04/04/1402
موضوع: حدیث شریف ثقلین، حدیث متواتر ضعیف!!!
برنامه حبل المتین
فهرست مطالب این سخنرانی:
پرده ای از زندگی پر برکت حضرت امام باقر (سلام الله علیه)
خلاصهای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!
چه تعدادی از صحابه، حدیث ثقلین را نقل کرده اند!؟
یک بام و چند هوای عجیب علمای اهل سنت درباره حدیث متواتر!
مسیر خطرناک تحریف کلام امام خمینی (ره)
مراد از «عترتي» در حدیث ثقلین، در پندار علمای وهابی!!
آیا آیه تطهیر در حق زنان پیغمبر اکرم نازل شده است؟!
مجری:
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم افوض أمری إلی الله إن الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر و سلام قولا من رب الرحیم
اللهم صل علی فاطمة و أبیها و بعلها و بنیها بعدد ما أحاط به علمک اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
عرض سلام و ارادت خالصانه به محضر تک تک شما بینندگان عزیز و نازنین و گرانقدر «شبکه جهانی حضرت ولی عصر». خیلی خوش آمدید به برنامه «حبل المتین» و در یک یکشنبه شبی دیگر با افتخار در خدمت شما هستیم.
شبی که شب شهادت غریبانه و مظلومانه پنجمین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) هست. به محضر نورانی و ملکوتی مولا و آقاجانمان حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) عرض تسلیت و تعزیت دارم.
همچنین خدمت شما دوستان و عاشقان و ارادتمندان به ساحت اهلبیت (صلوات الله علیهم اجمعین) تسلیت عرض میکنم.
ان شاءالله که خداوند روزی قسمت ما کند در مدینة النبی و در جنة البقیع در محضر چهار امام غریب و مظلوم مدفون در بقیع عرض ادب و ارادت کنیم.
دوستان عزیز همانطور که می دانید و اطلاع دارید، ما یکشنبهها برنامهمان حول محور ولایت مولا امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هست و حدیث شریف ثقلین که یکی از معتبرترین احادیث بین همه مسلمانان هست را بررسی می کنیم.
ان شاءالله حتماً مفصل در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد. امشب با توجه به اینکه شب شهادت امام باقر (علیه السلام) هست، حتماً خوشهای از خرمن سراسر نور و معنویت این امام هم برمی چینیم و بهره خواهیم برد.
در محضر سرور عزیز و گرانقدرمان استاد فرزانه حضرت آیت الله حسینی قزوینی هستیم. حضرت استاد سلام علیکم و رحمة الله، عرض تسلیت و تعزیت دارم؛
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
السلام علیک یا بقیة الله فی أرضه السلام علیک یا میثاق الله الذی أخذه و وکده السلام علیک یا وعد الله الذی ضمنه السلام علیک یا صاحب المرئی و المسمع فما کان لنا شیء الا و انتم له السبب و الیه السبیل
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ بنده هم تسلیت عرض میکنم. خدمت بینندگان عزیز و گرامی خالصانهترین سلامم را تقدیم میکنم و موفقیت روزافزون برای همه گرامیان از خداوند منّان خواهانم.
ما طبق برنامه همیشگی مطلع عرایضمان را با یادی از حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) آغاز میکنیم هدیه به روح پاک امام محمد باقر (علیه السلام).
شرمندهام ز شوهر مظلوم خود علی * دست شکسته حامی مولا نمیشود
بر روی قبر من بنویسید دوستان * سیلی زدن مودت زهرا نمیشود
بر باب خانهام بنویسید رهبری * مثل امام فاطمه تنها نمیشود
جز طفل من که یار علی گشت پشت در * شش ماههای فدایی بابا نمیشود
من پشت در ز پای فتادم کسی نگفت * زهرا چرا ز روی زمین پا نمیشود
سقط جنین و سیلی و ضرب و غلاف تیغ * این احترام أم أبیها نمیشود
و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون
مجری:
حضرت استاد خیلی ممنونم. طبق معمول ما برنامهمان را با نام و یاد بی بی جانمان بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره زهرا (سلام الله علیها) آغاز میکنیم. امشب هم به نام نامی آن بزرگوار متبرک شد.
حضرت استاد با توجه به اینکه امشب شب شهادت امام محمد باقر است و ما میخواهیم از فرمایشات شما در این زمینه بهره ببریم، قدری در این زمینه بفرمایید سپس میرویم به سراغ مباحثی که هر هفته داشتیم.
پرده ای از زندگی پر برکت حضرت امام باقر (سلام الله علیه)
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
در رابطه با امام محمد باقر (علیه السلام) دوستان ما فرداشب مفصل ویژه برنامه دارند و صحبت میکنند، لذا من خیلی خلاصه و فشرده مطالبی را بیان کنم.
امام محمد باقر اولین کسی بود که دانشگاه امامت و ولایت را گشود و فرزند بزرگوارش امام صادق (علیه السلام) هم ادامه داد.
حضرت امام محمد باقر سال 57 هجری یعنی چهار سال قبل از عاشورا دیده به جهان گشودند. حضرت در واقعه کربلا چهار ساله بودند و تمام مصائبی را که در کربلا بر سر اهلبیت آمد، در سن کودکی شاهد بودند. امام محمد باقر در اسارت بین کربلا و کوفه و مجلس عبیدالله بن زیاد و اسارت میان کوفه و شام و مجلس یزید و برگشت به کربلا و آن فاجعه بسیار عظیم حضور داشتند.
بنده گاهی اوقات فکر میکنم اهلبیت عصمت و طهارت بعد از چهل روز برگشتن در کربلا تمام آن وقایع جلوی چشمشان رژه میرفت، چه دردهایی کشیدهاند. شاید یکی از سختترین دوران اهلبیت امام حسین روز اربعین بود که به کربلا برگشتند.
سپاهیان عمر بن سعد موقع رفتن به اهلبیت اجازه گریه کردن و ناله کردن ندادند. معمولاً رسم است که زنان و دختران وقتی یادی از بابا میکنند و خاطرات بابا را می گویند، شیون میکنند. نمیدانم چند روزی که اهلبیت قبل از اسارت در کربلا بودند چه بر سر آنها گذشت. خدا میداند بعضی اوقات که انسان فکر میکند، دیوانه میشود. غیر از اینکه لطف الهی بود، هرکسی این مصیبت را دیده بود همانجا جان میداد.
از آن بدتر زمانی که وارد مدینه میشوند، چه سختیهایی را متحمل میشوند. امام محمد باقر آن زمان چهار ساله بودند و تمام این مصیبتها را جلوی چشمش دیدند و این مصائب تا آخر عمر از جلوی چشمشان رژه میرفت.
پدر بزرگوار امام محمد باقر سی و پنج سال شبانه روز کارشان گریه بود و امام محمد باقر تمامی این صحنهها را میدیدند. امام سجاد وقتی آب میدیدند گریه میکردند، وقتی غذا میدیدند گریه میکردند. وقتی میدید گوسفندی را سر میبرند گریه میکرد و میفرمود: بابای مرا سر بریدند، اما به او آب ندادند.
امام محمد باقر تمامی این مراحل را شاهد بود. بعد از آن هم، دوران یزید بن معاویه و مروان و عبدالملک مروان و ولید بن عبدالملک بود. هرکدام از این افراد از یکدیگر جانیتر و خیانتکارتر و شرورتر بودند.
«حجاج بن یوسف ثقفی» که دیگر دست فرعون و شداد را از پشت بسته بود. «عمر بن عبدالعزیز» میگوید: اگر قیامت تمام اقوام از اول خلقت تا آخر خلقت جنایت پیشه ترین افرادشان را بیاورند و در یک کفه بگذارند و ما «حجاج» را در کفه دیگر بگذاریم، برندهایم.
امام محمد باقر (علیه السلام) تمامی این دوران را شاهد بودند و همه اینها زخمی بر قلب مقدس آن حضرت بود. حضرت سال 114 هجری زمانی که هفده سال به پایان عمر نحس بنی امیه باقی مانده بود، به شهادت رسیدند.
تقریباً حدود هفت هشت سال آخر عمر امام محمد باقر فرصتی بود که حضرت شروع به تربیت نیرو کردند. آمار اصحابی که ما در آن دوران خفقان به دست آوردیم که امام محمد باقر توانستند تربیت کنند و تحویل جامعه بدهند، چهارصد و شصت و دو نفر بود.
شخصیتهایی نظیر «جابر بن یزید جعفی» و «حمران بن أعین» و «زرارة بن أعین» و «عامر بن عبدالله» و «حجر بن زائده» و «محمد بن مسلم» و «لیث بختری» همگی از شاگردان برجسته امام باقر (علیه السلام) بودند و هرکدام از شاگردان امام باقر در دفاع از حریم تشیع و نشر فرهنگ اهلبیت (علیهم السلام) برای خودشان قهرمان بودند.
از طرف دیگر بسیاری از بزرگان اهل سنت نظیر «اعمش» و «ابو اسحاق صبیحی» و «اوزاعی» و «ابن جریج» و «عطا» افتخار شاگردی مکتب امام باقر (علیه السلام) را داشتند.
در یک جمله باید بگوییم که امام محمد باقر (علیه السلام) زمینه را فراهم کرد تا حضرت امام صادق چهار هزار نفر شاگرد تربیت کنند. به تعبیر «شیخ مفید» در کتاب «الإرشاد» چهار هزار نفر در مکتب درس امام صادق شرکت میکرد.
ما در میان ائمه اطهار و علمای اهل سنت چنین مکتبی نداریم که چهار هزار دانشجو داشته باشد. اینها همگی به برکت عنایات حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) بود که انجام شد.
این خلاصهای از نگاهی به زندگی پرافتخار امام محمد باقر بود. واقعاً نمیدانیم مظلومیت اهلبیت تا چه زمانی باید بماند. نمیدانیم چه زمانی فرزند بزرگوارشان ظهور میکنند تا پرده از روی مظلومیت ائمه اطهار (علیهم السلام) بردارند.
من روایتی از احادیث اخلاقی نورانی امام محمد باقر (علیه السلام) عرض میکنم، سپس به ادامه بحث میپردازیم. امام محمد باقر یک جمله روانشناسی یا جامعه شناسی دارد که خیلی جالب است. حضرت میفرماید:
«قُولُوا لِلنَّاسِ أَحْسَنَ مَا تُحِبُّونَ أَنْ یقَالَ لَکم»
با مردم آنطور سخن بگویید که دوست دارید با شما سخن بگویند.
بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 65، ص 152، ح 6
فرمود در گفتار با مردم زیباترین عبارت و زیباترین کلام را به کار ببرید، همان کلماتی که دوست دارید دیگران در حق شما به کار ببرند. تلاش کنیم امشب همین یک جمله را از امام صادق فرابگیریم و در برخورد با دیگران و در برخورد با اهل و عیال به کار ببریم. امام محمد باقر فرمایش قرآن کریم که میفرماید:
(وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنا)
و به مردم نیک بگوئید.
سوره بقره (2): آیه 83
را با یک تعبیر روانشناسانه مطرح کردهاند و میفرمایند: همانطور که دوست دارید دیگران با شما با احترام سخن بگویند و کلمات زیبا و عبارتهای معنادار به کار ببرند، همین را نسبت به دیگران به کار ببرید. من در خدمت حضرتعالی هستم.
مجری:
بسیار ممنون و متشکرم. این لحظات متبرک شد به نام نامی آقا و مولا و سروری که در جنة البقیع هستند و ما هم عرض سلام و عرض ارادت خدمتشان داریم.
السلام ای باقر آل رسول * چهارمین فرزند زهرای بتول
ای نبی بر تو فرستاده سلام * ای به زین العابدین ماه تمام
هفتمین معصومی و پنجم امام * مکتبت تا صبح محشر مستدام
تو خزان باغ زهرا دیدهای * تو تن بی سر به صحرا دیدهای
السلام علیک یا محمد بن علی أیها الباقر یابن رسول الله
بازهم عرض تسلیت و تعزیت دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و گرانقدری که از قاب تلویزیون «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» همراه ما هستید و این شبکه را دنبال میکنید.
طبق معمول یکشنبه شبها موضوع گفتگوی ما درسهایی از امامت و ولایت بود و رسیدیم به حدیث ثقلین. ماهها هست که این بحث را آغاز کردیم و حضرت استاد حسینی قزوینی مباحث بسیار ارزشمندی را فرمودند.
استاد بزرگواری بفرمایید خلاصه مختصری از مباحث گذشته بفرمایید تا سؤال جدید را عرض کنم.
خلاصهای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله
أفوض أمری إلی الله إن الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر یا أبا صالح المهدی ادرکنی
عرض کردیم حدیث ثقلین یکی از احادیثی است که شیعه و سنی آن را نقل کردهاند. حضرت امام خمینی در وصیتنامه سیاسی – الهی خود به صراحت میفرماید: حدیث ثقلین حدیث متواتر نزد فریقین است.
ما در جلسه گذشته مفصل از بزرگان اهل سنت عبارتهای مختلفی را آوردیم مبنی بر اینکه آنها اعتراف کردهاند که حدیث ثقلین حدیثی متواتر است. همچنین از میان بزرگان شیعه هم روایاتی در این خصوص آوردیم.
در ادامه اشاره شد به اینکه اگر روایتی را سه نفر از صحابه نقل کرده باشند، می گویند حدیث متواتر است. «ابن تیمیه» میگوید: اگر یک صحابه یا دو صحابه روایتی را از پیغمبر اکرم نقل کنند، جماهیر علمای اهل سنت او را متلقات به قبول میکنند و می گویند که این علم و یقین آور است.
این خلاصهای از بحثهای جلسه گذشته ما بود.
مجری:
خیلی متشکرم. حضرت استاد اشاره فرمودید که صحابه هم حدیث ثقلین را نقل کردهاند. میخواهیم ببینیم چند نفر از صحابه این حدیث شریف را نقل کردهاند.
چه تعدادی از صحابه، حدیث ثقلین را نقل کرده اند!؟
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
بزرگان شیعه و سنی به اختلاف حدیث ثقلین را نقل کردهاند. هرکسی با توجه به تحقیقات و تتبع و دسترسی که داشته است، حدیث ثقلین را نقل کرده است.
به عنوان مثال «سمهودی» یکی از علمای اهل سنت از قول پانزده نفر از صحابه حدیث ثقلین را نقل میکند. «ابو نعیم اصفهانی» در کتاب «حلیة الأولیاء» از قول هفده نفر از صحابه حدیث ثقلین را نقل میکند.
«سخاوی» که از شاگردان «ذهبی» است، از بیست و یک نفر از صحابه حدیث ثقلین را نقل میکند. «علامه تهرانی» که از شاگردان «مرحوم قاضی» بوده است، حدیث ثقلین را از سی و شش نفر از صحابه نقل کرده است.
«مرحوم بحرانی» در کتاب «غایة المرام» از قول هشتاد و دو نفر از طریق شیعه و سی و شش صحابه از اهل سنت حدیث ثقلین را نقل کرده است.
کسی که کمترین تعداد حدیث ثقلین را از قول صحابه نقل کرده است، «سمهودی» است که میگوید: پانزده نفر از صحابه حدیث ثقلین را نقل کرده است. همچنین «مرحوم بحرانی» حدیث ثقلین را از قول سی و شش نفر از صحابه از اهل سنت آورده است.
این در حالی است که اهل سنت بر این عقیده هستند که اگر روایتی را سه نفر یا بیشتر از صحابه نقل کنند، حدیث متواتر است. علمای اهل سنت چهار روایت در رابطه با ابوبکر نقل میکنند و می گویند: روایت متواتر است.
وقتی پانزده نفر از صحابه حدیث ثقلین را نقل کردهاند، چه حکمی دارد؟! آیا صحابه دروغ نقل کردهاند؟! آیا جرئت دارید بگویید صحابه دروغ نقل کردهاند؟! اگر راست است، نظرتان راجع به این پانزده نفر از صحابه چیست؟! جز اینکه عناد به خرج بدهید و در روز روشن آفتاب را انکار کنید راه دیگری ندارید.
من در خدمت حضرتعالی هستم.
مجری:
خیلی ممنون و متشکرم. اشاره فرمودید که نگاه علما نسبت به حدیث متواتر چیست. یک مرتبه کسی حدیث متواتر را انکار میکند.
حال میخواهیم از این زاویه هم به موضوع نگاه کنیم که نظر علمای وهابی و علمای اهل سنت نسبت به کسی که حدیث متواتر را انکار میکند چیست.
یک بام و چند هوای عجیب علمای اهل سنت درباره حدیث متواتر!
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
«عقیل هاشمی» میگوید: حدیث متواتر هم میشود ضعیف باشد!!! اولین بار است که ما در عمرمان شنیدیم که میشود حدیث متواتر ضعیف هم باشد.
در کتاب «الفتاوی الهندیة» که فتوای جمعی از علمای هندوستان است و میتوان گفت کتاب درسی خارج فقه اهل سنت است، در جلد دوم صفحه 265 آمده است:
«وَمَنْ أَنْکرَ الْمُتَوَاتِرَ فَقَدْ کفَرَ»
هرکسی حدیث متواتر را انکار کند کافر است.
الفتاوی الهندیة فی مذهب الإمام الأعظم أبی حنیفة النعمان، اسم المؤلف: الشیخ نظام وجماعة من علماء الهند، دار النشر: دار الفکر - 1411 هـ - 1991 م، ج 2، ص 265
خیلی عجیب است! این کتاب اثر یک نفر نیست، بلکه یک لجنه پنجاه نفری این کتاب را به عنوان فقه حنفی نوشتهاند.
«ابن تیمیه» در کتاب «مجموع الفتاوی» مطلبی از دستش در رفته است و در کتاب خود آورده است. ایشان در جلد اول صفحه 109 مینویسد:
«وَأَمَّا مَنْ أَنْکرَ مَا ثَبَتَ بِالتَّوَاتُرِ وَالْإِجْمَاعِ فَهُوَ کافِرٌ»
هرکسی روایتی که با تواتر و اجماع ثابت شده باشد را انکار کند کافر است.
كتب ورسائل وفتاوى شيخ الإسلام ابن تيمية، اسم المؤلف: أحمد عبد الحليم بن تيمية الحراني، دار النشر: مكتبة ابن تيمية، الطبعة: الثانية، تحقيق: عبد الرحمن بن محمد بن قاسم العاصمي النجدي، ج1، ص 109
مجری:
بر اساس این نظریه، در شبکههای وهابی، کافر زیاد است!
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
بله. «محمد بن عبدالوهاب» هم در کتاب «رسالة فی الرد علی الرافضة» میگوید:
«ومن أنکر ذلک فقد أنکر المتواتر وحال منکره معلوم أقل مراتبه أن یکون فاسقاً»
کسی که تواتر را انکار کند، حداقل این است که او فاسق است و از ایمان بیرون میرود و جایز التقلید نیست.
رسالة فی الرد علی الرافضة، اسم المؤلف: محمد بن عبد الوهاب، دار النشر: مطابع الریاض - الریاض، الطبعة: الأولی، تحقیق: تحقیق الدکتور / ناصر بن سعد الرشی، ج 1، ص 41، باب مطلب مسح الرجلین
ما در این زمینه خیلی حرف داریم، اما به جهت اینکه به سؤالات دیگر هم برسیم به همین اندازه اکتفا میکنم.
شاید بتوان گفت ما حدود شصت مورد فتوا از فقهای اهل سنت در کتابهای فقهی داریم که یک مسئله فقهی میآید، مینویسند که اجماع اهل سنت است و هرکسی این اجماع را انکار کند کافر است.
همچنین می گویند این روایت به تواتر ثابت شده است و هرکسی این روایت را انکار کند کافر است. این قضیه خیلی عجیب است، زیرا آقایان اهل سنت و وهابیت حدیث متواتر را به منزله آیه قرآن تلقی میکنند.
اگر کسی آیهای از آیات قرآن کریم را انکار کند کافر است. اگر کسی حدیثی هم که به تواتر ثابت شده باشد را انکار کند کافر است.
من در جایی دیدم که «ابن تیمیه» میگوید: اگر ثابت شود که حدیثی از پیغمبر اکرم صادر شده است و متواتر هم نباشد و کسی آن را انکار کند کافر است! آقایان یک بام و ده هوا دارند. آنها وقتی حدیث:
«الْخِلاَفَةُ فی قُرَیشٍ»
مسند الإمام أحمد بن حنبل، اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشیبانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج 4، ص 185، ح 17690
میرسند که دو سه نفر از صحابه آن را نقل کردهاند، ادعا میکنند که این روایت متواتر است و انکار کننده آن کافر است. همچنین نسبت به روایت:
«إنا معشر الأنبیاء لا نورث ما ترکناه صدقة»
المبسوط، اسم المؤلف: شمس الدین السرخسی، دار النشر: دار المعرفة – بیروت، ج 12، ص 30، باب کتاب الوقف
که کسی غیر از خلیفه اول آن را نقل نکرده است، ادعا میکنند که اگر کسی این حدیث را انکار کند کافر است!! در مقابل نسبت به حدیث غدیر که از سوی صد و بیست و چهار نفر از صحابه نقل شده است ادعا میکنند که تواتر آن معلوم نیست!!
همچنین نسبت به حدیث ثقلین ادعا میکند که «صحیح مسلم» این روایت را آورده است، اما به جهت اینکه «صحیح بخاری» آن را نیاورده است ما قبول نمیکنیم.
یا مثلا حدیث: «انا مدینة العلم وعلی بابها» هفده طریق دارد. «ابن جوزی» تک تک این طرق را بررسی میکند. نوه ایشان «سبط ابن جوزی» تشر محکمی به جد خود زده است و مینویسد: من نمیدانم که جد من چرا این قضیه را آورده است.
این حدیث هفده سند دارد و اگر یکی از آنها هم درست باشد کفایت میکند. علاوه بر اینکه «ابن تیمیه» مینویسد:
«فإن تعدد الطرق وکثرتها یقوی بعضها بعضاً حتی قد یحصل العلم بها ولو کان الناقلون فجارا فساقا»
اگر یک روایت با چند سند آمد این سندها همدیگر را تقویت میکنند و برای انسان یقین حاصل میشود، حتی اگر راویانش همه فساق و فجار باشند.
کتب ورسائل وفتاوی شیخ الإسلام ابن تیمیة، اسم المؤلف: أحمد عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی، دار النشر: مکتبة ابن تیمیة، الطبعة: الثانیة، تحقیق: عبد الرحمن بن محمد بن قاسم العاصمی النجدی، ج 18، ص 26
آقایان این مطالب را میآورند، اما وقتی به امامت امیرالمؤمنین، وصایت، خلافت و فضائل امیرالمؤمنین میرسند می گویند این روایات به درد ما نمیخورد.
وقتی کسی از حدیث غدیر سؤال میکند، می گویند: هیس، در مورد حدیث غدیر حرفی نزنید!! حتی به معنای محبت هم نمیگذارند بگویند، زیرا اگر بگویند به معنای محبت است سؤال پیش میآید کارهایی که با علی بن أبی طالب کردند محبت بود؟! آیا کارهایی که با امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) کردند محبت بود؟!
بنده بارها گفتم که «شیخ صدوق» میگوید: من وصیت کردهام مرا در قم و کربلا دفن نکنند. کسانی که در قم و کربلا دفن میشوند، قیامت را نمیبینند و یکسره به بهشت میروند.
اطرافیان گفتند: این که خیلی خوب است! «شیخ صدوق» گفت: من نمیخواهم یکسره به بهشت بروم. من میخواهم روز قیامت محکمهای که برای عدل امیرالمؤمنین تشکیل میشود را ببینم. میخواهم تماشا کنم کسانی که در حق حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) ظلم و جفا کردهاند چه جوابی برای گفتن دارند؟!
مجری:
برخی از علمایی که احادیث و روایات را توجیه و انکار میکنند، چه جوابی دارند!؟
مسیر خطرناک تحریف کلام امام خمینی (ره)
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
نمیدانیم قضیه چطور است. تعبیر امام خمینی در وصیتنامه سیاسی الهیشان هم همین است. امام خمینی میفرماید: اگر برای افراد عامه عذری باشد، برای علما هیچ عذری نیست!!
این آخرین کلام امام خمینی است. افرادی که امت واحده یا اسمهای این چنینی درست کردهاند، کلمات امام خمینی و مقام معظم رهبری را آنطور که دلشان میخواهد معنا میکنند. این یکی از مصیبتهاست و خطر این افراد از خطر وهابیت خیلی بیشتر است.
من در جلسهای که در رابطه با تفسیر کلام امام خمینی برای بسیج اساتید سطوح عالی تشکیل شده بود، گفتم: کلام امام خمینی را نه فرزندان امام حق دارند تفسیر کنند، نه شاگردان امام نه یاران امام و نه مسئولین نظام حق دارند تفسیر کنند.
کلام امام را قائم مقام امام، ولی فقیه زمان باید تفسیر کند. غیر از آن بزرگوار هرکسی تفسیر کند و مطابق با تفسیر ولی فقیه زمان بود میپذیریم و اگر مخالف بود به دیوار میکوبیم!
بنده به عزیزان انقلابی و دوستان طلبه عرض میکنم که وقتی در فضای مجازی از فرمایشات امام خمینی و فرمایشات مقام معظم رهبری برای مقاصد نادرست خودشان استخدام میکنند خیلی خطرناک است. ما باید خیلی مراقب باشیم.
بنده در ذهن دارم اولین یا دومین سالگرد رحلت امام خمینی بود که مقام معظم رهبری واژه "تحریف کلمات امام" را به کار بردند. این قضیه خیلی مهم است. یک دسته افراد هستند که به دنبال این هستند تا فرمایشات امام خمینی را آنگونه که نظر دارند تحریف کنند.
حال که بحث به اینجا رسید، بد نیست مطلب دیگری عرض کنم. ما با کسی تعارف نداریم و الحمدلله رب العالمین سی سال است که این مؤسسه را تأسیس کردیم، اما حتی یک ریال یا یک صفحه کاغذ از دولت بودجه نگرفتیم.
بنده ضمن اینکه دست همه مراجع عظام تقلید را میبوسم و به این بوسه افتخار میکنم، یک برگ کاغذ از بزرگواران دریافت نکردیم.
ما دیدیم 16 مرداد سال 1395 رئیس جمهور وقت گفت: ما نباید برای کلمات بی روح امام که بعضی از تحجرگران به آن استناد میکنند ارزشی قائل باشیم!!
ایشان سپس میخواست حرف خود را توحیه کند و گفت: باید ببینیم اگر امام خمینی الآن بود چه نظری میداد!!
این همان کاری است که دودمان بنی امیه میکردند. آنها کلمات رسول اکرم را به نفع خودشان مصادره میکردند و بعد هم آنها را توجیه میکردند. این قضیه خیلی برای ما دردآور است که عدهای با واژه "بی روح" بخواهند فرمایشات امام خمینی را تعبیر کنند.
اصل جمله ایشان در 16 مرداد 1395 که در «روزنامه اعتماد» شماره 3592 چاپ شده است، چنین است: "ما نباید مانند مشتی متحجرین خودمان را به کلمات بی روح امام محدود کنیم. بلکه باید ببینیم اگر امام خمینی امروز در کنار ما بود چکار میکرد."
مشخص است که قضیه از چه قرار است. این قضیه نشانگر این است که ما باید قدری دقت کنیم تا خدای ناکرده نسبت به امام خمینی مطالبی را مطرح کنیم که کلمات امام را تحریف کنیم.
بنی امیه کلمات ائمه اطهار را تحریف میکردند، بعضی از ما هم به دنبال این هستیم تا کلمات امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) را تحریف کنیم.
مجری:
خیلی ممنون و متشکرم. وهابیها وقتی که نمیتوانند و برایشان امکان پذیر نیست که حدیث متواتر را انکار کنند، یک سری شبهات دیگری را مطرح میکنند.
این افراد نمیتوانند اصل حدیث را انکار کنند، به همین خاطر روی واژهها و کلمات و تفسیر این حدیث حرفهایی میزنند که خلاف آن چیزی است که در روایت آمده است. ان شاءالله در مورد آن صحبت خواهیم کرد. این دقایق را متبرک کنیم به نام نامی مولایمان حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)، برمی گردیم.
بازهم شهادت غریبانه و مظلومانه امام محمد باقر (علیه السلام) را عرض تسلیت و تعزیت دارم. یکی از سفارشها و توصیههایی که آن بزرگوار به فرزندشان امام صادق (علیه السلام) داشتند، این بود که فرمودند: در منا برای من اقامه عزا کنید.
این رسم خیلی خوبی است که حاجیهای بیت الله الحرام دارند. آنها در چند روزی که در منا مستقر هستند، یک روز را به عزاداری برای امام محمد باقر (علیه السلام) اختصاص میدهند.
ما در برنامه زنده «حبل المتین» حول محور حدیث ثقلین بحث میکنیم. این نکته را هم یادآوری کنم که عزیزان با دقت برنامه را ببینند. از فرمایشات حضرت استاد سؤالی طراحی خواهد شد و در کانال «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» قرار داده خواهد شد.
پنجشنبه از میان عزیزانی که به این سؤال پاسخ درست بدهند، به قید قرعه به چهار نفر هدیهای تقدیم خواهد شد. در هر صورت عزیزان دقت کنند، دوستان سؤالی را طرح خواهند کرد و در کانال بارگذاری میکنند. عزیزان میتوانند در آنجا پاسخ را بدهند.
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
ما این هفته به مناسبت عید قربان شش نفر جایزه میدهیم به این ترتیب که دو نفر پانصد هزار تومان و چهار نفر دویست و پنجاه هزار تومان دریافت خواهند کرد.
شب عید غدیر به سی نفر جایزه خواهیم داد به این ترتیب که ده نفر پانصد هزار تومان، ده نفر دویست و پنجاه هزار تومان و ده نفر صد و پنجاه هزار تومان دریافت خواهند کرد.
مجری:
خیلی خوب شد. اگر عزیزان با دقت گوش بدهند، هم بهرهای بردند و استفادهای کردند و هم در مسابقه ما شرکت میکنند و از جوایز بهره مند میشوند.
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
جالب بود که هفته گذشته نزدیک به دو هزار و پانصد نفر جواب صحیح داده بودند و از انتخاب این تعداد برنده از میان کسانی که پاسخ صحیح داده بودند خجالت کشیدم. اگر دوستانی بانی میشوند تا ما تعداد برندگان را بالاتر ببریم خیلی خوب است.
وسع جیب ما اینقدر است. الحمدلله رب العالمین از وقتی که این شبکه را راه انداختیم، تا به حال به مردم نگفتیم که کمک کنند. البته بعضی از دوستان خودشان خواستند مبلغی واریز کنند و در ثواب این شبکه سهیم باشند.
نسبت به جایزه هم حضرت فاطمه زهرا و حضرت خدیجه عنایتی دارند و خودشان تا به حال حواله کردند. الحمدلله تا الآن که ما خدمت آقایان هستیم، بدهی به کسی نداریم هرچند طلبهایی داریم که این به برکت حضرت ولی عصر هست.
مجری:
خیلی متشکرم. بنابراین عنایت بفرمایید که این هفته به برکت عید قربان قرعه کشی انجام خواهد شد و به شش نفر هدیه تقدیم خواهد شد.
گاهی اوقات وهابیت وقتی نمیتوانند حدیث ثقلین که حدیثی متواتر هست را انکار کنند، به طریقی دیگر شبهه ایجاد میکنند و سعی میکنند ان قلت وارد کنند.
حضرت استاد یکی از شبهاتی که وهابیت نسبت به حدیث ثقلین دارند، این است که می گویند مراد از واژه «عترتی» در حدیث ثقلین همسران پیامبر اکرم است. آیا واقعاً اینچنین است؟!
مراد از «عترتي» در حدیث ثقلین، در پندار علمای وهابی!!
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
گاهی اوقات بنده دلم به حال کسانی که دنباله رو ابن افراد هستند میسوزد، این افراد کارشان از این حرفها گذشته است.
دلم میسوزد این فراد فردای قیامت در آتش جهنم بگویند: خدایا! «ابن تیمیه» ما را گمراه کرده است و اگر او نبود گمراه نمیشدیم. خدایا عذاب «ابن تیمیه» را دو برابر کن.
خداوند عالم میفرماید: عذاب هردوی شما دو برابر است. اگر شما از او پیروی نمیکردید، او از کار خود برمی گشت. اگر او حرف میزد و کسی به حرف او گوش نمیداد، میرفت و در خانهاش می نشست. وقتی «ابن تیمیه» حرف زد، شما هم قبول کردید و دنباله رو او شدید هردو مقصر هستید. عذاب هردوی شما را دو برابر میکنم.
در کتاب «منهاج السنة» اثر «ابن تیمیه» جلد هفتم صفحه 394 آمده است:
«وأما قوله وعترتی أهل بیتی وأنهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض فهذا رواه الترمذی وقد سئل عنه أحمد بن حنبل فضعفه وضعفه غیر واحد من أهل العلم وقالوا لا یصح»
این روایت را از احمد بن حنبل سؤال کردند و او آن را تضعیف کرد. افراد زیادی از اهل علم گفتند که این روایت ضعیف است و گفتند روایت صحیح نیست.
«وقد أجاب عنه طائفة بما یدل علی أن أهل بیته کلهم لا یجتمعون علی ضلالة»
عده ای جواب داده اند که اهلبیت اجتماع بر ضلالت نمیکنند.
منهاج السنة، اسم المؤلف: أحمد بن عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی، دار النشر: مؤسسة قرطبة - 1406، الطبعة: الأولی، تحقیق: د. محمد رشاد سالم، ج 7، ص 394
ایشان به طور مفصل مینویسد: عترت شامل تمام بنی هاشم و فرزندان عبدالمطلب هست و عمدتاً شامل همسران پیغمبر اکرم است. همسران پیغمبر اکرم عترت رسول الله هستند. «البانی» در کتاب «سلسلة الأحادیث الصحیحة» مینویسد:
«وتخصیص الشیعة (أهل البیت) فی الآیة بعلی وفاطمة والحسن والحسین رضی الله عنهم دون نسائه صلی الله علیه وسلم من تحریفهم لآیات الله تعالی انتصارا لأهوائهم کما هو مشروح فی موضعه»
اینکه اهلبیت تنها شامل علی بن أبی طالب و فاطمه و حسن و حسین میشود و شامل زنان پیغمبر نمیشود، از تحریفات شیعه هست به خاطر اینکه هوای نفسشان را نصرت بدهند.
سلسلة الأحادیث الصحیحة وشیء من فقهها وفوائدها، المؤلف: محمد ناصر الدین، بن الحاج نوح بن نجاتی بن آدم، الأشقودری الألبانی (المتوفی: 1420 هـ)، الناشر: مکتبة المعارف للنشر والتوزیع، الریاض، الطبعة: الأولی، ج 4، ص 359، ح 1761
آقای «عبدالرحمن دمشقیه» که یکی از لیدرهای وهابی است، کتابی به نام «استدلال الشیعة بالسنة النبویة» دارد که جدیداً نوشته شده است.
ایشان فایل پی دی اف و فایل ورد این کتاب را روی اینترنت گذاشته است، با این تصور که میخواست یک نقطه ضعفی بگیرد. حال آنکه یک طلبه سطح دو میتواند از اول تا آخر کلمات ایشان را نقد کند. کلمات ایشان به قدری بی پایه است که حد و حساب ندارد.
اتفاقاً ما در همین تابستان پنجشنبهها با تعدادی از دوستانی که در درس خارج فقه ما شرکت میکنند و استعداد خوبی دارند جلسه داریم. ما هفته گذشته بخشی از کلمات آقای «دمشقیه» را نقد کردیم.
ایشان لیسانس خود را در عربستان سعودی گرفت، فوق لیسانس خود را در هند گرفت و دکتری خود را در آمریکا گرفت.
دیدم بعضی از دوستان جوابهایی به صحبتهای «عبدالرحمن دمشقیه» میدادند که به قدری محکم و قاطع بود که انسان مبهوت میماند. جوابهایی که این دوستان میدادند بدون راهنمایی ما بود.
ما این دوستان را به گروههای چهار پنج نفری تقسیم کردیم و به آنها میگفتیم این عبارت «عبدالرحمن دشقیه» است، روی آن کار کنید و پنجشنبه در جلسه اعلام کنید. من واقعاً دیدم یکی از این دوستان محکم و قوی و دقیق گزارش میداد. لذا بنده عرض کردم طلبههای سطح دو ما میتوانند کتاب ایشان را در عرض دو سه ماه حلاجی کنند.
«عبدالرحمن دمشقیه» هم مینویسد:
«و العترة عندنا ازواج النبی و بنوه کما قرره القرآن و السنة»
قرآن و سنت گفتهاند که عترت شامل همسران پیغمبر و فرزندان ایشان است.
استدلال الشیعة بالسنة النبویة فی میزان النقد لعلمی؛ تألیف: عبدالرحمن بن محمد سعید دمشقیه، دار الصفوه، جمهوریه مصر العربیه، القاهره، الطبعه الاولی 1429ه؛ ص 526
من در خدمت شما هستم.
مجری:
خیلی ممنون و متشکرم. اگر بخواهیم حدیث را کنار بگذاریم، ما آیهای داریم که معروف و مشهور به آیه تطهیر است. استاد از آیه تطهیر استفاده نمیشود که زنان پیغمبر اکرم داخل در آیه تطهیر نیستند؟! اگر آنجا را حل کنیم اینجا هم حل میشود.
آیا آیه تطهیر در حق زنان پیغمبر اکرم نازل شده است؟!
حضرت آیت الله حسینی قزوینی:
نسبت به آیه تطهیر نکتهای را خدمت عزیزان اشاره کنم. من از عزیزان تقاضا میکنم دقت کنند. این آقا ادعا میکند قرآن و سنت دلالت میکند بر اینکه مراد از عترت زنان پیغمبر اکرم هستند. ملاحظه کنید آیه 28 سوره مبارکه احزاب میفرماید:
(یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَیاةَ الدُّنْیا وَ زِینَتَها فَتَعالَینَ أُمَتِّعْکنَّ وَ أُسَرِّحْکنَّ سَراحاً جَمِیلا)
ای پیامبر! به همسرانت بگو: اگر شما زندگی دنیا و زرق و برق آن را میخواهید بیائید هدیهای به شما دهم و شما را به طرز نیکویی رها سازم!
سه نکته در این آیات است. نکته اول این است آیاتی که اشاره به زنان پیغمبر اکرم دارد، همگی آیات توبیخ و ذم است. در این آیه همگی با ضمیر مؤنث آمده است، اما آیه تطهیر با ضمیر مذکر آمده است.
آیات زنان توبیخ است، اما آیه تطهیر آیه مدح است. در آیات قبل کلمه «بیت» نسبت به زنان به صورت جمع (بُیوتِکنَّ) آمده است، اما در آیه تطهیر (الْبَیتِ) آمده است. آقای «البانی» قدری عقل داشته باشید. قرآن کریم به صراحت میفرماید:
(یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَیاةَ الدُّنْیا وَ زِینَتَها فَتَعالَینَ أُمَتِّعْکنَّ وَ أُسَرِّحْکنَّ سَراحاً جَمِیلا)
ای پیامبر! به همسرانت بگو: اگر شما زندگی دنیا و زرق و برق آن را میخواهید بیائید هدیهای به شما دهم و شما را به طرز نیکویی رها سازم!
(وَ إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الدَّارَ الْآخِرَةَ فَإِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْمُحْسِناتِ مِنْکنَّ أَجْراً عَظِیما)
و اگر شما خدا و پیامبرش و سرای آخرت را طالب هستید خداوند برای نیکوکاران شما پاداش عظیم آماده ساخته است.
(یا نِساءَ النَّبِی مَنْ یأْتِ مِنْکنَّ بِفاحِشَةٍ مُبَینَةٍ یضاعَفْ لَهَا الْعَذابُ ضِعْفَینِ وَ کانَ ذلِک عَلَی اللَّهِ یسِیراً)
ای همسران پیامبر! هر کدام از شما گناه آشکار و فاحشی مرتکب شود عذاب او دو چندان خواهد بود، و این برای خدا آسان است.
این بدان معناست که اگر زنان پیغمبر اکرم غیبت کنند، دو برابر زنان عادی مجازات میشوند. اگر آنها را برای غیبت یک سال در جهنم بمانند، زنان پیغمبر اکرم برای غیبت کردن دو سال در جهنم میمانند.
اگر به دیگر زنان صد ضربه شلاق بزنند، به زنان پیغمبر اکرم دویست ضربه شلاق میزنند. اگر هم زنان پیغمبر اکرم کار خوب کنند، دو برابر زنان عادی پاداش میبرند.
(وَ مَنْ یقْنُتْ مِنْکنَّ لِلَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تَعْمَلْ صالِحاً نُؤْتِها أَجْرَها مَرَّتَینِ وَ أَعْتَدْنا لَها رِزْقاً کرِیماً)
و هر کس از شما برای خدا و پیامبرش خضوع کند، و عمل صالح انجام دهد، پاداش او را دو چندان خواهیم ساخت، و روزی پر ارزشی برای او فراهم ساختهایم.
(یا نِساءَ النَّبِی لَسْتُنَّ کأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفا)
ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید اگر تقوی پیشه کنید، بنا بر این به گونهای هوسانگیز سخن نگوئید که بیماردلان در شما طمع کنند و سخن شایسته بگوئید.
(وَ قَرْنَ فِی بُیوتِکنَّ وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِیةِ الْأُولی وَ أَقِمْنَ الصَّلاةَ وَ آتِینَ الزَّکاةَ وَ أَطِعْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ)
و در خانههای خود بمانید و همچون جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید، و نماز را بر پا دارید و زکاة را ادا کنید، و خدا و رسولش را اطاعت نمائید.
(إِنَّما یرِیدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْکمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یطَهِّرَکمْ تَطْهِیرا)
خداوند فقط میخواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد.
در آیه قبل آمده است: (وَ قَرْنَ فِی بُیوتِکنَّ)، اما بلافاصله در آیه تطهیر آمده است: (إِنَّما یرِیدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْکمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ).
ملاحظه کنید (قَرْنَ)، (بُیوتِکنَّ)، (تَبَرَّجْنَ)، (أَقِمْنَ)، (آتِینَ)، (أَطِعْنَ)، (إِنِ اتَّقَیتُنَّ)، (فَلا تَخْضَعْنَ) و (مِنْکنَّ) همگی ضمیر مؤنث است. در مقابل در آیه تطهیر ضمیر مذکر به کار رفته است.
بعضی افراد ادعا میکنند ضمیر آیه تطهیر مذکر شده است، زیرا علی بن أبی طالب داخل آیه تطهیر است. حال ما هرچه نگاه میکنیم در آیه تطهیر نام علی بن أبی طالب نیست. این مطلب را از کجا آوردید؟! می گویند حدیث گفته است!!
اگر حدیث ملاک است، ما صد مورد حدیث داریم که رسول اکرم فرمود: غیر از امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا و حسن و حسین هیچکسی داخل آیه تطهیر نیستند.
اگر قرار است شما قرآن را ملاک قرار دهید، از کجا علی بن أبی طالب داخل آیه تطهیر است که ضمیر مذکر آمده است؟! اگر امیرالمؤمنین بوده است، حضرت فاطمه زهرا هم بوده است.
ده یا دوازده نفر هم زنان پیغمبر اکرم بودند. اگر ملاک افراد باشند، اکثریت با زنان پیغمبر اکرم است. در این صورت باید حضرت فاطمه زهرا هم در جمع زنان پیغمبر اکرم برود و سیزده نفر شوند.
اگر اکثریت ملاک باشد، باید آیه شریفه چنین میفرمود: «لیذهب عنکم الرجس اهل البیوت و یطهروکم تطهیرا»!!
چرا (أَهْلَ الْبَیتِ) آمده است؟! چرا (الْبَیتِ) به صورت مفرد آمده است؟! چرا (یطَهِّرَکمْ) آمده است و «یطهرکن» نیامده است؟!
مراد از (أَهْلَ الْبَیتِ) یعنی یک خانه نه خانههای متعدد!! زنان پیغمبر اکرم خانههای متعدد دارند، اما اهلبیت رسول اکرم یک خانه بیشتر ندارند. بازهم در آیه بعد آمده است:
(وَ اذْکرْنَ ما یتْلی فِی بُیوتِکنَّ مِنْ آیاتِ اللَّهِ وَ الْحِکمَةِ إِنَّ اللَّهَ کانَ لَطِیفاً خَبِیرا)
و آنچه را در خانههای شما از آیات خداوند و حکمت دانش خوانده میشود یاد کنید، خداوند لطیف و خبیر است.
سوره احزاب (33): آیات 28 تا 34
جالب است که (بُیوتِکنَّ) هم در آیه قبل تکرار شده است و هم در آیه بعد تکرار شده است، (الْبَیتِ) هم در وسط آمده است. حال اگر کسی عقل و شعور و وجدان ندارد ما چکار کنیم؟! قرآن کریم این چنین میفرماید.
علاوه بر این من روایتی را همین جا مطرح کنم تا معلوم شود شأن نزول این آیه چه بوده است. دوستان عزیز دوباره به قرآن کریم مراجعه کنیم:
(یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَیاةَ الدُّنْیا وَ زِینَتَها فَتَعالَینَ أُمَتِّعْکنَّ وَ أُسَرِّحْکنَّ سَراحاً جَمِیلا)
ای پیامبر! به همسرانت بگو: اگر شما زندگی دنیا و زرق و برق آن را میخواهید بیائید هدیهای به شما دهم و شما را به طرز نیکویی رها سازم!
حال به کتاب «صحیح مسلم» حدیث 1478 مراجعه کنید. این روایت شأن نزول آیات زنان پیغمبر اکرم را آورده است. شأن نزول آیه تطهیر هم آمده است که جدا آن را مطرح میکنم. ابتدا این قضیه را روشن کنم.
«جابر بن عبدالله انصاری» نقل میکند که ابوبکر میخواست خدمت پیغمبر اکرم برسد، مردم در خانه حضرت ایستاده بودند. به احدی اجازه دخول داده نمیشد، اما به ابوبکر اجازه داده شد و ابوبکر داخل شد.
عمر بن خطاب آمد، اجازه خواست و داخل شد. صحابه هیچکدام اجازه دخول نداشتند و همگی جلوی در نشستند.
«فَوَجَدَ النبی جَالِسًا حَوْلَهُ نِسَاؤُهُ وَاجِمًا سَاکتًا قال فقال لَأَقُولَنَّ شیئا أُضْحِک النبی»
پیغمبر نشسته است و همسران آن بزرگوار هم اطرافشان بعضی ساکت هستند و بعضی جیغ میکشند. ابوبکر گفت: شوخی کنم یا رسول اکرم بخندد.
«فقال یا رَسُولَ اللَّهِ لو رَأَیتَ بِنْتَ خَارِجَةَ سَأَلَتْنِی النَّفَقَةَ فَقُمْتُ إِلَیهَا فَوَجَأْتُ عُنُقَهَا»
او گفت: یا رسول الله! اگر همسر من بنت خارجه از من نفقه بخواهد گردن او را میشکنم.
«فَضَحِک رسول اللَّهِ وقال هُنَّ حَوْلِی کما تَرَی یسْأَلْنَنِی النَّفَقَةَ»
پیغمبر اکرم خندید و فرمود: ببین زنان من اطراف مرا گرفتند و نفقه طلب میکنند.
«فَقَامَ أبو بَکرٍ إلی عَائِشَةَ یجَأُ عُنُقَهَا»
ابوبکر بلند شد و گردن عایشه را پیچاند طوری که گردنش به درد آمد.
آقای «ابن تیمیه» تو که خجالت نمیکشی! حداقل کارشناسان شبکههای وهابی خجالت نکشند و این مطالب را بخوانید. اینها کتب شیعه نیست.
«فَقَامَ عُمَرُ إلی حَفْصَةَ یجَأُ عُنُقَهَا»
عمر بن خطاب هم بلند شد گردن حفصه را پیچاند طوری که گردنش به درد آمد.
«کلاهما یقول تَسْأَلْنَ رَسُولَ اللَّهِ ما لیس عِنْدَهُ»
آنها به دخترانشان تشر زدند و گفتند: دارید چیزهایی از پیغمبر میخواهید که حضرت ندارد؟!
«فَقُلْنَ والله لَا نَسْأَلُ رَسُولَ اللَّهِ شیئا أَبَدًا لیس عِنْدَهُ»
آنها گفتند: به خدا سوگند ما بعد از این چیزی از پیغمبر نمیخواهیم.
«ثُمَّ اعْتَزَلَهُنَّ شَهْرًا أو تِسْعًا وَعِشْرِینَ»
به خاطر اعتراض زنان، پیغمبر اکرم یک ماه یا بیست و نُه روز از آنها قهر کرد.
«ثُمَّ نَزَلَتْ علیه هذه الْآیةُ (یا أَیهَا النبی قُلْ لِأَزْوَاجِک) حتی بَلَغَ (لِلْمُحْسِنَاتِ مِنْکنَّ أَجْرًا عَظِیمًا)»
صحیح مسلم، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ج 2، ص 1104، ح 1478
حال بیاییم آیه را ببینیم:
(یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَیاةَ الدُّنْیا وَ زِینَتَها فَتَعالَینَ أُمَتِّعْکنَّ وَ أُسَرِّحْکنَّ سَراحاً جَمِیلا)
تا:
(وَ إِنْ کنْتُنَّ تُرِدْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الدَّارَ الْآخِرَةَ فَإِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْمُحْسِناتِ مِنْکنَّ أَجْراً عَظِیما)
شأن نزول آیه این است، آنوقت شما می گویید که آیه تطهیر در حق زنان پیغمبر اکرم نازل شده است؟!!
دوستان شما را به خدا سوگند آیا در روایتی که ما آوردیم اصلاً اسمی از اهلبیت هست؟! آیا در این روایت اسمی از حضرت فاطمه زهرا و حضرت امیرالمؤمنین هست؟! آیا در این روایت «صحیح مسلم» نامی از امام حسن و امام حسین هست؟!
اگر برای رسوایی وهابیها روایتی نباشد مگر همین یک روایت، برای ما بس است. من اولین بار است که این روایت را میخوانم. حتی ما در «شبکه سلام» و «شبکه جهانی ولایت» هم این روایت را نخواندیم، یعنی فرصت نکردیم بخوانیم.
اولین بار است که بنده این روایت را میخوانم و این روایت را به این کارشناسان وهابی هدیه میدهم تا آنها را خوب بخوانند و به بینندگانشان بگویند اگر «ابن تیمیه» را در عالم رؤیا دیدند یک تف به صورت او بیندازند!!
اگر بینندگان شبکههای وهابی «البانی» را در عالم رؤیا دیدند، به او بگویند خجالت بکش که اینطور حقایق را تحریف میکنی!! او میگوید:
«و العترة عندنا ازواج النبی و بنوه کما قرره القرآن و السنة»
همانطور که قرآن و سنت گفته است، مراد از عترت زنان پیغمبر اکرم است.
قرآن را که ما گفتیم و سه دلیل آوردیم. آیات مربوط به زنان مؤنت است و آیه تطهیر مذکر است. آیات مربوط به زنان پیغمبر اکرم توبیخ است، اما آیات تطهیر مدح است.
آیات زنان پیغمبر اکرم (بُیوتِکنَّ) به معنای خانهها آمده است، اما در آیه تطهیر (الْبَیتِ) به معنای خانه آمده است.
گاهی اوقات به قدری قضیه روشن است، همانند اینکه در روز روشن آفتاب را انکار کنند و بگویند آفتابی نیست.
مجری:
حضرت استاد بسیار از شما ممنون و متشکرم. البته این مباحث ادامه دارد. ان شاءالله اگر زنده باشیم هفتههای آینده هم خدمت شما میرسیم.
از بینندگان عزیز هم عذرخواهی میکنم که نتوانستیم به صورت تلفنی خدمتشان باشیم.
دوستان عزیز بیننده منان شاءالله تا دقایقی دیگر در شب شهادت امام باقر (علیه السلام) در حرم کریمه اهلبیت دعاگو و نائب الزیاره شما هستم. ان شاءالله قسمت و روزی همه ما شود جنة البقیع حرمی بسازیم برای ائمه بقیع.
در پناه حضرت حق و زیر سایه آقاجانمان حضرت مرتضی علی (سلام الله علیه) باشید، خدانگهدارتان.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته