بسم الله الرحمن الرحیم
موضوع: پرسشها و پاسخهای مهدوی در محضر استاد حسینی قزوینی
برنامه عصر انتظار
فهرست موضوعات این سخنرانی:
«آخر الزمان» به چه معناست؟
آیا بیماری «کرونا» نشانهای از علائم ظهور است؟
مدیریت حضرت ولی عصر (علیه السلام) در بلا و حوادث عالم چگونه است؟
امام زمان قرار است چه زمانی به داد ما برسد؟
آیا دینی که الآن ما داریم، با دین عصر ظهور متفاوت است؟!
مجری:
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم انا نرغب الیک فی دولة الکریمة تعز بها الإسلام و أهله و تذل بها النفاق و أهله
خرم آن بقعه که آرامگه یار آنجاست
راحت جان و شفای دل بیمار آنجاست
عرض سلام دارم محضر همه شما بینندگان عزیز و ارجمند برنامه «عصر انتظار». امید که در کنار خانواده محترم، صحیح و سلامت باشید.
با کسب اجازه از محضر همه بینندگان بزرگوار، لازم به ذکر است که در استودیو رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی شده است.
امید دارم که این روزها به خاطر بیماری «کرونا» قدری بیشتر هوای همدیگر را داشته باشیم. طبیعتاً باید حواسمان بیشتر باشد مخصوصاً به افراد مسنتر و کوچکتر باشد. ان شاءالله که برقرار باشید.
خیلی خوشحال و خرسندیم که ما را دنبال میکنید. این برنامه تقدیم میشود به محضر همه شما بزرگواران عزیز در مورد حوزه مهدویت، پاسخ به شبهات و سؤالات حوزه مهدویت.
امروز در محضر «حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی» هستیم. باعث افتخار است که این برنامه به قدوم این سرور گرانقدر مزین شده است.
در محضر آیت الله دکتر حسینی قزوینی بزرگوار هستیم، بهره مند خواهیم شد از بیانات ایشان و سؤالاتی را خواهیم پرسید. حاج آقا ابتدا سلام و علیکی با بینندگان بزرگوار داشته باشید. در خدمت شما هستیم:
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله
بنده هم خدمت حضار و همه بینندگان عزیز خالصانهترین سلامم را تقدیم میکنم و ایام شهادت جانسوز سرور آزادگان را تسلیت و تعزیت عرض میکنم.
امیدوارم ان شاءالله خداوند عالم فرج مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم را نزدیک کند و ما را از یاران خاصش قرار دهد و این انقلاب پرشکوه اسلامی ما را به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر متصل نماید، ان شاءالله.
مجری:
ان شاءالله. حاج آقا خیلی ممنونم، بزرگواری فرمودید و در برنامه شرف حضور دارید. بنده هم به نوبه خودم محضر همه بینندگان بزرگوار تسلیت عرض میکنم.
این ایام متعلق به سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین، قرآن به نیزه شده و به گفته یکی از دوستان گرانقدرم، قرآنهای ورق ورق شده است. این ایام متعلق به ساحت «آل الله» است. امیدوارم که خداوند منّان از همه بزرگواران قبول بفرماید.
حاج آقا میرویم به سراغ سؤالاتی که دوستان بزرگوار و همچنین حضار حاضر در جلسه پرسیدند. سلامی ویژه هم محضر همه بزرگوارانی که در جلسه ما شرف حضور دارند، عرض میکنم.
سؤال اول:
«آخر الزمان» به چه معناست؟ به عبارتی ما در «آخر الزمان» قرار داریم یا نداریم؟
پاسخ:
در روایات متعدد شیعه و سنی، واژه «آخر الزمان» آمده است و به اینکه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و ماجرای «دجّال» در آخر الزمان که تقریباً متصل به قیامت هست، تصریح شده است. حال اینکه چقدر فاصله وجود دارد، بین شیعه و اهل سنت اختلاف زیاد است.
با توجه به علائمی که اهلبیت (علیهم السلام) و نبی گرامی اسلام فرموده است، ظاهر قضیه این است که نشانههایی وجود دارد که الآن اگر آخر الزمان نباشد دیگر نزدیک به آخر الزمان هستیم.
آخر جهان در حقیقت نزدیک است. بعد از آمدن حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و مسئله «رجعت» که ما به آن معتقد هستیم، دیگر مقدمات قیامت و برچیدن بساط دنیای مادی فراهم خواهد شد.
سؤال دوم:
گسترش بیماری «طاعون» را به نوعی از علائم ظهور میدانند. آیا میتوانیم گسترش بیماری «کرونا» که الآن درگیر آن هستیم را هم به نوعی به عنوان نشانهای از علائم ظهور بدانیم؟
پاسخ:
بنده عرض کردم اینها حدسیاتی است که باعث میشود اعتقادات جوانانمان را متزلزل کند. همانطور که قبلاً هم مثال زدم افراد زیادی هم قبلاً گفتند که این مسائل از علائم ظهور است.
در طول تاریخ هم طاعونهای زیادی شاید بسیار بدتر از کرونایی که ما گرفتار آن هستیم اتفاق افتاده است و شاید چندین برابر کرونا هم کشته داده است، اما ظهوری صورت نگرفته است.
بنده عرض کردم آرزوی ما این است و هرکسی شب میخوابد باید به این نیت بخوابد که فردا صبح ظهور است و باید خود را آماده ظهور کند.
(أَ لَیسَ الصُّبْحُ بِقَرِیب)
آیا صبح نزدیک نیست؟!
سوره هود (11): آیه 81
اما اینکه این قضایا را جزو علائم ظهور بدانیم، بنده بر این عقیده هستم که اشتباه است. بر فرض کرونا از بین رفت و ظهور هم صورت نگرفت. در آن صورت ما باید برای جوانانمان توجیهاتی داشته باشیم. با این حال جوانان حرفهای دیگرمان را هم قبول نمیکنند.
به طور کلی دو مسئله وجود دارد. مسئله اول این است که ما منتظر تشریف فرمائی حضرت ولی عصر هستیم و لحظه شماری و ثانیه شماری میکنیم تا حضرت بیایند تا همانطور که امام خمینی فرمودند انقلاب را دو دستی تقدیم حضرت ولی عصر کنیم.
کشور ایران تنها کشور شیعی است که ایام محرم و صفر صدای ناله مردم به خاطر امام حسین بالاست. ایران تنها کشور در کره زمین است که در ایام فاطمیه مظلومیت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در آن مطرح میشود.
امیدواریم خداوند عالم عنایتی کنند و بر ما منت بگذارند تا کشور ما را بزرگ پایگاه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) قرار بدهد. همانطور که در روایت داریم حجت از قم که در ایران قرار دارد به تمام جهانیان ابلاغ خواهد شد.
این آرزو و دعا و تقاضا و حاجت ماست، اما اینکه مسائلی مانند بیماری کرونا را به دوران آخر الزمان پیوند دهیم، به نظرم کار عاقلانه و شرعی نیست.
مجری:
کاملاً درست است، بسیار ممنونم. قبل از اینکه سؤال بعدی را بپرسیم، یک رفت و برگشت رسانهای خواهیم داشت و با برنامه «عصر انتظار» در خدمت بینندگان بزرگوار خواهیم بود.
مجدد محضر همه شما بینندگان بزرگوار عرض سلام دارم. برنامه «عصر انتظار» را مشاهده میفرمایید و با موضوع "پاسخ به شبهات و پرسشهای حوزه مهدویت" در محضر حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی هستیم.
سؤال سوم:
نقش و مدیریت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در بلا و حوادث عالم چگونه است؟!
پاسخ:
یکی از وظایف ما در زمان غیبت حضرت ولی عصر، شناخت امام است. بنده از روحانیون، منبریها، حوزههای علمیه گلایهای دارم به جهت اینکه درباره نقش «امام» در عالم هستی خوب کار نکردیم.
«وَ بِیمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَی وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاء»
زاد المعاد- مفتاح الجنان، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: اعلمی، علاءالدین، ص 423، باب دعاء العدیلة الکبیر
اصلاً به وجود حضرت ولی عصر آسمان و زمین برقرار است و آنها واسطه فیض هستند. اگر فیضی بخواهد به عالم برسد، حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا فداه) واسطه است.
مرحوم «شیخ محمد حسن اصفهانی» معروف به «کمپانی» در کتاب «حاشیهای بر مکاسب شیخ انصاری» تعبیری دارد و میفرماید:
«لهم الولایة المعنویة و السلطنة الباطنیة علی جمیع الأمور التکوینیة و التشریعیة»
ائمه اطهار ولایت معنوی و سلطنت باطنی بر تمام امور تکوین و تشریع دارند.
حاشیة کتاب المکاسب، نویسنده: اصفهانی، محمد حسین کمپانی، ج 2، ص 379، ح 337
از این تعبیر بهتر میخواهیم در خصوص ائمه اطهار داشته باشیم؟! امروز حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بر تمام عالم هستی ولایت تامه دارند. هر فیضی بخواهد به ما برسد، واسطه فیض، این بزرگواران هستند.
اجازه بدهید تعبیری از چند تن از بزرگواران و مراجع بزرگوار گذشته و آینده برایتان مطرح کنم. ان شاءالله این مطالب هدیه من به مردم استان مرکزی باشد.
«علامه حلی» متوفای 726 هجری کتابی به نام «الرسالة السعدیة» دارد. ایشان در صفحه 70 میگوید:
«أن إرادة النبی (صلی الله علیه وآله) موافقة لإرادة الله تعالی وکراهته موافقة لکراهته تعالی»
الرسالة السعدية، نويسنده : العلامة الحلي، وفات: 726؛ تحقيق: إشراف: السيد محمود المرعشي / إخراج وتعليق وتحقيق: عبد الحسين محمد علي بقال، چاپ: الأولى المحققة، سال چاپ: 1410، چاپخانه: بهمن – قم، ناشر: كتابخانه عمومى حضرت آية الله العظمى مرعشي نجفي - قم، ص 70، باب البحث الثامن
اصلاً اراده نبی گرامی اسلام، با ارادة «الله» یکی است. حضرت میفرماید:
«قُلُوبُنَا أَوْعِیةٌ لِمَشِیةِ اللَّه»
قلبهای ما ظرف اراده خداوند عالم است.
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 25، ص 337، ح 16
«مرحوم شیخ انصاری» میفرماید:
«فالمستفاد من الأدلة الأربعة بعد التتبع والتأمل: أن للإمام علیه السلام سلطنة مطلقة علی الرعیة من قبل الله تعالی»
ما از ادله اربعه کتاب و سنت استفاده میکنیم: ائمه اطهار از طرف خداوند عالم سلطنت مطلقه بر تمام خلایق دارند.
کتاب المکاسب، نویسنده: الشیخ الأنصاری، ج 3، ص 548، باب فی ولایة الفقیه
«صاحب کفایه» در کتاب «کفایه» جلد اول مینویسد:
«فإنهم وسائط نعمه وآلائه»
ائمه اطهار واسطه فیض از طرف خداوند عالم هستند.
کفایة الأصول، نویسنده: الآخوند الخراسانی، ص 330، فصل إنما الثابت بمقدمات دلیل الانسداد فی الاحکام هو حجیة الظن فیها
«مرحوم اصفهانی» در «حاشیهای بر مکاسب شیخ انصاری» مطلبی دارد که عرض کردم. «مرحوم نائینی» در کتاب «مکاسب و بیع» جلد 2 صفحه 332 مینویسد:
«الولایة التکوینیة آلتی هی عبارة عن تسخیر المکونات تحت إرادتهم ومشیتهم بحول الله وقوته»
ولایت تکوینی این است که تمام کائنات تحت اراده و مشیت اهلبیت هست، به یاری و قوه خداوند متعال.
کتاب المکاسب والبیع، نویسنده: تقریر بحث النائینی للآملی، ج 2، ص 332، باب قوله (قده) خرجنا عن هذا الأصل فی خصوص النبی (الخ)
امام خمینی در کتاب «مصباح الهدایة» صفحه 57 مطلبی از «مرحوم قمشهای» دارد و نقل می کند که ایشان میفرماید:
«فالحقیقة المحمّدیة هی الَّتی تجلَّت فی صورة العالم والعالم من الذرّة إلی الدرّة ظهورها وتجلَّیها»
مصباح الهدایة إلی الخلافة والولایة، نویسنده: السید الخمینی، ص 57، باب نور 20
به گفته ایشان هرچه ما در عالم هستی میبینیم، مظهر ظهور سلسله جلیله محمدیین هست. به عبارت بهتر جهان و عالم هستی آئینه تمام نمای این بزرگواران هست. مرحوم آیت الله العظمی خوئی در کتاب «مصباح الفقاهة» جلد 5 صفحه 35 مینویسد:
«و هم الواسطة فی إفاضة»
آن بزرگواران واسطه فیض الهی هستند.
«بل لهم الولایة التکوینیة لما دون الخالق»
ائمه اطهار ولایت تکوینی بر مادون خالق دارند.
المکاسب- مصباح الفقاهة، نویسنده: خویی، سید ابو القاسم موسوی، ج 5، ص 35، باب أما الجهة الأولی أی فی ولایتهم التکوینیة
امام خمینی در «کتاب البیع» صفحه 21 مینویسد:
«فهم من قبل الله ملاّک التصرّف فی کلّ شئ»
ائمه اطهار مالکان تصرف در تمام امور هستند.
«وإن کانت الأموال لصاحبها، وهذه ولایة عامّة کلّیة بالنسبة إلی جمیع الموجودات»
کتاب البیع، نویسنده: السید الخمینی، ج 3، ص 21، باب حکم بیع الأراضی المفتوحة عنوة
مشاهده کنید که بزرگان ما امامان (علیهم السلام) را این چنین معرفی کردند! در خصوص اینکه نقش امام زمان در بلاها چیست، باید بگوییم هرآنچه از خوبیها و بدیها به ما میرسد همگی به اذن الله تبارک و تعالی واسطه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) است.
بنده از عزیزان تقاضا دارم کتاب «من لا یحضره الفقیه» که یکی از کتب اربعه شیعه است را مطالعه کنند. ایشان در جلد دوم صفحه 598 در رابطه با زیارت امام حسین مطالبی آورده است.
«مرحوم شیخ عباس قمی» این زیارت را در «مفاتیح الجنان» تحت عنوان زیارت اول آورده است. «تفسیر قمی» این زیارت را در جلد 2 صفحه 409 آورده است.
«مرحوم شیخ طوسی» در کتاب «تهذیب الأحکام» که یکی از کتب اربعه شیعیان است، جلد 6 صفحه 95 این زیارت را آورده است.
«شیخ صدوق» این زیارت را در کتاب «عیون أخبار الرضا» جلد 1 صفحه 305 آورده است. «شیخ صدوق» در کتاب «من لا یحضره الفقیه» جلد 2 صفحه 598 مینویسد:
«لِأَنَّهَا أَصَحُّ الزِّیارَاتِ عِنْدِی مِنْ طَرِیقِ الرِّوَایةِ وَ فِیهَا بَلَاغٌ وَ کفَایة»
زیرا از طریق روایت و سند صحیحترین زیارت نزد من است، زیرا در این زیارت هرچه در خصوص جایگاه امام گفتنی بوده گفته شده است.
من لا یحضره الفقیه، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 598، ح 3200
در خانه اگر کس است، یک حرف بس است! بنده دو سه فراز از این زیارت را میخوانم. در این زیارت آمده است:
«مَنْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِکم»
اگر کسی بخواهد به طرف خداوند حرکت کند، باید از در خانه شما شروع کند.
ائمه اطهار (علیهم السلام) خود میفرمایند:
«بِنَا عُبِدَ اللَّهُ وَ بِنَا عُرِفَ اللَّهُ وَ بِنَا وُحِّدَ اللَّهُ تَبَارَک وَ تَعَالَی وَ مُحَمَّدٌ حِجَابُ اللَّهِ تَبَارَک وَ تَعَالَی»
الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 145، ح 10
در ادامه زیارت آمده است:
«بِکمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِکمْ یخْتِمُ اللَّه»
آغاز و فرجام آفرینش توسط شماست.
امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) در کتابهایش شاید بیش از بیست مورد یکی از روایات صحیح کتاب «کافی» را آورده که چنین است:
«خَلَقَ اللَّهُ الْمَشِیئَةَ بِنَفْسِهَا ثُمَّ خَلَقَ الْأَشْیاءَ بِالْمَشِیئَة»
خداوند عالم تمام آفرینش را با مشیت آفرید، اما مشیت را به نفسه آفرید.
الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 110، ح 4
امام صادق فرمودند:
«نحن مشیة الله»
مستدرک سفینة البحار، نویسنده: الشیخ علی النمازی الشاهرودی، ج 6، ص 99، باب القضاء والقدر والمشیة
امام شناسی باید این چنین باشد. در آخر این زیارت آمده است:
«إِرَادَةُ الرَّبِّ فِی مَقَادِیرِ أُمُورِهِ تَهْبِطُ إِلَیکمْ وَ تَصْدُرُ مِنْ بُیوتِکم»
ارادت خدا در امور عالم ابتدا به قلب شما نازل میشود و از آنجا صادر میشود.
الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 4، ص 576، ح 2
اگر بخواهیم تشبیه کنیم، بلا تشبیه خداوند را به خورشید تشبیه میکنیم که ائمه اطهار نور خورشید هستند. اگر خورشید بیاید بدون نور نیست و نور هم بدون خورشید معنا ندارد.
بنابراین ما باید قدری دقت کنیم. آنچه در عالم هستی صورت میگیرد، ائمه اطهار واسطه فیض هستند. بنده عبارات متعددی از وهابیها و اهل سنت در این زمینه دارم، اما الآن فرصت عرض کردن آن نیست.
«آلوسی» که خود سلفی مذهب است، در کتاب «تفسیر روح المعانی» میگوید: رسول اکرم واسطه تمام موجودات و خلائق است، نه تنها اینکه حضرت واسطه حضرت آدم و انبیاء الهی باشد.
بنابراین یکی از وظایف بزرگ ما در زمان غیبت که عرض کردم باید قدری روی آن کار کنیم، امام شناسی است. ما امام را انسان مقدسی می دانیم و چنین میپنداریم که انسان بزرگواری بود و کارهایی انجام دادند تا برای ما الگویی باشند.
چنین نیست، بلکه جایگاه امام بسیار فراتر از اینهاست. بنده به دوستان توصیه میکنم کتاب «مصباح الهدایة» اثر امام خمینی را مطالعه کنند. بنده معتقدم در این چهارده قرن در جایگاه امام و مقام امام، کتابی مثل «مصباح الهدایة» اثر «امام خمینی» نوشته نشده است.
شنیدم امام خمینی فرموده بود: اگر کسی فلسفه و عرفان نخوانده باشد، راضی نیستم کتاب مرا بخواند!! این کتاب بسیار عمیق است. به عنوان مثال ما می گوییم کتاب «کفایه» بسیار عمیق و سخت است، اما «مصباح الهدایة» اثر امام خمینی بیست برابر سختتر از کتاب «کفایه» است.
مجری:
خواندن این کتابها نیاز به استاد دارد.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
بله، نیاز به استاد و شرح دارد. مرحوم آیت الله فهری این کتاب را ترجمه کرده است، اما ترجمه ایشان احتیاج به ترجمه دارد و آن ترجمه هم احتیاج به ترجمه دارد.
مجری:
بله، حاج آقا بسیار ممنونم. برنامهای که خدمت بینندگان بزرگوار هستیم، «عصر انتظار» است که به همت بنیاد غدیر و بنیاد مهدویت استان مرکزی تقدیمتان میشود. بخشی را میبینیم و برمی گردیم در خدمتتان هستیم.
حاج آقا سؤال بعدی را بینندگان بزرگوار برایمان فرستادند که متأسفانه به عنوان یک شبهه در فضای مجازی گریبان گیر بچههای مذهبی است. سؤال را خیلی عامیانه برای ما ارسال کردند که خدمتتان عرض میکنم.
سؤال چهارم:
شما که این همه چشم انتظار هستید و معتقدید که ما امامی به اسم امام زمان داریم که میآید، این همه کشته به واسطه جنگهای کشورها و بیماریهایی نظیر کرونا گرفته میشود. پس امام قرار است چه زمانی به داد ما برسد؟ چه زمانی قرار است امام به ما کمک کند؟
پاسخ:
امر فرج به دست خداوند عالم است. اراده الهی بر جهان حاکم است و امر فرج آن بزرگوار هم بدون اراده الهی انجام نخواهد شد.
شما این همه کشتار را بر یک کفه ترازو بگذارید و یک قطره خون حضرت سیدالشهدا را بر کفه دیگر ترازو بگذارید. آیا قابل مقایسه هست؟! خیر!
ظهور شرایطی دارد. یکی از شرایط ظهور آماده بودن جهان و پذیرش جهان است. امیرالمؤمنین بیست و پنج سال از قدرت کناره گیری کرد، زیرا زمینه به دست گرفتن قدرت از سوی آن بزرگوار فراهم نبود.
بعد از بیست و پنج سال مردم به طرف حضرت آمدند و التماس کردند که زمینه فراهم شد و حضرت حکومت را به دست گرفت. امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در «نهج البلاغه» میفرمایند:
«لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِیامُ الْحُجَّةِ بِوُجُودِ النَّاصِرِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَی الْعُلَمَاءِ أَلَّا یقَارُّوا عَلَی کظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَیتُ حبلها عَلَی غَارِبِهَا»
نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 50، خ 3
اگر حضرت ولی عصر بخواهد حکومت جهانی را فراهم کند، باید جهان این آمادگی را داشته باشد. این آمادگی هرگاه میسر شود، زمینه ظهور حضرت فراهم میشود.
این بحث، خود دنیایی دارد که آیا این آمادگی در عالم تنها با تعدادی کشت و کشتار حاصل میشود یا غیر از این هم شروطی دارد.
ما که این همه دم از حضرت ولی عصر میزنیم، خود را چقدر آماده کردیم؟! اگر الآن حضرت بقیة الله الأعظم بیاید و پرونده مرا ورق بزند، به من چه خواهد گفت؟!
آقایی که در طول سال یک بار هم پیشانیاش با مهر تماس نمیگیرد و ماه رمضان با روزه میانهای ندارد، آیا برای آمدن حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) آماده هست یا خیر؟!
ان شاءالله اگر فرصتی پیش بیاید و ما در خدمت عزیزان استان مرکزی باشیم، در این خصوص صحبت خواهیم کرد که کدام آمادگی باید در جهان ایجاد شود که باعث شود مردم جهان، پذیرای یک حکومت عدل جهانی باشند.
قرار نیست حضرت بقیة الله الأعظم با معجزه جلو بروند. وقتی حضرت برنامههایشان را ارائه میدهند، عموم مردم جز تعداد اندکی از زر مداران و زور مندان، وقتی برنامههای حضرت را میبینند استقبال میکنند.
آمدن حضرت مسیح در کنار حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) باعث میشود که مسیحیان به طرف حضرت بیایند. در حال حاضر سی و سه درصد مردم جهان مسیحی هستند. این افراد بلافاصله با حضرت ولی عصر بیعت میکنند.
البته حضرت بقیة الله الأعظم معجزاتی نشان میدهند تا ثابت کنند من همان مهدی موعود هستم.
همانطور که حضرت موسی، رسول گرامی اسلام و حضرت عیسی معجزاتی نشان دادند حضرت صاحب الزمان هم یک سری معجزات علمی یا فیزیکی نشان خواهند داد تا برای مردم جهان حجت تمام شود و دیگر بهانهای نداشته باشند.
افراد زیادی اعم از شیعه و سنی که منتظر هستند، وقتی میبینند که حضرت بقیة الله الأعظم ظهور میکنند، دسته دسته به طرف حضرت میآیند.
(وَ رَأَیتَ النَّاسَ یدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْواجا)
و مردم را ببینی گروه گروه وارد دین خدا میشوند.
سوره نصر (110): آیه 2
مجری:
خیلی ممنونم. بینندگان بزرگوار برنامه «عصر انتظار» را مشاهده میفرمایید. بخشی را با همدیگر میبینیم و برمی گردیم خدمت شما هستیم.
سلام مجدد محضر همه بینندگان عزیز. برنامه «عصر انتظار» تقدیم حضور پرمهر شما میشود. در محضر «حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی» هستیم.
سؤال پنجم:
در روایات ظهور، تعابیری مانند «دین جدید»، «کتاب جدید»، «امر جدید» آمده است. آیا دینی که الآن ما داریم، با دین عصر ظهور متفاوت هست یا خیر؟!
پاسخ:
این که حضرت ولی عصر با دین جدید میآیند، ما واژه "دین جدید" را ندیدیم. آنچه مرحوم «نعمانی» در کتاب «الغیبة» صفحه 233 دارد، این است:
«یقُومُ الْقَائِمُ بِأَمْرٍ جَدِیدٍ وَ کتَابٍ جَدِیدٍ وَ قَضَاءٍ جَدِید»
حضرت ولی عصر با امر جدید و کتاب جدید و قضاوت جدید میآیند.
الغیبة للنعمانی، نویسنده: ابن أبی زینب، محمد بن ابراهیم، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ص 233، ح 19
در خصوص امر جدید مشخص است که حضرت آنچه در دنیا هست را قبول ندارند، به همین خاطر با یک دستورات جدیدی میآیند. اگر قرار باشد همین دستورات باشد، دیگر آمدن حضرت معنا ندارد.
در خصوص اینکه آیا مراد از کلمه «کتَابٍ جَدِیدٍ» - نستجیر بالله - قرآن جدید است، قطعاً چنین نیست. همانطور که عزیزمان جناب «آیت الله درّی» از «نهج البلاغه» مطالبی بیان فرمودند، وارد شده است که امیرالمؤمنین میفرماید:
«وَ یعْطِفُ الرَّأْی عَلَی الْقُرْآنِ إِذَا عَطَفُوا الْقُرْآنَ عَلَی الرَّأْی»
در آن هنگام که مردم هدایت را به هوا و هوسهای خود تبدیل کردهاند و رأی را به سوی قرآن برمی گردانند.
حضرت هوا و هوسهایی که بر قرآن کریم تحمیل شده است و برداشتهای شخصی که بر قرآن کریم تحمیل شده است را کنار میزند.
«وَ یحْیی مَیتَ الْکتَابِ وَ السُّنَّة»
حضرت آنچه از قرآن کریم مرده و از بین رفته است را زنده میکند.
نهج البلاغة، نویسنده: شریف الرضی، محمد بن حسین، محقق / مصحح: صالح، صبحی، ص 195، خطبه 138
حضرت سنتی که مردم فراموش کردهاند را احیا میکند.
مجری:
از باب محتوا؟
پاسخ:
بله، از باب محتوا احیا میکند. مشاهده کنید بسیاری از آیات الهی هستند که مفسرین معانی مختلفی برای آنها بیان کردهاند. شیعه، اهل سنت و وهابیت هرکدام نظریات مختلفی از آیات الهی دارند.
مشاهده کنید در حال حاضر عموم شیعه و اهل سنت همگی به قرآن کریم استناد میکنند و می گویند برداشت من این است.
حضرت بقیة الله الأعظم هر برداشتی از قرآن کریم که مراد خداوند متعال و نبی گرامی اسلام بوده است را در میان مردم منتشر میکند. وقتی برداشت جدید از قرآن کریم مطرح شد، مردم تصور میکنند کتاب جدیدی آمده است در حالی که چنین نیست.
ما دو نوع قرآن داریم؛ نوع اول قرآن، «علی ترتیب النزول» است و نوع دوم، قرآنی است که رسول گرامی اسلام به امر الهی و دستور و ابلاغ جبرئیل به ترتیب قرار داده است.
به عنوان مثال اولین سورهای که بر پیغمبر اکرم نازل شده است، در آخر قرآن قرار گرفته است. همانجا که خداوند متعال میفرماید:
(اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّک الَّذِی خَلَق)
بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید.
سوره علق (96): آیه 1
همچنین سوره حمد که هجدهمین سوره از ترتیب نزول است، در ابتدای قرآن کریم قرار گرفته است.
بسیاری از آیاتی که در مکه نازل شده است، پیغمبر اکرم به دستور خداوند در سورههای مدنی قرار داده است. همچنین آیاتی که در مدینه نازل شده است، در سورههای مکی قرار گرفته است. قرآن، کتاب هدایت است. نظر خداوند بر این بوده است که قرآن هدایت مردم به این صورت باشد.
امیرالمؤمنین قرآنی نوشتند، «علی ترتیب النزول». حضرت اولین آیهای که بر پیغمبر اکرم نازل شده بود را در اول و آخرین آیهای که بر پیغمبر اکرم نازل شده بود را در آخر نوشتند.
امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) این قرآن را میان مردم آوردند و فرمودند: این هم همان قرآن است، اما با یک نگاه و عینک دیگر است.
مردم این قرآن را قبول نکردند و حضرت فرمود: این قرآن را خانه میبرم. بعد از آن هرچه مردم اصرار کردند، حضرت دیگر آن قرآن را در اختیار مردم قرار ندادند.
ما معتقدیم آن قرآن «علی ترتیب النزول» است و امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) آن را نوشتهاند، و الآن در محضر حضرت ولی عصر است. حضرت بقیة الله الأعظم در کنار قرآنی که مردم دارند، آن قرآن را هم عرضه میکنند.
شاید مراد از «کتَابٍ جَدِیدٍ» آن باشد، وگرنه ما روایات متعددی در این زمینه داریم. به عنوان مثال در کتاب «کافی» جلد 8 صفحه 396 وارد شده است:
« إِنَّ الدُّنْيَا لَا تَذْهَبُ حَتَّى يَبْعَث اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ رَجُلًا مِنَّا أَهْلَ الْبَیتِ یعْمَلُ بِکتَابِ اللَّه»
همانا دنیا به پایان نرسد تا آنکه خداوند عزوجل مردی از خاندان ما اهل بیت که به کتاب خدا عمل کند برمی گزیند.
طبق این روایت حضرت ولی عصر به همین کتاب عمل میکند، نه به کتاب دیگر.
«لَا یرَی فِیکمْ مُنْکراً إِلَّا أَنْکرَه»
در میان شما عمل زشتی نمی بیند، مگر آنکه انکارش می کند.
الکافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 8، ص 396، ح 597
وقتی حضرت به این قرآن عمل میکنند، مردم با خود می گویند که ما تا به حال چنین برداشتی از قرآن کریم نداشتیم. چه اتفاقی افتاده است؟! همچنین در کتاب «کمال الدین» صفحه 653 وارد شده است:
«إِنَّ الْعِلْمَ بِکتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ سُنَّةِ نَبِیهِ ص لَینْبُتُ فِی قَلْبِ مَهْدِینَا کمَا ینْبُتُ الزَّرْعُ عَلَی أَحْسَنِ نَبَاتِه»
بدرستی که علم به کتاب خدا و سنت پیامبر در دل مهدی ما رویش دارد، همانگونه که زراعت به بهترین وجهی بروید.
کمال الدین و تمام النعمة، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 653، ح 18
طبق این روایت علم به قرآن و سنت پیغمبر اکرم در قلب حضرت ولی عصر میروید و مردم را از این سیراب میکند.
«وَ تُؤْتَوْنَ الْحِکمَةَ فِی زَمَانِهِ حَتَّی إِنَّ الْمَرْأَةَ لَتَقْضِی فِی بَیتِهَا بِکتَابِ اللَّهِ تَعَالَی وَ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ ص»
الغیبة للنعمانی، نویسنده: ابن أبی زینب، محمد بن ابراهیم، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ص 239، ح 30
می فرماید: با این نشر کتاب و فرهنگ حضرت مهدی، کار به جایی میرسد که زنان در خانههایشان به کتاب الله واقعی برگرفته از حضرت مهدی و سنت برگرفته از حضرت ولی عصر قضاوت میکنند.
کاملاً مشخص است این که حضرت، قرآن جدیدی یا امثال آن بیاورند، اشتباه است. به عنوان مثال بنده نمونهای برای عزیزان مطرح میکنم.
«آلوسی» متوفای 1270 هجری و سلفی مذهب است. کتاب تفسیر «روح المعانی» او هم یکی از بهترین کتب تفاسیر اهل سنت است.
ایشان در جلد ششم صفحه 193 از قول «عبدالله بن مسعود» مفسر قرآن در عصر صحابه و شاگرد برومند حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) مینویسد:
«کنا نقرأ علی عهد رسول الله (صلی الله علیه و سلم) یاأیها الرسول بلغ ماأنزل الیک من ربک إن علیا ولی المؤمنین وإن لم تفعل فما بلغت رسالته»
ما همه صحابه در زمان پیغمبر اکرم این آیه را چنین میخواندیم: ای پیغمبر! به مردم بگو که علی ولی امر مؤمنین است و اگر ولایت علی معرفی نشود رسالت تو ناتمام است.
روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 193، باب المائدة: (67) یا أیها الرسول... ..
کلمه «کان» دلیل بر استمرار است و «کنا» صیغه مع الغیر است. ایشان می گوید اصلاً ما در زمان پیغمبر اکرم این آیه را اینچنین میخواندیم، اما الآن در قرآن کریم چنین نیست.
همچنین آقای «سیوطی» متوفای 911 هجری این روایت را در کتاب «تفسیر» خود جلد 3 صفحه 117 آورده است و مینویسد:
«وأخرج ابن مردویه عن ابن مسعود قال: کنا نقرأ علی عهد رسول الله (یا أیها الرسول بلغ ما أنزل إلیک من ربک) ان علیا مولی المؤمنین (وإن لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس)»
الدر المنثور، اسم المؤلف: عبد الرحمن بن الکمال جلال الدین السیوطی، دار النشر: دار الفکر - بیروت – 1993، ج 3، ص 117، باب المائدة: (67) یا أیها الرسول... ..
این روایت همچنین در کتاب «فتح القدیر» اثر «شوکانی» جلد 2 صفحه 60 آمده است. لازم به ذکر است که «شوکانی» وهابی است، اما این روایت را آورده است.
مشاهده کنید زمان پیغمبر اکرم وقتی آیات را میخواندند، تبیین حضرت را در لا به لای آیات میخواندند. ما نمیخواهیم بگوییم: «یاأیها الرسول بلغ ماأنزل الیک من ربک إن علیا ولی المؤمنین...»؛ عین «ما نزل به الجبرئیل» است. ما می گوییم وقتی پیغمبر اکرم آمدند این آیه شریفه را اینچنین برای مردم بیان کردند و طبق آیه 44 سوره نحل:
(وَ أَنْزَلْنا إِلَیک الذِّکرَ لِتُبَینَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیهِم)
و ما این ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آنچه به سوی مردم نازل شده است برای آنها تبیین کنی.
سوره نحل (16): آیه 44
و قرائتهای صحابه هم اینچنین بوده است. بعد از آن در زمان «عثمان» همه این قرائتها را سوزاندند و چیزی که مورد نظر خودشان بود انجام دادند و تبیینی که از پیغمبر اکرم بود را از آیات حذف کردند.
زمانی که حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بیایند، شاید همانطور که در زمان رسول اکرم قرآن خوانده میشد قرائت بفرمایند.
بنده سه مدرک از علمای طراز اول اهل سنت نظیر «آلوسی» و «سیوطی» و «شوکانی» آوردم. این سه عالم اهل سنت می گویند که ما همه صحابه، این آیه را در زمان پیغمبر اکرم این چنین میخواندیم:
«یاأیها الرسول بلغ ماأنزل الیک من ربک إن علیا ولی المؤمنین وإن لم تفعل فما بلغت رسالته»
در حال حاضر اگر کسی این آیه را این چنین بخواند، می گویند کتاب جدیدی آورده است. شاید حضرت ولی عصر بیایند و تبیین نبی گرامی اسلام را در کنار آیات برای مردم بیان کنند و همه مردم تعجب کنند.
شاید مراد این باشد، وگرنه اینکه نستجیر بالله کتاب و قرآن جدیدی غیر از قرآن رسول اکرم بیاورند چنین عقیدهای کفر و شرک و ارتداد است. هرکسی اعم از شیعه و سنی و وهابی چنین عقیدهای داشته باشد، عقیده او کفر و شرک است.
مجری:
بسیار عالی، خیلی ممنونم. ان شاءالله که چشممان به جمال زیبای گل نرگس منور شود. چقدر زمان زود گذشت. خیلی دوست داشتیم بیشتر از محضرتان بهره مند شویم. ان شاءالله که برقرار باشید.
سپاسگذارم از حضور سرور گرانقدر «حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی» که در برنامه «عصر انتظار» حضور داشتند. همچنین تشکر میکنم از همه شما بینندگان بزرگواری که ما را همراهی کردید.
یادمان باشد اگر حال خوشی دست داد
جز برای فرج یار دعایی نکنیم
دست حق همراهتان، خدانگهدار
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته