمَامٍ صَادِقِ الْیقِینِ نَجْلِ النَّبِی الطَّاهِرِ الْأَمِین»

مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، نویسنده: ابن شهر آشوب مازندرانی، محمد بن علی، ج 4، ص 108، فصل فی مقتله ع

قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) می‌فرمایند: نه تنها از دینم دفاع می‌کنم، بلکه از امام زمانم که حافظ دین و شریعت است و شریعت به سبب او قائم است هم دفاع می‌کنم. به عبارت دیگر حضرت ابوالفضل العباس دین و امام را از یکدیگر جدا نمی‌داند.

رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در این رابطه فرمودند: من در میان شما دو چیز به امانت می‌گذارم، قرآن کریم و اهلبیتم. این دو هیچگاه از یکدیگر جدا نمی‌شوند. من در خدمت شما هستم.

مجری:

حضرت استاد خیلی ممنون و متشکرم. امشب، شب ولادت باسعادت آقاجانمان حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) است. گفتن ذکر:

«یا کاشف الکرب عن وجه الحسین اکشف کربی بحق أخیک الحسین»

ای کسی که غبار غم و اندوه را از سر و صورت برادرت برداشتی غبار غم و اندوه را از سر و صورت ما بردار.

به تعداد 133 مرتبه امشب یا همیشه مفید است. شاید کسانی که گرفتار باشند و مشکلاتی دارند با این ذکر مشکلشان برطرف شود. گاهی مشکلات زندگی امروز دامن گیر مردم شده است که ان‌شاءالله گفتن این ذکر تأثیر خوبی در زندگیشان داشته باشد.

امشب دلمان می‌خواست کربلا کنار حرم باصفای قمر منیر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) باشیم و آنجا با ادب دست به سینه بایستیم و بگوییم:

«صلی الله علیک یا باب الحوائج»

مگر کم است انسان از خداوند متعال زیارت حرم امام حسین (علیه السلام) و حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) را درخواست کند و به حرم نازنین امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) مشرف شود و آنجا عرض ادب کند.

امشب باید دست قمر منیر بنی هاشم را بگیریم. وقتی که صحبت از دست شد دلم لرزید، زیرا حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) اصلاً دستی در بدن ندارد تا دست ما را بگیرد.

مطمئن باشید این علمدار بی‌دست، دست‌های همه شما را با نداشتن دست می‌گیرد و خودش حاجت همه را برآورده می‌کند بویژه حاجت کسانی که کربلا می‌خواهند.

اگر امشب آرزوی رفتن به کربلا را دارید، همین الان باید حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) را به برادر عزیزشان امام حسین (علیه السلام) قسم بدهید. مطمئن باشید که حاجت روا می‌شوید و همین امشب کربلا را به شما عنایت می‌کنند.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

یکی از شعرای معاصر در مورد ذکری که حضرتعالی بیان کردید باید 133 بار گفته شود، شعری دارد که حیفم آمد آن را بیان نکنم و آن شعر این است:

ای حرمت قبله حاجات ما

یاد تو تسبیح مناجات ما

تاج شهیدان همه عالمی

دست علی، ماه بنی هاشمی

عم امام و أخ و إبن الإمام

حضرت عباس (علیه السلام)

مکتب تو مکتب عشق و وفاست

درس الفبای تو صدق و صفاست

آب فرات از ادب توست مات

موج زند اشک به چشم فرات

شاعر در انتهای شعر می‌گوید:

هرکه به دردی به غمی شد دچار

گوید اگر یک صد و سی و سه بار

ای علم افراشته در عالمین

اکشف یا کاشف کرب الحسین

از کرم و لطف جوابش دهی

تشنه اگر آمده آبش دهی

ان‌شاءالله عزیزان ما تلاش کنند در چنین شبی توسل به قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) فرزند غیور حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را فراموش نکنند. درهای بسته زیادی است که به دست قمر بنی هاشم گشوده خواهد شد، دردهای بی‌درمان زیادی است که با رفتن به در خانه قمر بنی هاشم درمان خواهد شد.

گرفتاری‌هایی زیادی وجود دارد که صاحب آن به بن بست رسیده و امید نجات از گرفتاری ندارد، اما زمانی که به دامن قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) دست می‌زند والله العلی الأعلی گرفتاری او برطرف خواهد شد.

قمر بنی هاشم هرچه داشت در راه خداوند متعال داد و به همین جهت هم خداوند عالم به او کرم کرده است و آن بزرگوار نزد خداوند متعال، رسول الله، امیرالمؤمنین و امام حسین (علیهم السلام) آبرو دارد.

قمر بنی هاشم نزد حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) خیلی آبرو دارد. تا جایی که از علما و بزرگان نقل شده است در بعضی از موارد مردم در مورد زندگی شخصی به پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) متوسل شدند و ایشان فرمودند:

"این شخص دیگر از دنیا رفته است و امیدی به بازگشت و نجات او نیست." در این حال حضرت ابوالفضل العباس به رسول گرامی اسلام فرمودند: "یا رسول الله! یا لقب باب الحوائج را از من بردارید و یا از خداوند بخواهید حاجت کسی که به در خانه من آمده است را بدهد و حاجت روا کند."

بنابراین دوستان امشب، شب گرفتن حاجت و رفع گرفتاری از دامن باصفای قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) است.

مجری:

بله، قمر بنی هاشم باب الحوائج هستند و باب الحوائج بودن هم این عشق و صفاها را دارد. مردم به درگاه قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) می‌آیند و حاجات خود را از او می‌خواهند. او هم میان خدا و عاشقان و شیفتگانش واسطه می‌شود، ان‌شاءالله حاجت روا می‌شوند.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

آقای زردوست از زابل از شما ممنون هستم که لطف فرمودید و پیام فرستادید. ان‌شاءالله که حاجت روا شوید.

سرکار خانم مرضیه معلمیان از مشهد مقدس تشکر کردند و التماس دعا داشتند.

از خانم محمدپور از دزفول خیلی ممنونم، ما حتماً دعاگوی شما هستیم و شما هم ما را از دعای خیر خودتان فراموش نکنید.

آقای علی دلشادی از تبریز پیام فرستادند که از ایشان هم ممنون هستم.

جوانی از مشهد خود را معرفی نکرده است، اما گفتند: به حاج آقا بگویید برای ازدواجم دعا کنند. الهی حاجت روا شوید و به همین زودی داماد شوید.

الهی به حق حضرت ابوالفضل العباس آقا پسرها داماد و دختر خانم‌ها عروس شوند و همین روزها شرایط ازدواج برایشان مهیا شود و دلشان شاد شود.

از خانم حسینی از کابل ممنونم، خواهرم لطف فرمودید.

آقا یوسف از دیار کرمانشاه به ما پیام فرستادند و اعیاد شعبانیه را تبریک گفتند.

خانواده زمانی از زرند کرمان مثل همیشه بزرگواری می‌کنند و برای ما پیام می‌فرستند و الآن هم پیامشان به دست ما رسیده است.

آقای سید حسن محمود آبادی از مشهد مقدس برای ما پیام فرستادند.

آقای مددی از شیراز برای ما پیام فرستادند.

عزیز دیگری که خود را سید کمال معرفی کرده است از دیار قم برای ما پیام فرستادند.

پیام‌های زیادی به دست ما رسیده است که ان‌شاءالله اگر فرصتی باقی ماند، بازهم هم در فرصت بعدی به پیام‌های پر از عشق و ارادت و محبت شما اشاره خواهم کرد.

وقتی که گوشی تلفن همراه در دستتان هست، با امید پیام می‌دهید و می‌گویید شاید ما این پیام را به «شبکه جهانی ولایت» بفرستیم و علی اسماعیلی در برنامه زنده «حبل المتین» پیام ما را بخواند و به این واسطه کسی در عالم پیام را بشنود و در حق ما دعا کند.

مطمئن باشید این اتفاق می‌افتد و به واسطه دعایی که مردم عزیز و بینندگان پاک و باصفا و دوست داشتنی و مؤمن ما دارند دعاهایشان مستجاب می‌شود.

استاد شاید مردم زیادی می‌خواهند در این ایام در کربلا باشند. بنده توفیق داشتم چند سال پیش روز ولادت امام حسین (علیه السلام) کربلا باشم. حال و هوای کربلا در این ایام خیلی عجیب است.

دو سال پیش که بنده توفیق حضور در بین الحرمین داشتم، مشاهده کردم که سفره رنگینی را از درب حرم حضرت ابوالفضل (سلام الله علیه) تا درب حرم امام حسین (علیه السلام) انداخته بودند که در آن مملو از میوه و خوراکی و اسباب بازی برای کودکان بود.

این سفره، سفره‌ای بسیار بزرگ و جذاب بود. حال و هوای مردم هم در این ایام خیلی عجیب است؛ در این ایام مردم در بین الحرمین کف می‌زنند، شادی می‌کنند و اطراف حرم حضرت ابوالفضل و حرم امام حسین (علیه السلام) می‌چرخند و طواف می‌کنند.

شاید بسیاری از دوستان بیننده ما آرزو داشتند که در این ایام کربلا باشند. استاد قدری به اهمیت و فضیلت زیارت امام حسین (علیه السلام) اشاره کنید تا ان‌شاءالله از راه دور زائر کربلای معلی باشیم.

روایاتی پیرامون فضیلت زیارت امام حسین (علیه السلام)

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده هم توفیق داشتم دو سال پشت سر هم شب میلاد امام حسین (علیه السلام) در کربلا باشم. امسال هم تا شب میلاد کربلا بودم، اما ظاهراً قسمت نشد که شب میلاد کربلا باشم.

مجری:

استاد نمی‌دانم تا به حال نیمه شعبان به کربلا مشرف شدید، یا نه؟! بنده نیمه شعبان به کربلا مشرف شدم. نیمه شعبان مردم خیلی شاد هستند و یکی از شب‌های شادی بسیار عظیم در کربلاست، همان‌طور که ایام اربعین ایامی ویژه برای عزاداری در کربلاست.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده یک سال در ایام اربعین توفیق داشتم به همراه شما در کربلا باشم. واقعاً آدم احساس می‌کند که اصلاً در کره زمین نیست و اصلاً در دنیای دیگری است. در ایام اربعین در و دیوار کربلا با انسان حرف می‌زند و انگار گنبد حرم با انسان سخن می‌گوید.

زمانی که انسان کنار ضریح امام حسین (علیه السلام) می‌رود، دیگر هیچ چیزی به یاد انسان نیست و اصلاً احساس می‌کند تمام دنیا در چهار دیواری حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) خلاصه شده است.

زمانی که انسان وارد حرم امام حسین (علیه السلام) می‌شود، مداح و روضه خوان احتیاج ندارد. بنده که هر زمانی وارد حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) می‌شوم احساس می‌کنم از در و دیوار حرم جمله امام سجاد (علیه السلام) بلند است؛

«هاهنا و اللَّه قتلت رجالنا، و ذبحت اطفالنا، و سبیت نسائنا، و حرّقت خیامنا»

به خدا قسم همین جا بود که مردان ما را کشتند، کودکان ما را ذبح کردند، زنان ما را به اسارت بردند و خیام ما را آتش زدند.

در حرم امام حسین (علیه السلام) انسان احساس می‌کند بلندگو به در و دیوار گذاشتند و صدای امام سجاد (علیه السلام) در فضای حرم امام حسین (علیه السلام) طنین انداز است. زمانی که بنده وارد حرم می‌شوم، حال و هوای دیگری دارم.

در رابطه با زیارت امام حسین (علیه السلام) قبلاً هم بیان کردیم روایتی داریم که مرحوم «شیخ صدوق» در کتاب «ثواب الأعمال» صفحه 84 و «علامه مجلسی» در کتاب «بحارالأنوار» جلد 98 قسمت «کتاب المزار» صفحه 85 این روایت را نقل کرده است.

امام صادق (علیه السلام) می‌فرماید:

«أَیمَا مُؤْمِنٍ أَتَی قَبْرَ الْحُسَینِ عَارِفاً بِحَقِّهِ فِی غَیرِ یوْمِ عِیدٍ کتِبَتْ لَهُ عِشْرُونَ حَجَّةً وَ عِشْرُونَ عُمْرَةً مَبْرُورَاتٍ مُتَقَبَّلَاتٍ وَ عِشْرُونَ غَزْوَةً مَعَ نَبِی مُرْسَل»

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 98، ص 85، ح 1

مراد از «عَارِفاً بِحَقِّهِ» فردی است عارف به حق امام حسین (علیه السلام) باشد، او را حجت خدا بداند، او را ناظر بر زندگی و گذشته و آینده‌اش بداند و او را ولی الهی بداند.

کسی که با این اوصاف امام حسین (علیه السلام) را زیارت کند، گویا صد بار در رکاب و معیت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به حج رفته و برگشته است.

مشاهده کنید که امام صادق (علیه السلام) می‌فرماید: هرکسی که قبر امام حسین (علیه السلام) را زیارت کند در حالی که عارف به حق او باشد، ثواب صد حج در معیت پیغمبر اکرم را خواهد برد.

این روایت همچنین در کتاب «مزار کبیر» صفحه 353 و «بحارالأنوار» جلد 98 صفحه 17 وارد شده است. «داود بن فرقد» یکی از اصحاب امام صادق (علیه السلام) از حضرت می‌پرسد:

«مَا لِمَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلَامُ فِی کلِّ شَهْرٍ مِنَ الثَّوَابِ»

هرکسی هرماه به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) برود، چه ثوابی دارد؟

بعضی از دوستان ما در اربعین نقل می‌کردند که ما چندین سال است هر شب جمعه به زیارت امام حسین (علیه السلام) می‌رویم. من نمی‌دانم توفیق و ثواب این افراد چه مقدار است و از کجا این توفیقات را به دست می‌آورند!؟

«قَالَ: لَهُ مِنَ الثَّوَابِ مِثْلُ ثَوَابِ مِائَةِ أَلْفِ شَهِیدٍ مِنْ شُهَدَاءِ بَدْر»

امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خداوند عالم ثواب صد شهید از شهدای بدر را در نامه عمل او می‌نویسد.

المزار الکبیر، نویسنده: ابن مشهدی، محمد بن جعفر، محقق / مصحح: قیومی اصفهانی، جواد، ص 353، ح 3

مرحوم «ابن قولویه» در کتاب «کامل الزیارات» که به نقل بعضی از بزرگان ما از جمله آیت الله العظمی خوئی روات آن همگی ثقه هستند، در صفحه 146 روایتی را می‌آورد و می‌گوید:

«مَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَینِ ع لِلَّهِ وَ فِی اللَّهِ أَعْتَقَهُ اللَّهُ مِنَ النَّارِ وَ آمَنَهُ یوْمَ الْفَزَعِ الْأَکبَر»

هرکسی برای رضای خدا و به خاطر خدا به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) برود، خداوند عالم او را از آتش جهنم آزاد می‌کند و از گرفتاری‌های قیامت نجاتش می‌دهد.

«لِلَّهِ وَ فِی اللَّهِ» به معنای این است که شخص تنها به خاطر رضای خدا به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) برود، نه به خاطر شهرت و فخر فروختن یا تماشا کردن!

«وَ لَمْ یسْأَلِ اللَّهَ تَعَالَی حَاجَةً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ إِلَّا أَعْطَاه»

و هر حاجت دنیوی و اخروی بخواهد خداوند عالم به او عطا خواهد کرد.

کامل الزیارات، نویسنده: ابن قولویه، جعفر بن محمد، محقق / مصحح: امینی، عبد الحسین، ص 146، ح 7

این روایت همچنین در کتاب «بحارالأنوار» جلد 98 صفحه 20 وارد شده است. این روایت از نظر سندی معتبر هست و مشکل سندی هم ندارد. البته این مواهب همگی از فضل خداوند متعال است.

مجری:

استاد خیلی عالی بود، از شما ممنونم. به همین مقدار خیلی خوشحال شدیم. ان‌شاءالله حتی برای یک مرتبه هم که ممکن است به زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف شویم.

بنده خدای ناکرده نمی‌خواهم نمک روی زخم بعضی از عزیزان بریزم که وقتی صحبت از کربلا و زیارت امام حسین (علیه السلام) می‌شود، شاید غصه بخورند و در دل بگویند که ما هنوز کربلا نرفتیم.

بنده افرادی را سراغ دارم که به ما پیام می‌دهند و می‌گویند: "ما در ایران هستیم، اما هنوز یک بار هم به مشهد نرفتیم"، همچنین افراد دیگری پیام می‌دهند و می‌گویند: "ما یک بار هم به زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) نیامدیم."

حال و هوای دل شما را درک می‌کنم، اما همین مقدار که آرزو دارید و از خداوند متعال می‌خواهید و مشتاق زیارت امام حسین هستید و تلاش می‌کنید، اما به نتیجه نمی‌رسید مطمئن باشید که ثواب زیارت امام حسین برای شما ویژه نوشته می‌شود.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

در این خصوص روایتی وارد شده است که یکی از اصحاب خدمت امام صادق (علیه السلام) عرض می‌کند: یابن رسول الله! راه ما دور است، در میان راه خطر وجود دارد و نمی‌توانیم به زیارت امام حسین برویم. ما باید از زیارت امام حسین (علیه السلام) محروم باشیم؟!

عزیزان بیننده در سراسر جهان مخصوصاً عزیزان خارج از کشور به این روایت خوب دقت کنند. این روایت از امام معصوم صادر شده است و شبهه‌ای هم در صحت روایت وجود ندارد. امام صادق (علیه السلام) در جواب فرمودند:

اگر نمی‌توانید به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) بروید، به بالاترین نقطه از خانه خود بروید و در آنجا رو به حرم امام حسین (علیه السلام) بایست، اول به سمت راست و سپس به سمت چپ نگاه کن، سرت را به سمت آسمان بلند کن و بگو:

«السَّلَامُ عَلَیک یا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیک وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُه»

الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 4، ص 589، ح 8

امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هرکسی چنین کاری کند، خداوند عالم در پرونده اعمال او ثواب یک زیارت کربلا و یک زیارت امام حسین (علیه السلام) را می‌نویسد.

گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست

این روایت هم روزی آن دسته از عزیزانی است که تا به حال به زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف نشدند، یا خارج از کشور هستند و آرزو دارند به حرم امام حسین (علیه السلام) مشرف شوند.

بنابراین به بالاترین نقطه از خانه خود جایی که دیگر بالاتر از آن برایتان مقدور نیست بروید و ابتدا به سمت راست، سپس به سمت چپ نگاه کنید و صورتتان را به طرف آسمان بلند کنید و رو به طرف حرم امام حسین (علیه السلام) بگویید:

«السَّلَامُ عَلَیک یا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیک وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُه»

دوستان هرجایی که قرار دارند رو به قبله تقریباً قریب به حرم امام حسین (علیه السلام) است.

مجری:

تنها در ایران به این صورت است؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

در کشورهای دیگر از جمله عراق و عربستان سعودی هم تفاوت زیادی با ایران ندارد. عزیزان در هرکجای دنیا باشند قبله و حرم امام حسین (علیه السلام) در یک سمت است و تفاوت زیادی ندارد.

قبله نما وجود دارد، اما کربلا نما هنوز درست نشده است. کربلا نما قلب‌های ماست و خداوند عالم قلب‌های مؤمنین را به امام حسین (علیه السلام) داده است. قلب مؤمنین آشیانه امام حسین (علیه السلام) است.

بنابراین زمانی که قصد زیارت امام حسین (علیه السلام) کردید، رو به قبله ابتدا به سمت راست و سپس به سمت چپ نگاه کنید، روی خود را به طرف آسمان بچرخانید و بگویید:

«السَّلَامُ عَلَیک یا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیک وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُه»

بعد از آن حاجت خود را از خداوند بخواهید که مشکلات و گرفتاری‌های شما حل خواهد شد. دوستان امتحان کنید و اگر نتیجه گرفتید ما را هم از دعای خیر خود فراموش نکنید.

مجری:

خیلی خوب است، به هر صورت این هم یک عیدی برای عزیزان بیننده به ویژه دوستانی که دلشان برای کربلا و زیارت امام حسین (علیه السلام) پر می‌زند، حداقل این کار را انجام دهند و دو ذکر مختصر: «السَّلَامُ عَلَیک یا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیک وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُه» را بگویند. قبل از آن ابتدا سمت راست، سپس سمت چپ و بعد از آن رو به قبله به آسمان نگاه کنید و این سلام را بدهید. ان‌شاءالله ملائکة الله سلام شما را به محضر امام حسین (علیه السلام) ابلاغ می‌کند.

استاد یکی از ابعاد مباحثی که مطرح می‌کنیم به قرآن کریم می‌رسد. وجه مشترک همه مسلمانان کتاب شریف قرآن کریم این معجزه پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) است.

ما اگر بخواهیم بیشتر به اهمیت جایگاه امام حسین (علیه السلام) پی ببریم، باید به قرآن کریم مراجعه کنیم و ببینیم قرآن کریم امام حسین (علیه السلام) را چطور معرفی فرمودند.

جایگاه امام حسین (علیه السلام) از منظر قرآن کریم

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اگر بخواهیم امام حسین (علیه السلام) را از منظر قرآن کریم بحث کنیم، باید چندین جلسه در این زمینه بحث کنیم.

آیه‌ای از قرآن کریم که شک و شبهه‌ای نیست که در رابطه با سیدالشهدا (علیه السلام) و برادر بزرگوارش امام حسن (علیه السلام) نازل شده است، آیه مباهله است. بعد از آنکه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) با نصاری نجران مناظره و محاجه کردند، اما آن‌ها زیر بار نرفتند، خداوند عالم دستور به مباهله داد.

مباهله به این معناست که دو طرف همزمان به درگاه خداوند متعال می‌روند و تقاضا می‌کنند که اگر یکی از طرفین حق و دیگری باطل است، خداوند عالم بر طرف باطل بلا نازل کند.

(فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِین)

به ایشان بگو بیائید ما فرزندان خود، و شما فرزندان خود را، ما زنان خود و شما زنان خود را، ما نفس خود، و شما نفس خود را بخوانیم و سپس مباهله کنیم و دوری از رحمت خدا را برای دروغگویان که یا مائیم، یا شما، درخواست کنیم.

سوره آل عمران (3): آیه 61

در کتاب «صحیح مسلم» که بعد از قرآن کریم صحیح‌ترین کتاب نزد اهل سنت محسوب می‌شود، صفحه 1871 حدیث 2404 وارد شده است:

«وَلَمَّا نَزَلَتْ هذه الْآیةُ (فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ) دَعَا رسول اللَّهِ عَلِیا وَفَاطِمَةَ وَحَسَنًا وَحُسَینًا»

این در حالی است که به غیر از امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) صحابه زیادی در آنجا حضور داشتند و غیر از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) همسران پیغمبر اکرم هم حضور داشتند. همچنین غیر از امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) فرزندان و شاید نوه‌های دیگر رسول گرامی هم حضور داشتند.

پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) طبق دستور الهی این چهار بزرگوار را برای مباهله بردند و خطاب به خداوند متعال عرضه داشتند:

«اللهم هَؤُلَاءِ أَهْلِی»

خدایا اهل بیت من این چهار نفر هستند.

صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 4، ص 1871، ح 2404

خیلی واضح و روشن است که رسول گرامی، «أهلی هؤلاء» نفرمودند، بلکه فرمودند «هَؤُلَاءِ أَهْلِی». به عبارت دیگر پیغمبر اکرم نسبت به این چهار بزرگوار نوعی حصر به کار بردند یعنی این هست و جز این نیست!!

جالب این است که آقای «ابن کثیر دمشقی» در کتاب «تفسیر» خود می‌نویسد «جابر بن عبدالله أنصاری» گفت: مراد از (أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکمْ) رسول الله و علی بن أبی طالب است، مراد از (أَبْناءَنا) امام حسن و امام حسین است و مراد از(نِساءَنا) حضرت زهرا است!!

سپس از «حاکم نیشابوری» نقل می‌کند که این روایت صحیح است و شرایط «صحیح مسلم» را دارد. همچنین در کتاب «معرفة علوم الحدیث» اثر «حاکم نیشابوری» وارد شده است:

روایات متواتر از «عبدالله بن عباس» و دیگران داریم که نبی مکرم اسلام در روز مباهله دست علی بن أبی طالب، حسن و حسین را گرفت و حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا پشت سرشان بود و برای مباهله رفتند. بنابراین شک و شبهه‌ای نیست که مراد از (أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکمْ) امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) هستند.

همچنین در کتاب «صحیح سنن الترمذی» جلد سوم صفحه 523 وارد شده است: هنگامی که آیه شریفه مباهله نازل شد، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) علی بن أبی طالب، فاطمه، حسن و حسین را برای مباهله بردند و فرمودند: این‌ها اهل بیت من هستند. سپس نویسنده می‌نویسد که این روایت صحیح است.

جالب اینجاست که آقای «زمخشری» در کتاب «الکشاف» صفحه 397 زمانی که به اینجا می‌رسد، می‌نویسد: پیغمبر اکرم دست حسن و حسین را گرفت و علی بن أبی طالب و حضرت فاطمه زهرا پشت سر آن‌ها بودند. سپس می‌گوید:

«وفیه دلیل لا شیء أقوی منه علی فضل أصحاب الکساء علیهم السلام»

در این روایت دلیلی است که قوی‌تر از آیه مباهله در فضیلت اصحاب کساء (علیهم السلام) حدیثی نداریم.

«وفیه برهان واضح علی صحة نبوة النبی»

و برهان واضحی بر صحت رسالت رسول گرامی اسلام است.

الکشاف عن حقائق التنزیل وعیون الأقاویل فی وجوه التأویل، اسم المؤلف: أبو القاسم محمود بن عمر الزمخشری الخوارزمی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: عبد الرزاق المهدی، ج 1، ص 397، ح 171

دوستان عزیز رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) برای اثبات پیغمبر بودن و صادق بودن خود می‌رود و از میان شمار زیادی از اصحاب خود تنها دست امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را گرفته و برده است.

بر فرض هیچ دلیلی بر خلافت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نداشته باشیم و تنها همین یک آیه را داشته باشیم. آیا کسی که برای اثبات صداقت پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می‌رود بیشتر شایسته جانشینی پیغمبر اکرم است، یا دیگران؟! داوری بر عهده شما باشد.

متأسفانه ما می‌بینیم دست‌های خیانتکار از آستین بنی امیه بیرون آمده و در بعضی از کتب اهل سنت یا وهابیت بعد از ذکر روایاتی در مورد اهلبیت (علیهم السلام) مطالبی ناشایست بیان کردند.

در حالی که آقای «حاکم نیشابوری» ادعای تواتر کرده است و آقای «زمخشری» هم می‌گوید این روایت اقوی دلیل بر فضیلت اصحاب کساء است، ولی شاگرد «ابن تیمیه» یعنی آقای «ابن قیم جوزیه» عداوت خود را نسبت به امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نشان می‌دهد.

مشاهده کنید نصب و دشمنی امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در کتاب «جلاء الأفهام فی فضل الصلاة و السلام علی خیر الأنام» اثر «امام أبی عبدالله ابن قیم جوزیه» به روشنی نمایان است. در صفحه 264 این کتاب وارد شده است:

«ولما انزل الله سبحانه آیة المباهلة (فمن حاجک فیه من بعد ما جاءک من العلم فقل تعالوا ندع أبناءنا وأبناءکم) دعا النبی e فاطمة وحسنا وحسینا وخرج للمباهلة»

جلاء الأفهام فی فضل الصلاة علی محمد خیر الأنام، اسم المؤلف: محمد بن أبی بکر أیوب الزرعی أبو عبد الله، دار النشر: دار العروبة - الکویت - 1407 - 1987، الطبعة: الثانیة، تحقیق: شعیب الأرناؤوط - عبد القادر الأرناؤوط، ج 1، ص 264

اسم امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در این روایت کجاست؟! مردم شما قضاوت کنید!! مطالبی با این مضمون در کتب دیگر هم آمده است که کاری با آن نداریم. جالب اینجاست که محقق در ذیل این روایت می‌گوید:

«اخرجه مسلم فی (44) فضائل الصحابة (2404)»

مشاهده کنید که در این روایت اسم امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) حذف شده است. این در حالی است که این روایت پاورقی هم ندارد تا مشخص شود که در کتاب «صحیح مسلم» نام امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هم وارد شده است.

در کتاب «صحیح مسلم» چنین وارد شده است:

«دَعَا رسول اللَّهِ e عَلِیا وَفَاطِمَةَ وَحَسَنًا وَحُسَینًا»

زمانی که ما امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را اینگونه خطاب می‌کنیم:

«السلام علیک یا أول مظلوم ظلم حقه»

ادعا می‌کنند که شما چرا وهابیت را ناصبی و دشمن اهلبیت (علیهم السلام) می‌دانید؟ محقق این کتاب هم تا این حد وجدان نداشته که نام امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) را در این روایت اضافه کند.

دوستان عزیز امیدواریم با آمدن حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداه) پرده‌ها بالا برود، حقایق روشن شود و به حول قوه الهی ناگفته‌ها گفته شود. من دیگر حرفی ندارم.

مجری:

ممنونم استاد، سلامت باشید. به همت دوستانم در اتاق فرمان ان‌شاءالله تلفن‌های عزیزان بیننده را هم می‌توانیم داشته باشیم.

بخشی از پیامک‌های بینندگان برنامه:

پیام‌های بینندگان برنامه هم خیلی زیاد است. عزیزان بیننده بزرگواری می‌فرمایند و پیام‌های خود را برای ما ارسال می‌کنند.

فاطمه خانم از کرج تبریک گفتند و گفتند: حتماً برایم دعا کنید تا امشب حاجتم روا شود. الهی به حق باب الحوائج کربلا حاجت روا شوید.

عزیزی به نام صادقی از همدان گفتند: من مریض هستم، نوبت هم گرفتم. ان‌شاءالله به حق باب الحوائج قمر منیر بنی هاشم اصلاً نیازی به نوبت پیدا نکنید و خداوند متعال شفا و سلامتی به شما عطا کند.

آقای غلامعلی ستوده از زابل تبریک گفتند.

آقای رضایی از زاهدان گفتند: حسین سلطان عشق، عباس ساقی عشق، زینب شاهد عشق و سجاد راوی عشق است. کاروان عشق در راه است و خود عشق نیمه شعبان خواهد آمد. اعیاد شعبانیه را هم تبریک گفتند که از ایشان ممنونیم.

خواهر بزرگوارمان سرکار خانم یزدانی از عراق برای ما پیام فرستادند که از ایشان ممنونم. مهربانی کردند و برای ما پیام فرستادند، ما هم به ایشان تبریک می‌گوییم. ای کاش می‌گفتید از کدام شهر و کدام دیار کشور عراق هستید. از لطف و مهربانی شما ممنونیم.

عزیزی به نام شیخی از زابل گفتند: از استاد بخواهید که من را دعا کنند و از امام حسین (علیه السلام) بخواهید که من را بطلبد تا به همراه همسرم زیارتشان بروم.

ان‌شاءالله به حق مولود امشب که برای امام حسین (علیه السلام)، امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و حضرت أم البنین خیلی عزیز است و همچنین برای حضرت زهرای مرضیه و پیامبر گرامی اسلام هم عزیز است شما هم به زودی با خانواده به کربلا خواهید رفت.

آقا مجید از قزوین گفتند: برای ازدواج جوانان دعا کنید.

ضمن اینکه دعا می‌کنیم از پدرها، مادرها، بزرگ‌ترها و ریش سفیدها تقاضا می‌کنم مقداری سخت‌گیری‌ها را کمتر کنید و توقعات را پایین‌تر بیاورید تا وقتی پسری به خواستگاری دختر شما می‌آید مشکلی به وجود نیاید.

گاهی اوقات لازم است دختر خانم‌ها هم توقعات خود را قدری کمتر کنند تا این مشکلات حل شود و جوانان سروسامان بگیرند، زودتر پسرها داماد و دخترها عروس شوند.

آقای رضایی از قم هم التماس دعا داشتند گفتند: مدتی است که ازدواج کردم و صاحب فرزند نشدم.

بنده به درگاه حضرت حق تعالی التماس می‌کنم به حق مولود امشب که بسیار به درگاه حضرت حق عزیز است، خداوند متعال هم به شما فرزندی سالم و صالح عنایت کند و دلتان شاد شود. الهی آمین

به اتاق فرمان می‌رویم، ظاهراً مولودی قمر بنی هاشم برایمان در نظر گرفتند. بخشی از مولودی حضرت ابوالفضل را شنیدیم، اما به مناسبت شب ولادت قمر منیر بنی هاشم باز هم مولودی حضرت ابوالفضل (سلام الله علیه) را می‌شنویم.

بازهم ولادت باسعادت حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) را به شما تبریک عرض می‌کنم. یادمان باشد که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) به حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) فرمودند:

«شِیعَتُک خُلِقُوا مِنْ فَاضِلِ طِینَتِنَا وَ مَنْ أَحَبَّهُمْ فَقَدْ أَحَبَّنَا وَ مَنْ أَبْغَضَهُمْ فَقَدْ أَبْغَضَنَا»

إرشاد القلوب إلی الصواب، نویسنده: دیلمی، حسن بن محمد، ج 2، ص 423، باب أحادیث فی فضائل أهل البیت ع

ما در شادی اهلبیت (علیهم السلام) شاد و در اندوهشان اندوهناک هستیم. همان‌طور که ماه محرم ماه عزاداری و ماه گریه و ماه سوگ اهلبیت (علیهم السلام) هست، ماه شعبان هم ماه شادی اهلبیت (علیهم السلام) است.

از ابتدای ماه شعبان ولادت‌ها شروع می‌شود؛ ولادت‌ها در سوم شعبان با ولادت امام حسین (علیه السلام) شروع می‌شود و تا نیمه شعبان ولادت حضرت ولی عصر (ارواحنا و ارواح العالمین له الفداه) است.

تماس بینندگان برنامه:

ما از این لحظه تا پایان برنامه که تقریباً بیشتر از 20 دقیقه فرصت داریم، پاسخگوی تلفن‌های عزیزان بیننده هستیم.

عزیزان شیعه و اهل سنت که روی خط ارتباطی ما می‌آیند، بزرگورای بفرمایند همگی رعایت ادب در گفتار و کلام را داشته باشند تا به عزیزان اهل سنت و مقدساتشان توهین و جسارتی نشود. عزیزان اهل سنت هم ان‌شاءالله ملاحظاتی در این خصوص خواهند داشت.

آقا محمد عظیم از چابهار از بینندگان اهل سنت ما هستند. خدمت شما سلام عرض می‌کنم، خوش آمدید:

بیننده (آقا محمد عظیم از چابهار – اهل سنت):

سلام علیکم، وقت شما بخیر جناب آقای اسماعیلی و آیت الله قزوینی عزیز.

مجری:

سلامت باشید، خیلی متشکرم، بفرمایید.

بیننده:

بنده چند سؤال داشتم و می‌خواستم از حاج آقا قزوینی بپرسم. شبهاتی مطرح شده است و به دلیل اینکه بنده نسبت به حاج آقا قزوینی ارادت خاصی دارم، می‌خواستم جواب قانع کننده به من بدهند.

اولاً بنده اهل سنت هستم، اما افتخار می‌کنم که خاک پای حضرت علی سرمه چشمان من است. بنده سه فرزند دارم؛ پسرم حسین نام دارد و دخترانم فاطمه و زهرا نام دارند.

مجری:

احسنت به شما.

بیننده:

ما تا این اندازه نسبت به اهلبیت (علیهم السلام) ارادت داریم. بنده می‌خواستم بپرسم اگر به عنوان مثال گناهی مرتکب شوم و اعمالی انجام بدهم، اما با این روایاتی که شما بیان کردید اگر به حرم امام حسین (علیه السلام) بروم گناهان من پاک می‌شود؟!

آیا بیت الله الشریف افضل‌تر است، یا قبر امام حسین (علیه السلام) افضلیت دارد؟! بنده قرآن را خواندم و مشاهده کردم که در قرآن کریم تنها سه مکان یاد شده است که قبر امام حسین (علیه السلام) جزو این مکان‌ها نیست!

مجری:

آقا محمد عظیم بنده یک نکته بگویم و شما سؤال دوم خود را مطرح بفرمایید.

بیننده:

بفرمایید.

مجری:

اینکه شما گفتید حرم امام حسین (علیه السلام) در قرآن نیامده است، قرار نیست که همه چیز در قرآن کریم نام برده شود. به عنوان مثال ما و شما اشتراکات زیادی در دین داریم؛ ما و شما صبح‌ها دو رکعت نماز می‌خوانیم، اما در قرآن کریم نیامده است که دو رکعت بخوانیم.

منظورم این است که بنایمان بر این نیست و نباید توقع داشته باشیم همه چیز در قرآن کریم وارد شده باشد.

بالاخره بزرگوارانی هستند که قرآن کریم را تبیین می‌کنند و برای ما توضیح می‌دهند که آنان رسول گرامی اسلام و اهلبیت (علیهم السلام) هستند و برخی از مطالب را از این بزرگواران باید شنید.

بیننده:

آقای اسماعیلی عزیز اصول دین توحید است، اما ارکان نماز که تعداد رکعات هم جزو آن است شامل فروعات دین است. مهم امامت است و امامت ارکان دین است. ارکان دین توحید، معاد، نبوت و امامت است.

الله تعالی برای انسان‌ها بیان کرده است که اگر توحید را قبول نداشته باشید چنین عواقبی دارید، اگر معاد را قبول نداشته باشید چنین عواقبی دارید، اگر نبوت را قبول نداشته باشید چنین عواقبی دارید؛ اما در مورد امامت عواقبی صریحاً مطرح نشده است.

به عنوان مثال فردای قیامت بنده به خداوند متعال می‌گویم: خدایا بنده در قرآن کریم امامتی که شما فرمودید را ندیدم. به عنوان مثال خداوند متعال در آیه مباهله می‌فرماید:

(فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِین)

این آیه شریفه فضیلت امامت حضرت علی را بیان می‌کند، نه اینکه من از این آیه شریفه استنباط کنم که مثلاً جانشینی و امامت حضرت علی ثابت شده است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

آقای محمد عظیم عزیز در رابطه با سؤال اول شما اولاً قرآن کریم به صراحت می‌فرماید:

(قُلْ یا عِبادِی الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جمیعاً)

بگو ای بندگانم که بر نفس خود ستم و اسراف کردید از رحمت خدا نومید مشوید که خدا تمامی گناهان را می‌آمرزد.

سوره زمر (39): آیه 53

بنابراین اینکه خداوند عالم گناهان ما را ببخشد، از کرم او مستبعد نیست. شما مشاهده کنید در کتاب «فضائل الصحابه» اثر «احمد بن حنبل» که مورد تأیید همه اهل سنت است، جلد دوم صفحه 675 وارد شده است که امام حسین (علیه السلام) فرمودند:

«من دمعتا عیناه فینا دمعة أو قطرت عیناه فینا قطرة اثواه الله عز وجل الجنة»

هرکسی چشمش در مصیبت ما اشک‌آلود شود و یک قطره اشک بریزد خداوند بهشت را به او عطا می‌کند.

فضائل الصحابة، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبد الله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة الرسالة - بیروت - 1403 - 1983، الطبعة: الأولی، تحقیق: د. وصی الله محمد عباس، ج 2، ص 675، ح 1154

بیننده:

حاج آقا پاورقی مطلبی که خواندید را هم لطف کنید و مقداری نشان بدهید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بفرمایید، در پاورقی نوشته شده است: «احمد بن اسرائیل» شیخ قطیعی است که او را پیدا نکردم، اما مابقی همه ثقه هستند. «ربیع بن منذر» هم ثقه است که «ابن معین» او را توثیق کرده است.

بیننده:

استاد این روایت گفته که من افرادی را پیدا نکردم؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

قانون کلی این است که اگر مجهولی باشد و یک یا دو راوی از او روایت نقل کرده باشند، این شخص از مجهول العین بودن خارج می‌شود. این روایت راوی ضعیف ندارد. دقت کنید که در پاورقی حدیث 1153 وارد شده است:

«إسناده ضعیف جدا»

همچنین در پاورقی روایت 1155 وارد شده است:

«إسناده ضعیف»

این در حالی است که در پاورقی روایت 1154 این جمله بیان نشده است و این روایت را ضعیف نمی‌داند. بنابراین روایت ضعیف نیست، اما مجهول بودن به معنای ضعف روایت نیست. این روایت از «احمد بن اسرائیل» نقل شده است که راوی آن «احمد بن حنبل» است.

«احمد بن حنبل» با آن جلالت وقتی از شخصی روایت نقل می‌کند، به معنای این است که این شخص از مجهول العین بودن خارج شده است.

بیننده:

حاج آقا این‌طور نیست. یعنی این شخص بعد از اینکه کسی روایت او را نقل کرد از مجهول بودن خارج می‌شود؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

عزیز دل من روایت ضعیف است یا صحیح است؟!

بیننده:

روایت خیلی هم ضعیف است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

شما می‌توانید بگویید کجای این روایت ضعیف است؟!

بیننده:

پاورقی این روایت می‌گوید که این روایت ضعیف است و اصلاً معلوم نیست رجال این روایت چه کسانی هستند.

مجری:

شما به رجال آشنا هستید؟!

بیننده:

بله کاملاً آشنا هستم، چطور آشنا نباشم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

«احمد بن اسرائیل» را می‌دانید چه کسی است؟! این شخص «شیخ قطیعی» و استاد «احمد بن حنبل» است.

بیننده:

از این سؤال بگذریم و به سراغ سؤال بعد برویم.

مجری:

آقا محمد عظیم شما سؤال پرسیدید. چرا از این سؤال بگذریم؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

ببینید برادر بزرگوارم اگر قرار است ما چیزی را درک کنیم و بفهمیم دیگر داد و بیداد ندارد. ایشان روایتی را آورده است که نتوانسته آن را ضعیف خطاب کند، اما حضرتعالی می‌گویید این روایت خیلی ضعیف است. ما نمی‌دانیم شما عبارت خیلی ضعیف را با چه مدرکی می‌گویید.

بیننده:

همین روایت را یک لحظه دیگر نشان بدهید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

همین جاست. او نسبت به روایت 1153 می‌گوید:

«إسناده ضعیف جدا»

و نسبت به روایت 1155 می‌گوید:

«إسناده ضعیف»

اما نسبت به روایت 1154 می‌گوید:

«حدثنا أحمد بن إسرائیل قال رأیت فی کتاب أحمد بن محمد بن حنبل رحمه الله بخط یده نا اسود بن عامر أبو عبد الرحمن قثنا الربیع بن منذر عن أبیه قال کان حسین بن علی یقول»

به علاوه آقای محمد عظیم بزرگوار شما در رابطه با مطالبی که حلال و حرام نباشد، می‌گویید: روایاتی که در آن حلال و حرام نباشد، روایت ضعیف را هم حجت می‌داند.

بیننده:

استاد اصلاً روایت اول در پاورقی نوشته شده بود خیلی ضعیف است.

مجری:

ای بابا، آقای محمد عظیم ما چند بار نشان دادیم.

بیننده:

استاد یک لحظه دیگر پاورقی را نشان بدهید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بفرمایید. روایت 1153 روایت قبل از این است که راوی آن را «إسناده ضعیف جدا» می‌داند. روایتی که ما نقل کردیم 1154 است.

بیننده:

استاد سند روایت بالاتر آن که فرمودید چه حکمی دارد؟

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

آن روایت اصلاً ربطی به ما ندارد و موضوع بحث ما نیست. موضوع بحث ما حدیث 1154 است.

بیننده:

من می‌خواهم شما پاورقی حدیثی را که خواندید هم نشان بدهید.

مجری:

ما که چند بار نشان دادیم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

آقای محمد عظیم ظاهراً شما دنبال حق نیستید و بیشتر به دنبال لجاجت هستید. برادر من، من به شما عرض می‌کنم که راوی روایت قبل و بعد را ضعیف خطاب کرده است، اما در مورد روایت مورد نظر ما می‌گوید:

"«احمد بن اسرائیل» استاد یکی از بزرگان ماست و من روایتی در ضعف یا توثیق او پیدا نکردم!!"

این در حالی است که مابقی راویان این روایت همگی ثقه هستند.

بیننده:

ما قبول کردیم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

خدا اموات شما را بیامرزد. باز هم در کتاب «ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی» همین روایت از امام حسین (علیه السلام) نقل شده است و در مورد راوی می‌نویسد:

«أخرجه أحمد فی المناقب»

ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی، اسم المؤلف: محب الدین أحمد بن عبد الله الطبری، دار النشر: دار الکتب المصریة – مصر، ج 1، ص 19، باب ذکر ما لمن توجع لهم

ما می‌خواهیم بگوییم اینکه خداوند عالم بخواهد به خاطر یک قطره اشک بر امام حسین پاداش بدهد قطعاً حقیقت دارد. همچنین شما در روایت دارید که اگر کسی یک شب در منا یا عرفات بخوابد خداوند عالم تمام گناهات او را ولو به اندازه ریگ بیابان باشد می‌بخشد.

خداوند متعال می‌فرماید من می‌بخشم، اما شما اصرار دارید که خداوند عالم نمی‌بخشد.

بیننده:

نه، من اصلاً چنین چیزی نگفتم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

خداوند اموات شما را بیامرزد. بنابراین این مطالب جواب سؤال اول شما بود. ما تابع معصومین هستیم و اگر روایاتی برای ما بیاورند آن را قبول می‌کنیم. به علاوه بحث سر این است که شما در غیر محرمات حدیث ضعیف را حجت می‌دانید.

بیننده:

حاج آقا دست شما درد نکند، من کاملاً قبول کردم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

در رابطه با بحث دوم شما باید بگویم در کتاب «صحیح مسلم» وارد شده است:

«وَمَنْ مَاتَ وَلَیسَ فی عُنُقِهِ بَیعَةٌ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً»

صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 3، ص 1478، ح 1851

مضمون این روایت این است حتی کسانی که بیعت یزید بن معاویه را شکستند هم به مرگ جاهلیت از دنیا رفتند. از طرف دیگر در کتاب «مسند أحمد بن حنبل» وارد شده است:

«من مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً»

هرکسی بدون امام از دنیا برود به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است.

مسند الإمام أحمد بن حنبل، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج 4، ص 96، ح 16922

اسناد آن هم حسن است. همچنین در کتاب «الجواهر المضیة» وارد شده است:

«من مات ولم یعرف إمام زمانه مات میتة جاهلیة»

هرکسی بمیرد درحالی‌که امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است.

الجواهر المضیة فی طبقات الحنفیة، اسم المؤلف: عبد القادر بن أبی الوفاء محمد بن أبی الوفاء القرشی أبو محمد، دار النشر: میر محمد کتب خانه – کراتشی، ج 2، ص 510

بیننده:

استاد بنده کاملاً قبول کردم. بنده به دنبال حقیقت هستم، اما اینکه گفتم عبارت پاورقی را نشان بدهید به خاطر این بود که گاهی اوقات وهابیت ادعا می‌کنند که در پاورقی‌ها توضیحات روایات وارد شده است. بنده به این خاطر گفتم عبارت پاورقی را نشان بدهید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

خدا اموات شما را بیامرزد، اما آقای محمد عظیم عزیز، بنده نکته‌ای به شما بگویم و آن این است که شما انسانی فاضل و اهل تحقیق هستید. من می‌خواهم این مسئله برای شما نقطه آغاز تحقیق باشد.

در کتاب «فضائل الصحابه» اثر «احمد بن حنبل» جلد 2 صفحه 786 وارد شده است:

«قال رسول الله e إنی قد ترکت فیکم خلیفتین کتاب الله وعترتی أهل بیتی وإنهما یردان علی الحوض»

رسول الله فرمودند: من دو خلیفه در میان شما گذاشتم. آن دو کتاب خدا و اهلبیت من هستند. این دو تا روز قیامت از یکدیگر جدا نمی‌شوند.

فضائل الصحابة، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبد الله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة الرسالة - بیروت - 1403 - 1983، الطبعة: الأولی، تحقیق: د. وصی الله محمد عباس، ج 2، ص 786، ح 1403

همچنین در پاورقی هم که شما به دنبال آن هستید، نوشته شده است:

«إسناده حسن لغیره»

بیننده:

کاملاً درست می‌فرمایید، این روایت را کاملاً قبول دارم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

همچنین در کتاب «مسند أحمد بن حنبل» همین روایت وارد شده است، درحالی‌که می‌گوید: روایت صددرصد صحیح است.

«انی تَارِک فِیکمْ خَلِیفَتَینِ کتَابُ اللَّهِ حَبْلٌ مَمْدُودٌ ما بین السَّمَاءِ وَالأَرْضِ أو ما بین السَّمَاءِ إلی الأَرْضِ وعترتی أَهْلُ بیتی وَإِنَّهُمَا لَنْ یتَفَرَّقَا حتی یرِدَا عَلَی الْحَوْضَ»

مسند الإمام أحمد بن حنبل، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج 5، ص 181، ح 21618

در پاورقی هم «إسناده حسن» وارد شده است. آقای «هیثمی» هم همین روایت را آورده و نسبت به پاورقی عبارت «رجاله ثقات» را می‌آورد. آقای «ابن ابی عاصم» در کتاب خود این روایت را چنین می‌آورد:

«قال رسول الله e إن تارک فیکم الخلیفتین من بعدی کتاب الله وعترتی أهل بیتی وإنهما لن یتفرقا حتی یردا علی الحوض»

السنة، اسم المؤلف: عمرو بن أبی عاصم الضحاک الشیبانی، دار النشر: المکتب الإسلامی - بیروت - 1400، الطبعة: الأولی، تحقیق: محمد ناصر الدین الألبانی، ج 2، ص 351، ح 754

ایشان در ادامه می‌گوید:

«قال الهیثمی إسناده جید و قال الطبرانی رجاله ثقات و صححه الشیخ ناصر»

بیننده:

حاج آقا من هم روایت را قبول دارم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

خدا اموات شما را بیامرزد، اگر قبول دارید که دیگر اصلاً دعوا نداریم.

بیننده:

سؤال دوم من در مورد این است که وقتی ما می‌گوییم این دو از هم جدا نمی‌شوند. به عنوان مثال فردا که من مُردم و وارد قیامت شدم، می‌گویم: امام زمان (ارواحنا له الفداه) را من ندیدم، ایشان کجا هستند؟! اهل بیت (علیهم السلام) کجا هستند؟!

این بزرگواران نیستند که من احکام را از ایشان بگیرم. خدایا شما امامی را فرستادید و همچنین احکامی هم برای من فرستادید. تا زمانی که امامی نیاید و ظهور نکند، بسیاری از احکام شرعی تعطیل است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

چه کسی گفته است قبل از آمدن امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) احکام تعطیل است؟!

بیننده:

نماز جمعه که عبادی سیاسی شده است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

با این حال نماز جمعه‌ای که شیعیان و اهل سنت می‌خوانند چه حکمی دارد؟! قربة إلی الله نیست؟!

مجری:

نماز جمعه در حقیقت به جای نماز ظهر محسوب می‌شود.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

شیعیان هرکجایی که نماز جمعه می‌خوانند، معمولاً دیگر نماز ظهر را نمی‌خوانند.

بیننده:

استاد حرف من این است که من فردای قیامت به خداوند متعال می‌گویم که یک سری از احکام‌های شرعی برای من واضح نبود و به همین دلیل می‌خواستم این مسائل را از امامانی که فرمودید توسط پیغمبر اکرم معرفی می‌شوند سؤال کنم.

ما هزار و دویست سال است که دعا می‌کنیم، اما امام زمان ظهور نمی‌کنند. کسانی که در دوران غیبت امام زمان از دنیا رفتند و امام را زیارت نکردند، چه تکلیفی دارند؟!

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

عزیز دل من در دوران جاهلیت حضرت عیسی از دنیا رفت پیغمبر بعدی بعد از چند قرن ظهور کرد. مردمی که در آن زمان بودند چکار کردند؟!

بیننده:

بعضی از این افراد گمراه شدند.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

عده‌ای از این افراد گمراه شدند و عده دیگری ماندند و به همان آئین حضرت موسی (علیه السلام) عمل کردند. ببینید برادر بزرگوار من شما باید به من جواب بدهید، زیرا این روایات مربوط به کتب شما اهل سنت است.

پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می‌فرماید: من در میان شما دو چیز به عنوان خلیفه به امانت گذاشتم. یکی از آن‌ها کتاب آسمانی و دیگری اهلبیت (علیهم السلام) است.

اگر چنانچه اهلبیت (علیهم السلام) نیست، بنابراین نستجیر بالله این روایت دروغ است و پیغمبر اکرم حرف نادرست زده است!؟

بیننده:

نه، اصلاً و ابداً. این سنت است و عترت تمامی سنت را می‌گیرد.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

عزیز دل من سنت و عترت از همدیگر جدا هستند. ما باید دقت کنیم تا عقاید خودمان را در فرمایش رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) تحمیل نکنیم. زمانی که رسول گرامی اسلام می‌فرمایند:

«إن تارک فیکم الخلیفتین من بعدی کتاب الله وعترتی أهل بیتی»

مشخص است که قضیه چیز دیگری است. اگر حرف شما درست بود، پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به صراحت می‌فرمودند:

«إنی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و سنتی» یا: «إنی ترکت فیکم خلیفتین کتاب الله و سنتی»

بیننده:

حاج آقا سنتی را فرموده است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

کجا فرموده است؟! می‌توانید یک روایت صحیح به ما نشان بدهید؟!

بیننده:

در همین کتاب امام «أحمد بن حنبل» اگر جستجو کنید به شما نشان خواهد داد. کافیست تنها همین عبارت «إن تارک فیکم الخلیفتین من بعدی کتاب الله و سنتی» را جستجو کنید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

برادر بزرگوارم اگر «أحمد بن حنبل» در کتاب خود یک مورد روایت «إنی ترکت فیکم ثقلین کتاب الله و سنتی» به نقل از رسول گرامی اسلام آورده بود، ما تمام فرمایشات حضرتعالی را می‌بوسیم و قبول می‌کنیم.

شب دوشنبه آینده که ما برنامه داریم، به دوستان سفارش می‌کنم تا شماره تلفن شما را بگیرند تا به عنوان اولین نفر روی خط بیایید. بنده در گوشه نرم افزار عبارات «الثقلین»، «کتاب» و «سنتی» را یادداشت می‌کنم.

نرم افزاری که مشاهده می‌کنید حدود 250 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. بنده این روایت را در کتاب «مسند أحمد» جستجو می‌کنم که نرم افزار می‌گوید کتاب «مسند أحمد» چنین روایتی ندارد. بنده «ثقلین» را جستجو کردم، اما روایتی یافت نشد.

مجری:

آقا محمد عظیم فرصت برنامه ما تمام شد. شما تا الآن حدود 21 دقیقه روی خط هستید. تنها باید یک نکته به شما بگویم.

بیننده:

سؤال دیگر من این است که اگر کسی قرآن کریم را تحریف کند چه حکمی دارد؟

مجری:

به این سؤال شما بعداً پاسخ خواهیم داد. شما می‌توانید بازهم روی خط ارتباطی «شبکه جهانی ولایت» تشریف بیاورید، تک تک سؤالاتتان را بپرسید.

با توجه به اینکه شما ادعا کردید علاقمند به اهلبیت (علیهم السلام) هستید و اسم فرزندان خود را هم نام ائمه طاهرین (علیهم السلام) گذاشتید، اما باید بگویم صرفاً نامگذاری تنها کافی نیست.

فردای قیامت بالاخره از همه ما سؤال خواهد شدکه کلام حق به شما رسید یا نه!؟ وقت برنامه ما تمام شده است.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

بنده به احترام این برادر بزرگوارم جناب اقای محمد عظیم بزرگوار زمانی که روایت:

«کتَابَ اللهِ، وَأَهْلَ بَیتِی»

را می‌آورد، می‌نویسد:

«هَذَا حَدِیثٌ صَحِیحُ الإِسْنَادِ عَلَی شَرْطِ الشَّیخَینِ وَلَمْ یخَرِّجَاهُ»

المستدرک علی الصحیحین، المؤلف: أبو عبد الله الحاکم محمد بن عبد الله بن محمد بن حمدویه بن نُعیم بن الحکم الضبی الطهمانی النیسابوری المعروف بابن البیع (المتوفی: 405 هـ)، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، الناشر: دار الکتب العلمیة – بیروت، الطبعة: الأولی، 1411 - 1990، ج 3، ص 160، ح 4711

این در حالی است که وقتی روایت:

«کتَابَ اللَّهِ وَسُنَّةَ نَبِیهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَسَلَّمَ»

را می‌آورد، می‌نویسد:

«وَذِکرُ الِاعْتِصَامِ بِالسُّنَّةِ فِی هَذِهِ الْخُطْبَةِ غَرِیبٌ»

المستدرک علی الصحیحین، المؤلف: أبو عبد الله الحاکم محمد بن عبد الله بن محمد بن حمدویه بن نُعیم بن الحکم الضبی الطهمانی النیسابوری المعروف بابن البیع (المتوفی: 405 هـ)، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، الناشر: دار الکتب العلمیة – بیروت، الطبعة: الأولی، 1411 - 1990، ج 1، ص 171، ح 318

همچنین «ابو نصر سجزی» می‌نویسد: "این روایت جدا غریب است" و «ابو منذر» می‌نویسد: "چنین روایتی صحیح نیست". آقای «سقاف» از علمای بزرگ اردن می‌نویسد:

«ویقوله الخطباء علی المنابر فحدیث موضوع مکذوب وضعه الأمویون وأتباعهم لیصرفوا الناس عن هذا الحدیث الصحیح فی العترة، فانتبه لذلک جدا»

خطبای ما بر منبر «کتاب الله و عترتی» را نمی‌آورند، بلکه «کتاب الله و سنتی» را می‌آورند. این روایت حدیث جعلی و دروغی است که بنی امیه این روایت را جعل کردند تا مردم را از حدیث صحیح «کتاب الله و عترتی» منصرف کنند.

صحیح شرح العقیدة الطحاویة أو المنهج الصحیح فی فهم عقیدة أهل السنة والجماعة مع التنقیح، تألیف حسن بن علی السقاف القرشی الهاشمی الحسینی عفا الله تعالی عنه، دار الإمام النووی، جمیع حقوق الطبع محفوظة للمؤلف الطبعة الأولی 1416 ه‍ - 1995 م، ج 16، ص 4، فصل فی بیان بطلان حدیث الافتراق

مجری:

از آقا محمد عظیم خیلی متشکریم. باز هم اگر سؤال یا شبهه‌ای داشتند، ما در برنامه‌های آینده در خدمتشان هستیم. اگر دوست داشتند به برنامه زنده ما بیایند و حاج آقا پاسخ سؤالاتشان را بدهند، هفته آینده در برنامه زنده «حبل المتین» در خدمتشان خواهیم بود.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

ما خیلی خوشحالیم که شخص بزرگوار و مؤدبی همانند آقا محمد عظیم با برنامه ما تماس گرفتند و دائماً هم اصرار داشتند که عبارت پاورقی را ببینید. خیلی خوب است، ما از این افراد خوشمان می‌آید.

بعضی از عزیزان اهل سنت با ما تماس می‌گیرند و می‌گویند ما سواد نداریم، بعضی دیگر می‌گویند با علما مشورت کنیم، اما ایشان انسانی بسیار جدی هستند که دائماً به پاورقی مراجعه می‌کنند و بعد از توضیحات مطالب ما را قبول کردند.

ما از ایشان تشکر می‌کنیم، ان‌شاءالله هفته آینده هم قدم روی چشمان ما بگذارند، بیایند و اگر دلیل بهتری داشته باشند ما تابع دلیل هستیم.

خدایا تو را قسم می‌دهیم به آبروی امام حسین (علیه السلام) و به آبروی قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) فرج مولای ما بقیة الله الأعظم (ارواحنا له الفداه) را نزدیک بگردان، قلب نازنینش را با ظهورش مسرور بگردان.

خدایا ما را از یاران خاص و از سربازان فداکار امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار بده.

خدایا به آبروی امام حسین (علیه السلام) و برادر بزرگوارش قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) رفع گرفتاری از همه گرفتاران بنما، خدایا به آبروی این دو بزرگوار گرفتاری‌های مورد نظر را برطرف بگردان.

خدایا به آبروی امام حسین (علیه السلام) و قمر بنی هاشم (سلام الله علیه) حوائج حاجت مندان روا نما، خدایا حوائج مورد نظر و حوائج دست اندرکاران «شبکه جهانی ولایت»، حوائج بینندگان عزیز مخصوصاً حوائح ولایت یاوران عزیز برآورده نما.

خدایا به حق امام حسین (علیه السلام) و قمر بنی هاشم دعاهای ما را به اجابت برسان.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

خیلی امشب خوشحال بودیم که در کنار شما بودیم و برنامه زنده «حبل المتین» را تقدیم کردیم. از خواهر بزرگوارمان سرکار خانم عمادی از تهران عذرخواهی می‌کنم که خیلی پشت خط ارتباطی معطل شدند.

امشب عزیز اهل سنت ما روی خط آمده بودند و چند سؤال مطرح کردند، به همین خاطر نشد صدای شما را بشنویم. ان‌شاءالله عمری باشد و در برنامه‌های بعدی صدای شما را بشنویم.

باز هم اعیاد سراسر نور و سرور شعبانیه را بر همه شما تبریک عرض می‌کنم. ان‌شاءالله اعیاد بر شما مبارک و دلتان خوش باشد.

یا علی مدد، خدانگهدار




Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب